Dóka Istvánné levele Dr. Gockler Lajosnénak

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]

Címzett(ek): Gockler Lajosné Dr Piroska
Feladás dátuma: 2010. április 19., 12:56
 
Kedves Piroska!
Elnézést kérek, hogy ismeretlenül megszólítom, bár mióta a bagis honlap anyagával dolgozom, nekem már volt alkalmam megismerni Önt írásain keresztül. Józsa Ilonáról írt megemlékező gondolatai nagyon szépek és szívhez szólóak, nagy meghatottsággal olvastam ezeket a sorokat.
Király Csabának írtam, hogy szeretnék Öntől kérdezni valamit, s Ő mondta, hogy Piroska éppen friss regisztráló az iwiw -en. Így sikerült most jelentkeznem, hogy megkérdezzem, volna-e kedve írni édesanyjáról néhány sort, tanári munkájáról, vagy kapcsolódó egyéb tudnivalókról, anya-leány kapcsolatról a tantestületben stb. Természetesen egy fotó is színesíthetné a megemlékező oldalt. Ha hosszabb lélegzetű lenne, akkor ugyan úgy, - mint az előző két írását – az „Idézetek levelekből” című menüpont alá helyeznénk el, s majd onnan idézhetnénk a tanári oldalra, nevéhez.
 

Olvasom az Adatlapon, hogy most „tanulja az internetet”. Remélem azért már volt módjában a bagis honlap oldalait megtekinteni? Ha netán még nem sikerült mélységében megismerni, szívesen segítek eligazodni kérésére.
Szeretettel várom válaszát. Ha a levelet nem az iwiw -en keresztül szeretné küldeni, akkor jelzem, e-mail címem.
 

Tisztelettel: Dóka Istvánné Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

A levélváltás időtartamának megrövidítése céljából felkerestük Gockler Lajosnét telefonon, s a kapcsolat létrejött.

Remélhetőleg Piroska a szerkesztőség kérésére hamarosan küldi az írást, édesanyjára emlékezve.

Piroska tanárnő emléksorait megkapta szerkesztőségünk, mely a Megemlékezés tanárainkra címszó alatt olvasható.

Következő levélváltáskor Piroska Megemlékezett kedves kolléganőjéről , Liszkai Tamásnéról is , akitől ezúton búcsúzott.  

Piroska egyik küldeményéhez - családjával, édesanyjával kapcsolatos dokumentumokhoz - magyar fordítást kért Király Csaba, Piroska lányától Gockler Mártától, hogy az angol nyelvű írás magyarul is olvasható legyen a honlapon.  A levelezést az alábbiakban másoltuk.

 

 

Sent: Monday, May 17, 2010 9:34 PM
 
Kedves Márta!
Király Csaba vagyok, édesanyja volt kollégája, egyben a www.bagiszki.hu weblap ötletgazdája. Határozottan emlékszem Önre, hiszen az osztálykirándulások alkalmával mindig nagy népszerűségnek örvendett. Van is egy fényképem, amin látható, ha feltettem a weblapra, azonnal jelzem majd Önnek.
Mellékelem a szkennelt másolatokat, melyek magyarítását nagyon megköszönjük.
Köszönöm segítségét.
E-mail: abacs1@t-online.hu
Üdvözlettel, Csaba
 
 
From: Gockler Márta [mailto:gockler@t-online.hu]
Sent: Saturday, June 12, 2010 8:42 AM
To: Király Csaba
Kedves Király Csaba!
Elnézést a késlekedésért, az utóbbi időben elég sok dolog összejött itthon.
Remélem, azért jó hasznát látják majd a fordításnak! 
Üdvözlettel,
Gockler Márta 30-2126697
 
 
From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Sunday, June 13, 2010 8:45 AM
To: 'Gockler Márta'
Kedves Márta!
Köszönöm a fordítást.
Üdvözlettel, Király Csaba

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

A levélben jelzett fordítás anyaga Piroskának és édesanyjának tanári oldaláról egyaránt megnyitható.

Piroska jelezte, hogy további leveleiben mellékel még néhány emlékképet, kedves gondolatsort pedagógustársairól. Szeretettel várjuk küldeményeit.

 

Üzenet küldője: Dr. Gockler Lajosné

Feladás dátuma: 2010-07-8 8:13

 
Kedves Marikám!
Szégyenlem magam, a nagy hallgatásomért, de hidd el, okom volt rá. Esztike adatait is meg kellett szereznem.
Most küldöm mellékletben, amit írtam. Különleges gyászjelentést is küldök. Majd a következő levélben küldöm Eszti régi levelét - nekem szól – mely jellemzi kedves egyéniségét. A fénykép Bodnár Miklóskát és Gockler Mártikát mutatja egy látogatás alkalmából. Egy másik képen Liszkai Márta látogatásakor látható a pici Gockler Márti és Liszkai Szilvike. Aztán küldöm az emlékbe eltett diákverseimet. Persze ezek nekem szólnak. Majd ha jeleztél,hogy megérkezett, még majd írok, de most elfáradtam a sok scannneléstől.
Mit szólsz a haladásomhoz???? Puszi: Piroska

 

  

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

 2010-07-08 10:42

 
Kedves Tanárnő!
Aranyos Piroska!
Mindig felvidulok, ha levelet kapok Tőled. Olyan kedvesség, szelídség árad írásodból, ahogyan fénykép alapján ismerve arcodat, elképzelem, mintha személyesen beszélgetnénk. Bár a telefon után a hangodat is ismerem már, s mindezt az is igazolja.
Az igaz, hogy vártam már leveled, de biztos voltam benne, ha módodban lesz, majd jelentkezel, ezért nem zaklattalak volna.
Én most szintén el voltam foglalva kicsit, s csak most, 10 óra után nyitottam meg leveled. Rátekintettem a mellékletekre. Majd nagyobb lélegzetnyi időben kezdek hozzá a feldolgozáshoz. Egyelőre Miklóska és Mártika fotóját láttam. Nagyon aranyosak. Nem tudom, lehet-e jobban nagyítani. Majd meglátom, hogyan sikerül.
A honlapon megnézted a Régen és ma oldaladat? Betettem két fotóbővítményt még a múltkor. Tudod a levelezéseinket is mindig felhelyezem az adott oldalra.
A számítógép kezelésben a haladásod csodálatos, de ez nyilvánvaló személyedet ismervén (ha ezt mondhatom). Lendületes, energikus, akadályt nem ismerő, és nagyon kedves, igazi pedagógus vagy. Köszönet, hogy megismerhettelek - akár csak utólag is, ha nem mint diák. De felnőtt fejjel az ember már egyébként is sok mindent másként tud megítélni, értékelni.
Most  búcsúzom: Marika
 

 

Feladás dátuma: 2010-07-09 9:52 
Szia Marikám!
Tegnap  nézegettem régi albumokat és sok régi Bagis  képet találtam. Igyekszem kimásolni, elküldeni és esetleg fel tudod használni. Én igyekszem ráirni az eseményt.
Láttam az Emlékezés fejezetben, hogy Kovács Mihályné Wégner Rózsikáról nagyon kevés írás van, pedig Ő meghatározó egyénisége volt az iskolának. Ighelyettes volt, és tudni kell róla, hogy a Bagiban érettségizett.
Most jöttem be a permetezésből. El is fáradtam. Majd ha erőm engedi folytatom a régi képek utáni kutakodást.
Puszi  Piroska.
 
 
Feladás dátuma: 2010-07-10   0:14 
Kedves Piroska!
Elkészítettem az oldalt Bodnár Károlynéról a       Megemlékezés tanárainkról      c. menüpont alatt.
 
A képes gyászjelentést megtalálod  a megemlékezés oldalának alján lévő kék link mögött (bővebben). Kérlek, ellenőrizd a szöveget, nem került-e bele téves megfogalmazás.
Közben az interneten kerestem Esztike nevére a Varga Jenő Közgazdasági Szakközépiskolában, s találtam róla írást és jó néhány fotót, melyeket nem tudtam kihagyni, hogy fel ne helyezzem.
 
Ez a téma     Az iskola tanárai az Interneten     menüpont alatt olvasható.  Üdvözlettel: Marika
 

 

Feladás dátuma: 2010-07-11 9:16
 
Szervusz Piroska!
A küldött fotókat átnézem, s majd jelentkezem. A versekhez várom az osztálymegjelöléseidet, ha még sikerülne elővenni, ki az a III. c, ahol névaláírás sem látható, de nagyon kedves versikék, mindenképpen felhelyezem őket.
Tegnap az egyik volt diákunkról készítettem egy oldalt - Az iskola diákjai a neten menüpont alatt, -  akiről kiderült, - miközben Bodnárné fotóit gyűjtöttem, - hogy ugyancsak a Varga Jenő-ben tanított 78-2007-ig.
Kovács Mihálynéhoz visszakapcsolódván, néhány gondolatsort szívesen fogadok Rózsikáról, abból bővíthetjük a tartalmi mélységet, személyes ismeretséged alapján.
Bodnárné megemlékezési oldalának alsó sorában látható a "Bővebben" link, amely a további oldalra utal. Köszönöm a küldeményt.
Piroska! Mit tudsz Stokovszky Iván tanár úrról? Az interneten láttam egy Stokovszky alapítványt. Az lehet, hogy a mi tanárunk  alapítványa lenne?
A verseket egy külön menüpont alá gondoltam majd felhelyezni, ehhez majd még kérem Király Csaba közreműködését, mert a menüpont nyitása az ő privilégiuma. Ha még valamiféle emléket őrzöl a diákoktól, azt is ehhez az anyaghoz csatolnánk.
Várom leveled: Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az új almenü megnyitása megtörtént az Akkor és most _ Legkedvesebb tanári emlékek címmel. Piroska  diákoktól kapott kedves, megőrzött versei ezen   Emlékek között  tekinthetők  meg.

 

 

Feladás dátuma: 2010-07-18 13:44
 
Piroska!
Király Csabával nyitottunk egy új almenüt. Az akkor és most_Legkedvesebb tanári emlékek címmel. Nyitóként, - hogy ne legyél egyedül - feltettem Makay Magdolnával készült interjúból néhány sort a Bagi Emlékkönyvből, s másodiknak jön a Te neved. Megpróbáltam felhelyezni a négy versikét. Az eredeti példányokat csak bemutatás céljára illesztettem be a gépelt versek mellé. Remélem nem gond. Ha valami adatbővítést szeretnél e témában, pl: IV. osztályos jelzés, stb, akkor írd meg legyél szíves.
Ezen kívül a ballagós beszédedet, vagy ehhez hasonlót is jó lenne esetleg bemutatni, például majd a felhelyezésre kerülő fotód mellé.
Egyelőre búcsúzom. Puszi: Marika
 
  
Feladás dátuma: 2010.07.18. 17:30
 
Szia Marika!
Most csak röviden válaszolva leveledre: 3 régi beszédem van elrakva.
1. Az utolsó osztályom ballagási nagy beszéde.
2. Egy levelezős osztályom ballagási nagy beszéde. /ide fénykép is van /
3. Búcsúzás a tanár kollegáktól / Ezt végig bőgtem!/ 
Az a baj,hogy ezek a beszédek hosszúak. Le kell rövidíteni, igaz akkor már nem olyan. Melyikkel kezdjem holnap a bescannelést? Puszi Piroska
 

 

Feladás dátuma: 2010-07-18 18:40
 

Kedves Piroska!
A beszédekből mindegyiket megnézném. Ki kell találni, melyik szöveg milyen környezetbe helyezendő. Ha hosszú, majd én megpróbálom kivonatos idézettel felhelyezni, - természetesen, ha lehet, - ügyelve arra, hogy a tartalom lényege talán ne sérüljön. Persze van, amikor ezt nem könnyű megtenni, ha minden mondatnak meg van a komoly jelentősége, összetartozása a másikkal. Bár vannak technikai módszerek arra, hogy ne legyen túl hosszú és mégis minden ott van.
Tehát azt mondom, kezd, amelyikkel Te gondolod, és lehet, hogy csak mindhárom megismerése után tudom igazán eldönteni, melyik, hova illő a meglévő menüpontok esetében.

Várom kedves leveled: Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Piroska által beküldött ballagási és szalagavató ünnepségről készült fotókat is felhelyeztük a Ballagás_1991 IV. a osztályjelzés alatt.  Szerkesztőségünk megkapta az 1991. évi ballagási búcsúztató beszédet is,  melyet a Ballagás menüpont alatt  Ballagási búcsúztató  címmel helyeztünk fel.

 

A levelező tagozatos osztály  ballagási képei  ugyancsak a Ballagási menüpont belső felsorolásában kaptak helyet, a felnőtt diákokhoz szóló  búcsúbeszéddel  együtt. Az 1989 III. a levelező tagozatos diákjai az iskolapadban: Ez látható két fotón, melyet Piroska küldött be szerkesztőségünkhöz.

 

2010 július 20-án, Piroska 76. születésnapján szerkesztőségünk képeslapot küldött  a Tanárnő köszöntésére. Hogy ezt a napot megörökítsük, a honlap ezen oldalán is felhelyezünk szeretettel egy ünnepi rózsacsokrot.

 


  

Feladás dátuma: 2010-07-22 7:37
 
Marikám, küldöm a búcsúbeszédemet, de olyan viharvert, könnyeimmel áztatott ez a papír, hogy inkább megpróbálom bemásolni. 1991. október 16-tól vagyok nyugdíjas, /de+ 2 évet szerződéssel tanítottam/ így jön ki a 32 ill.34 év. De a szolgálati éveim száma 41 év. Egyszer majd elmesélem a girbe-gurba életutamat.
A búcsúbeszédem 1991 júniusában hangzott el a Tantestületi Zárértekezleten! 
Puszi: Piroska
 
 
Feladás dátuma: 2010-07-29 11:30 Skype
 
Kedves Piroska!
A búcsúbeszédet felhelyeztem a honlapra. Megnyitottam számodra az    Akkor és most_    Életutak
 
menüpont alatt neveddel egy új oldalt (anyuka mellett). Szíveskedjél megtekinteni! Majd várom az életút további leírását.
További jó munkálkodást kívánok a családi ajándékkészítéshez.
Puszi: Marika

  

  

Feladás dátuma: 2010-07-29   13:09
 
Szia Marikám!
Köszönjük az üzenetet. Meg is néztük a Dani unokámmal azonnal. Nem is ártott neki, hogy így látta a mi honlapunkat és ezen belül ezt az írást. Nagyon meglepődött, hogy ilyen idők voltak??? A dédnagypapa hova vitte a testvéreidet??? stb. kérdései voltak.
Nagyon szépen írtad be az oldalra. Köszönöm a kedves szavakat.
A családi ajándékokat ma lefényképeztem, és Dani felrakta a képek közé. Így most ezeket a bió bevásárló táskákat el tudom küldeni. Patchwork munka. Megpróbálunk fényképet készíteni arról, amikor megkapják és örülnek neki.
Puszi Piroska
 

  

Feladás dátuma: 2010-08-09   11:52
 
Kedves Piroska!
Tehát - amit nem volt alkalmam elmondani skyp-on, - nyitottam egy új almenüt a Mozaikok _ "Kell még egy szó..." - Pesterzsébet - szülőhazánk címmel. Ahogy másoknak is megírtam, Neked is megírom az elgondolásomat.

A középiskola, - melynek honlapját töltjük emlékeinkkel - Pesterzsébeten született, ott élt. (Sajnos csak múlt időben) Tehát, aki Bagis kapcsolattal rendelkezik, (diák vagy tanár) az életének egy részét mindenképpen Pesterzsébeten töltötte. Ha ott lakott, ott élt, akkor mindenképpen. Ha valaki csak bejárt az iskolába tanulni vagy dolgozni, tanítani, akkor is megérintették őt Pesterzsébettel kapcsolatos életképek, tudnivalók, szépségek, vagy netán szomorkás momentumok.
Erről lehetne írni, visszatekintve kicsit a múltba, hogy az itt leírt gondolatokkal körül vegyük az iskolát, az iskola otthonát, szülővárosát, amelyben Ő élt, a hatások, melyek Őt is érintették.
Hogyan gondolnak rá a környékbeli volt diákok, vagy tanárok, akik naponta utaztak második otthonukba, ide, az iskolába, Pesterzsébetre.
Búcsúzom. Várom visszaemlékezésedet. Puszi: Marika

 

  

Feladás dátuma: 2010-08-17 13:15
 

Kedves Marika!
Most van egy kevéske időm, így megpróbálom rendezni az adóságaimat. Papp Zoli 1967-71 ig járt hozzánk.
Köszönöm azt a gyönyörű petunia diasort. Nagyon szeretem ezt a virágot. Gratulálok osztálytársadnak, Harmatosi Irénkének! Bencze Istvánt jól ismertem, de még jobban a testvérét Bencze Imrét. Ő volt itt a Kelenfőldi Evangélikus lelkész.
Valamelyik reggel majd irok Pesterzsébetről, és a Kovács Rózsikáról. Ha megirtam a Rózsika megemlékezését,  megpróbálom Melega Katit utolérni és vele átbeszélni és utána begépelem egy levélbe.
Puszi Piroska.

  

Szerkesztői kiegészítés!

A pesterzsébeti visszaemlékezést Piroska elkészítette, nagyon életszerű, munkahelyi emlékekkel összefonódó történet.  

A honlapon a Mozaikok_"Kell még egy szó" belső oldalán, Emlékeink Pesterzsébetről - oldalon, Dr. Gockler Lajosné neve alatt olvasható.

Ugyancsak megkapta szerkesztőségünk Kovács Mihálynéról szóló visszaemlékezést, halálának 5. évfordulójára készített gondolatsort, egy kicsit az emberről, s nem utolsó sorban a pedagógusról. Köszönjük Dr. Gockler Lajosné tanárnőnek a rövid életképek felidézését.

A tanárnő osztályaiban végzett diákjaira is gondol. Felhívja a szerkesztőség figyelmét egy-egy volt diák személyére. (Pl 1971 IV. b Papp Zoltánra,    1971 IV. b György Balázsra, és szomorúan emlékezik 1991 IV. a osztály volt diákjára, Nagy Attilára , aki már nincs közöttünk.

 

Dr. Gockler Lajosné Piroska folyamatosan bővíti a honlap tartalmát a régi tanártársai, kollégái személyi adatainak kiegészítésével, pontosításával, emlékképek felidézésével. Ezeket a kisebb-nagyobb bejegyzéseket hitelesítjük  a tanárnő nevének jelölésével.  Segítő közreműködését a továbbiakban is szeretettel fogadjuk.

2010-11-02 13:40  -kor érkezett levélben Piroska az iskola névadójáak emlékére készített dombormű  fotóját küldte be szerkesztőségünkhöz. Ezt a képet a Mozaikok menüpont alatt mutattuk be Bagi Ilona - dombormű - Kossuth L. u. 35. cím alatt..
 

Piroska 2010 november 22-én és 23-án ékezett levélben ismét elhunyt kolléganőkre emlékezett. Kulin Magdolna, és

Varga Jenőné ,   (bővebben cím alatt további gondolatok)  tanárnők nevét olvashatjuk elhunyt tanáraink között.

 

Piroska elküldött scennelt oldalakat az ED iskolai újságból, a 80-as évek idejéből, ahol fia, György cikkei is megjelentek.

Az írások felhelyezésre kerültek az Erzsébeti Diák oldalán  XXII. évf. 2. szám alatt, és a XXII. évf. 1. szám alatt 7   Robert Merle regényei - Gockler György nevéhez kapcsolva. Emellett az Ifjúsági Magazin egyik riportjában szintén szerepelt Gockler György, ez a cikk a Diákévek menüpontban került rögzítésre. 1979-1983 évfolyam, b osztály


 

Feladás dátuma: 2010-12-11    postán 
 
Drága Marikám!
Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok az egész családodnak. Ezzel a kis „melléklettel” pedig az összes bagis diák és tanár nevében szeretném megköszönni azt az áldozatos munkát, amit régi iskolánkért végzel. Az ötletért, indításért Csabát illeti a köszönet, s a program megszerkesztéséért a rendszergazdát, a színvonalért, frissen tartásáért pedig téged.
Azt pedig külön köszönöm, hogy sok-sok „mesémet”, problémámat türelmesen, vidáman, szeretettel meghallgatod. Maradj ilyen kedves a következő évben is.
Sok szeretettel: Piroska és családja

  

 

Feladás dátuma: 2010-12-11  14:35

Drága Piroska!
Nagy meglepetést szereztél a küldeményeddel. Bár igaz, hogy a közelmúltban megkérted a címem, de valójában nem gondoltam semmire ezzel kapcsolatban. Mikor kinyitottam a vastag levelet, nagyon megörültem, hogy "élőben" láthatom az egyik "babát", mely sorozatmunkád nekem nagyon megtetszett. Mindig szerettem ezeket a baba-rajzfigurákat.
Nagyon tetszik. Köszönöm!
A karácsonyi üdvözlőlapodat meghatottan és tisztelettel fogadtam, felhelyeztem a honlapon a Beköszönő menüpont alá. Köszönöm, hogy segíted munkámat, fáradságos napi munkáid  mellett, nem sajnálva az időt, hogy nekem információkat küldj a honlap folyamatos bővítése érdekében, az iskolai emlékek interneten való közzététele, megörökítése céljából.
Köszönöm a jó munkatársi kapcsolatot, melyet a skyp-használat alkalmával szinte személyessé tudtunk tenni. A következő évre hasonló jókat kívánok magunknak, együttműködésünk során.
Szeretettel küldöm üdvözletemet a következő levélváltásunkig, vagy ha időd van, egy bejelentkezésre skypon.
Sok puszi: Marika 
 

 

 

Feladás dátuma: 2010-12-21 14:46

 

Drága Marikám, hát Te tudsz meglepetést okozni nekem!

Nagyon megörültem a csomagnak, hát amikor kibontottam. Első köszönet az ötletért jár. Honnan tudtad, hogy én olyan régimódi vagyok, hogy szeretem látni, megfogni, elvinni  a nekem tetsző dolgokat?? Hiába van a gépen, azt nem tudom elvinni magammal és megmutatni a barátnőimnek.... Szóval az ötlet zseniális volt!

Másodszor köszönet,hogy meg is csináltad. Időt, fáradságot energiát nem sajnáltad, hogy nekem örömet okozz!!
Szóval összefoglalva: nagyon nagy örömöt és meglepit okoztál. És köszönöm szépen. Most fellelkesedtem és karácsony után meg fogom írni az életem történetét!!!!

Boldog karácsonyt az egész családnak. Puszi Piroska  

 

 

Feladásdátuma: 2011-01-05   9:42
 

Kedves Piroska!
Örömteli boldog Új Esztendőt kívánok!
Az Új Esztendő megnyitásával egy új remény ébred bennünk, netán a következő év újabb, még szebb eseményeket hoz majd, melyek biztos megszületéséért valójában mi magunk vagyunk felelősek.
Elsőként azonban a múltból táplálkozunk, a múltban megtett lépéseinket próbáljuk megerősíteni, netán jobbítani.
Így kapcsolódik most ide az, hogy ismét a Bagi áll levelem középpontjában, ha Te ezt nem találod már terhesnek.
A decemberi hónapban tanulmányoztam az Interneten Kökényné Helytörténeti Klubvezető munkáját, a klub történetéről szóló video riportot is meghallgattam. Erről kivonatos emlékeztetőt készítettem: Az iskola diákjai a neten menüpont alatt...
Kalmár Veronika 1950 IV. a http://www.bagiszki.hu/node/748 - Kökény Sándorné, s ott az oldal alján lévő link fejti ki a témát:
Bővebben  http://www.bagiszki.hu/node/1820
Az utolsó soron következő előadó neve Skaper Brigitta. Így írja az Internet:
Az előadó Skaper Brigittáról a következőket lehet tudni: Skaper Brigitta 1983-ban született, 2008-ban végzett ez Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának történelem szakán, néprajzzal és filmmel kapcsolatos dolgokkal különösen mélyen foglalkozik.
Azt szeretném megkérdezni, szerinted van-e kapcsolata Skapér Évával? Ha igen, akkor Éva oldalához bejegyezhetnénk.
És most megkérdezem, jól teltek-e az ünnepnapok? Jól érezted magad a családi ünnepen?
Megköszönném, ha levélben vagy skypon felkeresnél, vagy jeleznéd, mikor érsz rá.
Addig is szeretettel gondolok Rád: Marika
 

 

  

Üzenet küldője: Dr. Gockler Lajosné
Feladás dátuma: 2011-03-20
 
Kedves Marikám! A NORC képein - amelyről skypon beszélgettün k - a sövénytől nem látni a házunkat, csak a tetejét, de ha a kapuhoz áll valaki, akkor látja az itt mellékelt képet. A ház baloldalán szintén van egy lépcső, és a déli oldalról 3 szintes ez az öreg-öreg ház. Ha találok másik képet, küldöm.
Marikám, levélváltásunk alatt találtam egy képet a ház másik oldaláról és így küldök néhány életképet is. Mártival a teraszon, Levi a kapunkon, Szonja tulipánokkal.

 

  

Feladás dátuma: 2011-03-21
 

Marikám, a tegnapi levélről lemaradt egy kép magyarázata. Ahol az autót látod az a mi kerítésünk előtt van. Ritka pillanat, hogy a "nagyfőnök" látható. Mártiék indulnak, és az apukája osztja az utolsó tanácsokat. Daninak csak a hátsója látszik, mert éppen pakol az első ülésre. Ezt a sövényt látni a NORC-on. Szenzációs a Norc. Kár, hogy csak Bp és néhány település van rajta.

Tegnap itt volt  Tamara és internetezett. Valamit elállított, mert a beérkező leveleimet nem írja ki, csak rögtön az utolsót kinyitva. Tehát nem tudom, ki írt csak, hogy 9 levelem van. Még jó, hogy a tied az utolsó volt így el tudtam olvasni. Márti holnap jön Danival, remélem, megtalálják a hibát. És a kicsik többet nem nyúlhatnak a géphez!!! Nagyon mérgelődtem!!!

Puszi Piroska

 

Szerkesztői kiegészítés!

Piroska márciusban megküldött fotói az Akkor és most_Életutak_Piroska visszaemlékezése c. oldalon, az utolsó link anyagában,    A Gockler család  - Az otthon bemutatása       címmel kerültek fel a honlapra.

Áprilisban húsvéti üdvözletet kapott szerkesztőségünk, majd Piroska bemutatta az elmúlt évek húsvéti tojás-kollekcióját. Megtekinthető a Beköszönő menüpontban, neve alatti oldalon:  Dr. Gockler Lajosné tanárnő - 2011. április 12.

 

 

Feladás dátuma: 2011-03-24 8:31
 
Marikám, te pályát tévesztettél! Aki egy egyszerű leírást ilyen szépen tud megbontani, képekhez illeszteni, feltenni, annak újság-, vagy könyvszerkesztőnek kellett volna menni. Nagyon tetszik.
Puszi Piroska 
Piroska legutolsó küldeményének felhelyezése után – ahol a családot mutattam be – kaptam ezt a kedves levelet a tanárnőtől. Sajnálatos, hogy ebből a szép anyagból később kicsit rövidíteni kellett a tanárnő utólagos döntése alapján, de így is két nagyon hangulatos fotó maradt fenn az oldalon, mely mindegyike magáért beszél.
 
 
Feladás dátuma: 2011-04-13 8:19
 

Kedves Piroska!
Fantasztikus meglepetés ért a tegnapi napon. Váratlanul kaptam egy nagyon kedves levelet, legnagyobb örömömre, s nagyon izgatottan bontottam ki. Kellemes és örömteli meglepetés volt az a sok minden, ami ebbe a nagy-borítékba belefért.
Elsőként tehát egy kedves nyuszi-figura üdvözölt, mely csomagban egy kis bemutatkozó írás tájékoztatott az Ő ünnepi funkciójáról.
A finom mintázatú varrásmunkában a Te szorgos kezed munkáját és kreativitásodat fedezhettem fel, melyet külön tisztelettel fogadtam, hiszen ezzel a családi ajándékozottak sorába is kerültem. Nagyon kedves és megható.
Ezután egy belső borítékban megtaláltam a Te kedves Húsvéti üdvözletedet. Egy aranyhímzésű húsvéti tojással díszített első oldal, majd a belső oldalon gépelt versikét olvashattam, melynek tartalma ugyancsak meleg érzéseket ébresztett szívemben. Nagyon köszönöm!
A sokrétűség kapcsán még egy telefonkönyvet is kaptam, melyet szintén köszönettel fogadtam.
Fentiek alapján a mesebeli hármas szerencseszám tulajdonosa is lettem.
Köszönöm, hogy a nagy családod mellett még én is eszedbe jutottam.

A kedves ünnepi üdvözletet,   bemutattuk a "Beköszönö" menüpont egyik oldalán:
Dr. Gockler Lajosné tanárnő - 2011. április 12. - Húsvéti köszöntő

Szeretettel küldöm üdvözletem. Csókollak: Marika

 
 
Feladás dátuma: 2011-04-21 6:58
 
Kedves Piroska!
A közelgő ünnep alkalmából üdvözletem küldöm. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és kedves Családodnak!
Köszönet Neked, amiért ennyi sok értékes anyaggal segítetted Király Csabától váratlanul kapott szerkesztői feladatomat, tisztelettel vállalt munkámat. A honlap tartalmának ilyen szintű bővítése közös érdekünk, de ezzel az intenzív bekapcsolódással, amit Tőled kaptam, külön öröm volt, hogy együtt dolgozhattam Veled, és sikerült a távolból, gyakorlatilag korábbi ismeretek nélkül, egymáshoz olyan közel kerülnünk, amely baráti lelkületet ébresztett - talán nem gondolom rosszul - mindkettőnkben.
Az ünnep alkalmából örömteli készülődést kívánok családod körében.
Szeretettel gondolok Rád: Marika
 
 
2011. 04. 21. 18:31 keltezéssel, Dr Gockler  Lajosné írta:  
 
Szia Marikám!

Ma reggel megkaptam az e-mail üdvözletet. Nem egészen értettem. Gondoltam elnéztem valamit, és szélsebesen kezdtem nyitogatni előző leveleidet, hátha megtalálom az említett összeállítást. De sehol semmi!! Délben aztán megoldódott a rejtély...Érkezett egy csomag és a postásunk már messziről mondta,hogy Rácalmásról jött. Nagyon nagy örömet okoztál, nagyon szépen köszönöm. Mindent külön-külön. A csokit, a képet /én még ilyent nem láttam/, a lapot, az írásokat, de legeslegjobban a kedves szavaidat. Mindig csodáltam, milyen szépen tudod kifejezni magad, és mindig jól esett. Elkezdtem olvasni az oldalakat, és odaszögezett a székhez, az utolsó oldalig. De ez csak az első olvasás volt. Most majd nyugalomban újra kezdem!!  Különben adtál egy jó ötletet is: a nehezen készülő életrajzomba beleteszem a kapott 2 kitüntetésem lapját. /sőt a diploma képét is/ Én erről teljesen elfelejtkeztem. Gyorsan lefotóztam, nem túl jól sikerült, de elküldöm és nagyítva talán el tudod olvasni.

Én minden évben másféle húsvéti tojást készítek. Idén az árnyképes tojások a sláger. Gondolkoztam, hogy küldök, de nem törés biztosak, így itthon maradtak. Képet viszont küldök róluk, és ha lesz időm, lefotózom az előző évek termését!

Sok-sok puszit, és az egész családnak kellemes húsvéti ünnepeket kívánok. Neked pedig külön: sok locsolót!!!   

 
 
Feladás dátuma: 2011-04-21 22:00
 

Kedves Piroska!
Nagy örömmel olvastam kedves leveled, örülök, hogy a küldeményem megkaptad, és örömmel fogadtad.
Örömmel fogadtam a fotóidat. A húsvéti tojásaid nagyon megleptek, még nem láttam ilyen mintákkal. Te nagyon haladsz a korral. Én ebben a témában nem szoktam kitűnni. Persze a szép tojásdíszítéseket nagyon szívesen megcsodálom. Köszönöm a jókívánságaidat, bár locsolókat nem várok. 

A szép, díszes húsvéti tojásokat  bemutattuk a "Beköszönö" menüpontban már korábban megnyitott oldalon, a kék linkkel megnyitható a képsor: Dr. Gockler Lajosné tanárnő - 2011. április 12. - Húsvéti köszöntő

 

Sok puszit küldök szeretettel: Marika

 
 
Feladás dátuma: 2011-04-22   15-27
 
Marikám!
A mai délelőtt a húsvét jegyében telt el. Készítettem a fészkeket, amit vasárnap reggel eldugunk a kertben!! Nagy visongva szokták a kicsik keresni. Közben főztem a sonkát. Aztán előszedtem az előző évek húsvéti tojásait és lefényképeztem neked.
Sajnos az évszámokra nem emlékszem, csak arra, hogy szegény Józsa Ilinek mennyire tetszett a japán technika, meg a keresztszemes. Mindig kellett neki is készítenem egy - egy darabot. Kiírtam a képek számát, tehát így próbálom magyarázni.
Remélem sikerül elküldenem és tetszenek. Elsőre nem ment el a levelem, mert túl nagy volt. Dani unokám, telefonon navigált és most itt van újra a szöveg, amit külön küldök és megpróbálom hármasával küldeni a képeket  Puszi: Piroska
 
 
2011. 04. 25. 7:38 keltezéssel, Dr Gockler  Lajosné írta:
 
Marikám, köszi, hogy feltetted a tojáskollekciómat. Szokásosan nagyon szépen. Most küldöm a "berzselt" tojásokat és a kalácstésztából készült nyulakat. Ezek nagyszombaton készültek. Sajnos már lemaradtak az idei húsvétról.
Az én szemtelen családom kijelentette," nem is nyulak, hanem macskák, vagy pláne békák....! No, az igaz, hogy nem tökéletes, kicsit megkelt a tésztája!!! Döntsd el, minek látszanak...  
Puszi Piroska 
 
 
Feladás dátuma: 2011-04-25 16:30
 

Kedves Piroska!
A húsvéti különlegességek fotóit megkaptam. Nagyon szépek, most csak egyet tettem fel belőle a honlapra. Viszont a nyuszik is nagyon aranyosak. Mivel, hogy tudom, hogy kalácsok, szép ropogós arcocskák, szinte beleharapna az ember. Nagyon ügyes és kreatív vagy, mint ezt már régóta tudom.
További szép tavaszt kívánok! Puszi: Marika

 
 
Feladás dátuma: 2011-05-05   6:23
 
Marikám, megdöbbenve olvastam a Tájékoztatás tárgyú leveledet. Bizony emlékszem ezekre a gyerekeinkre. Különösen Pesz Jancsira, de a többiekre is. Mi történt velük? Hogy lehet hogy egy osztályból ennyien elmentek? Nem gondolod, hogy a nekem irt leveledet el kellene küldeni Katinak-az ofőnek- is? Nagyon szép a megemlékezés.
Kaptam az IWiW-en egy meghívót osztálytalálkozóra 05. 21-én lesz a soroksári sramliban. Majd készítek sok fényképet, és utána válogathatsz!!! Arra nem gondoltál, hogy ti is rendezhetnétek egy találkozót? Nagyon érdekes lenne!! Nekem volt 55-ik. Majdnem kifordultam a vendéglőből, mondván: rosszhelyre jöttem!!!!! Puszi Piroska
Marika!
Sajnálom, hogy neked a találkozótokról nincs kép. Különösen a Cika miatt. Sajnos most már nem is lesz. Biztos, hogy valaki nem készített akkor képeket, csak nem tudtok róla?
Nem tudom említettem-e, hogy a szomszéd utcában lakik egy szintén volt bagis tanítvány. Veled lehet egyidős. A Brassó úton. Beliczay Kati. Szemész orvos lett belőle és az István kórházban dolgozott. Már nyugdíjas, de amíg dolgoztunk, sokszor találkoztunk és mentünk együtt a buszon. Nagyon aranyos " lány". Nem ismerted? Tősgyökeres  erzsébeti volt.
Hétfő reggel beszélünk, ha neked is jó. Puszi: Piroska
 
 

Kedves Piroska!
Nagyon szépen köszönöm, ezt a gyönyörű összeállítást, a zenei kísérettel.
Melegáné Katika írt levelet. Örültem neki, tehát Te továbbítottad a levelem felé. Köszönöm. A rövid gondolatsort beillesztettem az emléklapra is. Mint írta, lassan elkészül a memoárja, amit szándékozik megküldeni. Hát akkor ketten lesztek az iskola tanárai közül, akikről a honlap látogatói komoly bemutatót kaphatnak.
Puszi: Marika

 
 
Feladás dátuma: 2011-10-05   13:48
 
Marikám, köszönöm érdeklődésedet és nagyon szégyellem magam a hallgatásért. Én nem tudom mi történt velem. Annyira igyekszem mindenkinek eleget tenni, de nagyon nehezen megy. Valahogy semmire sincs időm. Van, hogy három napig nem nyitom ki a gépet. Járok le a Fehérvári útra ultrahang kezelésre / kutyafülét sem ér/ Pénteken megyek a Szt. Imre kórházba, a glaucoma vizsgálat miatt. De ezek majd egy-egy délelőttöt vesznek el, mert olyan messze lakunk mindentől és gyalogosan megyek....
Aztán nem birok   leszokni a befőzésről... csináltam sárgabarack dzsemet, sok paradicsomot, lecsót, múlt héten 10 üveg csalamádét és ma pritamint 8 üveggel. Szóval így telnek a napok. 
A mi kis templomunkban pedig   vasárnap volt a " hálaadás istentisztelet". Természetesen az Ilike barátnőmmel mi ketten készítettük a díszítést. Küldök róla neked egy pár fényképet.  Ahogy készül, ahogy takarítunk és végül az eredmény, meg egy közös kép a gyülekezeti munkásokkal. 
Ugye már nem haragszol rám a hallgatásért? Sok szeretettel puszil: Piroska
 
 
Feladás dátuma: 2011-10-05   15:54
 

Drága Piroska!
Nem kell, nem szabad szabadkoznod a hallgatásodért. Nem azért írtam, hogy netán reklamáljak. Nekünk már nagyon sok levélváltásunk és telefonálásunk volt, amit sohasem reméltem, és hálás vagyok, hogy ennyit segítettél nekem, a honlap tartalmának bővítésében, s találkozhattam Veled. Személyedben csodálatos embert ismertem meg, nem csoda, hogy diákjaid is szerettek.
Ha néha mégis kérdeznék valamit, nyugodtam visszautasíthatod, és ennyi. Jelzésedre majd megkeresem Katikát a kérdésemmel.
Nagyon sajnálom, hogy fájós lábbal ennyit kell szaladgálnod. Befőzéssel mi is foglalkoztunk, de nem szabad túlzásba vinni.
És most néztem meg a képeket. Csodálatosak, teljesen elámultam a szépségtől.
További szorgoskodást, szép napokat kívánok.
Szeretettel: Marika

 
 
Feladás dátuma: 2011-10-06      7:20
 

Kedves Piroska!
A gyönyörű fotóidat nem tudtam kihagyni a honlapról. Egy oldalt készítettem a Beköszönő menüpontban, melyet az alábbi linkkel innen azonnal megnyithatsz. 
Dr. Gockler Lajosné tanárnő - 2011. október 5. - Hálaadás, fotók az újbudai templomról
Ha valamit pontatlanul írtam - templom neve vagy más - akkor jelezz vissza.
A beköszönőben alattad még két aktuális anyag készült a közelmúltban. Azokat is megtekintheted, ha van kedved.
Sok szeretettel búcsúzom: Marika

 
 
Feladás dátuma: 2011.10.24. 12:19 keltezéssel, Dóka Istvánné írta:
 
Piroska Kedves!
A nagyítás remek, ez már jól olvasható. Az újságcikk remekül olvasható. Nem tudom, kapcsolódik-e Makovecz anyagához, de az is lassan elkészült az internetes bővítéssel, de Csabáék még nem engedik, hogy szerkesszek. Lassan megy az új szolgáltatóhoz az átállás, vagy éppen nincs most erre ideje Zolinak, a rendszergazdának.

Remélem, hamarosan tudok majd dolgozni.
Szóval, köszönöm a remek munkát, hogy elkészítetted a nagy felbontást. Nekem mostanában ilyen  feladatom nem volt, de fejből én sem tudnám. Sok puszi, a gyerekeknek jobbulást, Neked nyugalmas hetet kívánok!
Küldök egy őszi tájképet. Puszi: Marika
 

 

 

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Piroska kiegészítést küldött a Liszt bicentenárium alkalmából készült bemutató oldalhoz, - melyet korábban Németh Vilmosné tanárnő kezdeményezett - Liszt Ferenc a magyar világpolgár - Liszt bicentenárium 2011, valamint Makovecz Imre halálával kapcsolatos megemlékezéshez kapott anyagot szerkesztőségünk: Elhunyt Makovecz Imre, a nemzetközi hírű építész - Dr. Gockler Lajosné 2011

 

 

Feladás dátuma: 2011. december 3.

Édes Piroska!
A postai küldemények valóban nagyobb örömöt tudnak adni az embernek, - például annak, aki átvesz egy "vastag" levelet, - mint egy képernyős üzenet. Így jártam én is. Nagyon köszönöm a külön kis csomagokat, a külön megfogalmazott levélkéket. Csodálatos a kávéskészlet varrásod. Köszönöm a részemre küldött hangulatos képet mutató újabb munkádat. A kísérőlevélben megfogalmazott mondataidat is nagy örömmel és tisztelettel fogadom.
Nagyon édes az asztali kártyád, nagyon kedves a fotó is rajta.
Köszönöm a karácsonyi üdvözlőlapot, a különleges egyedi megoldást, és a karácsonyi üdvözletet.
Az ötletkatalógust külön köszönöm a lányom nevében is, hamarosan átviszem és megörvendeztetem vele.
A szalvéták is nagyon szépek és egyediek. A hajtogathatós fenyőfácska nagyon tetszik, a többi munkáiddal együtt. Azon gondolkodom, tudnám-e lemásolni a hajtogatást.
Mindent köszönök.
Fantasztikus ember vagy, kifogyhatatlan ötletekkel.

Sok puszi, következő levelemig: Marika
U.i.: Elnézést, hogy egy kis politikai témát is beillesztettem utolsó soraimba. (Ezt itt nem részletezem.)

 

 

Feladás dátuma: 2011-12-03    7:56
 

Szia, Marikám! 

Gesztenyés kiflit készítek, és míg pihen a tészta, gondoltam gyorsan írok neked levelet. Nagyon szeretek veled levelezni, mert az olyan mintha beszélgetnénk. Kedves, közvetlen, egyenes és aranyos vagy. Ez a leveled is olyan volt. Leírod, ami foglalkoztat, pl. a politika. Tudod fiatal koromban egyáltalán nem érdekelt  ez a téma, de ahogy öregszem és látom, hogy ez mennyire befolyásolja, az életünket egyre jobban odafigyelek.
A süti, amit most fogok sütni a Bisztricsányné Jutka kolléganőm receptje szerint lesz és nagyon finom. Ilyenkor mindig rá gondolok, milyen volt. És hogy nem bírta ki a fia elvesztését és utána ment. Tudod, nagyon sokáig tanítottunk együtt.

Leírom a küldemnyemmel kapcsolatos tudnivalókat, és most már hosszúra nyúlik levelem. Búcsúzom. 

Puszi: Piroska

 

 

Feladás dátuma: December 18, 2011 10:49

 
Marika, tegnap  a templomban megkérdeztem a Simon Jutka /Schwahoferné / 62-ben végzett  volt diák email címét. Csak a férj volt a templomban, így, - hogy melyik osztályba járt - nem tudta megmondani. Most néztem meg a 62-ben végzetteket és 3 Simont találtam. Így most nem tudom, kiről van szó. Az is gyanús, hogy azt mondta a Laci, hogy volt idén osztálytalálkozó, amit Hillinger Éva szervezett. Tudsz róla? És még annyit, hogy a Lohonyainé tanította nekik a kémiát.
Küldök egy aranyos csatolmányt, most kaptam. Puszi P.

 

 

Feladás dátuma: 2011. dec. 19.  8:27

 

Piroska! Megnéztem a leánynak az arcképét a tablón 1962 IV. f - és már foglalkoztam ezzel a leánnyal,
Most végignézve Hillinger levelében látható linkeket, az utolsó linket ide másolom Neked.
Hillinger Éva és a barátság 1958-1962 f osztály
Itt beszél róla, mint egyik kedves barátjáról, s annak édesanyjáról.
Osztálytalálkozóról nem tudok, most készülök írni Évának, s akkor rákérdezek, hogy volt, vagy lesz. Szép a tablóképük is, megnézheted. Csók: Marika

   

 

Szerkesztői kiegészítés!

2012-01-09 11:41:19, vendégkönyvi bejegyzésben értesültünk a szomorú hírről, Szeitl Mihály 1911 december 3-án elhunyt.
Mihály 1971 IV. b-ben érettségizett osztály tagja volt, osztályfőnöke Dr. Gockler Lajosné volt. Az emlékére készített anyagok megtekintése az osztálynévsorból kiinduló link soraiban látható, olvasható. Tisztelettel emlékezett meg Róla szerkesztőségünk is a felhelyezett oldalakon.  1971 IV. b

 

  

Feladás dátuma: 2012.02.17. 9:53
Üzenet küldője: Dr Gockler  Lajosné 
 
Szia Marika!  Van egy jó hírem: tegnap reggel 6-tól 8 óráig megírtam életem kacskaringós történetét. Rájöttem ugyanis, hogy amit régen elkezdtem, nem lesz jó az iskolának, mert az nagyon részletes, sok kis storyval, ahol a szereplők csak a családnak ismerősök. Így újrakezdtem, de a születéstől mostanáig /Kati csak a bagis évekről ir/. Nagyon visszafogtam magam. 3 és fél, kézzel írott oldal lett, de már azóta mindig új dolgok jutnak eszembe, amit be kell irni!!. Jövő héten beírom a skype-ba és elmentem.
Közben beskenneltem néhány dokumentumot /diplomám, második diplomám, aranydiplomám és néhány kép ennek az osztásáról, 2 kitüntetésem/. A szövegbe majd igyekszem odaírni, hova gondolom a csatolmányt. Előre szólok: lehet kihagyni, lehet átfogalmazni. Én nagyon megbízom a te stilisztikai és etikai érzékedben. Gyönyörűen tudod a dolgokat tagolni. Csak az a baj, hogy hosszú ez az írás, de hiába, 77 évet nem lehet rövidebben és akkor a vége még nincs is!!!!! Puszi Piroska

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Dr. Gockler Lajosnétól - a folyamatosan érkező, különféle témában megjelenő visszaemlékezések anyaga közepedte - 2012. februárjában életútjával kapcsolatosan a következő két link alatt készült el egy-egy oldal. A Kitüntetések, Szakmai elismerések menüpontban: Dr. Gockler Lajosné tanárnő - 2012  és az Életutak menüpontban ugyancsak neve alatt:

Dr. Gockler Lajosné tanárnő

 

 

 

2012. március 8-án nőnapi képeslapot kapott Gocklerné Piroska a honlap szerkesztőségétől.

 

 

 

 

 

  

 

 

A Megemlékezés tanárainkról menüpontban Piroska - az akkori tantestület egyik tagja - szeretettel  emlékezett volt kollégájára, Feith Bencére, aki 2012. február 18-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.  Feith Bence

 

Dr. Gockler Lajosné tanári emlékei közül az Akkor és most menüpont alatt bemutattunk néhány levelet, melyet volt diákjaitól kapott, a katonai szolgálat idejéről. A hetvenes, nyolcvanas évfolyam "alig" öreg diákjai - Dr. Gockler Lajosné Az anyag 2012. márciusában került fel a honlapra.

 

 

Feladás dátuma: 2012.03.30. 13:07
 

Marikám, mindig örülök, ha írsz. Beszéltem Katival és a beszélgetés közben megemlítette, hogy a télen legalább 10 kg-t fogyott. Ezért egy kicsit aggódom. Jókedvű volt. Beszéltünk a Bencéről. Mondta, hogy neki van rendes képe, ahol hárman vannak / Kati, Kálmán és Bence/ Kértem küldje el neked!

Aztán  beszéltem az Ibikénkkel. Hosszan mesélte, hogy halálán van!! Kérdeztem mi a baj, hisz a reuma kellemetlen de nem halálos! Azt mondta, ne hülyéskedjek!! Rólad is beszéltünk, nagyon jól esett neki, amiket mondtál. Aztán elmesélte,hogy milyen negatív élménye volt. Nem jó, hogy 83 évesen egyedül él. Kértem, hogy keresse meg a kitüntetését és utána szóljon nekem Csete Zoltánné /Ezt a Katinak is mondtam/.

Aztán hívott az iskola másik matektanára, Fleiner Györgyné. Meséltem neki a honlapunkról sokat. Azt mondta mindent megnéz. Fleiner Györgyné

Rólam annyit: nagyon rosszul voltam. Szédelegtem, a lábam duplájára dagadt, most már körbe. Végül tegnap elmentem az orvoshoz. Nagyon szigorú volt hozzám, azt mondta, ha nem vagyok hajlandó ezt a sok vizet rendesen kihajtani, akkor most rögtön beadja injekcióba a vízhajtót. Megint kaptam beutalókat. Csak az a  baj, hogy nem bírok lábra állni. Nem a fájdalomtól, hanem nincs erőm. Szomorú voltam, még a számítógéphez sem volt kedvem. Így ma nyitottam csak ki napok óta és csak a te leveledet olvastam el, mert te mindig megnyugtatsz. Mi van a nyuszikkal? Kérlek, fényképezd le a kicsiket és irány Budapest!  No,már megint regényt írtam!! Csak még annyit, hogy biztos láttad: azt a szép küldeményt György Balázstól kaptam. Ilyen az én Balázsom lelkülete.

Puszi Piroska

 

Szerkesztői kiegészítés!

Kiemelt részletet mutatott be szerkesztőségünk ebből a küldeményből, mely a Beköszönő menüponban látható: Tavaszi ünnepünk, a Húsvét - 2012. április
 
 
2012.03.31. 16:03
 

Marikám, köszi a levelet. Fleiner Margitkának továbbítottam a fájlt. Vele csak hébe-hóba beszélgetünk, de Ő még tartja egy régi bagis tanárral a barátságot,  Halász Ferencnével Gabival. Mi egyszerre kerültünk a bagiba és teljesen egyidősek vagyunk, de Ő sajnos 3 év múlva elment a suliból. Mat-fizes tanár volt és az első osztályom párhuzamos osztályának volt a főnöke. A Margitka többet tud róla. Halász Ferencné

 

Szerkesztői kiegészítés!

A nyár eleji hónapok csendben teltek. Levelezéseink Piroskával inkább csak internetes diaképsorok küldésére szorítkozott. Nem szerettem volna zavarni Piroskát, ezért legközelebbi üdvözlet a születésnapi köszöntő lett. 

Szerkesztőségünk szeretettel küldte az iwiw oldalán, az itt látható képeslapot

78. születésnpja alkalmából:

 

 

Üzenet küldője: Dr. Gockler Lajosné

Feladás dátuma: 2012. július 16. 

 

Szia Marikám! Nálad figyelmesebb embert  keresve sem találnék!!! Te vagy első felköszöntő, pedig erre a címre többen pályáznak a testvéreim közül!! Köszönöm szépen, bár az öregedést  nem túl jó ünnepelni.
Egyébként most jöttem haza a kórházból. Szörnyű volt. Az első éjszaka után kis híján hazaszöktem!!! Aztán gondoltam, megmutatom, hogy kibírom... 
Viszont külön öröm volt a számomra, hogy az egyik liftet egy bagis leánykám az 1971 IV. b-ben érettségizett Gombor Irénke kezelte és segített átvészelni a nehézségeket. Annyira várt már, hogy előző nap megnézette a számítógépen, mikor jön már az osztályfőnöke!!! Sokat beszélgettünk. Irénke sok mindenben segített nekem.
Én is vittem neki, tudod olyan kislányos táskát és tanítgattam, hogy hogyan kell készíteni. Olyan  büszke volt, hogy szerintem a fél kórház tudta, hogy itt van az Ő bagis ofője.
A kórházban nagyon sok hatás ért engem. Mintha egy kicsit jobb lenne most a közérzetem, de ha itthon belevetem magam a munkába akkor ott vagyok ahol a part szakad...Jó lenne, ha hallanék rólad és a nyuszikákról is... Puszi Piroska

 

 

 

Feladás dátuma: 2012. július 17 8:51
 

Drága Piroska!
Már nagyon régen nem hallottam Felőled, gondoltam, talán sok a kerti munkád, de azt nem gondoltam, hogy kórházba is kellett menned. Remélem eredményes lesz az ott kapott kezelés. Persze ezt nem kell minden áron próbára tenni különféle megterhelésekkel. Nagyon sajnállak, a kórházban átélt nehézségek miatt. Ugyanakkor megint ott volt a pozitív háttér, hogy melletted volt egy kedves segítőtárs, volt tanítványod, Irénke. Ugye a pedagógus mindenfelé találkozik volt tanítványaival, s ez ismét feleleveníti a régi szép éveket.


Mivel nem tudtam, hol talállak meg hamarabb, ezért az iwiw-re küldtem a szülinapi képeslapot, gondoltam, valaki a családból majd észreveszi és jelez Neked. Örülök, hogy sikerült időben megkapnod. A születésnapi megemlékezés bizony gyerekkorunktól kezdve egy-egy év múlását is jelenti. Nem fontos az "öregedés" szót használni. Ha visszagondolunk az eltelt évre, évekre, biztosan van bennük sok olyan szép emlék, amelyet a következő évtől is szívesen fogadunk. Nálad ez igencsak így van, a Rólad kapott ismeretek alapján mondhatom.


Nálunk a nyuszik rendben vannak. Nagy volt nyáron a szaporulat, volt velük munka elég. Csirkéből is négy kotlósom segített ahhoz, hogy ki ne fogyjon az állomány. Nagyon aranyosak voltak. A legújabb élményünk a néma kacsa-mama 4 kis csipogója. Pár naposak. Itt küldöm róluk a fotót. 

 

További szép napot kívánok! Vigyázz magadra, az egészségedre.
Sok szeretettel csókollak: Marika

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2012. 08. 04. 16:52 

 

Szia Piroska!
Hogy telik a nyár? Kicsit több van a melegből, mint amit elégnek mondanánk. Én délelőtt gyorsan elvégzem a kinti munkát, aztán délután egyszer körbejárom az állatokat, majd este zárok. Sajnos mostanában már locsolni sem igen van mivel.
Remélem Te is inkább megbújsz a hűvös szobában.
Már a múltkor akartam kérdezni, de most vettem ismét elő a témát, hogy az interneten találkoztam Lippai Gábor nevével, aki 92.a osztályban érettségizett. Lehet, hogy a 71-es Lippai Marika fia? A szeme úgy tűnik nekem idegennek, hogy hasonlít rá. Ha Te nem tudod, és van időd és kedved, majd kérdezz rá Máriára. Biztos örülni fog, hogy felhelyeztük.
      Lippai Gábor 1992 IV. a - Az iskola diákjai a neten.
Ha igen, akkor felhelyezem őket a Mozaikok_Érdekességek oldalra is, ha nem rokonok, akkor marad így az egész.
Fleiner névre is találtam sok anyagot az interneten, de nem tudhatom, hogy Györgyné gyerekei-e.
Elküldtem neki még a korábban készített levelemet, nem tudom akar-e, tud-e rá reagálni.
Búcsúzom. Csók: Marika

 

 

Üzenet küldője: Dr. Gockler Lajosné

Feladás dátuma: 2013.09.16. 5:42

 

Marikám!

Tegnap a templomban hallottam hirdetni, hogy  a múlt héten meghalt  BOLEMÁNYI IRÉN. El sem akartam hinni, hogy ez a Bagiban tanított Irénke. Most megnéztem az Interneten és tényleg Ő. Mondták a temetést, de nem figyeltem, majd ma felhívom Őket és érdeklődöm.  Alig tudok menni, de ha itt lesz, megpróbálok kijutni. A Toldisok megemlékezése már fent van, gondoltam érdekel a hír. Puszi Piroska

 

 

 

 

From: Dóka Istvánné [mailto:dokaistvanne@gmail.com]
Sent: Tuesday, September 17, 2013 12:41 PM
To: "Dr. Gockler Lajosné"
Subject: Re: értesités 
 
 

Drága Piroska!

Köszönöm, hogy válaszoltál. A Bolemányi nevének linkjén, amit az előző levelemben is megküldtem, - már az oldalra feljegyeztem néhány sort. Az oldal utolsó mondatának linkje az elhunyt megemlékezés oldalára visz. Sok anyagom nincs. A Te gondolataidat majd be fogom illeszteni. Csókollak: Marika

 

 

Üzebnet küldője: Dr. Gockler Piroska

Feladás dátuma: 2013. szeptember 23. 7:06

 

Küldök Irénke emlékére néhány sort. Saját családja nem volt, nem ment férjhez. Valamelyik unokahuga intézte a temetést. Sajnos én már csak utólag tudtam meg, pedig elmentem volna. Nem tudom biztosam, de  mintha a hamvakat elvitték volna!    Puszi   Piroska


 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.