Adatgyűjtés levelei

«« Vissza ««

"Minden elmúlik, mint az álom
Elröpül, mint a vándormadár,
Csak az emlék marad meg a szívben,
Halványan, mint a holdsugár."

Schiller

Adatgyűjtés az Internet segítségével

 

A mai korban, a kommunikáció kimagasló világában élünk. Hogy ez milyen jelentős érték, az élet minden területén - tudomány, kultúra, művészetek, hírek stb - jól érzékelhető. E mellett viszont az egyszerű, hétköznapi emberi kapcsolatoknál, az internetes levélváltás és ismerősök keresésének, találkozásainak lehetőségénél ugyancsak élményekben gazdag, örömforrást jelent, főleg azok számára, akiknek a távolság leküzdhetetlen akadály volt ezelőtt.
Persze ez a jelző a pozitív tartalmú kapcsolatok létrejöttéhez tartozik, mint amilyen például egy iskolai honlaphoz való bekapcsolódás emlékeinkkel, írásainkkal, régi és új fényképekkel.

Az iwiw kapcsolatteremtő oldalakon, a pontosan kitöltött adatlapok már sok mindent elárulnak a keresőnek, ha például, azt akarjuk megtudni, kik azok, akik a Bagi Ilona Leánygimnáziumba, illetve a jogutód intézménybe, a Szakközépiskolába jártak 1950-tõl 1997-ig.
Ezen adatok ismeretében már megszólíthatjuk egymást egy ilyen honlapon történő találkozásra. Ezt a segítséget vettük igénybe, amikor a honlap megismertetése céljából egy-egy volt iskolatársunkat megkerestünk levelünkkel.

Ezeket a levélváltásokat és egyéb beérkező levelek tartalmát mutatjuk be a következő almenükben.

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.