Szakkörök

«« Vissza ««

„Ha egy emberrel úgy bánsz,
amilyen, akkor olyan is marad.

Ha azonban úgy bánsz vele,
mintha jobb és nagyobb volna,

akkor jobbá és nagyobbá fog válni.”

Linda Dillow

Az a diák, aki szélesebb ismeretekkel szeretne rendelkezni, mint amit a tanórai anyag szerint kötelező megtanulni, az feltérképezi az iskolai élet minden mozzanatát, széttekint a tanórán kívüli tevékenységek, foglalkozások között.

A tanárok lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy a diák kiválaszthassa magának azt a vonalat, azt a szakirányt, ami számára vonzóbb az átlagosnál. Valamely tantárgy megszerettetése érdekében a pedagógus szükség szerint differenciáltan tud foglalkozni a legnagyobb érdeklődésre számot tartó témákkal.


Egy - egy diák többet akar tudni az általa megjelölt szakterületről, vagy azért, mert a tanórán nem sikerült minden ismeretet begyűjtenie a megfelelő tudás érdekében, vagy azért, mert rendelkezik azzal a képességgel, mely több ismeretanyag befogadására ad lehetőséget számára, s magasabb szinten szeretne az adott tantárggyal foglalkozni.
Előfordul, hogy egy szakköri foglalkozás alkalmával csábítóan hat a diákra a kibővített ismeretanyaggal való találkozás, ami felerősíti benne a kapcsolódó tantárgy iránti figyelmet, s így a kötelező feladat teljesítése, az aktív órai közreműködés, további eredményeket hoz számára.

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.