Dóka Istvánné levelei Pelsőczi Évának

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]

Címzett(ek): Pelsőczi Éva 

Feladás dátuma: február 21., 20:45

 

Kedves Éva!
A Bagi Ilona Gimnáziumban érettségiztem, 1966-ban az e osztályban. Úgy látom, a Te középiskolád is a Bagi volt. Ezúton fordulok Hozzád, bagis emlékek tárgyában.
A Gimnázium egyik volt tanára, Király Csaba megnyitotta az iskola honlapját. (bagiszki.hu)
Amennyiben még nem jártál ott, tekintsd meg! A honlapon az osztályok névsorában 1959. c osztályban olvasom a neved.
Sajnos az osztályból még senki nem küldte be az érettségi tabló scennelt példányát, hogy a szerkesztő feltehesse a honlapra. Szeretném, ha ebben segítenél. A tablón kívül egyéb fotót, vagy írásos anyagot is szívesen fogadna a szerkesztő a diákévek emlékeiből.
Szeretettel várom kedves válaszodat: Dókáné Marika

 

 
Üzenet küldője: Pelsőczi Éva [évike,évi]
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2009. február 22. 15:30
 
Kedves Marika!
Ha küldesz egy e-mail címet, küldöm a tablót. Két megjegyzés a web-laphoz. A fényképeket nézegetve észrevettem, hogy Tóth Lajosné I. azonos Tóth Lajosné II-vel, a fényképek alapján. Ormai Lászlóné azonos Joó Irénnel.
Biztos lehetsz az észrevételeimben, Tóth Lajosné - Olgi néni - a biológia tanárom volt, s ma is hálával gondolok rá. Ormai Lászlóné, Joó Irénke pedig másodikban a matematika tanárom, őt is nagyon szerettem.
Jelezz vissza, kérlek, ha megérkezett a tabló.
Üdvözlettel: Pelsőczi Éva /Burger Éva/
 
 
Feladás dátuma: 2009. február 22. 21:10
 
Kedves Éva!
Megkaptam a tablót, nagyon szép. Továbbítom a szerkesztőnek, Király Csabának, a két tanárra vonatkozó információval együtt. Remélhetőleg a tabló hamar felkerül a honlapra.
Üdvözlettel: Marika
 
Feladás dátuma: 2009. március 3. 12:56

Kedves Éva!
Talán már láttad, hogy a honlapon, az osztálynévsorban a neved kékkel van jelölve, s ha arra rákattintasz, az Akkor és most, _
 
 
menüpontban láthatod a képeket, amit felhelyezett a szerkesztő a Te jóváhagyásoddal.
Szeretném megjegyezni, hogy amennyiben osztálytalálkozótok volt, s ott készült valamilyen írásos anyag vagy fotó, azt is elküldheted, ha gondolod, hogy bővítsük vele az osztályodról szóló emlékeket.
Búcsúzom: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2009. március 3. 17:21
 
Kedves Marika!
Volt osztálytalálkozónk, de tudtommal nem készült fénykép, de majd érdeklődöm volt osztálytársaimtól.
Viszont eszembe jutott valami más.
Azokban az években mi voltunk a "repülős osztály". Ezt úgy értsd, hogy osztályfőnökünkkel együtt - aki másodikos korunkban Bolemányi Irén volt - egy hármashatárhegyi kirándulás alkalmával beleszerettünk a vitorlázó repülésbe. Az osztály repülősei Burger Éva, Faják Katalin, Farnadi Emese, Hoffmann Anna és Maróti Ilona voltak.
Ez a kaland 1957, 1958 években a nyári repülőtáborok alkalmával összekovácsolta a kis közösséget, de sajnos egy tragikus esemény ennek véget vetett. 1958 nyarán a repülőtáborban Farnadi Emese gépe lezuhant és Emese meghalt.
A többiek - köztük én is - a temetés után abbahagytuk a repülést - részben szülői tilalom, részben a félelem miatt.
Hát ebből a korszakból van jó néhány képem. Ha gondolod, akkor ezekből a képekből készítek egy összeállítást - nevekkel ellátva, - esetleg Emese temetéséről.
Azt hiszem az lesz a legcélszerűbb, ha ez után a levél után kicsit összeszedem magam, s írok egy megemlékezést Emeséről, elküldöm, s ha gondolod, egészítsd ki.
Egyébként ez az eset az oka annak, hogy Farnadi Emese nem szerepel az osztálynévsorban, de a tablón igen - közvetlenül mellettem.
Üdvözöllek: Pelsőczi Éva

 

 

Feladás dátuma: 2009. 03.04. 19:43
 
Kedves Éva!

Megkaptam az írásodat. Nagyon megható volt a levél, amit - gondolatban Emesét megszólítva, - részére fogalmaztál. Ez nagyon szép megemlékezés. Keretet adunk és feldolgozzuk.
A repülős anyaghoz azt mondtad, fotókat küldesz majd, arra várok még.

Köszönöm a tájékoztatást is, amelyet az osztályfőnökváltásról küldtél. Az osztálynévsor anyagához mindenkit név szerint bejegyzett a szerkesztő, Király Csaba.
Üdvözlettel: Marika

 

 
Feladás dátuma: 2009.03.04. 21:35
 
Kedves Marika!
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. A fényképekre csak a hét végén tudok sort keríteni. Én átnézem a családi albumot, kiválogatom a fotókat, ráírom a neveket, s a fiam bescenneli őket. Neki hamarabb megy. A fotók átküldése előtt - ahogy egy korábbi levelemben ígértem, - küldök egy mellékletet, néhány aranyos történetről készítettem visszaemlékezést, Kővári tanár úr emberi, pedagógusi személyiségéhez kapcsolódóan, valamint Szentgyörgyi Tibor tanár úrról is, akit szintén nagyon szerettem. A fotóküldemények mellé beteszek egy Emese saját kézírásával írt szöveget is, melyet fontosnak tartok. Ez egy üdvözlőlap hátoldala.
Üdvözöllek: Pelsőczi Éva
 
 
Feladás dátuma: 2009.03.08. 20:20

Évike!
Ha jónak tartod, megpróbálom az eddigi leveleid alapján a képekhez leírni a kerettörténetet Emesével kapcsolatban. Remélem sikerül.
A temetési fotókat az Emese búcsúztatójához helyeznénk fel, az Emlékezés osztálytársainkra menüpontban.
A többi pedig a repülős    „Diákévek” témája lenne. 
 
Most búcsúzom. Ha sikerül összeállítani, jelentkezem.
Üdvözlettel: Marika

U.i.: A képek nagyon értékesek.

 

Feladás dátuma: 2009.03.08. 21:14
 
Marika!
A fotókat úgy használod fel, ahogy jónak látod. A gyászolók között a szülők és a testvér nem láthatók, mert Ilonka néni /Emese édesanyja/ végig az ájulás határán volt, leültették egy kis székre, és Győző bácsi és Éva /Emese édesapja és a testvére/ mellette voltak. Emese édesanyjának a fotókon kívül semmi információja nem volt a temetésről. Semmire nem emlékezett. Fizikailag ott volt, de lélekben nem. A gyászolók repülősök vagy osztálytársak, a repülősök között voltak idősebbek is /oktatók, repülőtér parancsnokok stb./
Átnéztem a diákéveket is és a megemlékezést diáktársainkról c. oldalt is. Úgy jó, ahogy van. Ügyesen fogalmazol. Általában én is, de most /november óta/ kissé zaklatott voltam 94 éves nagynéném, és egyben keresztanyám hosszantartó betegsége, kórházi tartózkodása, s az ezzel járó emberi és erkölcsi kötelezettségek miatt. Sajnos eltávozott közülünk, s én igyekeztem mindent az ő akarata szerint rendezni, úgy hiszem, hogy sikerült is. Most egy nekrológot írok, amelyet majd elküldök e-mailen a Béke téri templomba, hogy az őt búcsúztató tiszteletes azt felhasználhassa. Csak ez most kissé nehezemre esik, mivel még túl frissek a borzasztóan fájó emlékek. Valahogy megoldom, őrá gondolva.

További jó munkát kívánok, s majd jelentkezem.

Üdvözöl: Pelsőczi Éva
 
 

Feladás dátuma: 2009.03.16. 21:25


Kedves Éva!
Engedd meg, hogy részvétemet nyilvánítsam rokoni gyászodban, ahogyan erről leveledből értesültem. Köszönöm, hogy ilyen gondok és lelki bánat mellett is segédkeztél az iskolai emlékek leadásában.
Meg szeretném jegyezni, hogy nagyra tartom hozzáállásodat, készséges odafigyelésedet az emlékek rögzítése érdekében. Jó volt együtt dolgozni Veled, munkád során, leveleidből kiérződött emberi nagyságod.
Köszönök minden eddigit.
Üdvözlettel: Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Éva által megküldött fotók és írásos anyagok alapján visszaemlékezését felhelyeztük a Diákévek menüpont alatt, valamint emlékoldalt készítgettünk elhunyt diáktárs emlékére: Megemlékezés Farnadi Emesérõl 1955-1959 IV. c

  

Levelek feladásának dátuma: 2009. 05. 06-tól 20-ig
 
Kedves Marika!
Kikapcsolódásképpen - saját magamnak - kiegészíteném a Bagis tanárokról szóló ismertetést, főleg azzal, hogy ki mit tanított. A névsort mellékelem.
Most lesz az ötven éves érettségi találkozónk, készülök rá, hogy majd fényképezek, s küldök a honlap számára.
Most pedig mellékelem - ígéretemhez híven - Szentgyörgyi Tibor tanár úrral kapcsolatos, visszaemlékezésemet arról, hogy a tananyagon kívül mit tanulhattunk Tőle.
Sajnos, Szentgyörgyi tanár úr hamar elment a Bagiból, azt hiszem a Madách Gimnáziumba. Felvettem a kapcsolatot a Madách Gimnáziummal, - oda jár egy kolléganőm kislánya – tájékoztatásuk szerint 1961 és 1965 között tanított ott Szentgyörgyi tanár úr, csak ennyit lehet egyelőre tudni. Elküldtem a Gimnázium titkársásához a tanár úr 1959-es Bagis tablófotóját.
A Madáchból azt az információt kaptam, hogy körülbelül tíz éve nem tudták utolérni Szentgyörgyi tanár urat. Annyit tudnak még, hogy Szolnokra került egy gazdasági szakközépiskolába, s ott, Szolnokon halt meg.

Üdvözöllek: Pelsőczi Éva

 

Kedves Éva!

Küldeményedet, - a tanári névsor adatainak bővítéséhez küldött táblázatodat - köszönettel vettük. Az adatok felhasználása alkalmával nevedet hivatkozásként megjelenítettük. Szentgyörgyi tanár úr anyagát beillesztettük a

Köszönet tanárainknak c. oldalra.

Az osztálytalálkozótokról szóló ismeretanyagodat, fotókat, hozzáfüzéseket szeretettel várjuk, mielőbbi felhelyezés céljából.


 

Feladás dátuma: 2009. 06.26. 21:44
 
Kedves Marika!
Megtartottuk az 50 éves érettségi találkozónkat. Ígéretemhez híven fényképeztem - aminek az lett az eredménye, hogy csak a csoportképeken vagyok rajta, amelyeket a férjem készített. Sajnos csak körülményesen tudom átküldeni a fotókat, nincs olyan program a gépemen pillanatnyilag, amellyel a képekre neveket tudnék írni. Ezért, majd úgy oldom meg, hogy levélben írom le a neveket, úgy, hogy megismerd, hogy melyik képről van szó. Előbb azonban írd meg kérlek, hogy kb hány képet küdjek át. Az "Alma Mater " előtt készült egy-két csoportkép, a többi a Csiliben, a fehér asztal mellett. Én úgy saccolom, elég lesz egy csoportkép, és esetleg 4-5 fehér asztalos. Írjak-e mellé valamit?
Éva
 
 
Feladás dátuma: 2009.06.27. 7:54
 
Kedves Évikém!
Örömmel fogadtam leveled. Nem tudom megmondani hány képet sikerül felhelyezni, de küldj belőle nyugodtan, legfeljebb megjelölöd, melyik az, amelyiket mindenképpen szeretnéd feltetetni, vagy küld azokat, amelyeket jónak látod a megörökítésre, a visszatekintésre.
Ha van időd, igen, írj egy kis szöveget, hogyan sikerült az összejövetel, hányan voltatok, a helyszín megnevezés és az időpont, valamint a találkozó szervezőjének, szervezőknek nevét. Ha Rólad nem volt alkalom közelebbi képet készíteni, szerintem készíthet férjed otthon is, egy kertben vagy egy parkban, ami közelebbi kép lesz, s mellette elmondod az eseményről a tudnivalókat.
Tehát jöhet szépen az anyag, de meg kell jegyeznem, hogy - miután a honlap tárhelye beszűkült, az eddigi anyagok felhelyezése kapcsán, - Király Csaba egy új arculatú weblapot nyitott, melyre a napokban vezetjük át az anyagokat. Ezért, az új küldemények kicsit lassabban kerülnek fel, de ez bárhogyan is alakulhat. Tehát még ebben a pillanatban "nincs nyitva", nem elérhető a honlap, de folyamatban van az anyagok feldolgozása.
Szeretettel várom küldeményedet: Marika

 

  

Feladás dátuma: 2009. október 29. 10:29
 
Szervusz Marika!
Természetesen nem felejtettem el a találkozót. Az a helyzet, hogy vacakol a számítógépem - szervizben is volt-, de még mindig nem az igazi. Például át kellett térnem Internet Explorerről Mozilla Firefox-ra, hogy meg tudjam nézni az e-mail-jeimet. De még mindig csak a férjem honlapján tudok hozzáférni. A fiam ígérte, hogy valamelyik hétvégén segít nekem abban, hogy átküldjem a képeket nevekkel. Már többször ígérte, de halasztódik. A legújabb ígérete most hétvégére szól. Mivel nem tudjuk a képekre írni a neveket, egyenként megy át minden kép és a hozzá tartozó nevek, valahogy úgy, hogy ne lehessen összetéveszteni.
Ami egyéb kérdésedet illeti, arra is válaszolok, külön levélben, utalva a Bagi középiskola utolsó éveire.
Most búcsúzom, igyekszem a képeket elküldeni.
Üdvözlettel: Pelsőczi Éva

 

   

Feladás dátuma: 2009-10-29 10:49
 
Kedves Évike!
Nagyon köszönöm, válaszleveledet, hogy nem hagytál kételyek között. Sajnos az én gépem is sokszor okoz gondot. Szóval nyugodtan készítsd össze a képeket, a leírásod alapján biztosan be fogom azonosítani, vagy legfeljebb korrigálunk. Azt viszont írásban küld meg, hogy hol volt helyileg a találkozó, pontosan mikor, és ki-k volt-ak a főszervező-k!
Évikém! Leveled második szakaszában nagyon fontos momentumról adtál jelzést ismét. Egyrészt nem írtad eddig, hogy Te is tanítottál itt a Bagiban, másrészt az iskola végleges "megszűnésének" ideje is akkorra datálódik. Ezt ki kell dolgozni Veled.
Évikém! Az utolsó mondatod nagyon igaz, teljesen felkavartál az új információkkal. Lám megint nagyon fontos ismereteket osztottál meg velünk az iskola életéből. Nagyon köszönöm, hogy ismét áldoztál szabadidődből a honlap érdekében.
Szeretettel küldöm üdvözletem: Dókáné Marika
U.i.: Egyébként a Te életvonaladat is jó lenne bővebben kifejteni, s ha van időd, akkor az Életpályák cím alatt volna lehetőség beilleszteni. Ha van kedved, összeállíthatnál egy ilyen írást is. Azt gondolom, bőven volna bemutatni való szép élményed. Várom!
 

 

Feladás dátuma: 2009.11.01. 14:28
 
Marika!
Tizenegy képet küldtem összesen, nevekkel együtt. Még ma igyekszem beszkennelni három tabló–fotómat - köztük egy még a Bagi-Eötvös korból való, kettő mostanában készült. Majd kellő szöveggel azt is küldöm. Kérlek, jelezz vissza, ha megkaptad a tizenegy üzenetet csatolt fájlokkal.
Üdvözöl: Pelsőczi Éva
 
 
Feladás dátuma: 2009.11.01. 15:10
 
Évikém!
Nagyon vártam már a képeket, s nem lepődtem meg, pontos vagy, ahogyan ígérted. Nagyon szépek. A csoportkép is nagyon jó és az asztalnál készült fotók is. Még mélységében nem tanulmányoztam, de mintha Téged nem láttalak volna az éttermi képeken. Biztosan Te voltál a fotós.
A tablóképeket is izgatottan várom, s addig is megkezdem az összeállítást, az írásod beillesztését.
Köszönöm a fáradozást, nem volt kis munka, én is nagyon koncentráltam az átvételnél, még a nevek bejegyzésére kell ügyelnem.
A következő levélváltásig üdvözlettel: Marika
 
Az osztálytalálkozó bemutatása elkészült, látható az alábbi link megnyitásával:  2009. 06. 13. 1959 IV. c osztály 50 év után
 
Feladás dátuma: 2009.11.01. 16:39
 
Marika!
Elnézést hogy újra zaklatlak. Bizonyára észreveszed, vagy észrevetted már, hogy néhány képen szerepel egy volt 4/d osztályos tanuló, aki természetesen nem található az osztálynévsorunkban. Most találtam meg a júniusi feljegyzéseim között a nevét, Gattyán Lídiának hívják. Tudod a mi osztályunk amolyan keverék osztály volt, második után a d és c osztályokat összekeverték, s kettéosztották. Az okát nem ismertem, hogy miért volt ez. Én eredeti c-s voltam, s az akkor hozzánk csatolt volt d osztályos lányok hozták magukkal most Lídiát, mivel az osztály-összevonás előtt osztálytársuk volt.
Üdvözöllek: Pelsőczi Éva
 
 
Feladás dátuma: 2009.11.01. 17:20
 
Évike!
Megkaptam a tablókép fotóidat is. Nagyon elegáns, kedves egyéniség vagy, szép képek. Örömmel fogadtam.
A tablókkal kapcsolatosan szeretném megjegyezni, hogy amennyiben a Bagis, vagy összevont időszakból van teljes tablóképed 1997-99 között, akkor lehet, hogy az is - egészében - jó szolgálatot tenne a honlap számára a még fennálló hiányok miatt.
Majd ha elkészültem a képek nevekkel történő összekapcsolásával, én is ismét keresni foglak.
Az osztálytalálkozók honlapra történő felhelyezése most más rendszerben történik, mint korábban, ezeket a képeket egyelőre csak Király Csaba helyezi  fel, az általam megküldött előkészített anyagról, bár  elképzelhető, hogy ezúttal ezt is én fogom elkészíteni. Majd jelzem, ha felkerült, illetve, ha lesz időd, majd be-benézel a honlapra.
Még egy kérdés. Gondolkodtál az Életpálya  címszó alatti rövid kis összeállításon? Esetleg végig futhatnál a munkahelyeken, ahol tanítottál, s netán abból az időből is van egy-egy fotó, az is nagyon szép oldal lenne. Nem kell azonnal reagálni, ráérsz nyugodtan összeszedni gondolataidat, ha majd otthoni teendőid engedik.
Üdvözlettel: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2009.11.01. 21:34
 
Marika!
Az osztálytalálkozó nyitó oldalát megnéztem. Nagyon gyors vagy és szuper!
Gvoth Mari nevét illetően a tablóhoz kell igazítani. A tabló a tuti.
A találkozó főszervezője azonban nem én voltam, hanem Kovács Klára. Én csak a "tudósító" vagyok.
Köszönettel: Pelsőczi Éva

 

 

Évike!

Az osztálytalálkozó oldala elkészült, a fotók felhelyezésre kerültek a képgalériában. Korábbi leveledben küldött írásod - a Bagi Középiskola utolsó éveivel kapcsolatban - szintén bemutatásra került a Tantestület c. menüpont alatt, Tantestület az utolsó években - Pelsőczi Burger Éva 1959 c - 2009-ben

Köszönjük küldeményeidet.

 

 

Feladás dátuma: 2009. december 23. 20:44

 

Kedves Marika!
Nagyon jól esett és kissé felvidított a karácsonyi üdvözleted. Ezúton kívánok én is Neked és családodnak áldott karácsonyt és boldog új évet.
Nem feledkeztem meg az életpályáról, de sajnos nemrég estem át egy nagyon komoly és kellemetlen betegségen, valamint haláleset és egyéb problémák is voltak családunkban, ezért nem volt módomban még ezt az anyagot elkészíteni.  Most már a betegségen  túljutottam, sajnos csak két hétig tudtam otthon maradni, mert nem akartam nagyon lemaradni a tananyagokkal. 

Úgy, hogy elmondhatom 2009-ről, hogy annus horribils. Üdvözöllek: Pelsőczi Éva

  

Feladás dátuma: 2009. december 23. 21:20
 
Kedves Éva!
Nagyon megörültem levelednek. Köszönöm a karácsonyi jókívánságodat.
Az életpálya anyagát ráérsz bármikor - nyugodt időben - elkészíteni, egyik fotódat tudod azért nem használtam fel, mert az is nagyon szép, és még ehhez az anyaghoz szerettem volna beilleszteni.
Sajnos mindnyájunk életében gyakran megjelennek a gondok és a problémák. Ezek ellen muszáj felvértezni magunkat. Akár éppen az ilyen ifjúkori visszaemlékezések, szép gondolatok segítségével.
Gratulálok, hogy még mindig a tananyag az "életed." Ez nagyon remek dolog.
Most, a karácsony ünnepi hangulatában meg kell pihenni, s erőt venni a következő évhez. Ehhez kívánok Neked minden jót, "mosolyt" és boldogságot.
Szeretettel: Marika
 
 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Pelsőczi Éva [évike,évi]
Feladás dátuma: 2010. január 28., 18:41
 

Szervusz Kedves Éva!
"Sétáltam" az iwiw Bagi Leánygimnázium oldalain, s megláttalak. Talán nem zavarok, hogy "bekopogtam". Remélem jól vagy? A gondok talán enyhültek?
A fotóidat nézve az jutott eszembe, hogy ha majd összeállítod az írásodat, ne feledd ki, hogy a suli, egyetem, munkahelyek, s közben a családi vonalat is érintheted, nevezetesen a kirándulásaidat, nyaralásokat, merre jártál, milyen élményeid voltak, milyen szép látvánnyal vagy ismerettel gazdagítottad emlékeidet.
Úgy gondolom, ahogy egy-egy villanás eszedbe jut, azt leírod, s majd később megint egy gondolatot, a végén majd összedolgozod. Szerintem biztosan érdekes és szép leírás lesz belőle. Nem sürgetlek, ráérsz.

Búcsúzom. Szeretettel üdvözöllek: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2010-04-25 18:02
 
Kedves Marika!
Nem feledkeztem meg az ígéretemről /életutak/, de ismét bonyolódott kissé az életem. Férjem újabb betegsége - veseelégtelenség - ismét aggódással töltött el, de remélem a megfelelő kezelés megoldja egy időre - szeretném hinni, hogy végleg - a problémát.
Nézegettem, hogy mások hogyan írtak erről - mármint az életútról. Mostanában - érettségik után nekilátok, vagy talán még előbb. Nehezebb lesz ez nekem, mint bárki másnak eddig. Hogyan írjak úgy magamról, hogy az tárgyilagos legyen? Hogyan írjak egy keményfejű, megalkuvásra képtelen személyiségről úgy, hogy ne tűnjek összeférhetetlennek - amivel ellenfeleim mindig is vádoltak, mikor kifogytak az érvekből. De meg fogom oldani, csak idő kell hozzá. A tanári pályán ugyanis kollégái között soha nem volt túl népszerű, akit diákjai túlontúl szerettek, tiszteltek, megbecsültek, s akinek óráit nemegyszer nyílt taps követte. Nekem sikerélményeim csakis órákon, a diákok között, és a sikeres vizsgák után voltak.
S hogy minden bajomat tetőzzem, közel 30 éve szakszervezeti vezető vagyok-e téren is vannak sikerélményeim, azok a kollégák, akiknek vezetője vagyok az érdekvédelemben – azok becsülnek ebbéli tevékenységemért. Egyenlőre az is sikerélménynek számít, hogy 1964 óta tanítok, és ki tudja meddig még - fizikát is, kémiát is. És még mindig nem lettem megalkuvó, de már taktikusabb vagyok.
Na, mára elég volt a "mazochizmusból", hagyjunk máskorra is. De legalább jeleztem, hogy élek. Lehet, hogy így, apránként fog összejönni az életút? (Ez költői kérdés volt.)
Üdvözöllek:  Pelsőczi Éva                                           
 

Feladás dátuma: 2010-04-25 18:21
 
Kedves Évike!
Nagyon jól tetted, hogy előre írtál, - most talán volt egy kis időd - de én biztos voltam abban, hogy nem feledkeztél el erről a szép feladatról. 
Én gazdasági vezetőként dolgoztam 30 évet, (előtte iskolatitkárként 7 évet) középiskolában. Ismertem a tanárok világát, a nehézségeket is. Én mindig törekedtem arra, hogy mindenkit el tudjak fogadni a maga tulajdonságaival.
Szóval kellemes hangulatú, jóleső gondolatfuttatást kívánok, akár részletekben is.
Kedves férjednek gyógyulást, és Neked türelmet és további jó munkát kívánok: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2010-11-28   22:11
 
Kedves Marika!
Elnézésedet kérem a hosszú hallgatásért. Legutóbb azt hiszem, hogy a férjem vese-problémáiról írtam, utána kaptam tőled augusztusban egy levelet - Erzsébet témában, amire nem válaszoltam. Hát nem úgy alakult a nyaram, ahogy szerettem volna. Volt egy újabb betegsége férjemnek, abból is kigyógyult, viszont éppen emiatt nem mehettünk a Balatonra,
vissza kellett mondani az üdülést, még egy uszodába sem mehettünk el. Azóta sem túl kegyes a sors hozzám - most anyósom beteg, de ezzel is megbirkózunk valahogy.
Erzsébetről egy kicsit. Én is voltam erzsébeti lakos, előtte pedig soroksári is. Írok most már erről is, és nem feledkeztem meg az életútról sem. Lehet, hogy összekapcsolódik az Erzsébet témával. Nemsokára jelentkezem.
Addig is ölellek: Pelsőczi Éva
 
 
Feladás dátuma: 2010-11-28 22:26
 

Kedves Éva!
Nagyon örültem levelednek. A napokban már többször eszembe jutottál, de gondoltam, majd jelentkezel, ha időd és kedved lesz írogatni. A könyvtáramban ránéztem a fotódra, amit még a következő írásodhoz tartogatok.
Bizony elég mozgalmas az életed, családi, egészségi problémákat tekintve. Sajnálom, hogy sok gond nyomja vállad, de ahogyan Téged megismertelek levelezésünk kapcsán, tudom, hogy erős egyéniség vagy, s nincs akadály előtted, ha valamit el akarsz érni, vagy végre akarsz hajtani.
Ilyenek az "erős jellemű" hölgyek, asszonyok. Bennük van a család összetartó ereje. Jobbulást kívánok a beteg családtagoknak.
Szóval, ha megpihentél gondjaid és fáradozásaid után, - egy  csöndes téli délután megfogalmazhatod emlékeidet a jelzett témában. Én itt vagyok, s szeretettel várom írásodat.
Most is van olyan iskolatársunk, aki közel két éve, időről-időre egy-egy új írással örvendeztet meg engem és a honlap látogatóit. Ezért gondoltam Rád is, és lám, munkálataim közepette egyszer csak jelez a számítógép, - új levél érkezett, s Te voltál. Köszönöm.
Szeretettel várom leveled, s küldöm üdvözletem! Puszi: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2011-01-01  10:08 

 

Kedves Éva!
Én is megkaptam a karácsonyi üdvözletedet. Szép idézetet választottál.
A honlapon a menüpontok oszlopának első, különálló sora a Beköszönő. Itt mutattam be a hozzám küldött üdvözleteket, melynek kapcsán figyelemfelkeltést kaphatnak azok, akik még nincsenek a honlapon társaikkal kapcsolatban. Itt egymásnak is, vagy mindenkinek lehet küldeni üdvözletet, csak nem személyes beírással történik, mint a Vendégkönyvben.
Tehát fentiek szerint itt elhelyeztem a Te írásodat is. Sajnos a (Zsozírisz) képeslapküldő nem engedi másolni a lapjait, ezért az eredeti képet másik képpel kellett pótolnom. Remélem nem haragszol. Ha van egy kis időd, tekints be az oldalra.


Pelsőczi Burger Éva1959 IV. c - 2010. december 26.


Üdvözlettel: Marika

Remélem örömteli ünnepnapokat éltél meg, esetleges gondjaid mellett is.
További sok minden jót, egészséget, sikert kívánok az elkövetkező Új Esztendőben is!
(A még fel nem használt kedves arcképed még várakozik egy beillesztésre!)

 

Feladás dátuma: 2011-01-01 20:32
 

Kedves Marika!

Kikapcsolódásképp írok magamról. Nem tudom mennyi ebből az érdekes, kellenek-e eddigi munkahelyeim, stb...

Ha kell, írj! Csatolok: Éva

 

Feladás dátuma: 2011-01-01 20:46
 

Kedves Éva!
Igen, talán  kikapcsolódás címen írni legalkalmasabb ez az idő. Körüllengi lelkünket, szívünket az ünnep melege, s így könnyebben szárnyalnak gondolataink, gyorsabban szalad a toll a papíron, illetve könnyebben pattognak a billentyűk az újjaink alatt.
Bocsánat, e bevezető hangulatot így éreztem át, miközben tudom, hogy régóta tervezed az írást.
Végre el tudtam olvasni a mellékletben leírt anyagodat.
Hát mondhatom, nagyon szép, a sajnos megrázó részlettel együtt is. A tartalom szépen feldolgozott, jól  felépített, kerek az egész. Emberi vonásaid bemutatása, a végén a tanulságok, miből született, mire épült az a tartás, jó emberi kapcsolat stb. a nehéz, de komoly családi háttér, amivel indítottál, és a szép eredmény, ahova jutottál. Gratulálok az íráshoz is, és nem utolsó sorban ahhoz a törekvéshez, amivel ilyen szépen elérted célodat.
Puszillak: Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az Akkor és most_ Életutak   menüpontban felhelyezésre került Éva neve alatt az életrajzi leírás.

 

Feladás dátuma: 2011-01-03  22:23

Marika!

Köszönöm szépen a fáradozásod, türelmed. Igazán nagyon tetszik így kívülről - olvasva az életutam, és ez a Te érdemed.

És ez az egész rendkívül megtisztelő nekem.

Mégegyszer köszönöm.  Pelsőczi Éva

 

Feladás dátuma: 
2011-01-03 22:40
 

Kedves Évi!
Köszönöm a leveled!
Örülök, hogy megfelelőnek találod az oldal felhelyezését. Nekem megtiszteltetés, hogy bizalmas emlékeidet kérésemre megosztottad a honlap látogatóival.
Nagyon szép anyagot kaptam. Köszönöm.
Kemény, erős egyéniségnek ismertelek meg leveleid alapján. Sok erőt kívánok további feladataidhoz is.
Szeretettel fogadom bármikor későbbi jelentkezésedet. Üdvözlettel: Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!!

A Beköszönő- menüpont oldalán felhelyezésre került Éva üdvözlete is: Wlassics Ági, Cserepi Erzsébet és Pelsőczi Éva - 2011. április 22-23. Köszönjük a szerkesztőség és az iskolatársak nevében.

 

Szerkesztői kiegészítés!

Évike korábbi levele alapján készült egy emléklap - Megemlékezés Elhunyt osztálytársakról 1955-1959 IV. c

A szerkesztőség nevében köszönetet mondok Évának, hogy minden felkeresésemre azonnal reagál, amikor a honlapra egy újabb anyagot szeretnék felhelyezni, bemutatás céljából.

 

2011-05-06 20:30
Évikém! Az oldal megtekinthető. Ha valami mégsem pontosan olyan, amit elképzeltél, írd meg és korrigálok. Puszi: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2011-05-07 9:47
 
Természetesen rendben van. Tegnap este már nem tudtam reagálni, mert korán aludni mentem.
Köszönöm a lelkes emlékmegőrző, visszaemlékezésre jó lehetőséget kínáló "munkálkodásodat". A munkálkodást azért tettem idézőjelbe, mert szerintem Te is úgy vagy ezzel, mint én - inkább saját magunk szórakoztatása, semmint munka lenne. Én legalábbis úgy fogom fel, hogy amikor a Bagi honlapját látogatom, újra "Bagis"vagyok - kissé megöregedett testtel, de fiatal szívvel és lélekkel.  Többet most nem írok, nehogy túl bölcsnek látszódjak.
Üdvözöllek:  Pelsőczi Éva
 
 
Feladás dátuma: 2011-05-07 10:01
Köszönöm. Minden úgy igaz, ahogy mondtad. Munkálkodunk magunk és mások örömére.
Sok szeretettel, de nem végleg búcsúzom: Marika
   
 
 
Feladás dátuma: 2011.dec.19. 17:59
 

Drága Évikém!
Készültem Neked én is üdvözletet küldeni, de Te megelőztél ezzel a kedves küldeménnyel: Nagyon szép és köszönettel fogadtam. Kiemeltem a diasorból egy képet, hogy felhelyezhessem a honlap oldalára neved alatt, a Beköszönő menüpontban. Ennél a linknél látható:    Pelsőczi Burger Éva 1959 IV. c - 2011. december 19.
Én is küldöm Neked karácsonyi üdvözletemet a magam és a szerkesztőség nevében. Boldog Karácsonyt és jó egészséget kívánok sok szeretettel.
A honlapKezdőoldalán látható a következő link, mely oldalon a szerkesztőség megköszöni a közreműködő társak munkáját: 

Akik sokat segítettek
Ezúton közelgő névnapod alkalmából is szeretettel köszöntelek: Puszi: Marika

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.