2009. 06. 13. 1959 IV. c osztály 50 év után

«« Vissza ««

Osztálynévsor: 
1959 IV. c
Osztálytalálkozó képgaléria: 
2009. 06. 13. 1959 IV. c osztály 50 év után

Az 1959-ban végzett IV. c osztály szervezésében

Időpontja: 2009. június 13.
Helyszíne: Pesterzsébeti Csili étterem

Főszervezője:  Kovács Klára

 
 

Burger Éva  /Pelsőczi Éva/ beszámolója

az osztály 50 éves érettségi találkozójáról

 
2009. június 13-án a déli órákban találkoztunk az "Alma Mater" előtt, - amelyet már régen nem Bagi-nak hívnak, -  pillanatnyilag ez a Vörösmarty utcai épület a Pestszenterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola otthona. Találkozóhelyünket egy csoportképpel örökítettük meg. Kis várakozás után átsétáltunk a Csilibe, összejövetelünk helyszínére.
 
A séta elég lassú volt - ötven év az ötven év. Az étteremben csatlakozott hozzánk Eölyüs Éva, aki az iskola elé nem érkezett meg a megbeszélt időben. Így összesen tizenheten voltunk a huszonkilenc érettségizőből, illetve ebből is egy fő - a korábbi osztályösszevonás miatt - néhány társunknak régi osztálytársa volt.
Szomorúan állapítottuk meg, hogy néhányan már eltávoztak közülünk /Barabás Lujza, Földvári Margit, Szabó Stefánia, Zelenyánszky Éva/, mások betegség miatt nem tudtak eljönni, s néhány osztálytársunkról nem tudunk.
Sajnos egyetlen volt tanárunkat sem tudtuk már utolérni, hogy jelen legyen összejövetelünkön. A negyven éves találkozón még ott volt Bodnár Károlyné Csobok Eszter és Szőke László tanárok, és Kőváry tanár úr is jelezte, hogy ha jól érzi magát, eljön. Ma már tudjuk, hogy Kőváry tanár úr már sajnos nincs közöttünk, és talán Szőke tanár úr sem.
Szeretettel emlékeztünk meg Róluk.
 
Jó hangulatban megebédeltünk, beszélgettünk, és szomorúan állapítottuk meg, hogy rajtunk is fog az idő vasfoga. Beszámoltunk a gyerekekről, unokákról. Épp ezért el is határoztuk, /közfelkiáltással megszavaztuk/, hogy ezután kétévenként találkozunk - ahányan még maradunk.
Két-három órai emlékezés után visszacseppentünk a jelenbe, s ment haza mindenki a családjához egy vidám élménnyel gazdagodva.
 
 
 
Balról jobbra: Koch Mónika, Nagy Anna, Tölgyesi Éva, Kaiser Mária, Gvoth Mária, Apró Hajnalka, Zentai Katalin, Mányi Ilona, Demén Ilona, Kovács Klára, Regős Éva, Hoffmann Anna, Laukó Zsuzsa, egy volt 4/d osztályos tanuló Gattyán Lídia, Maróti Ilona.
A sor előtt guggol: Burger Éva.

 

 
A fotókat és a beszámolót a szerkesztőséghez beküldte: Pelsőczi - Burger Éva
 
 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.