Dóka Istvánné levelei Bács Attilánénak

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]

Címzett(ek): Bács Attiláné Ági {Wlassics Ágnes)
Feladás dátuma: 2009. február 21.12:54
 
Kedves Ágnes!
Remélem nem haragszol, hogy ismeretlenül megszólítalak. Én is a pesterzsébeti Bagi Ilona Leánygimnáziumban érettségiztem, mint Te, csak én egy évvel később.
Nem tudom, ismered-e az iskola, már mint a régi Bagi Gimnázium és Szakközépiskola honlapját, melyet Király Csaba, az iskola volt tanára nyitott. (bagiszki.hu) Azt látom, hogy a honlapon az osztályotok részéről még nincs érettségi tabló.
Király Csaba szerkesztőnek nyújtok segítséget esetenként, az anyagok feldolgozásában.
Aki szeretne a honlapra megjeleníteni magáról, vagy társairól, tanárairól, az iskolaéletről fotókat vagy írásokat, annak a honlap oldalainak alján látható e-mail címre kell küldeni scennelt képeket, vagy írásos dokumentumokat.
Azt olvastam az Adatlapodon, hogy írogatsz. Ez nem tudom, konkrétan mit jelent, de ezt olvasván gondoltam, hogy a honlap is megihlethet majd Téged is, mint ahogyan velem is történt. A tablót mindenképpen várnánk, hogy ne hiányozzon az osztályotokról készült névsor képes megjelenítése.
Válaszodat szeretettel várom.
Üdvözlettel volt iskolatársad: Dókáné Marika

 

 
Üzenet küldője: Bács Attiláné Ági {Wlassics Ágnes)
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2009. február 21., 18:15      
 
Kedves Marika!
Örömmel olvastam soraid, bár sajnos nem emlékszem rád. A tablóképet küldeni fogom.
Irogatásaim életem emlék-forgácsai, egyelőre össze-vissza. Így most ígérem, fogok írni és elküldöm, valószínűleg Misi bácsiról, a mi volt osztályfőnökünkről, aki a fizika-szertárban meghalt 1963-ban. Bizony az ő akkori elvesztése nagy - nagy hatással volt az osztályunkra érettségiig. Talán, úgy gondolom, az Ő emlékét felidézni, - azoknak, akik őt ismerték - mindenképp érdemleges írás.  
Köszönöm a jelentkezésedet, remélem hamarosan én is jelenkezem, ill. hogy mikor, azt csak a nagy fejdíszes tollú indiánok tudják!!!
Igyekszem, puszillak, néha serkentsél! Ági
 
  
Feladás dátuma: 2009. 02. 28. 18:50
Szia édes!
A tablót megtaláltam, igaz a 40 éves találkozóra készült másolatot, melyet aláírtunk. Az eredeti biztos az 1585645898. dobozomban van! Remélem, tudod használni. Kérlek, írd meg, hogy a bagi honlapot hol találom, hogy egy kicsit nézegessek én is.
Nagyon köszi, hogy ilyen aktív vagy. Sok-sok puszi neked ismeretlenül. Cikket is fogok küldeni!!
Írj néha! Puszi: Wlassics Bács Ági
 
 
Feladás dátuma: 2009. 02. 28. 20:28
Kedves Ágnes!
Nagyon örültem levelednek, a tablótól meg egyenesen elájultam. Nagyon ötletes, hogy itt van az aláírás. Ha a tabló az eredeti lenne, akkor talán egy picivel jobb lenne a minőség, de így is remek, úgy látom. Először próbáltam kitalálni, mit rejt ez a hatalmas szám a dobozra vonatkozóan, aztán rájöttem, hogy ez az indiántollas manusé lehet.
Ágikám! a honlap címe: bagiszki.hu Ha megnyitod, baloldalon egy oszlopban találod a menüpontokat. Azokon lehet végiglépkedni, s azok kattintásával jönnek a belső, rejtett titkok. A menüoszlop tetején a kereső a honlaphoz tartozik. Ha valakit név szerint keresel, akkor - ha csak véletlenül nincs elütve a név - oda beírod, s előjön az összes vele kapcsolatos oldal, ahol az illetőről valamilyen anyag olvasható vagy látható.
Jó nézelődést kívánok. Várom a cikket is: Puszi Marika
U.i.: Ha az osztálytalálkozóról van fotód, vagy meg tudod írni azokat az adatokat, ami a honlapon található e témánál, akkor azt is várom. Küldök egy mintát.
 
 
Feladás dátuma: 2009. 03. 02. 15:06
Kedves Ágnes!
A szerkesztő felhelyezte az osztály tablóképét, s a küldeményed másik részét - ahol az osztálytalálkozón készült aláírások láthatóak - ugyancsak beillesztettük egy másik oldalra.
 
Az Akkor és most menüpont_Osztálytalálkozók_2005-04-23   1965 IV. d  40 év után.... címszó alatt megtalálod.

A találkozó helyszíne és a főszervező neve még hiányzik. A hiányzó adatokat várjuk. Kedves Ágnes! Egyéb küldeményeiddel bármikor bővíthetjük a honlapot.
Üdvözlettel: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2009. március 2. 18:26
Marika!
Szeretettel köszönöm eme gyorsaságot. Hamarosan megszemlélem a dolgokat. Jelenleg rohanásban vagyok.
Adatok: a főszervező neve  Bács Attiláné, Helye a XX. ker. Arany Csillag Étterem volt. Jövőre ismét nagy találkozót szervezek. Sajnos már  egyik osztályfőnökünk sem él, és sajnos három osztálytársnőnk is elment már. Sok köszi, pusziiiiiiiii Ági
 
Feladás dátuma: 2009. 03. 02. 18:58
Ágikám!
Örülök, hogy írtál, sajnállak, hogy sok az elfoglaltságod. Azt viszont annál inkább köszönöm, hogy a kérdésemre mégis meg tudtad adni a választ. Ha lesz még osztálytalálkozó, azzal kapcsolatos információkra is igényt tart a honlap szerkesztője, amennyiben Ti is úgy akarjátok. Viszont a már lezajlott osztálytalálkozóról esetleges fotó, vagy más, írásos emlékek meglétét is szívesen megtekintenénk, ha valamelyik osztálytársadnak meg van.
A már sajnálatos módon korán elhunyt osztálytársaitokról, tanáraidról megemlékezést készíthetünk. Ha erről vannak közlendőid, most vagy később, azt is meg tudjuk jeleníteni a megemlékező oldalon.
Még egyszer köszönöm, hogy írtál. Jelentkezésedet bármikor örömmel fogadjuk.
Puszi: Marika

 

 
Feladás dátuma: 2009. március 16., 14:43
Kedves Ágnes!
Úgy látom, új fotóid vannak az iwiw-en. Nagyon jók, bár én már a korábbiból is kivettem egyet. Közben előkészítettem a volt osztályfőnököd fotóját is, hogy a hamarosan hozzám kerülő írásodhoz mellékelni tudjam. A diákfotóból remélem, van még több is, mert az is nagyon jó lenne bemutatás céljából a honlap számára. A most fenn lévők nevét is - sorjelzővel - leírhatnád számomra, majd beillesztem a képhez. Várom visszaemlékezésedet 1963-ból. Puszi: Marika

  

Feladás dátuma: 2009. április 24.
Kedves Ágnes!
Írtam Neked egy levelet, amelyről az iwiw Levelezésben látható, hogy még nem volt alkalmad kinyitni. Ezért írok ismét, netán elkerülte figyelmedet, de nem akarom megismételni soraimat.  Remélem, nincs valami bajod, amiért nincs alkalmad válaszolni. Várlak, olvasd el a másik levelet is és válaszolj!
Puszi: Marika
Ráadásul az email címedet elvesztettem a gépből, ezért csak itt tudtam írni Neked.
 
 
Feladás dátuma: 2009. április 27., 15:57
Drága Marika!!
T egy élő lelkiismeret vagy!!  Hál’ Isten semmi baj, rossz helyzet nem ért utol az elmúlt időben!! Megjött a tavasz, és a tavaly be nem fejezett felújítások folytatódnak. Szóval felsorolhatom neked a részletes indokokat, hogy miért nem írok, "és nem olvasok, magyar nemes vagyok!!" Viszont voltam egy sváb bálon a Csiliben, ahol osztálytársnőm Gábler Éva aktívan a Dunaharaszti sváb táncegyüttessel fellépett a férjével. Ők már magyar bajnokok is a tánckarukkal.
Kicsim, te csak írogass, ha van időd!!
Sok hibás írás - remélem javítottad, - sok szöveg és nagy szeretet. Sok puszi: Ági

 

  
Feladás dátuma: 2009. április 27.
Kedves Ágnes!
Köszönöm leveledet. Megértem, hogy nem volt időd azzal foglalkozni, amit még a téli hónapokban megbeszéltünk, hiszen valóban az időjárás diktálja az embernek, a feladatainak besorolását. Ha jó idő van, felújítás. Örömmel olvastam ki soraidból a lelkesedést, meg egy kis fáradságot is, de végül a legnagyobb élmény, ha a végén az ember szétnéz, és örömmel nyugtázza a nagy munka eredményét. Ezek után valóban nem merlek zavarni, majd, ha legközelebb unatkozol, akkor majd talán eszedbe jutok. Nem sürgős semmi.
Addig is további jó munkát. Puszi: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2009. május 2., 17:18
Drágám!
Időm nincs, de pörgök tovább!! Egy kis levegővétel és egy kis magán szféra, majd jön az ősz, aztán a tető, hahaha! No és a válságról egy szó sem esett, no és a nyugdíjunk rendezéséről!! Szóval folytatjuk, folytatom ahogy időm van! Szeretem, ha írsz! sok puszi vigyázz magadra, no és az újabb vírus jövevényre, amit csinálnak nekünk, amiről már Nostredamus is írt régen ! (Lonci néni a magyar tanárunk azt mondta, hogy, ha nem tudjuk jól leírni az idegen szót, akkor írjuk, ahogy halljuk, ahogy ejtjük. Én így írtam, Te érted, úgy is!!! Pusziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Ági
 
 
Feladás dátuma: 2009. május 12.
Kedves Ágnes!
Elmúlt egy kis idő, eljött a tavasz,
és bizony Téged, hiába vártalak.
Térültem, fordultam, gondoltam egy nagyot,
megkereslek Téged, ha nem is akarod!
 
Ágikám! a honlapra felkerültél az Akkor és most_ Régen és ma névsorba: Wlassics Ágnes év alatt. Tekintsd meg, ha még nem láttad. A fotókat az iwiw-ről csentem. Remélem, megfelel. Két anyagot várok Tőled. Az egyik a volt osztályfőnököd halálának története, - ha jól emlékszem - a másik pedig a kis osztálybéli csoportkép szöveges indoklása, vagy netán bővítése újabb fotókkal. Az a kép nagyon szép, szeretném, ha legalább a résztvevők névsorát leírnád egy email-re. Várok legalább egy pozitív lépést. Remélem nincs semmi bajod, ami meggátolna ebben a feladatban.
Szeretettel puszillak: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2009. május 14., 13:53
Drága Marika!
Te egy szorgos hangya vagy, tisztellek ezért. Megnéztem a bagis honlapot, valami csodás, mennyi munka és mennyi tény, és mennyi hiányzik még, amiről mindenki, ha írna valamit, csuda jó lenne. A tanárokról, hogy mit tanítottak én is sokat tudnék segíteni, most azonban a mi képünk névsora következik, amely kép a ballagás előtt készült az osztály egy részéről. Álló sor: Heszlein Ágnes, ő 3 évre az érettségi után meghalt, Lajtai Katalin, Lang Erzsébet Fekete Zsuzsanna, Kiss Erzsébet, Szabó Piroska, ülő sor: jómagam, Wlassics Ágnes, Wégner Rozália, az osztályfőnökünk, Ő sajnos 2005-ben meghalt, elől Varga Mária, Krecsmár Mária. Most ennyi, Vigyázz magadra. Én most kaptam el egy vírust.
Sok sok pusziiiiiiiiiiiiiii Ági
 

Szerkesztői kiegészítés!

Ágnes által küldött csoportkép a  Diákévek  menüpont alatt került felhelyezésre.
 
Feladás dátuma: 2009. október 9., 16:44
Kedves Ágnes!
Elnézést kérek a zavarásért, de még van egy találkozásunk a honlapon. (Ha majd belépsz, a Keresőben nézd meg, mely helyeken található a Neved - fő és alcímek esetében duplán jelenik meg, - a fotószakkört kiemeltem az Erzsébeti Diák anyagából. Egy nagyon fontos írásodra várok. Úgy tudom a lakásfelújítás megtörtént, a nyaralás remélem jól sikerült. Itt az ősz. "A REND tökéletes a feladathoz." Tehát az ofőről várok egy szövegrészt, egy kis célirányos gondolatfuttatást, az emlék felvillantását, ami szép volt, az elválás, ami fájt, s akik búcsúztatják.
Ágikám! Szeretettel várom leveled: Marika
 
Feladás dátuma: 2009. október 9., 18:37
Drága Marika!

Te aztán egy szívós, nagyon jó fajta vagy!!!! Megörvendeztetlek most egy kis írással, ami talán kezdetnek jó lesz, bár szomorú, történet, Misi bácsi halálának napja. (A visszaemlékezés külön oldalon készül.)

Majd folytatom.  Szeretettel puszillak : Ági
 
 
Feladás dátuma: 2009. október 9., 22:16
Ágikám!
Köszönöm, hogy megindítottad az emléksorodat. Nagyon megrázó lehetett, amit átéltetek, rám az írás is megdöbbentő hatással van. Elgondolom, hogy a diáklányok milyen fájdalmat éltek át, e tragikus hírrel, a szomorú valósággal történő szembesüléskor. Leveledből megpróbálom összeállítani a bevezetést, s várom Tőled a folytatást. Hiszen lelkedben van a történet, s tolladból folynak a sorok. Várlak. Én lehet, hogy szívós fajta vagyok, ha valamit szeretnék megszerezni, de Te sem vagy akárki. Egy gyors levélváltásban felsorakoztattad a feszült pillanatokat a tragikus esemény megismertetésére.  Bizony, már az első írásnál éreztem, hogy meg van az az írói véna, nem véletlenül foglalkozol otthoni munkáid során is írással. Valóban érdekfeszítően, és képszerűen kerülnek a sorok a papírra. Leírásodban tulajdonképpen emléket állítottál osztályfőnöködnek, s bemutatod az osztályközösséget is. Köszönjük.
Puszi: Marika
 
 

Szerkesztői kiegészítés!

A több napon keresztül, részletekben megküldött leírás - az osztályfőnök halálának napjáról, s az osztály tanulóinak szembesülése a tragédiával - igen megrázó történet, melyet Ágnes bemutatott számunkra.

Az írás a "Megemlékezés tanárainkról" c. menüpont alatt került a honlapon megjelenítésre, a Bővebben cím alatt kapcsolódó oldalon. (2009. október 20.)

Ezt követően bemutatásra került az új osztályfőnök kijelölésének napja is, mely az Akkor és most_Köszönet tanárainknak c. oldalra került.

Ágnes bemutatkozó lapja az Akkor és most_ Régen és ma almenüben látható.

Köszönjük küldeményeit és az élethű leírásait!


  

Feladás dátuma: 2010-02-05 22:16
Kedves Ágnes!
A közelmúltban írtam egy levelet neked, de gondolom nem volt időd foglalkozni vele. Ezért most ismét felkereslek, annál is inkább, mert amit írtam, azt pontosítanom kell. Még egy korábbi leveledben említetted, hogy három társatok nincs már köztünk.  Akkor három leányról kell megemlékeznünk, nem csak arról az egyről, aki a kis csoportképen látható.
Tehát, Ágnes legyél szíves a három nevet felsorolni, és ha van hozzáfűznivalód, akkor tedd meg, hogy készíthessünk egy megemlékezés oldalt.
Nézd meg Markup tanárnőt az Interneten címmel, a Te jelzésed alapján kutattam, s megtaláltam őt, mint festő. Köszönöm ezt is. A nevedet feljegyeztem ott is.
Remélem nem vagy beteg, hogy nem válaszolsz, talán a találkozó szervezésével lehetsz elfoglalva.
Várom leveled. Puszi: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2010-02-06 10:25
Drága Marika!!
Mindig olvasom kedves ösztökélő leveled, de mindig pörgök és közbejön valami!! Járok a kerületi helytörténeti clubba is, sok régi bagissal is találkozom, aztán szervezem a 45 éves érettségi találkozónkat, aztán rengeteg ünnep egy kis nyugdíjas wellnessel, aztán ez a hideg hó, és ekkor még nem is beszélek  környezetemről!!! Szóval a nyugdíjas élet egyáltalán nem csak pihenésből áll. Hála Istennek, baj nincs.
Ja,ja, te biztos nem erre vagy kíváncsi. Szóval  az 1965-ben érettségiző 4/d osztályból jelenleg sajnos 3 osztálytársnőnk ment el. Heszlein Ágnes, Kosaras Éva, Azántai Katalin.   
Heszlein Ágnes Dunaharasztiról járt be, egy nagyon későn született, egy gyermeke volt a szüleinek. Ági egy jó lélek volt, mindig szerette volna, ha jó jegyeket kap, miután a szüleit nagyon szerette és teljesíteni akart nekik. Ha hármast kapott, nagyon tudott és őszintén sírni, Nagyon szerettük, olyan kis tiszta kislány volt. Minden szempontból. Érettségi után elszakadtunk, majd vagy 3 év múlva hallottam, Ági meghalt, akkor még végképp nem gyógyítható leukémiában. Sajnos nem voltam a temetésén, de Gábler Évi, aki az unoka testvére volt mesélte, hogy borzasztó, fájdalmas temetése volt, az idős szülei miatt.
Kosaras Éva Erzsébeten lakott. Egyszem gyerek, egy nyomdász édesapa és egy szép mama. Éva az akkori értelemben vagány lány volt de valami fantasztikusan jó szíve volt. Akár gyakorlatban - az ennivalóját, a jó tollat, a ruháját - akár lelkileg, mindig gond nélkül tudott adni!! A Kosarast így mindenki szerette, egy ideig egy osztálytársnőnk gyerekét, pici babát gondozott, míg az osztálytársnőnk nem volt Magyarországon. Éva külön lakott a szüleitől akkor már, s egy váratlan baleset folytán füstmérgezésben elaludt. A sírját néha megnézem, a szülei nem sokkal halála után elmentek.
Szántai Katalin, ő az egyetlen, aki harmadikban jött hozzánk, tudod senki nem került az osztályunkba Misi bácsi halála után! Egy szolid csöndes, jó tanuló leány volt. Egyszerű körülmények között élt a tesójával és az anyukájával. Férjhez ment, gyermekei születtek. Nehéz élete volt, 50 éves kora körül , súlyos betegségben meghalt.
Már tudom, mért ültem olyan nehezen le ezt a levelet megírni!! Nem a sok pörgésem miatt, hanem érezhettem a lelkemmel, hogy ez nem egy kis közlések sora.
Az osztálytársaim voltak, akikkel naponta együtt izgultunk, sírtunk, nevettünk, személyes dolgainkat, szerelmeinket, bosszúságainkat megbeszéltük, kinyíltunk egymásnak, mint a virág, akkor még úgy, ahogy önzetlenül, és nem azt gondoltuk, majd mit szól a másik ha, nem egyenlők a szituációk.
Marikám talán te is átéled ezeket a sorokat, ők jó emberek voltak. Kár hogy hamar elmentek, és nem élhették az életet úgy, ahogy kellett volna, csak ilyen rövid ideig kaptak lehetőséget. Nagyon nagy szeretettel gondoltam rájuk míg írtam e sorokat, szerettük őket osztálytársaimmal. Béke, nyugalom, szeretet vegye őket körül gondolataimmal.
Szeretettel puszillak, ne hagyd abba ezt a szép munkádat.!  bács agi   
 
 

Szerkesztői kiegészítés!

Ágnes levele alapján az emlékoldal elkészült az elhunyt osztálytársak megemlékezésére, Emlékezés osztálytársainkra cím alatt.

 

 

Feladás dátuma: 2010-02-06 12:02

Aranyos Ágikám!
Nagyon megörültem levelednek, mint mindig. Elnézést, hogy megint "erőszakos" voltam. Csodálatos memoriád van, mindenre ilyen részletesen tudsz emlékezni.
A leveled elejével kezdem, - "nehogy levélkapcsolatunk témája kifogyjon", megragadok minden mondatodat - a Helytörténeti Klubban való megjelenésed is érdekel. Erről is lehetne írnod. Bizonyára tudod, hogy a Bagi Emlékkönyv írója, akiről a honlapon az iskolatörténetben írva vagyon, Kökényné Kalmár Veronika. (A honlapon a googlében rákeresel a nevére, mindent megtudsz róla, a kék linkek használatával célszerű közlekedned.) Veronika, - ismereteim szerint - a helytörténeti klub vezetője.
Ágikám! Remélem, megnézted az Iskola tanárai az Interneten menüpontban Markup Valéri oldalát. Két festményét találtam, így elsőre.
És most rátérve a három osztálytársnőd megemlékezésére.
Nagyon köszönöm az információt. Átéreztem én is a leányok gondjait, megismertem egyéniségüket. Igyekszem szép emléklapot készíteni.
Sok szeretettel gondolok Rád. Puszi: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2010. február 11. 19:05 

Kedves Marika!

Kedden voltam a Helytörténeti klubban a Csiliben. Tavaly októbertől járok minden hónap második keddjén - miután Erzsébeten születtem, - egyre nagyobb érdeklődéssel. Most is nagyon érdekes volt. Az utcában, ahol születtem és ahol a nagyszüleim megvették a házat 1920-ban, rengeteg érdekes dolog történt. A Kálmán u. Általános Iskola 2009-ben volt 100 éves.  Egy jó festő tanított itt az iskolában évtizedekig. Most pedig egy Dallos nevű színi újságíró, aki az átellenben lévő házban született 1924-ben. A nagymamám biztosan jó viszonyban volt vele. Szándékozok én is egy érdekes beszámolóval majd a klubban beindulni. Most is, mint mindig, Kökényné Kalmár Veronika ott volt, anyukám alatt járt az első Kalmár Állami Gimnáziumba úgy, hogy ismerem. Egy időben ő is akart tőlem írást a könyvéhez, de mint neked, akkor nekem sem volt rá időm. Most nagy örömmel vesz engem. Törékeny, idős hölgy, de ezt a klubot nagyon jól vezeti. 90 állandó tagja van, most is 78-an voltunk. Ott volt pl. Lonci néni, a bagis magyar tanárnő, ő is nagyon örült, mikor összepuszilkodtunk. Marikám, még egy hír, bár már írtam, májusban 45 éves érettségi találkozó és a fontos, mind a 19-en megvagyunk, és azt ígérték, mind eljönnek, a bagiban, az osztályunkban fogunk találkozni!!! Lesz írásom és képek is!!

Marikám minden féle türelmedért csak elismerésem, szeretettel csókollak:  bacs agi

 

 

Feladás dátuma: 2010-02-11 21:15

Kedves Ágnes!
Nagyon örültem levelednek. Örültem a lelkesedésednek. Nagyon remek dolog, hogy oda jársz, a klubba.
Szóval ismered Kökénynét, én sajnos nem. Azt az egy fényképet láttam Róla, ami a honlapon látható. Jó lett volna annak az osztálynak is a tablóképe. Ha valahol találsz egy tablóképet, és netán még nincs rajta a honlapon, nagy örömet szereznél vele.
Jól értettem, hogy anyukád is oda járt gimnáziumba? Ha igen, akkor az nagy dolog lenne, mert - gondolhatod - arról is szívesen hallanék, ill. olvasnék néhány sort legalább.
Most búcsúzom. Sok-sok puszi: Marika

 

 

Üzenet küldője: Bács Attiláné Ági {Wlassics

Feladás dátuma: 2010. február 23., 16:34

Marikám!

Lassan írok a helytörténeti klubról is és anyuról is, aki az első állami Kalmár Ilona gimnázium tanulója volt 1939-től, ha jól tudom. Tavasszal padlás takarításkor megnézem, - remélem, még megvannak - kincseket fogok neked küldeni!! Idő, idő, idő. Anyukám lánykori neve: Kőszegi Erzsébet, a Bayer Magdi néni osztályába járt. Sok-sok dolog jutott eszembe most, - amiket mesélt anyu  - először a Ranolderbe járt. Azt hiszem a háború miatt 20 évesek voltak, mikor érettségiztek, úgy emlékszem, egy év kimaradt. Voltak osztálytársaik, akik a háború áldozatai lettek úgy a bomba, mint az elhurcolás. Ha meglesz a tablóképe, akkor fogok emlékezni sok mindenre. Puszi Ági

 

Szerkesztői kiegészítés! 

Ágnes jelzése alapján megkerestük édesanyja nevét Kökény Sándorné: A pesterzsébeti leánygimnázium  -  Bagi Ilona Gimnázium emlékkönyvében. Kőszegi Erzsébet 1942-ben érettségizett Dr. Bayer Istvánné osztályában. Tehát anya és lánya egy középiskolába járt. Ezt a kapcsolatot bemuattuk a    Mozaikok_Érdekességek menüpont alatt.

 

 

Feladás dátuma: 2010-05-16 10:10
 
Szia Marika!!
Meg volt a 45 éves érettségi találkozónk! Vannak osztálytársnőim, akik olvasták írásaimat és most ismét egy nagy impulzust kaptam, hogy folytassam az írást! Holnap reggel elutazunk május végéig a férjemmel, ígérem, ha megjöttünk és te is piszkálsz, fogok ismét írni neked, aztán te majd teszel vele valamit. A csajok azt mondják nagyon-nagyon jó a szerkesztésed, egy jó fej vagy! Marikám tűzre-vízre vigyázz tartsd meg ezt a képességed. Kevesen veszik lelkükre így egy már nem létező Bagi Ilona Gimnázium és Szakközépiskola 50-60-as és azon felüli években lévő életének kinyitását! Millió puszi: bacs agi
 
 
 
Feladás dátuma: 2010-05-16 10:45
 
Ágikám!
Köszönöm, hogy hírt adtál Magadról. Én mostanában már nem akartalak zaklatni, mert gondoltam, tán nem érsz rá.
Most jó utazást kívánok, s júniusban majd kereslek.
Örülök, hogy osztálytársaid megnézték a honlapot, s tetszett az írásod. Megkaptam Király Csabától a Kökényné féle emlékkönyvet, most abból készítettem egy jó pár idézetet, hogy akik akkor írtak, vagy azok osztálytársai az interneten is láthassák az írást.
Ágikám! Három témában várok majd Tőled írást:
  1. Édesanyád iskolai éveiről valamilyen információ, elsősorban fotó, akár diákkori vagy későbbi is lehet, 
  2. Honismereti klub, illetve azon belül Bagis hírek.
  3. Osztálytalálkozó. Fotókat majd valakitől várok, de Te addig is készíthetnél egy rövid beszámolót az összejövetelről.

Sok puszi, vigyázz magadra: Marika

 
 

Feladás dátuma: 2010-06-21 16:50

 

Drága Marika!
Nyaralásból megjöttünk, bár az idő nem volt igazán nyári. Túl vagyunk fiam és a család összes szülnaposának és László névnaposnak megünneplésén!

Most talán sikerül gondolataimat összeszedni, megírni egy kis visszaemlékezést, alig egy hónapos távlatból. A tervezett három témából a választásom jelenleg a 45 éves érettségi találkozónkra esik, most így ezzel foglak elkápráztatni.

Marikám, kezdem az első részt, azután küldöm a folytatást, mellékletekben.
puszi: Ági

 

  

Feladás dátuma: 2010-06-21 18:30
 
Ágikám!
A várakozás örömével kezdtem neki az olvasásnak. A szokásos nehézségek leküzdésével, (ékezethiányok) nagy élvezettel olvastam soraidat. Az írásod remekül kezdődik, - mint idáig mindig - mint ha egy izgalmas film fogatókönyvének szövegét kezdeném olvasni, és közben mosoly ül az arcomon, a Te lendületes képszerű gondolatfuttatásaid, fogalmazásod közben magam előtt látlak. Nagyon örülök, hogy Lonci nénit választottátok meghívott vendégtanárnak a találkozóra. Ő írta a Kökényné Emlékkönyvében is, hogy nagy örömmel vesz részt osztálytalálkozókon.
Képzeld, most olvastam a Kossuth Gimnázium honlapján, hogy 2005-ben Loncika átvette az aranydiplomáját. Az igazgató egy szép megemlékezést írt munkásságáról. Ezt én az Iskola diákjai a neten c. alatt helyeztem el, Göndöcz Ilona lánykori névvel.
Akkor most "lefordítom" a leveled azon részét, amely az osztálytalálkozóról szóló beszámoló bevezetését tartalmazza.
Akkor, hát minden jót, s majd jelentkezz a folytatással. Puszi: Marika
 

  

Feladás dátuma: 2010-06-27 20:47
 

Ágikám!
Gondolom megkaptad már levelem, csak nem volt időd válaszolni. A  fotókról remélem intézkedtél. Gondolom a főszervező  feladatellátása a Te nevedhez fűződik.
Én már elkészítettem Lonci néni történetéről egy külön oldalt, amit az osztálytalálkozóról lehet megnyitni, s annak folytatásában az internetről egy nagyon szép anyagot állítottam össze, 4-5 internetes oldalról ollózva. Nagyon megható, szép életút került bemutatásra a megnevezett színésznőről. Most májusban beszélt nektek erről Loncika, és ez a Szörényi Éva színművésznő 2009 decemberében halt meg. Úgy, hogy nagyon friss megemlékezésről beszélt Nektek Lonci néni.
Azt hallottam már a 68.e osztály egyik diákjától, Cserepi Erzsébettől, hogy Lonci néni nem foglalkozik számítógéppel. De azért gondolom, hogy fia, kérésére bármikor megnyitja a honlapot, s megmutathatja Neki azokat az írásokat, amik Őt érdeklik. Szóval, várom a befejező mondatokat, amit még fel kell helyezni, aztán tekintsd meg az írásokat Te is.
Puszi: Marika.

 

Feladás dátuma: 2010-06-30 9:37

 
Ágikám!
Köszönöm az írásodat. Kiolvastam belőle a részletes eseményt. Egy kicsit rövidítettem.
A képgaléria beillesztése még folyamatban van, mert bár a fotókat felhelyeztem, a galériába való beillesztésnél gondjaim akadtak, ehhez Király Csabától kértem segítséget, s ez most folyamatban van.
 
Az oldalt megtalálod az Osztálytalálkozók menüpont alatt az   1965  IV.d osztály  45 év után  címmel.
Köszönöm az eddigieket.
Ágikám örömmel fogadtam Lonci néni e-mail címét. Már készítettem is számára egy levelet, amit elküldtem, de nem kaptam választ. Lehet, hogy az e-mail cím nem volt pontos. Azt hiszem megismétlem, nehogy tévedés miatt ne jusson el hozzá levelem.
Jó nyaralást kívánok! Puszi: Marika

  

 

Feladás dátuma: 2010-07-01 9:44
 
Marikám!
Úgy gondolom, ebben a nagy melegben, mikor a vérnyomás alászáll a megengedett alá és te egyik napról a másikra komoly felelősségteljes munkát végzel mások írásai alapján, az nem semmi!!!! Le a nagy Cyrano de Bergerac kalappal!!!! (Nem tudom jól írtam-e de te érted, bizton tudom!!
Elmegyek most egy fogadott lányommal való találkozásra - Ő egy volt kolléganőm, így a titulus - és aztán irány az urammal Agárd!!!  
Ha gondolod, írj hogy, esetleg miről írjak? Illetve anyukám régi történeteiből majd egy párat megpróbálok felidézni a Kalmár Ilona Gimnáziumban történtekből. Sajnos az osztályfotójukat nem találom, - mert csak az maradt meg, mindig mondta  anyukám - mert a háborúban sok kép elveszett, miután a házunk is kapott egy bombát. Bár nem voltak itthon, vidéken, rokonoknál voltak, és ami megmaradt, azt előtte oda vitték el. Ennek ellenére fogok írni róluk, van egy-két történet, ami talán érdekes lehet!!!! Sok puszi,  pihenj és dolgozz, hogy másoknak örömet szerezz!
Szeretettel:  Bács  Ági

 

 

Feladás dátuma: 2010-08-07 18:38
 

Kedves Ágnes!
Azért szólítottalak meg, mert nyitottam egy új almenüt a Mozaikok menüpont alatt. Az utolsó sorban található.


"Kell még egy szó..." - Pesterzsébet - szülőhazánk 

Ha erre rálépsz, azt látod, hogy van egy pesterzsébeti fotó, melyen egy Demjén dal szövege olvasható, a kép alatt Radnóti verse, majd ez alatt, a lap alján van egy link  Emlékeink Pesterzsébetről.

Ha erre rálépsz, egy új oldalra jutottál, ahova várom az írásodat. Elém kerülsz a névsorban, az 1965 IV. d osztály tanulójaként. Nem kell hosszú, de benne legyen, amit érzel, amiért Neked jó, hogy ott laksz, ott élsz, .... mi minden szép emléked van Pesterzsébetről?
Ha érdekel, írj! Búcsúzom: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2010-08-16 11:34

Szia Marika!! Most olvasom írásod, pár napra jöttem csak haza. Az augusztus írás nélkül fog eltelni, de szeptemberben ígérem, írok arról, miért szeretem Erzsébetet. Elöljáróban annyi akad  abban a házban, ahol jelenleg élek. Lesz miről írni. Sokszor puszillak, élvezd még te is a pihenő napokat!! Ági

 

 

Feladás dátuma: 2010.09.17. 13:18
 
Kedves Ágnes!
Sokszor gondolok Rád. Te néha megkeresel képes küldeményeiddel, köszönöm. Azért már szívesen olvasnám sűrű soros írásaidat, melyben a megbeszélt témában elkápráztatsz, szokásod szerint.
Kivárásom végére ért. Most szeptember második felében tartunk, tehát kérlek, szakíts rám egy kis időt, hogy osztálytársaid is elolvadhassanak.
Várlak: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2010-10-9   19:42
Marikám! Elkezdtem az írást. Köszi, ha kihozod belőlem, hogy írjak, mert nagyon-nagyon jó írni. Sok puszi: Ági

 

 

Feladás dátuma: 2010-10-10   7:19

 

Ágikám!
Észrevettem, hogy megérkezett az ősz, jobban mondva már majdnem a tél. Ágika ráér, és ír nekem.
Nagy örömmel fogadtam leveled, amit ma reggel nyitottam ki,  azonnal ékezetes rendszerbe helyeztem, s konstatáltam egy tanévnyitó gondolati képét. Nagyon jó volt.
Természetesen várom a folytatást.
Örülök, hogy ismét kedvet kaptál az írásra. Várom leveled a téma folytatásával.
Sok puszi: Marika
 
 

Szerkesztői kiegészítés!

Ágnes leveleiből a gyakorlati oktatás emlékei elevenedtek meg, melyből készült egy oldal az Akkor és most menüpont alatt,

A tananyagon kívül almenüben.

Egy másik oldalról megvilágítva a témát szerkesztőségünk nyitott egy oldalt a Gyakorlati oktatás menüpont gimnáziumi anyagához Ágnes nevével.

 

2010-11-28 –án, 15:56 órakor beérkezett levelében Ágnes ismét csodálatos anyaggal örvendeztetett meg minket. Régóta tervezett írását, visszaemlékezését készítette el édesanyjáról, aki 1942-ben érettségizett ugyanebben a Gimnáziumban, Bayer Istvánné osztályfőnök keze alatt.
Az anyag hamarosan felkerül a honlap egyik oldalára.

 

 

Feladás dátuma: 2010-11-28 16:22
 

Drága Ágikám!
Pontosan ezt az írást vártam. Nagyon ügyes vagy, és ebben is jó emlékezőtehetséged mutatkozik meg. Csodálatos visszaemlékezés, és vannak összekötő adataim, amivel talán bővíteni is tudom.
Csak nagyjából olvastam át az írást, hogy gyorsan válaszoljak Neked.
A Kökényné féle -Emlékkönyvben, - amit Király Csaba nekem átpostázott - 1936-tól van meg minden osztálynévsor. Anyukád nevét már megtaláltam korábban, amikor a Mozaikok_Érdekességek oldalra beállítottalak kettőtöket, csak az Ő fotója hiányzik még. (Egyébként Lonci néni is emlegette, hogy a Makay Magdi néni örömmel említette, hogy anyukádat is tanította. Tehát két generációt. )
Szóval 1942-ben volt az érettségi éve, itt van előttem a névsor, Bayerné az osztályfőnök, és a felsorolt nevek, a barátnők nevei is itt láthatók. Mindent beépítek. Nagyon örülök, hogy végre megírtad. Meglátod öröm lesz majd visszatekintened a honlapon megjelenő oldalra.
(Sajnos én is kerestem volna anyukám diákkori éveit, de nekem nincsenek információim, tudod már 10 éves koromban meghalt, s előtte két évig fekvő beteg volt, tehát ilyesmikről nem tudtam beszélgetni vele. Egyetlen fotóm van róla matrózblúzban, de sajnos semmi kézzelfogható.)
Hát még egyszer köszönöm. Csókollak.
Várom a tetőtéri nagytakarítást. Biztosan sok minden érdekeset fogsz találni. Puszi: Marika  

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az Akkor és most_Életutak menüpont alatt, Wlassics Istvánné sz. Kőszegi Erzsébet néven megnyitottunk egy oldalt, ahol Ágnes édesanyjára, iskolás éveire emlékezik.

  

Feladás dátuma: 2010-11-28 16:46
 

Ágikám!
E levelemben a kékkel írt névre, nevedre kattintasz, akkor - elvileg - azonnal bejön az az oldal a honlapon, ahol a levelezéseinket helyeztem fel viszonylag rövidített formában, mivel a tartalmas részek azonnal egy külön, aktuális oldalra kerültek. Itt ezen az oldalon, ha végigmész figyelmesen, a világoskék színű szavakra, linkekre rákattintva előjönnek azok az oldalak, amelyek Veled kapcsolatosak ez idáig. Mikor egyet megnéztél, a képernyő bal felső sarkában lévő vissza-nyíllal visszalépsz a levelezés oldalra, s olvasod tovább a következő linkig, azt is megnézed, majd ismét visszalépsz. Ha mindet átnézted, lehet tovább nézelődni a menüpontokból kiindulva.
Szeretném, ha ismernéd, s viszontlátnád az írásaidat. Puszi: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2010-11-28   19:44
 
Kedves Marika!
Nagyon szépen köszönöm a sorvezetődet, hogy hogyan olvassam a saját kis szüleményeimet!! Hát mit mondjak, mikor elhatároztam, hogy ráklikkelek az általad leírt lehetőségre, hát ne tudd meg, a szívem ezerrel, a vérnyomásom millióval, a légzésem trillióval mutatkozott!! A saját írásaimat viszont látni, ez a nagy mű, jó Istenem!! Nem a Madách Imre végszó??? Marikám, te egy csodálatos kreatív,  igazán szívvel, lélekkel dolgozó szerkesztő vagy!! Gyönyörű a munkád, és le a kalappal előtted, hogy ennyi energiát, türelmet, kitartást áldozol az életedből arra, hogy aki rákap, mint a cigire, és belemélyedve olvasgatja, az mindig érdekeset és újat lát! Köszönöm, köszönöm neked, és ígérem, ha rám jön az írás, mindig írok neked, aztán teszel vele, amit jónak látsz! Rendkívüli személyiség vagy!
Sok szeretettel ölellek: Ági

 

  

Feladás dátuma: 2010-11-28 20:25 

Kedves Ágikám!
Örülök, hogy sikerült rátalálni az oldalakra, - remélhetőleg mindegyikre, - vagy akár majd később.
Köszönöm a leveled, a dicsérő szavakat is. Én pedig nagy örömmel fogadom írásaidat, tetszik az egyéniséged. Szeretem a közvetlenségedet, az őszinteségedet. További minden jót kívánok emlékeid felidézéséhez!
Ha a levelező oldalt a jövőben megnyitod, mindig láthatod, hogy került-e fel újabb írásod, és az hol található. Ezt a megküldött linket őrizd meg!
Sok - sok puszi! Jó éjszakát: Marika
 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Ágnes leveleiből készült - gyakorlati oktatás emlékeiről szóló  - írás már felkerült az adott oldalra, Ágnes nevével.

Ennek az oldalnak utolsó sorában található linkkel lehet  a követkiező oldalra átlépni, ahol egy szakmai nap részleteit mutatja be Ágnes, a reggeli busz indulástól a hazaérkezésig.

 

  

Feladás dátuma: 2010-12-30   18:19
Drága Marika!!
Egy kép a pöttyös bagis korszakból, a bizonyos IV/D osztályunk lányairól. Valahova talán beilleszted!!! Millió puszi: Ági

Marikám! 

Itt a másik kép édesanyám 1939. június 18-án a kép hátsó felén lévő írás alapján. Akkor még javában gimnazista volt, bár a kép a kertünkben van, nem igazán iskolai öltözékben! Minden esetre, ha gondolod, legalább látod anyukámat. Most úgy belendültem a kereséssel, hogy lehet bizony, jó nyomon járok, és tudok másikat is majd küldeni. Ezek a dobozok a padláson voltak sok-sok másik képpel együtt, azt sem tudom sokszor, ki van rajta. A karácsonyfadíszek  lehozatala juttatott eme állapotba. 
Szép, boldog, gazdag, egészséges újesztendőt kívánok neked. Kívánom még, hogy sok örömet szerezzek neked, magamnak az írással. Köszönök mindent: wlassics agnes bacsne

 

  

Szerkesztői kiegészítés!

Ágnes első levelében küldött egy régi Bagis képet, a lányok pöttyös egyenruhás fotóját. A Diákévek c. menüpontban helyeztük el. A második levélben kapta meg szerkesztőségünk Ágnes édesanyjának diákkori fotóját, melyet az Életutak  menüpontban  korábban megjelent írás bővítményeként illesztettük be.

Karácsony alkalmából saját készítésű fotót kaptunk Ágnestől, üdvözlettel: Bács Attiláné sz. Wlassics Ágnes 1965 IV. d - 2010. december 24.

 

Feladás dátuma: 2011-01-04   11:25
Marikám!
Megkaptad a két fényképet?? Anyukámról és a volt IV/D pöttyös ruhás lányokról?? Keresek még képeket! írok is, ha kéred, miről? Sok puszi és  BUÉK Ági
 

 

Feladás dátuma: 2011-01-04   12:31 

Kedves Ágikám!
Küldhetsz még képeket, s a tablókép netán, ha még reménykedsz benne, hogy megvan, az nagy élmény lenne.
Megjegyzem, hogy anyukád is nagyon szép kis fiatal hölgy volt. A pöttyös ruhája pedig előjelzésként hatott rám a Bagis pöttyös időt jelezvén. Szóval remek küldemény volt.
Az idő bizony most egy kicsit "télies", bár az ünnepi köszöntődből látom, Nálad ez azért nem olyan nagy gond. Tehát van kedved és időd írni. Írhatnál az Akkor és most_Életutak menüpont alá, - vagy a Mozaikok_"Kell még egy szó..." - Pesterzsébet - szülőhazánk oldalhoz.
Itt lehet írni Pesterzsébeti élményekről, a város rád vonatkozó hatásairól, érintve akár az iskola idejét, majd a felnőtt kort, életút vonatkozásában, emlékképek, esetleg hozzá kapcsolható fotókkal.
Várlak: Sok puszi: Marika
  

  

 

Feladás dátuma:2 011-01-06      21:41

Szia Marikám!

Ismét találtam képet, ami annak az anyagnak lehetne a melléklete, amikor írtam a politechnikai kertészkedésünkről a soroksári tangazdaságban.

Marikám!

Ez a másik két kép egy osztálykiránduláson készült Tihanyban.. Majd írok ilyenekről is. Ugyanis Rózsika néni nagy-nagy kiránduló volt és sokszor vitte el az osztályt 2-3 napos kirándulásra vagy épp egy egynapos hétvégén valahova. E kép külön értéke, hogy a hátoldalán szinte mindenki, aki a képen rajta van, aláírta  még a lánykori nevével. Itt küldöm most az elejét és a hátoldalát is. A képen balról a felsősor: heszlein agi, gabler evi, szabo piroska, kuseva pavlina, fekete zsuzsa, krecsmar maria, kiss erzsi, alsó sor: ötvös mari, szitár mari, varga mari, wlassics agi, aknai kati.

Ugye alakulok számodra??? Szeretettel ági

 

 

Feladás dátuma: 2011-01-08   8:47
 

Szervusz Ágikám!
1961-1965 évfolyam, d osztály
A Diákévek menüpont alatt található. A pöttyös ruhások alá tettem. Egyik kép az oktatási időről, a másik a gyak. okt. időről adja az emléket. Nem akartam szétválasztani őket, a szakmai gyakorlatról írt szöveges rész fotó nélkül is értékes írásanyag.
A szabadidő_osztálykirándulások menüpont alatt van elhelyezve a kirándulás két fotója.
1965 IV. d osztály
Ide örömmel fogadom az általad jelzett írásos visszaemlékezést, ofő stb.
A két oldalt úgy nézd meg Ágikám, ha valami hibás lenne, jelezz kérlek! Nagyon jó találataid voltak eddig a fotókeresésben. Gratulálok.
Puszi: Marika

 


Szerkesztői kiegészítés!

A Beköszönő - menüpont oldalán felhelyezésre került Ágnes húsvéti üdvözlete is, két másik iskolatárs üdvözlete mellett: Wlassics Ági, Cserepi Erzsébet és Pelsőczi Éva - 2011. április 22-23. Köszönjük a szerkesztőség és az iskolatársak nevében.
 
 

Feladás dátuma: 2011-06-28 17:49

 

Szia Marika! Ismét padláson jártam, és tálaltam képet, ami talán még valahova befér, ha te úgy gondolod!  Az egyik az 1941-1942 iskolaév /gimnázium/ VIII. osztálya. Bayer Magdi néni az osztályfőnök.  A másik kép a hitoktatójuk, Ottó atya.

Millió puszi neked Marikám. További szép nyarat: Ági

 

 

Feladás dátuma: 2011-06-28    23:13 

Ágikám!
Reméltem, hogy még keresni fogsz leveleddel. De a két értékes fotót külön köszönöm.
Itt a levélben küldöm a kék linket, amire, ha rálépsz, azonnal megnyílik a honlap azon oldala, ahol a két fotódat beillesztettem.
Tehát első, anyuka osztályának csoportképe. Szeretném kérni, hogy akit ismersz rajta, nevezd meg.

1938-1942 évfolyam, a osztály
Dr. Ottó hitoktató fotóját a tanári képek oldalára helyeztem fel, alatta jelezve, hogy kitől jött a kép.
Dr. Ottó László
A megnyíló oldalon láthatsz egy kék linket, ha azt megnyitod, láthatod, hogy azon az oldalon is idéztem a kapcsolatot anyukáddal.
Nagyon szép és fontos fotókat küldtél, köszönöm!
Sok puszi: Marika

 

Feladás dátuma: 2011-06-29    19:08

 
,,Drága Marikám!
Igazán örülök hogy te ilyen csodálatos, szeretetre méltó ember vagy! A lelkesedésed, a hitvallásod ez újság iránt töretlen. Szívből gratulálok a készítéséért, és azért hogy azonnal nyúlsz, ha valami  horgodra akad!
Ismeretlenül is ölellek, és sokáig magamhoz húzlak, miután én is a múltat nagyon-nagyon fontos helyre teszem az életem folyamán.
Nincs jövő múlt nélkül!! Valaki nagy mondta, sajnos nem tudom ki! Az én hitvallásom Goethe: A rend és az igazság között a rendet választom!! A rend lényege, minden a helyen legyen, tehát a múlt, a jelen és a jövő. Jaj, ne haragudj eme eszmefuttatásomért! 
Egy évkönyvből vettem a küldött képet, így tudom a neveket.
Felső sor balról: 4. Kőszegi Erzsébet, 5. Szentlélekfalvi Pongho Klára, 6. Simon Teréz, 7. Szomor Erika.
Alsó sor: Bayer Magdi néni mellett Jászonyi Gabriella. Akikről nem tudom, hogy kik ők, azok az alábbi nevűek: Aszódi Ibolya, Baunok Klára, Somlyó Éva, Takács Julianna, Tolnai Irén, Tóth Katalin, Vértes Éva. Talán Vértes Éváról annyit, ha jól tudom anyukám azt mesélte, elvitték a családot a németek és ő meg is halt egy koncentrációs táborban. Ő talán az alsó sor első lány tagja balról. Nem szeretnék valótlant írni, de úgy emlékszem ezt mesélte anyukám.
Marikám! Igazándiból fogok még majd írni, aztán te majd eldöntöd, mi legyen vele. 
Sok puszi: Ági

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Ágnes fotó küldeményét és kedves levelét  köszönettel fogadtuk.

A megküldött csoportkép felkerült a Diákévek oldalára:  1938-1942 évfolyam, a osztály

A képről egy arckép felkerült a Mozaikok_Érdekességek oldalra: 25  Wlassics Ágnes és édesanyja - Kőszegi Erzsébet

Dr. Ottó László arcképe pedig - amely szintén egy iskolai évkönyvből való - a tanári névsorban látható. Dr. Ottó László

 

 

Feladás dátuma: 2011. dec. 19  12:27

 

Kedves Ágikám!
Örömmel és köszönettel fogadtam kedves üdvözletedet. Mint ahogyan tavaly is, az idén is feltettem a honlap Beköszönő menüpontjának oldalára.
A tavalyi: Bács Attiláné sz. Wlassics Ágnes 1965 IV. d - 2010. december 24.
Az idei: Bács Attiláné Wlassics Ágnes 1965 IV. d - 2011. december 18. - Boldog ünnepet
Ezúton küldöm Neked én is karácsonyi üdvözletemet sok szeretettel.

 

"Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben,
minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött,
minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket,
az maga a szeretet."
Noreen Branan

Boldog Karácsonyt kívánok Neked és kedves családodnak! Sok puszi: Marika
Egyben tájékoztatlak arról, hogy a Kezdőoldal közepén látható linkre lépve, olvashatod neved azok névsorában, 
Akik sokat segítettek.    Ezúton is köszönöm.
Levelezésünk oldalán pedig új fotót helyeztem fel, mert ez élesebb, és jobban mutatja arcodat. A sok kedves fotód közül választottam az iwiw-ről.
További jó készülődést az ünnepekre. Puszi: Marika
 

 

 

Feladás dátuma: 2014. március 25. 12:54

 

Marikám!

Légy szíves ha megtennéd, válaszolj, hogy van-e arra lehetőség, hogy ha megírom kiről van szó és melyik évfolyamban végzett, a temetésének időpontját elküldenéd az osztálynak, mert sajnos, aki erre megkért, nem talál rá más lehetőséget, hogy a lányokat értesítse. Benzing Ildikóról van szó, aki 1963-ban végzett. Kérlek, válaszolj, mit tudsz segíteni!

Jó egészséget kívánok neked, sok puszi: wlassics Ági

 

 

Feladás dátuma:  14.03.25. 20:58

 

Kedves Ágikám!
Szívesen segítek bármiben, amiben tudok. Sajnos - megnéztem az osztály névsorát, - senkivel nem volt még a honlap szerkesztőségének kapcsolata, tehát címeket sem tudunk. Az osztálynévsort meglátod, ha a linkre rálépsz. Látható az is, hogy tablókép sincs az osztályról. Aki értesített, illetve megkért téged a segítségre, megadhatná a címét. Jó lenne tudni róla, hogy fenn van-e valamelyik közösségi oldalon. Az iwiw-en a Bagis oldal üzenőfalára lehetne írni. (Bár elég rövid az idő.) Mindenesetre közzététel céljából is jó lenne, hogy tudjanak róla az érintettek, a volt osztálytársak.
1963 IV. c Szívesen fogadnám valakitől az osztály tablóképét, scennelve, nagy felbontásban, s a temetésről is írhatnánk, fotókat helyezhetnénk fel, az elhunyt osztálytársra való megemlékezésről készíthetnénk egy emlékoldalt, ahogy szoktuk, s akkor talán mások is megtekinthetik, részvétüket nyilváníthatják. Azon kívül a honlap Vendégkönyvébe is beírhatjuk a szomorú hírt, ahova sokszor betekintenek olyan személyek, akik írni nem kívánnak, de esetleg el-elolvasnak egy-egy oldalt. A Vendégkönyv menüpont a honlap felső részén, az iskola fotója alatti vízszintes sor végén található. Oda személyesen be lehet írni, s a kapcsolatfelvétel is biztosítható, ha az illető beírja az e-mail címét.

Ezt tolmácsolhatod, és várom válaszod! Nagyon örülök, hogy ismét láttam Rólad egy új fotót. Sok puszit küldök. Marika

 

 

Szerkeszői kiegészítés!

A pontos adatokat - Ágikán keresztül - megkaptuk Benzing Ildikó fiától, Melis Gábortól. A Vendégkönyv 97. sorszáma alatt  olvasható a kiírásunk.

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.