Dóka Istvánné levelei Krassói Kornéliának

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2009.01.12. 0:19

 

Tisztelt Krassói Kornélia!
 

Elnézést kérek, hogy ismeretlenül zavarom. Az interneten olvastam az email címét.
Az Ön neve alapján - mivel egyéb azonosítót nem találtam a net anyagokban - azt gondolom, hogy Ön a Pesterzsébeti Bagi Ilona Leánygimnáziumban érettségizett 1958-ban.

Ha ez igaz, ezúton szeretném megkérni, hogy a Király Csaba által megnyitott Bagi honlap részére pár soros visszaemlékezést tegyen, amennyiben erre Önnek lenne ideje és lehetősége. A honlap neve: bagiszki.hu A menüoszlopban láthatóak a témák, amelyet a szerkesztő a beküldött anyagok alapján feldolgozott, vagy a jövőben feldolgozni szeretne.
A honlap iskola-történetének rögzítésében a Kökény Sándorné Kalmár Veronika által összeállított Bagi Ilona Leánygimnázium Emlékkönyve nyújtott segítséget, idézetek beépítésével. Ezt a könyvet olvasván találkoztam az Ön nevével a Bagi Ilona Leánygimnázium Baráti Körének megalapítása kapcsán.
 
Az Ön osztályának tablóképe nincs meg a honlap számára, pedig nagyon értékes emlék lenne.
A honlap minden oldalán az alsó sorban látható a postázási cím, ahova Király Csaba szeretettel fogadja a scennelt képeket, vagy írásos anyagot.

Én ugyancsak egy bagis diák vagyok, 1966-ban érettségiztem, s a honlapot megismerve én is segédkezem az anyagok előkészítésében, hogy azok Király Csaba által mielőbb felkerülhessenek. Azt hiszem mindenki örömére szolgálhat, - az eddigi visszajelzésekből ez érezhető - hogy magunk és  társaink számára, az elmúlt időszakról, tanárainkról megemlékezünk, s netán az iskolás éveket követő időszakról is néhány szóval jelzést teszünk.

Kökény Sándorné Emlékkönyve nagy örökség a Leánygimnázium életéről, s ha ezekről az emlékekről a mai kor embere az interneten is kaphat kisebb betekintést, az az alapdokumentum értékét is tovább növeli és szélesíti az olvasótábort.
Kedves Kornélia! Várom válaszát. Köszönettel: Dókáné Marika

 

 

Feladás dátuma: 2009.02.26. 12:56

 

Kedves Kornélia!
Elnézést, hogy ismét zavarom. Nem tudom, megkapta-e előző levelem a bagiszki.hu honlappal kapcsolatban.
Az interneten olvashatjuk, hogy a természet-tudomány terén Ön jelentős tevékenységet fejt ki. Ez csodálatos dolog. Maradandó, értékes teljesítmény, melynek elismeréséül különféle kimagasló díjak odaítélésében részesült.
A diákkori emlékek is csodálatosak, s ezeket ma itt, az interneten ugyancsak lehetőség van könnyen átadni egymásnak. Éljünk a lehetőséggel.
Köszönöm, hogy elolvasta soraimat. Várom válaszát: Dókáné Marika, 1966 IV. e volt diákja.

 

Feladás dátuma: 2009.02.26. 15:29
 

 Kedves Marika!

Elnézést kérek, hogy eddig nem válaszoltam a leveledre, de nálunk ez a január, február egy ámokfutás: félévi zárás, szalagavató, öregdiák bál, felvételik, versenyek, de biztos nálatok is így van. Köszönöm a figyelmeteket és a kis tablót megkeresem, valahol meg van, csak utóbbi időben a papírok uralkodnak rajtam, nem találok semmit. Az is lehet, hogy Kökény Verának adtam az évekkel ezelőtti iskolatörténeti kiállításhoz.

A Jedlik Ányos Gimnázium történetét én írtam meg. Nagyon fontosnak tartom a hagyományőrzést és megértem ez irányú tevekénységedet.
Kedves Marika szeretettel köszöntelek, és most rögtön megnézem a honlapotokat: Krassói Nelli  
 
 

Feladás dátuma: 2009.02.26. 16:17

 

Kedves Kornélia!
Köszönöm, hogy ennyi elfoglaltság mellett mégis sikerült időt szakítani a levélírásra. Én egy dunaújvárosi Közgazdasági Szakközépiskolában dolgoztam, mint gazdasági vezető, de már három éve nyugdíjban vagyok, s ezért nem azonosult bennem ez a terhelt időszak. A honlap pedig egy már nem működő iskolát mutat be, csupán az emlékek oldaláról.

A Jedlik Ányos Gimnáziumról kaptam képet, miközben utánad kutakodtam a neten, de majd még egyszer beletekintek, hogy olvashassam az iskolatörténetről a Te írásodat.
Ha lesz időd és kedved, az osztálytalálkozókról is szívesen bemutatnánk fotókat tanáraitokról, osztálytársaidról és természetesen Rólad.
Búcsúzom. Örömmel fogadnánk küldeményeidet: Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az internetről kaptunk információkat Kornéliáról, melyet az adott oldalon bemutattunk 2009-ben Krassói Kornélia 1958 IV. a

A szerkesztőség köszöni Kornélia látogatását a honlapon. 2010 áprilisában Kökény Sándorné Kalmár Veronika Emlékkönyvéből idézetként beillesztettük az írását Kőváry Károly tanár úrról, az Akkor és most_Köszönet tanárainknak cím alatt. Köszönjük!

  

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2012. január 21. 19:55
 

Kedves Kornélia!
A Fazekas Gimnáziumból kerestek meg engem, mint a honlap megbízott szerkesztőjét, mivel a Fazekas Gimnázium a matek tagozat elindulásának 50. évfordulóját ünnepli márciusban, s ebből az alkalomból egy állandó Kavics kiállítást készítenek. Ehhez kértek anyagot a honlapunkról. Levelükben kérték, - ha módomban van - adjam meg a Te e-mail címedet. Ezt megtettem, gondolván Téged is ez ügyben kereshetnek.
Ezek után felmentem az internetre keresni Téged, s megtaláltam egy 2011. november 22-i dátummal készült cikket a következő címmel: Rátz Tanár Úr Életműdíjat kapott Krassói Kornélia tanárnő.
Nagyon megörültem, hogy véletlenül erre rátaláltam, hogy most ezúton gratulálhassak én is Neked. További sikeres munkát és örömteli éveket kívánok! Szeretettel: Dókáné Marika
Ha nincs ellenvetésed, ezt a cikket felhelyezném a honlapra, hogy tovább büszkélkedhessünk a volt bagis  diákok eredményeivel, s ilyen szép kitüntetésekkel, mint amit most Te kaptál.
Búcsúzom. Tisztelettel: Dókáné Marika

 

 

Feladás dátuma: 2012. január. 22. 21:27

 

Kedves Marika!

Köszönöm a gratulációt. Meglepetés volt számomra ez a megtisztelő díj, mert nagyon sok tanártársam ugyan ilyen munkát végez, akkor volna igazi öröm, ha mindegyikük megkapná.
Még mindig zavarban vagyok a megtiszteltetéstől. Amit jónak látsz, tegyél úgy, a cikket illetőleg. Annyi újságban megjelent, bár nem örültem neki, tehát publikus.
Te mivel foglalkozol most Hogy telnek napjaid? Nagyon tiszteletreméltó a honlapotok szerkesztése, a mienk messze elmarad mögötte. Örülök, ha írsz magadról.

Szeretettel köszöntelek: Krassói Nelli  
 

 

Feladás dátuma: 2012. február 2. 11:26
 

Kedves Kornélia!
Tudom, hogy nincs időd arra, hogy a honlapunkon nézelődj. Röviden csak annyit, hogy ha az osztályodból indulsz ki, ott a neved kék színnel mutatja, hogy kódolt, Erre kattintva megnyílik a levelezésünkről készült oldal, majd azon is találsz három linket, amelyet megnyitva egy-egy Veled kapcsolatos anyag látható.
Az utolsó linket itt küldöm, hogy akár innen azonnal nyitható legen a honlap.
Krassói Kornélia 1958 IV. a - 2011
A honlapon, ha rálépsz a Kitüntetések menüpontra, láthatod, hogy ott mutatom be Kőváry Károly azonos című kitüntetését.
Tekintsd meg, s válaszolj, ha valami ellenvéleményed lenne.
Üdvözlettel: Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Krassói Kornélia kitüntetését, a Rátz Tanár Úr Életműdíj átadásával kapcsolatos bemutató oldal felhelyezésre került:

Krassói Kornélia 1958 IV. a - 2011

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2012. szeptember 3. 8:44
 

Kedves Kornélia!
Tudom, sajnos megint rossz időpontban vagyok, hogy iskolakezdéskor egyáltalán zavarok levelemmel.
2007-ben elköteleztem magam a régi középiskolánk emlékeinek gyűjtésével, s azok nyilvántartásával. Ennek érdekében  a honlap tartalmának minél szélesebb bővítése a célom és vállalt feladatom.
Előfordul, hogy egyes megkeresett személyeknek nincs éppen idejük erre. (Nekem is nagyon fájt, hogy akkoriban, mikor Kökényné megkeresett engem levelével, nem volt módomban erre koncentrálni, mert éppen komoly családi problémáim voltak. Nyilván egy nyugdíjas embernek, mint most én vagyok, jobban van erre ideje, lehetősége.)

  • Hozzád még mindig a tablókép kérése ügyében fordulnék. Ha esetleg kapcsolatban vagy olyan osztálytársaddal, aki ebben segíteni tudna nekem, az is nagyon jó lenne.
  • És még egy: Gyulavári Éva osztálytársatokról szerettem volna még információt, vagy netán az ő címét, telefonját, mivel - ha jól gondolom, az ő apukája annak idején a Lázár Vilmos Általános Iskola matematika tanára volt, s nekem nagyon szép emlékeim vannak Róla, amiről röviden írtam a honlapon is. (A honlapon a Gyulavári Gyula névre keresve, három link is megjelenik, ahol Róla van szó.)

Kérlek, ha nem haragszol nagyon, - valamilyen segítő szálat küldj nekem, ha az iskolakezdés rengeteg feladata között lenne rá néhány perced. Búcsúzom és még egyszer elnézést kérek a zavarásért. Várom segítő válaszleveled. Üdvözlettel: Dókáné Marika

 

 

Feladás dátuma: 2012. szeptember 6. 23:42

 
Kedves Marika!
Egyáltalán nem haragszom, örülök, ha  tudok segíteni.  A sors úgy hozta, hogy éppen nálam van egykori osztálytársam tulajdonát képező tablóképünk. A jövő hét elején tudom scannelni és elküldeni Neked.   
Jól gondolod, hogy Éva édesapjáról van szó, csak sajnos az a baj, hogy egyetlen találkozóra sem jött el, nem tartja velünk a kapcsolatot. Kaszap Emőke talán tudja a telefonszámát vagy címét, majd érdeklődöm. Remélem a problémáid megoldódtak és irigyellek, mint szabad embert. Nehéz most a szabadság után visszazökkenni a munkába, de még ezt az évet vállaltam. 
Jó munkát kívánok és szeretettel köszöntelek: Nelli   

 

 

 

Feladás dátuma: 2012. szeptember 7. 7:29

 

Kedves Kornélia!
Nagy örömöt szereztél nekem, hogy nemcsak válaszoltál levelemre, de kérésemre is tudtál pozitív választ adni. Nagyon boldog leszek, ha felhelyezhetem a tablótokat.
Ha Kaszap Emőke is tudna segítséget nyújtani, akkor az is nagy élmény lenne. Enikőt 2009 januárjában kerestem meg leveleimmel, de sajnos nem kaptam akkor választ Tőle, így az iwiw oldaláról emeltem ki két fotót róla, mely a honlapon a következő linken nyitható:
Az iskola diákjai a neten
Még egyszer nagyon köszönöm kedvességedet és jó munkát kívánok a megkezdett tanévhez!
Szeretettel küldöm üdvözletem: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2012. október 15. 20:59

 

Kedves Marika!
Kissé elkésve szeretettel küldöm a képet: Nelli

 

 

Feladás dátuma: 2012. október 15. 21:06

 

Drága Nellike!
Nagyon-nagyon köszönöm, hogy szakítottál időt és megörvendeztettél ezzel a csodálatos tablóképpel.
Minden jót kívánok munkádban! Szeretettel: Marika

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.