Dóka Istvánné levelei Lukács Róbertnénak

«« Vissza ««

Üzenet küldõje:  Dóka Istvánné sz. Rácz Mária
Címzett:  Lukács Róbertné sz. Miszlai Margit 1964. IV. c
Feladás dátuma:  2008. október 21., 23:47

 

Kedves Margitka!
Elnézést kérek a zavarásért, Dóka Istvánné sz. Rácz Mária vagyok, a Bagiban 1966-ban érettségiztem. ("e" osztályban)
A bagiszki.hu honlaphoz gyűjtök adatokat, fotókat, megörökíteni a diákéveket a magunk és társaink számára és az utókornak.
Itt az iwiw-en Vörös Éva osztálytársad részére már küldtem levelet, - választ nem kaptam - sajnálatos módon az érettségi tabló nincs fenn az osztályotok részérõl. Jó lenne, ha valaki jelentkezne vele, akár nálam, akár a honlap szerkesztõjénél.
Szeretettel fogadnánk a diákévek emlékeirõl szóló fotókat, írásokat, rövid megemlékezéseket esetleg társaitokról, tanáraitokról.
Egyébként itt jegyezném meg, hogy osztályfõnökötökrõl szívesen látnék én is egy fotót, mivel Õ a mi osztályunkban testnevelõ tanár volt, bár csak rövid ideig, de szeretettel emlékezem Rá, s ez idáig nem láttam Róla fényképet.
Remélem, nem veszed tolakodásnak levelemet, várom válaszod:
Üdvözlettel: Dóka Istvánné sz. Rácz Mária 1966 IV. e

 

Üzenet küldõje:  Lukács Róbertné sz. Miszlai Margit 1964. IV. c
Címzett:  Dóka Istvánné sz. Rácz Mária
Feladás dátuma:
2008. október 22., 13:36

Marika!
Köszönöm a megkeresést és az érdeklõdést. Sajnos egy kis baleset ért és gipszben van a kezem, ezért nehezen írok, de jövõ héten már ügyesebb leszek. Van tablóm, "Erzsébeti diák" újságom, szalagavatós meghívóm és sok-sok fotóm, amit Ili nénitõl kaptam. Összeszedem az emlékeket és elküldöm, ha egy e-mail címet írsz. Valószínű, hogy jövõ héten már tudom küldeni. Én 1964-ben végeztem, talán személyesen is találkoztunk. 40 évig tanítottam és nagyon hálás vagyok a "Bagis" testnevelõimnek.
Üdvözlettel: Miszlai Margit  /Lukács Róbertné/

 

Feladás dátuma: 2008. október 22., 14:13

Kedves Margitka!
Nagyon köszönöm gyors és kedves válaszodat. Elöljáróban a baleseted kapcsán mielõbbi gyógyulást kívánok. Nagyon örülök, hogy azt írod, sok anyagod van, melyeket a honlap számára, mindenki hozzáférhetõsége céljából felajánlod küldeményre, felhelyezésre. Minden küldeményt nagy szeretettel várok, és továbbítom majd Király Csaba szerkesztõ részére.
Gratulálok a 40 éves munkásságodhoz. Ili nénirõl már vannak anyagok a honlapon, érdemes minden menüpontba betekinteni, ismerkedni. Szabó Miklósné sz. Szabó Margit az 1959 IV. d osztályban érettségizett  - ismereteim szerint - , most kaptam tõle is válaszlevelet, honlappal kapcsolatos témában.
Egyelőre nem írok többet, várom küldeményeidet.
Szeretettel üdvözöllek: Marika

 

Feladás dátuma: 2008. október 22., 15:13

Kedves Marika!
Köszönöm a gyors választ. Igyekszem összeszedni a fotókat és küldöm majd. A kérdésedre válaszolva: csak egy osztálytársunk volt Hauser Irén, de többen voltak testvérek. Azt tudom, hogy az osztálytársak közül biztosan tanár lett Bujdosó Kinga - énektanár és Fejér Ilona testnevelõ.
Margit

 

Feladás dátuma: 2008. október 30., 12:14

Kedves Margitka!
Köszönöm az ismerõsnek jelölést, örömmel fogadom, mint ahogyan Te fogadtad az én levelemet. Remélem, a karod javuló állapotban van. Ha megengeded, folytatom a bagis témát.
Megjegyzem, hogy az osztálynévsorotokhoz valakitõl mellékletként egy aláírásos lap van felhelyezve, valamint egy grafikus "tabló". Király Csaba kéri, tudakoljam meg, ki lehetett ezeknek az anyagoknak készítõje, illetve küldõje. Te tudsz-e errõl valamit? Ha nem emlékszel, lépj be a honlapra, s ha látod, talán eszedbe jut.
A honlapon a Diákévek menüpont alatt lehet pár mondattal megemlékezni a négy év valamely érdekes eseményérõl, vagy diák-kapcsolatról.  Szerertném, ha beküldenél a honlap számára egy írást.

Korábbi levelemben a Hauser testvérekre utalásom kicsit téves volt. Hauser Irén járt hozzátok, s az 1964 IV. e osztályba pedig Hauser Teréz. Esetleg õk lehettek testvérek.
További gyógyulást kívánok, s várom a jelentkezésedet.
Üdvözlettel: Marika

 

Feladás dátuma: 2008. november 17., 21:35

Szióka!
Köszi a gyors választ. Képzeld, összeszedtem a "Bagis" képeket és az Erzsébeti diák - újságokat , szalagavatós meghívót, holnap megpróbálom elküldeni.
Üdv: Jó éjszakát - Miszi

 

Feladás dátuma: 2009. március 4., 15:09

Kedves Margitka!
Remélem jól vagy, nem azért hallgatsz korábban feltett kérdéseimre, mert valami baj van? Az idõnként feladott küldeményeidet megkaptam, ezúton is köszönöm.
Én még mindig a Baginál töltöm a napjaimat. Most már nem várok a Te írásodra, bizonyára nem akarod megtenni, viszont egy baráti kapcsolatra építve bemutatnálak Téged és Icát, csak nagyon röviden. Ha ezt elfogadod, válaszolj.
Új kérdésem is van. Karácsony Sándor és Sarkady János tanárotok volt? Szeretném tudni, mi volt a szaktárgyuk, és mi az, amit nektek Õk tanítottak, vagy, ha tudsz róluk valami közlendõt, azt is szívesen fogadom. Szeretnénk róluk is egy lapot megjeleníteni.
Várom válaszod. Puszi: Marika

 

Feladás dátuma: 2009.03.05. 13:09

Aranyos Marika!
Biztosan megérezted, hogy sokat gondoltam rád. Nincs semmi baj, csak szaladnak a napok, és alig van idõm. Az ígért visszaemlékezés talán azért nem készült el, mert nem akartam, hogy az osztályból csak én szerepeljek a honlapon.

Újra nosztalgiáztam egy kicsit, mert megtaláltam Auerbach Franciskát az iwiw-en, /Bagi-TF 1964-68/ be is jelöltem ismerősnek. Olyan közös ismerősökkel tartom a kapcsolatot, akikkel ő is együtt sportolt. Nürnbergben él. Valamikor régen "kiment" és egy magyar Gimnáziumban tanított 25 évig. Jelenleg nyugdíjas. Nagyon örült, hogy megtaláltam.

Van nekem egy kedves TF-es barátnõm, akivel minden héten usziba megyünk. A Családdal is idõnként elmegyünk síelni, - így történt ez vasárnap is. Küldök néhány felvételt.
Kérdezted a tanáraimat: Karácsony Sándor: magyar nyelv és irodalmat tanított. Sajnos sokat volt beteg, ilyenkor Lengyel Irma néni ig.h helyettesítette. Nagyon lelkiismeretes jól felkészült tanárunk volt. Zárkózott természetű volt, alig tudtunk róla valamit. Úgy hallottam, hogy megnõsült és néhány év múlva váratlanul meghalt.
Sarkady János - úgy tudom, hogy latin szakos volt, de csak helyettesített - tantárgyat nem tanított az osztályban. Miután az elsõ évfolyam voltunk /1960/, ahol bevezették a politechnikai oktatást - tárgyi feltételek még nem voltak megfelelõek /műhely/, ezért az Eötvös Lóránt Technikum és a Csepel Szerszámgépgyár Tanműhelyébe jártunk délutáni oktatásra. Abban az idõben még vigyáztak ránk, ezért Sarkady tanár úr kísért az oktatásra bennünket és végig ülte az órákat /elmélet-gyakorlat/ valószínűleg a vasgyártás és öntés alapjait megtanulta velünk együtt. Még végzettséget igazoló okmányt is kaptunk, lakatos szakmában. Néhány kalapácsot is reszeltünk négy év alatt.
Nagyon jó kapcsolatunk volt a tanár úrral - jó kedélyű, kedves ember volt és úgy tudom akkor még nõtlen volt. A ballagás elõtt szerenádozott az osztály nála. Szívesen fogadott bennünket. Róla további ismereteim nincsenek.
Aranyos Marika! Ennyit tudtam segíteni.

 

 

Feladás dátuma: 2009.03.05. 16:44

Kedves Margitka!

Amiért az írásod elmaradt, annak okát szinte elõre tudtam. Szerénységed játszott közre.
Sajnos, néha úgy tűnik, nehezen akarnak a honlapra megjelenni a volt diákok. Azért meg-megszólítom õket, s mostanában az 50-60-as évek időszakához visszatekintve sikerült felvennem a kapcsolatot egy-egy kedves leánnyal. Ennek nagyon örültem. Nem kell egy osztályból feltétlenül több személy, de az osztály legyen képviselve valaki által.
Nagyon kellemes idõtöltés lehet, a barátnõddel, barátokkal való összejövetel. Ez nagyon helyes. Sportembernek pedig különösen "illik" az aktív pihenés. Nagyon jók a fotók is, amit küldtél. Én már csak azon szorgoskodom, hogy minél többen láthassuk egymás emlékeit a honlapon. Az én számomra ez jelenti a baráti összejövetelt, s ennek örülök mostanában leginkább. A tanárokról írtakat köszönöm, majd egyeztetem a korábbi ismeretanyagomat velük kapcsolatban. Mivel hajlamos vagyok a kapcsolatok, az összefüggések keresésére, bevontam kicsit magam abba az írásba, ahol Téged és Icát említem meg, mint volt barátnõket. Ez most - a Te távoltartásod miatt - az én nevemben fogalmazódik. Remélem, nem tartod rossznak.
Puszi: Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Margitka egyik levélváltásunk alkalmával a szerkesztőség kérésére ( április hó) megküldte az Erzsébeti Diák – folyóiratok azon példányait, melyeket az ő iskolai éveiből megőrzött.  
Ezúton köszönjük fáradozásait az oldalak másolásáért, egy-egy cikket kiemeltünk és bemutatás céljára felhelyeztünk a honlap jelzett oldalára.
 

 

Feladás dátuma: 2009. április 27., 17:45
Marika
Képzeld el, - mint már említettem - megtaláltam Auerbach Franciskát az interneten, aki szintén testnevelő szakos tanár lett. Ő két évvel korábban végzett a Gimnáziumban, és Bolemányi Irénke néni tanítványaként a Ganz-Mávag SC-ben sportolt. Gerelyhajító volt. A hatvanas évek végén Nyugat-Németországba került, ott tanított egy magyar Gimnáziumban. Ma is ott él, nyugdíjas.
Marika! Küldök neked néhány fotót a régi e-mail címedre. A hét végén "Fáy lovas nap" volt a volt munkahelyemen, a A péceli Fáy András Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban. Annak idején, amikor még dolgoztam, egyik kitalálója és szervezője voltam ennek az év végi iskolai rendezvénynek. Régi kollégáim és tanítványaim szeretettel fogadtak.
Üdvözlettel: Margó Pécelről

 

 

Feladás dátuma: 2009. szeptember 13., 16:25

Kedves Margitka!
Utolsó leveledben tájékoztattál egy-két fontos eseményről, ami Téged érintett.
Örömmel vettem a hírt, hogy régi iskolatársaddal, Auerbach Franciskával összetalálkoztatok.  Az információt feljegyeztük Az iskola diákjai a neten menüpontban    

Aerbach Freanciska  neve alatt.


A honlap munkálatai - a régi weblap anyagának áthelyezése az új weblap oldalaira, s a folyamatos felvezetése az új összeállításoknak - kicsit lefoglalt az elmúlt időszakban. Így csak most vettem elő az új feladatot, hogy az interneten megkeressem az általad említett németországi magyar Gimnáziumot.   Úgy tűnik sikerrel jártam a keresés terén. Kivonatos formára rövidítettem a történetet a Mozaikok menüpontban    

Németországi Magyar Gimnázium:  cím alatt.


Az iskolai lovas rendezvényen készült fotóidat is szeretném valamelyik oldalra felhelyezni, még az is folyamatban van. Ha adsz egy kis kapaszkodót, akkor talán könnyebb lenne. Akár egy rövidke történetben összegezhetnéd az erre vonatkozó ismereteket, illetve tudnivalókat a kiváncsiak számára.
Margitka!
Remélem kellemesen töltötted a nyarat. Búcsúzom. Remélem, még találkozunk a közeljövőben az e-mailek útján.
Puszi: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2009. szeptember 15.
Kedves Marika!
Megkaptam leveledet, de sajnos vagy végre belekezdtünk a lakásfelújításba és így nem sok helyem és időm van a számítógéphez ülni. Remélem, megkaptad a névnapi jókívánságokat, ha nem akkor ezúton nagyon boldog névnapot és jó egészséget kívánok.
A Fáy napok történetéről fogok majd írni - ez csak egy iskolai rendezvény, de nagyon magas színvonalú. Küldök majd képeket is.
Egy kicsit rendeződik az átalakítás, akkor bővebben írok az elmúlt időszakról is.
Egy "Bagis" évfolyamtársam megjelölt az iwiw-en, Ő a Te ismerősöd is. "B "osztályba járt,  /Gizella/ orvos lett és Cegléden él. Szándékozom majd levelet írni, hogy megköszönjem a jelölést.
Marika! Ennyit röviden, remélem később lesz időm bővebben írni.
Üdvözlettel: Margó

 

 

Kedves Margitka!

A szerkesztőség köszöni folyamatos együttműködésedet, értékes információidat, mellyel a honlap anyagának tartalmas bővítését segítetted. Szeretettel várjuk további leveleidet is bármikor, ha az időd engedi.

(2010-ben is volt néhány levélváltás, de Margitka elfoglaltsága miatt zavarhattuk tovább. Nyugdíjasként bessegít régi iskolájába, a kollégiumba, nevelői munkakörben.)

 

Az osztálytársakról beküldött közös fotók a  Diákévek menüpont  alatt kerültek felhelyezésre, Szalagavató 1964 IV. ccím alatt a meghívók kerültek bemutatásra, a  Ballagás menüpont alatt pedig két csoportkép őrzi az emlékeket..

Margitka és Fejér Ilona  barátok voltak, 

róluk olvashatunk a következő oldalon.

Miközben elkészült a két régi osztálytárs és iskolai barátnő bemutató oldala,

2010-06-25 -én váratlanul bekukkantott a honlapra Fejér Ilona,

és meglepetten ismerte fel a szerkesztőben régi munkatársát.

Az öröm kölcsönös volt.

 

Margitka ez évben is elküldte karácsonyi üdvözlőlapját, melyet az idén beillesztettünk az új menüpont oldalára.

Margitka és Katalin a hatvanas évek diákjai közül - 2010. december 25.

Lukácsné Miszlai Margit néhány fotója felhelyezésre került az Akkor és most_ Régen és ma menüpont alatt. Köszönjük Margitkának a küldeményt.    Miszlai Margit  1960 -1964 IV. c

 

  

Feladás dátuma: 2011-01-06 0:03

Kedves Margitka!
Megkaptam ünnepi üdvözlőlapodat, melyet felhelyeztem az új menüpontban a Beköszönő -ben.
Margitka és Katalin a hatvanas évek diákjai közül  - 2010. december 25. cím alatt.
Mivel nem kaptam bővebb írásanyagot a Fáy lovas napokról, az eddig átküldött fotóidat felhasználva készítettem egy oldalt.
Tekintsd meg, ha valami nem megfelelő, írj, legyél szíves.
Akkor és most_Régen és ma Miszlai Margit  1960 -1964 IV. c
Puszi: Marika

 

  

Feladás dátuma: 2011-01-06 14:23

Kedves Marika!

Köszönöm, hogy a "Bagi Gimi" honlapját ilyen lelkiismeretesen kezeled. Ismerőseimnek, volt iskolatársaimnak és tanítványaimnak mindig felhívom a figyelmét, mert ilyen jól szerkesztett iskolai honlap példaként szolgálhat. 

Köszönöm a péceli lovas "Fáy nap" bemutatását. Rengeteg fotóval rendelkezem még erről az eseményről.

Sajnos 2010-ben két temetésen is voltunk. Osztályunkból először dr. Nárai Rozáliától majd Vörös Évától vettünk végső búcsút.  

Remélem a jövőben több időm lesz és rendszeresen tudunk levelezni. 

ÚGY TUDOM, HOGY ÉVKÖNYV IS MEGJELENT AZ ISKOLÁRÓL. SZÍVESEN VÁSÁROLNÉK

EGY PÉLDÁNYT. HA TUDSZ, KÉREM, SEGÍTS! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

Üdvözlettel: Lukács Róbertné /Miszlai Margit/

 

 

 

Feladás dátuma: 2011-01-07 9:19
Kedves Margitka!
Nagyon örültem levelednek.
A kedves bevezető mondatot köszönöm a magam és a honlap ötletgazdája, gondozója, Király Csaba nevében.
Leveledben jelzett két elhunyt osztálytársról  megemlékező oldalt készítek.  Jó lenne, ha néhány mondatot írnál róluk, röviden, hol éltek, mi volt a munkájuk, hivatásuk, netán melyik temetőben nyugszanak. Osztálytársak részvétele a temetésen, .... Én előkészítem a két fotót, ha netán a temetésen is készült fénykép, az is beilleszthető lenne.
Általában szoktam egy-egy idézetet is felhelyezni az oldalra. Most is keresek ide illőt, de ha Te személyes kapcsolatod alapján szeretnéd a saját gondolatot itt megjeleníteni, az is kedves lenne. Esetleg a gyászjelentés, - ha volt - ugyancsak bemutatható.
Margitka!
Az iskola évkönyvéről kérdeztél.
A könyv az iskola volt diákjának, Kalmár Veronikának 50.a - az iskolaalapító Kalmár család rokonának munkája. Király Csaba is megvásárolt belőle több példányt is, amikor a honlapot megnyitotta. Később én is kaptam tőle egy példányt. Csodálatos anyag, nagyon meghatottak engem a benne olvasható személyes jellegű írások, volt diákok, tanárok részéről.
Szükségesnek tartottam bemutatni a honlap oldalain is, ezzel is terjesztve annak létét. E könyvből vett írások elején vagy végén megjegyzésre került a forrás: Kökény Sándorné: A pesterzsébeti leánygimnázium - Bagi Ilona Gimnázium emlékkönyve. Az összefoglalás , - mely alcímekkel fő vonalakra bontható (kék linkek) - a következő linknél látható, ha megnyitod.  A Mozaikok menüpont alatt_ A pesterzsébeti leánygimnázium - Bagi Ilona Gimnázium Emlékkönyve 2004
Szeretnélek még egy oldal megnyitásáról tájékoztatni. Ugyancsak a Mozaikok oldalán található a következő:
"Kell még egy szó..." - Pesterzsébet - szülőhazánk  cím alatt van egy anyag. Ezen belül több link van, amit egymás után célszerű megtekinteni, hogy ismerete legyen róla a látogatónak. Az egyik: Pesterzsébet névváltozásai, majd az alatta lévő, - amire most szeretném még felhívni a figyelmed, az    Emlékeink Pesterzsébetről.
Erre az oldalra szeretném, ha készítenél legalább egy rövid gondolatsort legalább, bár ugye az életed javát Pécelen élted meg. Így lehetne két írást is bemutatni nekem. Egyik részt tehát itt, Erzsébeti emlékként, másik részét írásodnak az Akkor és most _ Életutak cím alatt.
Persze ezek a gondolatok, melyek konkrét témakörhöz, címhez, a Bagi honlaphoz kapcsolódnak, egy kis átgondolást igényel, tehát egy kis időigénye van. Ha mégis volna kedved, - az eddigi távoltartásod ellenére - örömmel fogadnám. Vannak már ilyen írások az adott menüpontok alatt, láthatod, hogy különféle tartalmú, megközelítésű lehet. Amelyik forma hozzád közelebb áll, aszerint mutatod be emlékeidet.
Levelet írtam Kökény Sné részére az Emlékkönyv megrendelése céljából. Megadtam az e-mail címedet is. Nem tudom még, mi lesz a reakciója. Ha Te kapsz előbb értesítést, akkor majd jelezz nekem.
Köszönök mindent. Sok puszi: Marika
U.i.: Látod sok a mondanivalóm. Még azt szerettem volna megemlíteni, hogy utoljára rákérdeztem Gabika osztályfőnöködre, ahol a mi levélváltásunk meg is szakadt.  Közben  dr. Gockler Lajosné Piroskával,  -  kémia, biológia tanárral - kerültek kapcsolatba, akitől nagyon sok anyagot kaptam, főleg  a szakközepes évek időszakából.  Itt tudtam meg Vargánéról, Gabikáról, hogy  Józsa Ilike barátnője volt, s hogy meghalt. Varga Jenőnére emlékezve

   

 

Feladás dátuma: 2011-07-06 21:12

 

Szia Marika! Köszönöm a segítségedet. Nagyon aranyos vagy. A kislány neve: Tamás Tímea.
Remélem jól vagy. Köszönöm még egyszer!
Találkoztunk az Auerbach Franciskával - nagyon aranyos volt. Majd küldök fotókat. Puszi: Margó

 

 

Feladás dátuma: 2014. január 2.

 

Kedves Marika!

Kívánok nagyon boldog újesztendőt, jó egészséget, sok- sok boldogságot a 2014-es évben.

Remélem, jól vagytok. Valamelyik nap volt egy kis időm és megnéztem az adatlapodat. Láttam, hogy általános iskolai képek is fenn vannak a Lázár V. utcai iskolából. Az én férjem és a testvérei is itt végeztek. Megnéztem a nyolcadik osztályos fotót, amin férjem tesója Lukács István és barátja Németh Laci is rajta vannak. Szegény Pityu sógor 1996-ban meghalt. / Lukács Pityu: a felső sor balról a 6. -Németh L. a 10. / A férjem ki is nyomtatta, hogy a Mamának /94 éves/ meg tudja mutatni.

Kedves Marika! A segítségedet szeretném kérni! -50 éve lesz 2014-ben, hogy érettségiztünk. Kihez lehetne fordulni segítségért. A férjem sulijában /Kossuth Gimi/ úgy szervezték a találkozót, hogy minden osztály megjelent a suliban - köszöntötték a megjelenteket bemutatták a jogutód iskolát, majd osztályonként megtartották a találkozót - tetszés szerinti étteremben folytatták tovább. Nekem ez akkor nagyon szimpatikus volt, mert olyan gyerekkori játszótársakkal, ált. iskolai társakkal találkozhattunk. Már beszéltem néhány osztálytársammal és a május közepét - végét ajánlották. /ballagások és a szóbeli vizsgák megkezdése előtt/ Várom válaszodat és előre is köszönöm a segítségedet.

Üdvözlettel: Lukács Rné-Miszlai Margit

 

 

Feladás dátuma: 2014. január 3.

 

Kedves Margitka!
Nagyon örültem levelednek. Csak azért nem tudtam azonnal válaszolni, mert mostanság nagyon megnövekedett az elfoglaltságom. (Nem tudom, írtam-e, hogy lányomék vettek egy tanyát, és én most férjemmel ott tartózkodom, fenntartjuk nekik, amíg ők is végleg ki tudnak majd jönni.) Meglepődtem, hogy a Lázár fotóra hivatkozol. Én most hírtelen alig találtam meg. A Mozaikok menüpontban van, az iskola kulturális kapcsolatai cím alatt. Megnéztem a képet, s ahogy megláttam az arcot, azonnal bejött, hogy Lukács István. Egy nagyon rendes, szolid, jó tanuló gyerek volt, ahogy most ránéztem, még a hangjára is emlékszem, - a barátja, a Német Laci ugyancsak, bár őrá úgy emlékszem vagányabb gyerek volt, a mi utcánkkal derékszögben lakott. (Én a Kölcsey u. 36-ban, ahol végül testvérem, Rácz László épített házat családjának. Sajnos 2009 szomorú tavaszán meghalt.) A férjed a Kossuth-ban lehet, hogy ismerte, mert ő is a Lázárból ment az 1962 IV. c-ben végzett. Volt Bagis tanárunkhoz kapcsoltam testvérem emlékét is. Szövényi Lux Géza tanári oldalon. Titeket nem tanított a Németh Vilmosné, ő is Lázáros tanár volt először, a Bencze énektanárral együtt.

Elnézést a hosszú bevezetőért. Sajnos a találkozó megszervezésében nem szoktunk, nem igen tudunk közreműködni.

A diáktársakat az iwiw-en, vagy a facebook-on lehet megkeresni, s egyeztetni az időpontot. Az 1965 IV. f-es Máris Erzsébet - kis létszámú találkozót hozott össze ugyan, - a Bagis régi épületében, az igazgatóval találkoztak, aki nagy örömmel, szívélyesen fogadta.
Több osztály együttes találkozójára pláne nagy szervezés szükséges, - gondolom. Küldöm a linket, ahol láthatod a jelen iskola igazgatóját is. 2013. 09. 04. 1965 IV. f osztály 48 év után. Lehet, hogy keresned kell, ha nem sikerült linket küldeni. Egyelőre ennyit tudok írni. Csókollak. Válaszolj, ha el tudtál indulni, vagy talán még valamiben segíthetek. Üdv.: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2014. március 26.

 

Kedves Marika!

Köszönöm a leveledet. Eddig hallgattam, mert nagy szervezésben voltam.

Először is szeretnélek meghívni az 50 éves érettségi találkozónkra, melyet 2014. május 31-én /szombaton/ 13.45 órai gyülekezővel kezdenénk a régi "Bagi" iskola előtt. Szívesen találkoznánk, Veled a honlap egyik lelkes szerkesztőjével. /Király Csabát is szeretnénk meghívni-, remélem sikerül/

Az igazgató úrral sikerült beszélni- vár bennünket az iskolában. Az iskolalátogatás után a Csiliben folytatjuk /a termet lefoglaltam, az étteremben főznek ránk/. Május 6-án 15 órakor találkozom az osztály szervezőivel, ahol a részleteket megbeszélnénk. /létszám, kiadások, virág a tanároknak emlékezés azokra, akik nem lehetnek közöttünk stb./

A suli honlapján írtam a vendégkönyvbe- egymásnak adták a hírt az évfolyam-találkozóról. Sokan felhívtak telefonon és felajánlották segítségüket. Mind a hat osztályból sikerült valakivel beszélnem. Így abban reménykedem, hogy az erőfeszítésem eredményes lesz. A telefonszámom: 06-28-452221 Ha tudsz hívj fel!

Üdvözöllek és várom válaszodat: Miszlai Margit /Miszi/ 1964-IV.c Szipka Károlyné - Netta néni jön!! Ő az egyetlen tanárunk, aki él még.

 

 

Feladás dátuma: 2014. március 26.

 

Drága Margitka!

Köszönöm, hogy tájékoztattál a fejleményekről. Bizonyára minden nagyon jól sikerül. A nagy forgatagban remélem, készül egy-két fotó a honlapunk számára is. Akár külön az osztályokról vagy együtt a nagy rendezvényről.
Köszönjük a gondolatot a honlap szerkesztőinek meghívásával kapcsolatban. Én sajnos nem tudok elmenni, de gondolatban ott leszek. Király Csaba viszont - ha időben értesíteni tudod, - biztosan örömmel elmegy erre a nagy találkozóra.
Megjegyezni szeretném, hogy a 64a osztályban tanított Dr. Gockler Lajosné Piroska néni, aki a honlap anyagát nagyban bővítette az elmúlt években emlékeivel, leveleivel, fotóival. Talán láttál tőle írásokat. A tanári névsorban megtalálod. Ő is biztosan szívesen részt venne a régi diákok körében. Sajnos a lábai nagyon betegek, de amennyiben tudna valaki háztól-házig "szállítást" vállalni, talán megoldható lenne az ottléte. (Címe: Budapest 1112 Süveg u. 3/b)
A 64e osztálynak nálunk hiányzik a tablóképe. Jó lenne, ha valaki megküldené. Osztályfőnökük volt Németh Vilmosné. Loncikának a közelmúltban halt meg sajnos kedves férje. Ő Pesterzsébeten lakik (Bp. XX.) Jósika u. 64. 1201 Az utazás lebonyolításával szerintem Ő is szívesen részt venne a nagy találkozón. Ha nem terhes számodra, értesítsd az osztály szervezőjét. De lehet, hogy már ők ezt meg is lépték. Hallottam Lonci nénitől, hogy ebben az osztályban sok kedvence volt.
Még egyszer minden jót kívánok ehhez a nagy szervezéshez és a lebonyolításhoz.
Ha tudsz küldeni számunkra anyagot, mindent örömmel fogadunk. Szeretettel gondolok Rád: Marika

 

 

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.