Király Csaba levelezése Marosits Miklósné, sz. Kaszás Juliannával

«« Vissza ««

From: Marosits [mailto:marosits.miklosne@t-online.hu]
Sent: Monday, August 08, 2011 4:38 PM
To: abacs1@t-online.hu

Subject: Fw: tablókép
 
Tisztelt Szerkesztőség!
Osztálytalálkozót szervezünk és ennek kapcsán kíváncsi voltam a Gimnázium honlapjára. Sajnos a mi tablóképünk nincs a honlapon. Mellékelten megküldöm az 1966-ban végzett  IV. c. osztály tablóját. Remélem használható, és felkerülhet a többi tabló közé.
Gratulálok a honlaphoz, és további eredményes munkát kívánok.
Marosits Miklósné, sz. Kaszás Julianna

 

  

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Friday, August 12, 2011 7:27 PM
To: Kaszás Julianna
Subject: 1966 IV. c tablója
 
 
Kedves Julianna!
Mint a weblap ötletgazdája nagy örömmel mentettem el az Ön által küldött kiváló minőségű 1966 IV. c osztály érettségi tabló másolatát. Arra kérném, ha van birtokában további kedves emlék gimnáziumi évekkel kapcsolatban, s azokat szívesen megmutatná a honlap látogatóinak, kérem, küldje el a következő e-mail címre.
Király Csaba
abacs1@t-online.hu
Az Ön évfolyamtársa Rácz Mária a Bagi weblapjának szerkesztője levélben felkeresi majd Önt, s arra kéri, írjon élményeiről, diáktársairól, tanárairól.
Köszönöm segítségét.
Üdvözlettel, Király Csaba
 

 

 

Feladás dátuma: 2011-08-13 6:47
 

Kedves Julianna!
Örömmel fogadtam én is a Tőled érkezett levelet. Ezen az évfolyamon még hiányzik néhány tabló. A ti osztályotokból is megszólítottam két volt diákot, - akiket az iwiw oldalán láttam meg,  - de sajnos, nem sikerült a levélkapcsolat megteremtése. A megküldött tabló nagyon szép, éles fotókat tartalmaz. Köszönjük!
A tablón a tanárok között láttam még általam ismeretlen személyt is, akinek hamarosan nyitok új oldalt, pl Gürtner Istvánt, akiről jó lenne tudnom legalább azt, hogy milyen szakja volt. Valamennyi tanárodról  írhatsz néhány mondatos gondolatsort, különösen az osztályfőnökről hallottunk, ill. olvastunk még keveset. Stoky-bá minket is tanított, én nagyon szerettem.
Iskolai éveid emlékei után bemutathatod az azt követő időszakot is, akár a jelenig. Ha megtekinted a menüpontokat részleteiben, akkor választhatsz témát, minden írást és fotót szeretettel várunk.
Következő leveledig üdvözlettel: Dókáné Rácz Mária (66. e)

 

 

Feladás dátuma: 2011-12-11 15:59

 

Kedves Julianna!
Elnézést kérek, hogy ismét zavarlak. Idén augusztusban írtam Neked egy levelet, miután az iskola honlapját megtisztelted azzal, hogy elküldted az osztálytablót. Nagyon örültünk neki. Miután egyéb küldeményekre is felkértelek, azóta nem érkezett válaszlevél Tőled, talán nem értél rá.
Most csupán azért keresnélek, hogy egy kérdést tegyek fel. Osztálynévsorotokban olvasom Kaiser Franciska nevét. Az 1966 IV. f osztályban szintén volt két Kaiser nevezetű leány, testvérek voltak. Azt szeretném tudni, hogy Franciska netán rokonai lehettek-e a lányoknak.
Ha tudnál erre választ adni, nagyon megköszönném. Arcra nézve hasonlítanak rá, de nem tudok biztosat. Ha azt írnád, hogy igen, rokonok, akkor azt is szívesen venném, ha írnál róla néhány szót, mit és hol dolgozott, hogy megörökítsem a nevét a honlap Mozaikok menüpontjában.
Ezúton kívánok kellemes adventi napokat. Szeretettel: Dókáné Marika
U.i.: Ha osztálytalálkozótok volt és készítettetek fotókat, azt is örömmel feltenném. Megnézheted az eddigi találkozókat a honlapon.

 

 

Feladás dátuma: 2012. január 23.  12:33

 

Kedves Marika!
Ne haragudj, hogy ilyen későn válaszolok leveledre, de sajnos nagyon el voltam foglalva az utóbbi időben. (Az augusztusi leveledet nem kaptam meg. Egy időben probléma volt a számítógépemmel is. Talán ez az oka.)
Felvettem a kapcsolatot Kaiser Franciskával, aki velünk járt a "C" osztályban. Nem rokonok az általad említett Kaiser lányokkal.
Kaiser Franciska megkért írjam meg, Ő a Pest megyei Vendéglátóipari Vállalatnál dolgozott 16 évig, utoljára a cég Pest megyei koordinátora volt, szakszervezeti vezető. A cég felbomlása után az egyik Munkaügyi Központban dolgozott mint előadó, onnan ment nyugdíjba. Szívesen venné, ha eseményekről, rendezvényekről tájékoztatást kapna. Nincs e-mail címe, lakcíme: 1161 Budapest Szent Korona u. 12-14.
A 2011 őszén rendezett osztálytalálkozónkon nem készültek fényképek, illetve nagyon rossz minőségben egy telefonnal, úgyhogy sajnos nem tudok küldeni képeket.
Az osztálytalálkozó szervezése kapcsán megtudtuk, hogy egyik osztálytársunk Balázs Erzsébet meghalt. Szomorúan vettük tudomásul, hogy Ő már a harmadik halottunk. Jelentkezett a lánya, Sziebig Tímea, aki meghívott minket a könyvbemutatójára. A könyv címe "A halál Édes illata". Ebben a könyvben állít emléket édesanyjának, és írja meg halálának körülményeit.
Szeretném megkérdezni, hogy osztályfőnökünkről, Stokovszy Ivánról miért nem találok információkat a honlapon? Én hosszú ideig kapcsolatot tartottam vele. A budapesti Eötvös Gimnáziumban emléktáblát állítottak tiszteletére. Ő ebben az iskolában érettségizett. Halála előtt alapítványt hozott létre, ami az Ő nevét viseli. Minden évben az évzáró keretében az alapítványból pénzjutalomban részesülnek az arra érdemes tanulók.
Halálának körülményeiről is a gimnázium igazgatójától értesültem.
Szeretnélek megkérni, ha valamilyen rendezvény, esemény történik gimnáziumunkkal kapcsolatban, küldjél értesítést.
Köszönöm türelmedet, további munkádhoz sok sikert és kitartást kívánok!
Üdvözlettel:
Marosits Miklósné, Kaszás Julianna a IV. c-ből

 

 

Feladás dátuma: 2012. január 23. 13:14

 

Kedves Julianna!
Nagyon megörültem levelednek, s főleg a tartalmának.
A Kaiser Franciska üzenetét köszönöm, de jó lenne, ha küldeni tudna néhány fotót is magáról, akkor ahhoz kapcsolhatnám az Akkor és most_Régen és ma menüpont oldalán megjelenítésre kerülő információit. Ha nincs számítógépe, akkor küldhet ő nekem levelet, amelyben néhány mondattal megbővítheti ez eddig leírtakat, és a borítékba tehetne egy fiatalabb és egy idősebb kori fotót.

 

Nekem sajnos nincs küldeni valóm, mivel ez a honlap egy már nem működő iskola emlékét őrzi, és tartalmát a volt diákok, volt tanárok levelei alapján bővítjük. Tehát nincs szervezetünk, akik élő összejöveteleket szervezne.  Sajnos néha még egy-egy osztálytalálkozót is nehezen tudnak összehozni egyes osztályok, nem, hogy egy ilyen megszűnt iskola diákjait, tanárait. Az a sajnálatos, hogy számítógép hiányában Franciska ezeket az emlékeket nem tudja megtekinteni. De ha van az ismeretségi, családi körében valakinek ilyen lehetőség, hogy ő oda mehessen, akkor a Bagi Ilona Gimnázium nevet beírja, s azonnal megnyílik a honlap. Ott külön láthatóak a témánként nyitható menüpontok.
Gondolom, Júlia, Te már szétnéztél a honlapon. Küldöm Neked itt azt a linket, (kék színre lépj!) amely megnyitja a honlapon a levelező oldalt, ahol láthatod, hogy én háromszor írtam Neked.  Marosits Miklósné sz. Kaszás Juliannával 1966 IV. c  
De az a lényeg, hogy először is Te elküldted az osztály tablóját, ami a legfontosabb dokumentum ezen a honlapon. A mostani leveled is nagyon fontos, köszönöm.
Ha most volna kis időd, akkor szívesen fogadnám rövid leírását az osztálytalálkozónak. Mikor volt: dátum. Hol? Hányan jöttetek össze. Esetleg egy három mondatos beszámoló az  összejövetel programjáról.  Azután, nevet kérnék arról, hogy a három halott osztálytárs közül ki a másik kettő. Az is jó lenne, ha (szó szerint) 1 vagy 2 mondatot írnál velük kapcsolatban, külön-külön, vagy összevontan, egy emlékező gondolat a diákkorból, vagy a felnőtt korból. (Mit tanult, mit dolgozott, család) Csak röviden, 1 mondatra valót akár.
Balázs Erzsébetről pl. nagyon szép odaillő, a leányával kapcsolatos tájékoztatód. Ez pont elég, és tiszteletadó.
Következő témám (köszönöm, hogy ilyen részletes volt leveled) az általad megemlített osztályfőnököd. (Ha elolvasod korábbi levelemet a honlapon, láthatod, hogy én is érdeklődtem Stoky-báról, - ahogy akkoriban mi mondtuk - és egyéb tanáraidról is elfogadnék egy-egy emlékező gondolatot, bármely időszakból.) Tehát most Nagyon fontos információval leptél meg Sztokovszky Ivánnal kapcsolatban, mert bárkit kérdeztem eddig, ezeket a dolgokat senki nem tudta. Én ugyan az interneten kutattam utána, találkoztam is a nevével, hogy alapítványt hozott létre, de nem tudhattam, hogy ez ő, vagy netán névrokon. Mi annak idején nagyon szerettük, voltunk nála látogatóban, nagyon érdekes, talán kicsit szomorú, magányosnak tűnő életet élt akkor. A továbblépését másik iskolába, egyáltalán nem tudtam. Ezt most hamarosan feldolgozom, hogy tiszteletünket adhassuk emlékének. (most ugyan a honlapunk szerkesztése kicsit le van állítva technikai okok miatt, de remélem, hamarosan fel tudom majd helyezni) Te tudtál valamit a családjáról? Szívesen venném, ha megírnád. Most megmutatom a tanári névsor menüpontjában Stokybá nevénél mit láthatsz. a kék színű linkek, tudod, egy-egy új oldalt mutatnak, s a monitor bal felső fekete nyilával lehet mindig visszalépni. Stokovszky Iván
Még egyszer köszönöm leveled. Remélem a jövőben is megajándékozod a honlap látogatóit ilyen, és ehhez  hasonló fontos tájékoztatókkal.
Üdv.: Dókáné Rácz Mária 66.e

 

 

Feladás dátuma: 2012. február 3. 16:09
 
Kedves Marika!
Minden elismerésem a Tied, hogy ilyen ambicióval szervezed, szerkeszted a gimnáziumunk honlapját.
Tegnap délutántól késő estig böngésztem az oldalakat, sok szomorú, számomra új hírt olvastam. Ezek mindig elkeserítenek engem.
E levelében Julianna elküldte elhunyt osztálytársainak nevét, melynek alapján az emlékoldal elkészítésre fog kerülni.
2011 szeptemberében létrejött osztálytalálkozó beszámolója felhelyezésre kerül az adott menüpont alatt.
Stokovszky Iván tanár úrról visszaemlékezése alapján egy Életút oldal kerül összeállításra.
Ugyancsak e levélben írt Julianna a korábbi, 30. éves osztálytalálkozóról, két fotó mellékletével, és képeket küldött még ballagásról, osztálykirándulásról.
A hatalmas tartalommal teli levelét Julianna így zárta: 
Ha úgy gondolod, hogy valamiről még írjak, jelentkezzél és megpróbálok segíteni. 
Üdvözlettel: Kaszás Juli a IV. c-ből (1966.)

 

 

Feladás dátuma: 2012. február 3. 18:04

 

Kedves Julianna!
Már megint elkápráztatott leveled. Annak tartalmát tekintve csodálatos érzés fogott el. Az a szép leírás, amivel emlékezel tanáraidra, nagyon megható. Csak szívtam magamba a gondolatokat, és a sírtam. Szívszorító mondatokkal írtad le a tanár úr magányos életének utolsó éveit. Korábbi ismereteim szerint földrajz, biológia, később a művészettörténet tanítása után, most írod, hogy nyelveket is tanított, ha jól értettem.
Köszönök mindent. Nagyon örülök, hogy ilyen jó szívvel teli emlékekről írtál, és odaadással. Ha felhelyezem az anyagokat, majd jelentkezem. Szeretettel küldöm üdvözletem: Marika  

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

A tanári névsorban megtekinthető a tanár úrról készült rövid tájékoztató: Stokovszky Iván

Julianna 2012. február 3-án küldött levele alapján megnyitottuk az osztálytársak összejöveteléről szóló oldalt: 2011. 09. 17. 1966 IV. c osztály 45 év utánvalamint a korábbi találkozó két fotóját is bemutattuk: 1996. 07. 17. 1966 IV. c osztály 30 év után

 

Stokovszky tanár úr életútja összeállításra került Julianna megrázó elbeszélése alapján: Stokovszky Iván tanár

Elkészült az emlékoldal:  Megemlékezés Elhunyt osztálytársainkról 1962-1966 IV. c

Felhelyezésre kerültek a ballagási képek: 1966 IV. c a diákévek  emlékképe: 1962-1966 évfolyam, c osztály   és a kirándulási képek:  1966 IV. c osztály

  

 

Feladás dátuma: 2012. február 5-én 20:08
 

Kedves Julianna!
Úgy nézem, sikerült feldolgoznom az általad küldött anyagot. Ha van időd, nézd át, s ha javítani, korrigálni valót látsz, kérlek, írd meg. A levelező oldaladon az utolsó szakaszban látható, hogy a kék linkek egy-egy oldal megnyitását adják. Ide írom a linket, hogy közvetlenül kinyithasd a honlapot.  Marosits Miklósné sz. Kaszás Juliannával 1966 IV. c
Ha még van kedved, magadról írhatnál egy kis összegzést, az érettségi utáni időkről, tanulmányok, munkahelyek, családod, és ami fontos. (két-három fotóval). A Franciska oldalát tudod, elkészítettem, azt hiszem, azt már jeleztem neked.
Puszi: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2012. február 9. 15:45

 

Szervusz Marika!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen hamar helyére kerültek az információk a honlapon. Azokat az osztálytársaimat, akiknek van e-mail címük értesíteni fogom, hogy Ők is láthassák. Stokovszky Iván halálának időpontját megpróbálom kinyomozni. Ha megtudok valamit, jelentkezem. Üdvözlettel: Kaszás Juli

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.