Bencze István

«« Vissza ««

Szak: 
ének-zene
Beosztás: 
tanár
Tanítási időszak: 
1962-1970-ig
Egyéb: 
Lázár Vilmos Általános Iskolában is tanított a Gimnázium előtt
Ismertető: 

Pesterzsébet díszpolgára - 2003

 

Életutak  -  Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet 
Idézet az Archivumból - 2007 -  2013

 

Hetven éve egyazon orgonánál - 2008 

Beszélgetés Bencze István orgonista karnaggyal

 

Az előadások alkalmával egyik illusztris vendég Bencze István volt,... - hangzik el a mondat Kökényné Kalmár Veronikával készített video-riportban, megemlítve, hogy a Helytörténeti Klub látogatója, illetve előadója volt a tanár úr.

A riport az "Ötvenedik előadására készül a Helytörténeti Klub" apropójából született.  Bővebben »

 

 

A Tanár Úr 2008 őszén az 1968 IV. c 40 éves osztálytalálkozójára volt meghívott,

néhány tanártársával együtt.

 

  

Énekkar

Visszaemlékezés a Lázár Vilmos Általános Iskoláig, majd a Gimnázium 1960-as éveinek bemutatása Kökény Sándorné: A pesterzsébeti leánygimnázium - Bagi Ilona Gimnázium emlékkönyve alapján.

 

 

Fotó egy énekkari kiránduláson:

II. évfolyam, 2. szám, 1961. november

 

 

Németh Vilmosné Loncika levelet küldött   szerkesztőségünkhöz, melyben  megemlíti régi ismeretségét, munkakapcsolatát Bencze István tanár úrral:  

„Bencze Istvánnal tanítottam a Lázár Vilmos Általános Iskolában, és a Bagi Ilona Leánygimnáziumban, tagok vagyunk a P.KOBAK-ban (a Pesterzsébeti Kossuth diákok Baráti Köre), és ha elvisz valaki, együtt vagyunk havonta a Helytörténeti Klubban, amelyet Kalmár Veronika vezet (150-300-an összejövünk, ide jár Wlassics Ági is.)”
"Bencze István evangélikus templomban teljesített 70 évi „szolgálatot”, s a 60. tanári évére a Kerületi Pedagógus Napon megkapta a „gyémánt oklevelet”, s a Zeneakadémia szeptemberi évnyitóján kapja az egyetemit. A 86, ill. 87 éve nem látszik rajta, egyenes háttal jár. Több találkozón is voltunk együtt.” 

 

Németh Vilmosné tájékoztatása alapján idézet az Önkormányzat honlapjáról:
2008. június 05-én Pedagógus Nap alkalmából köszöntöttük kerületünk óvodáiban, iskoláiban dolgozó közalkalmazottainkat és átadtuk részükre elismeréseinket.  Gyémántoklevél (60 év): Bence István tanár, Pesterzsébet díszpolgára
Németh Vilmosné és Bencze István  tanárok   -  Aranydiploma - Gyémántdiploma - 2011
 
 

1969 IV. b osztály találkozóján is jelen volt a tanár úr régi kollégáival:  2009. 06. 13. 1969 IV. b osztály 40 év után   Az oldalon, a képgalériában megtekinthetők a helyszínen készített fotók.

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.