Dóka Istvánné levele Csabai Lászlónak

«« Vissza ««

2010-03-23-án Vendégkönyvi bejegyzésben olvashatjuk Csabai László levelét.

Idézet írásából: 

 
Köszöntöm e sorok olvasóját!
A Bagi-ról nem sokat tudok, hiszen én a város túlsó felén, a Gömb utcai szakközépben érettségiztem 1977-ben. Az az iskola már rég megszűnt. S lám az én életemet is annyira meghatározó Tanárunk Terkovits István emlékét mily szépen őrzi a Bagi!
Köszönjük! Közös emlékezésként beilleszteném ide a sírjánál, egy osztálytalálkozónkon (már mily rég!) elmondott beszédet. Ha bárki szerint nem ideillő, engedelmet érte! ...
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Címzett: Csabai László
Feladás dátuma: 2010-03-24 10:26
 
Kedves Csabai László!
Örömmel olvastuk írását a honlapunk vendégkönyvében. Az írás ugyan félbe szakadt, - talán a karakterszám befogadása volt véges - de mi kíváncsiak lennénk a folytatásra is. Szívesen megismerkednénk Önnel, aki ilyen szép és megható történetet őriz lelkében egy tanárával kapcsolatban. Az írás teljes terjedelmét fogadnánk levélben, ha erre az e-mail címre megküldi, és ekkor egy külön oldalt biztosítanánk az Ön visszaemlékezésének megjelenítésére.
Ezt a honlapot Király Csaba, az iskola egyik volt gyakorlati oktató tanára nyitotta meg, és a látogatók által megküldött, szerkesztőségünkhöz beérkező írásos és fényképes anyagok kerülnek fel az oldalra. Tehát Öntől is szívesen fogadjuk az írást, vagy netán a bővített témával kapcsolatos fotókat.
Ez az iskola is jogutód nélkül szűnt meg az 1990-es években, talán mondhatjuk kifutó rendszerben, tehát nincs háttéranyagunk, - különösen igaz ez a szakközépiskolai időszakra.
Szeretettel várjuk jelentkezését.
Üdvözlettel: Dóka Istvánné Rácz Mária 66.e volt diákja
 
 
Üzenet küldője: Csabai László
Címzett: Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2010-03-24 19:28
 
Salve Kedvesb Rácz Mária!
Megköszönve a megtisztelő lehetőséget, mellékelten csatolom azon írást teljes terjedelmében. Talán túlzott személyességéért e helyt is elnézést kérek. Ha ezért, vagy bármi más szempont alapján mégis oda nem illőnek minősülne, azt is természetes és őszinte megértéssel veszem tudomásul. 
Leírhatatlanul jólesik, hogy akárha a virtuális térben is, ily szépen, s hozzáférhetőn megőrizték Tanárom - Tanárunk emlékét.       
Köszönöm ezt mindenkinek, akit illet, s főképp az oldal létrehozójának, Király Csabának.
Mindenekbéli jókat kívánva!  Csabai László

 

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Címzett: Csabai László
Feladás dátuma: 2010-03-25 9:39
 
Kedves Csabai László!
Köszönjük a levelét és a mellékletben küldött visszaemlékezését. Nagyon szép elbeszélés az ifjú kor nehézségeiről és a diákot segítő tanár önzetlen, önfeláldozó segítőkészségéről. Levelezésünket elhelyeztük a bagiszki.hu honlapunkon, az Adatgyűjtés levelei menüpontban, nevével nyitható oldalon. Az írás is külön oldalt kapott, egyelőre "Tanárom volt 1977-ben Terkovits István" címmel, melynek a végleges helyét még nem döntöttük el.
Egy kis zavart okozott számomra, hogy a Tanár Úr temetését 1988-ban jelölte meg, miközben nálunk még 1991-ben is látható a tablókon az arcképe. Persze ez elvileg nem kizárt, de gondoltam rákérdezek erre Öntől a pontosítás érdekében.
Azon kívül - ha ezt tisztáztuk - szívesen fogadnánk Öntől egy rövid bemutatkozó oldalt, hogy a viszontagságos diákkor után hogyan és hol sikerült életét megfelelő irányba terelni. Minimum egy arcképet is küldhetne számunkra, és az osztály tablóképét is bemutathatnánk, pláne, ha a Tanár Úr is rajta van.
Levelemre várom válaszát.
Üdvözlettel: Dóka Istvánné Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Vendégkönyvi bejegyzéséből idézetet helyeztünk fel Terkovits István tanár nevéhez, valamint Megemlékezés tanárainkról c. menüpont alatti oldalra.

Csabai László visszaemlékezéséről szóló írása az Akkor és most_Köszönet tanárainknak c. menüpont alatt nyitott oldalon olvasható.

 

 

 

Üzenet küldője: Csabai László
Feladás dátuma: 2010-03-27 14:05
 
Salve Kedves Marika!
Esménten köszönetvel olvastam - bárha ismeretlenül is - az jóleső visszajelzést és felkérést.
Önmagam is pontosítva utánanéztem: Terkovits István 1988. december 20-án hunyt el, temetése pedig 1989. január 19-én volt.
Magam méltatlanul előtérbe semmiképpen nem tolnám, hiszen azt már (talán bocsátható elkerülhetetlenséggel) megtettem korábban mellékelt írásomban. Ám, hogy a kérést parlagon ne hagyjam, íme, néhány sor magamról.  
Lám-lám, természetesen mégis hosszú lett, ezért aztán szabadon rövidíthető, kihagyható! 
A képek - nem egyszerű - előkerítése folyamatban.  ;-)  
További mindenekbéli jókat kívánva!  Csabai László
 
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2010 március 27  17:32
  
Kedves László!
Köszönöm szerkesztőségünk nevében, hogy személyét bemutatta a honlap látogatói részére. Ez az írás is hasonlóan meghökkentő  tartalommal bírt, mint diákéveiről írt levele. Dicséretes tisztelet tanárai iránt, hogy e fordulatos és kimondatlanul is céltudatos életpálya végén is Őket említi meg, s illeti köszönetével.
 
 
Az írás az Akkor és most_   Életutak cím alatt   került felhelyezésre honlapunkon. Várjuk fotóit.
Üdvözlettel: Dókáné Marika
 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.