Stokovszky Iván

«« Vissza ««

Szak: 
logika - biológia
Beosztás: 
tanár
Tanítási időszak: 
1960-1970-ig
Ismertető: 

Osztályfőnök: 1966. IV. c

 

1966 IV. f osztály 25 év után  - Benczik Katalin

érettségi találkozójára meghívta kedves tanárait,

köztük Stokovszky Iván biológia szakos tanárt.

 

 

Osztálytársak emlékeznek egyik kedves tanárukra, Stokovszky Iván biológia tanárra.
 
  • Harmatosi Irén írja, hogy a Tanár Úr, mielőtt a Bagi Ilona Gimnáziumban tanári  pályára lépett,  előtte a Fővárosi Állatkertben töltött be felelősségteljes munkakört.
  • A Tanár Úr gyakran mesélt osztályunknak arról, hogy sokat járt külföldön, távoli tájakon, például Egyiptomban is – emlékezik vissza Ispán Katalin.
  • Ballagás után - írja levelében Kiss Edit - meghívta az osztály tagjait otthonába, hogy megmutathassa azokat a kisebb–nagyobb emléktárgyakat, képeket, amelyeket utazásairól hozott haza emlékül. A Tanár Úr örült a látogatásnak, meghatódottan fogadott minket.
  • Elbeszélése szerint mindig volt egy újabb uticélja, amit minden körülményt számba vevő részletességgel megtervezett, azután erős elhatározással meg is valósított - emlékezik vissza Rácz Mária.
 
Látható volt, hogy a Tanár Úr életében - a tanítás mellett - a második legfontosabb dolog a csodálatos utazásainak kapcsán az új meg új ismeretanyag megszerzése volt,  s ezeket az élményeket örömmel megosztotta tanítványaival is.
 
Szeretettel gondol Rá az 1966 IV. e osztály

 

 

 A hatvanas évek néhány diákjának visszaemlékezéséből elkészítettük a tanár úr életútját: Stokovszky Iván tanár

 

2012. január 29-i dátummal került felhelyezésre a Tanár úrról szóló ismeretanyag az internetről, évfolyamtársam, Kaszás Julianna 1966 IV. c osztály volt tanulójának közreműködésével: Stokovszky Iván

  

A Tanár Úr tiszteletére az emlékoldal is elkészült Stokovszky Ivánra emlékezve - cím alatt.

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.