Dóka Istvánné levele Dr. Lépes Péterné Czirók Évának

«« Vissza ««

Levél az iwiw közösségi oldalon felismert volt bagis diák részére
Feladás dátuma: 2011. május 8. 21:56
 
Kedves Éva!
Elnézést kérek, hogy ismeretlenül megszólítalak.

Dóka Istvánné Rácz Mária vagyok, a Pesterzsébeti Bagi Ilona Leánygimnáziumban 1966-ban érettségiztem, és immáron 4. éve tevékenykedem az iskola honlapjának anyaggyűjtésében, a beküldött dokumentumok alapján az oldalak összeállításában, szerkesztésében, Király Csaba, a honlap megálmodójának felkérése alapján. Ezt a feladatot igyekszem nagy odaadással, tisztelettel ellátni, a volt iskolatársak, tanárok emlékeinek bemutatása céljából.
A közelmúltban voltam levelező kapcsolatban Márton Béláné Karvaly Hajnalkával, aki megírta, hogy ők, testvéreivel mindhárman a Bagi Gimnázium diákjai voltak. Most az iwiw oldalakon Hajnalka ismerősei között láttam meg a Te adatlapodat, melyen sajnos az iskola megnevezését nem olvashattam.
Csak reménykedem, hogy a Bagi honlapon az 1956 IV. a osztálynévsorában Czirók Éva azonos a Te személyeddel. Ha ez így van, szeretettel meginvitállak, tekintsd meg a Bagi Középiskola honlapját, ha időd és kedved van, küldj fotót, vagy visszaemlékezést a diákévekből, vagy az azt követő évekről, amely időszak eseményeit szívesen bemutatnád a honlap látogatói számára.
Ebből az osztályból Turza Mártát már megkerestem levelemmel, de nem kaptam választ. Az az egyik legfontosabb dokumentum, hogy az osztálytabló bemutatható legyen, de sajnos még nem küldte be az osztályból senki. Amennyiben Te kedves Éva tudnál ebben segíteni, nagy köszönettel fogadnánk. 
Elnézést a hosszú levélért, szeretettel várom válaszleveled itt, vagy a megadott e-mail címre:
Üdvözlettel: Dókáné Marika

 

 

Feladás dátuma: 2011. június 3. 09:07  

 

Kedves Mária!
Jó ötlet a honlap. Szívesen csatlakozom. Én vagyok az a Czirók Éva. Sajnos képet egyelőre nem tudok küldeni, mert nem működik a scannerem. Rövidesen megcsinálják, és akkor küldök képet is. Addig megtekintheted az iwiw-en az adatlapomat. Dr. Lépes Péterné néven.
 
Most lesz az 55 éves érettségi találkozónk. Hétfőn. Én ott leszek, majd szólok a lányoknak erről. Írd meg levélcímedet, hogy rövidre zárjuk a kapcsolatot. Én a czirok.lepes@t-online.hu-n vagyok elérhető.
Üdvözöl: Czirók Éva

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Bemutató készült Éváról az Akkor és most_Régen és ma menüpont alatt: Czirók Éva 1952 -1956 IV. a

 

 

Feladás dátuma: 2011. június 3. 20:42

 

Kedves Éva!
Nagy örömmel olvastam a postámban, hogy az iwiwről levél érkezett. Te voltál, köszönöm, hogy szakítottál időt a válaszlevélre.
Levelemben az utolsó mondatban jeleztem e-mail címemet, s most is innen írok. Tehát erre a címre lehet levelet és fotókat küldeni.
Az iwiw adatlapodat megtekintettem, s egy rövid bemutatót készítettem az Akkor és most_Régen és ma menüpont oldalára, mely osztályjelzés sorrendjében található meg. Ott láthatod a fent említett bemutatkozó oldalt, melyet az iwiw-ről vettem át.

Említetted az osztálytalálkozót. Az is nagyon szép élmény lesz. Én is szívesen fogadnék majd fotókat valamelyik osztálytársad küldeményeként, az ott készültekből. Ha a honlapon a bal oldali oszlop menüsorát nézed, láthatod az Osztálytalálkozók c alatt azokat, akik a találkozójukról küldtek szerkesztőségünknek beszámolót és képeket. Ezt tehát Tőletek is szeretettel fogadnám.
Ha Neked nincs meg az osztálytabló, akkor valakit meg lehet majd kérni, hogy küldje be címemre, az osztály megörökítése céljából. (Itt kérném, hogy nagy felbontásban várjuk a scennelt tablóképet, hogy jól látható arcképek legyenek a honlapon.)
Még egyszer köszönöm, hogy jelentkeztél. Kellemes együttlétet kívánok a találkozón osztálytársaiddal.
Iskolatársi üdvözlettel: Dókáné Rácz Mária 66e

  

 

Feladás dátuma: 2011-06-07 11:05
 
Kedves Mária!
Tegnap lezajlott az 55 éves érettségi találkozó. Csattogtak a fényképezőgépek. Remélem a képekből valaki - vagy ha nekem megküldik  én - juttat el képeket a honlapra hozzád. Turza Márta megígérte, hogy elküldi neked az osztálytabló képet, mert neki megvan a gépben. Amúgy 10-en voltunk jelen, 5-en meghaltak, egyről nem tudunk, és 5 igazoltan volt távol a 21-es osztálylétszámból.
 
Én közben megnéztem a honlapot. Megtaláltam azt is, amit átvettél az iwiw-ről rólam. Egy tévedés van benne, amit szeretnék korrigálni. Közös a lapunk Péterrel, a férjemmel. Ezért ami az egészségügyi vezetési dolgokat illeti, az rá vonatkozik, Én bakteriológus vagyok, aki követi a szakirodalmat, de nem foglalkozom egészségügyi szervezéssel. Ezért kérlek, az átvett mondatokból az ilyen részeket töröld ki a honlapon. Böngésztem még a honlapon is (nem sok időt töltöttem vele, de folytatni fogom), és rátaláltam a mi tanáraink közül Rotaridesz Andrea, Ili néni, Kővári Károly temetéséről szóló részekre. Megható volt. Utolsó, 50 éves találkozónkon még Emi néni volt jelen (Ő fizikát tanított). Most nem tudom, mi van vele. Sajnálom, hogy az igazgatónőnk (Horvát Jánosné) nem került még be a listára, Erzsike néni nekünk magyart tanított, és nagyon szerettük. Majd megbíztatom a Mártát, hogy próbáljunk róla is írni. 
Üdvözlettel: Éva
  

 

Feladás dátuma: 2011-06-07   17:14

Kedves Éva!
Köszönöm leveled. Nagyon örültem, hogy nem feledkeztél meg rólam. Izgatottan vártam a tájékoztatót, hogy felhelyezzem az anyagot a többiek közé. A bal oldali menüoszlopban látható az Osztálytalálkozók - cím. Ide fogom felhelyezni a Ti anyagotokat is.
A honlapon való eligazodás céljából ismerni kell a menüpontok elhelyezését, s az aktuális címhez kattintva, lehet keresgélni.
A bagiszki.hu -ra keresve, a kezdő oldal nyílik meg. Itt - és mindegyik további oldalon ugyanott láthatók a menüpontok.
Az iskolai kép alatt egy vízszintes sor van. Itt található - többek között - az Osztályok és a Tanárok címmel a két legfontosabb menü. 

A tanárok névsorában, ha valaki nevére kattintasz, megjelenik az oldala, s az ott látható kék linkek szerint a vele kapcsolatos további oldalak tekinthetők meg. Innen vissza lehet lépni, egy következő link megtekintése céljából.
Az osztályok felsorolásában szintén megtalálható az aktuális keresett osztály. Itt a diáknévsorban is vannak kék linkek, melyek általában egy levélkapcsolatra mutatnak. Ott szintén találhatók linkek, melyek az illetékes volt diákkal kapcsolatos további oldalakat mutatják. Ez most a Te esetedben: 
Dr. Lépes Péterné  Dr. Czirók Éva 1956 IV. a  (Ha jól működik, azonnal megnyílik ez az oldal, ahogy a kék névre lépsz.)
 
Itt a Te neved van kékkel írva, melyre ha rálépsz, megnyílik az iwiw-es oldalról készített lap. Igen, sajnos éreztem, hogy ez a megfogalmazás vegyes lehet, mert hiszen kettőtök lapja. De reméltem, hogy majd segítségemre leszel a tisztánlátásban. (Egyébként az interneten láttam neved mellett könyvcímeket, de Rólad nem sikerült olvasnom.) Most töröltem két mondatot. Ha mégsem jó, akkor írd le a szerinted helyes bemutatkozó írást. Ha van kedved, írhatsz röviden az életpályádról. Biztosan érdekes írás lenne. Az Akkor és most menüpontban_Életutak almenüben vannak ilyen írások.

Az osztálytalálkozótokra visszatérve egy kis bővítést szívesen fogadnék.

  1. Hol volt a találkozó? Helyszín:
  2. Ki volt a főszervező?  Neve:
  3. A résztvevők névsora:
  4. Néhány mondat, ha van mondanivaló az összejövetel formájával, tartalmával kapcsolatosan!
  5. Az elhunytak nevéhez emlékoldalt készíthetek, ha megírod a neveket. Ha van akár egy-egy mondat hozzáfűzésetek, azt is beilleszteném, a búcsúztató gondolatok lehetnek összegzőek is. Ha nincs, akkor általános megemlékezés is lehet, a tablóképek felhasználásával, melyet Márti remélhetőleg megküld címemre.
Rajky Emmát említed. Az 1951b osztályban osztályfőnök- helyettes volt. Májusban volt az osztály 60 éves találkozója, most készítem az ő anyagukat is. Ők is emlékeztek Rajky Emmára, utolsó élő, idős tanárukra.

Igen.  Általában az anyagok a volt diákok beküldése alapján készülnek, egy-két kivétellel, amikor az internet ad segítséget egy-egy volt tanár, vagy diák bemutatására.
Horváth Jánosnéról nem sikerült még anyagot összeállítanom, a Megemlékezés tanárainkról menüpontban, ezért, ha írtok Róla, örömmel felhelyezem a megemlékező oldalt. De a tanári névsort megnyitva, nevénél találsz azért írásokat. Innen a levélből is azonnal megnyitható. Dr. Horváth Jánosné

Kicsit hosszúra sikerült levelem, de szerettem volna fentiekre felhívni a figyelmet.
Szívesen fogadnám, ha kérdéseimre választ írnál.
Várom kedves leveled. Üdvözlettel: Marika

  

 

Feladás dátuma: 2011-06-10 17:13
 
Kedves Éva!
Molnár Imre osztálytársad megkeresett az iwiw-en és elküldte címemre a fotókat. 4 képet tettem fel a képgalériába és egy nagyítottat az Osztálytalálkozó oldalára.
Küldöm a linket, melyre lépve - ha még nem tekintetted meg - közvetlenül megnyílik a honlapon az oldal.

2011. 06. 06. 1956 IV. a osztály 55 év után
Amit a találkozóval kapcsolatban kérdeztem, első két pontra megkaptam a választ Molnár Imrétől.
A névsort esetleg megküldhetnéd, aszerint, hogy az említett öt fotóhoz a neveket - balról jobbra - beilleszthessem a képek alá
Az elhunytak nevéhez emlékoldalt készítéshez, majd szintén várom válaszodat.
Köszönöm az eddigieket. Ha ráérsz, szeretettel várom leveled.
Üdvözlettel: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2011-06-10 18:08
 
Kedves Marika!
A képen látható "lányok": Ülnek: Barna Mária, Czirók Éva. Állnak, balról jobbra: Arnold Mária, Láng Edit, Schumacher Brigitta, Turza Márta, Benti Gabriella, Bácskai Éva, Molnár Imre, Ászity Mira.
Mártával beszéltem, ha megkapom tőle a képeket, még írunk.
A találkozókról annyit, hogy annak idején (évekkel ezelőtt) Benti Gabi volt az "ötletgazda", hogy találkozzunk minden hónap harmadik szerdáján. Korábban a Centrum kávéházban, majd közös megegyezéssel a Szamos cukrászdában szoktunk találkozni. Ez fakultatív, aki ráér, megy. (Én ritkán fordultam elő, mert az év nagy részét Sukorón töltjük). Változó létszámmal szoktunk (szoktak) jelen lenni. Az utolsó ilyen találkozón Barna Marinak jutott eszébe, hogy most van az 55 éves évforduló. Ezután Benti Gabi, és a többi, akkor jelenlévő telefonon hívta a többieket. Mivel Ászity Mira Ausztráliában él, ahhoz igazodtunk, hogy ő is itthon legyen. Így alakult ki a június 6-ika dátum.
Örülök, hogy kiegészítetted a 1956 IV. a osztály oldalát. Még jelentkezünk.
Üdvözöl: Éva

   

 

2011. 07. 19. 12: 09 keltezéssel, Dr. Czirók Éva írta:
Szia!
Márta ma végre elküldte az 1956-os érettségi tablóképet. Mellékletben küldöm. Puszi: Éva
 
 
Feladás dátuma: 2011-07-19 17:00
 
Kedves Éva!
Nagyon megörültem küldeményednek, a szép tablónak, a jó minőségű fotónak.
A tablóképeket Király Csaba helyezi fel a honlapra, még a mai napon átküldöm neki, hogy őt is megörvendeztessük. Minden osztálynak a személyi igazolványa a tablókép, ezért mindig nagy örömmel fogadjuk.
Köszönjük a közreműködést.
Az arcképek bekeretezése  gondolom az elhunytakra utal. Első jelzésetekben Tót Tibor nevét nem olvastam. Az arcképeket kiemelem és megnyitok egy emlékoldalt számukra. Ha jelentkeztek saját gondolatokkal, akkor véglegesítjük azt.
Még egyszer köszönöm.
Puszi: Marika

2011. 07. 20. 11:48 keltezéssel, Dr. Czirók Éva írta:

 
Marika!
Az arcképek bekeretezése valóban arra utal, hogy az illető meghalt. Újólag átnézve úgy látom, hogy nem a mai állapotot tükrözik a bekeretezések, mert Dr. Horváth Jánosné, Dr. Vicsek Ernőné, és - ahogy a BAGISZK honlapról láttam - Józsa Ilona is meghalt időközben. Egyedül Rajky Emma él még tanáraink közül. Tóth Tibort nem említettem. Ő is meghalt. De erről nem tudok többet.
 
 
2011-07-20   13:03
 

Évike!
A tanárok közül Dr. Viltsek Ernőné néven szerepel az orosz szakos tanár a tanári névsorban. Eddig nem volt arcképem róla, most a tablótokról beillesztem majd. Az 1959 c-ből Burger Éva jelezte, hogy egyik évben osztályfőnökük volt, több információm nincs róla.  Józsa Ilonáról annál inkább. Dr. Horváth Jánosnéról a tanári névsorban vannak bejegyzések, ha tudtok hozzáfűzni egy mondatot, azt is örömmel felhelyezem.
Egyébként szeretném megjegyezni, hogy bár nagyon szép a tablóképetek, azért mégis egy kis finomítást végeztem a Photo-Filtre programban, s a keretezéseket is levettem, nekem zavarta a tablókép fennkölt, ünnepélyes látványát.

Azt gondoltam, hogy a Turza Márta levelezéséhez  majd beillesztem, mint alapdokumentum - kinagyítható formában - és a tablóképek menüsorában pedig a letisztult képet helyeznénk el. Még ugyan nem fixáltuk Király Csabával az elgondolásomat, remélem azért egyet ért vele. Ezúton most Tőled is megkérdezem, megfelelőnek tartod-e ezt a variációt?
Majd még jelentkezem. Puszi: Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Levélváltásunkkal egyidőben a tablókép, a dokumentum ime a helyére került.

A tablón látható bekeretezett arcképek tulajdonosairól megemlékeztünk:

Megemlékezés Elhunyt osztálytársainkról 1952-1956 IV.a
 

1956-ban érettségizett osztály tablója

   

Feladás dátuma: 2011-07-22 12:20
Kedves Marika!
Megnéztem, a tablót is. OK Köszönöm: Éva
 

 

Feladás dátuma: 2012. jan. 4. 20:45
Kedves Éva!
Nem érkezett levél az elhunyt diákok emlékére, ezért én nyitottam egy emlékoldalt, ahol az öt osztálytárs fotója látható.
Bármikor küldhettek utólag megemlékező gondolatokat, amit azonnal felhelyezek az oldalra.
Megemlékezés Elhunyt osztálytársainkról 1952-1956 IV. a
Üdvözlettel: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2012-01-06  12:01
Szia! Megkaptam leveled. Ez egy nagyon szép kezdeményezés.
Mártával beszéltem róla. Ő is gondolkodik, hogy mit írjunk.
Addig marad a fénykép. Puszi: Éva

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.