Dóka Istvánné levele Dr. Cziglerné Hillinger Évának

«« Vissza ««

Az üzenet küldője: Dr. Czigler Lászlóné Hillinger Éva

Címzett: Dóka Istvánné a weblap szerkesztője
Az iskola volt diákja Rácz Mária 1966 IV. e
Feladás dátuma: 2010 május 25.
 
Kedves Mária!
1962-ben érettségiztem a Bagi Ilona Leánygimnázium IV.F. osztályában. Hiánypótlásként küldöm tablónkat nagy felbontásban.
Egyúttal szeretném elmondani, hogy a FOTO Szakkör Rajky Emma tanárnő vezetésével már az 1960/61-es tanévben is működött, melynek én magam is tagja voltam. Sajnos nem emlékszem mindenkire, de a mi osztályunkból biztosan tagja volt Szabó Emma, Stronszky Ágnes, és én, Hillinger Éva.
A tablóképet nagy mérete miatt küldöm itt, mert a levelező program nem tud ekkorát csatolni.
Üdvözlettel: Dr. Czigler Lászlóné, Hillinger Éva

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

A levél alapján  bővítményként beillesztésre került a három szakköri tag neve a Fotószakkör menüpont alatt.

 

 

Az üzenet küldője: Dóka Istvánné

Címzett: Dr. Cziglerné Hillinger Éva

Feladás dátuma: 2010-05-26  18:58

 

 

Kedves Éva!
Nagyon köszönöm megkeresésedet. E honlapot, melyet megtekintettél, Király Csaba, a Gimnázium és Szakközépiskola volt gyakorlati oktató tanára nyitotta meg, függetlenül a Kökény Sándorné által kiadásra került pesterzsébeti múzeumi sorozattól. Ahogyan bővült az anyag, a gimnáziumi diákok is jelentkeztek belépésre. Hogy a Bagi Ilona Szakközépiskola jogelődje is megjelenjen a honlapon, megvásároltuk a Kökény Sándorné által elkészített kiadványt. A pesterzsébeti leánygimnázium – Bagi Ilona Gimnázium emlékkönyvét. Ebből a könyvből kivonatos formában beillesztettük az iskolatörténethez tartozó legfontosabb dokumentumokat. Ezt próbáljuk szélesíteni, a könyvben leírt egyéb részletekkel. A honlapon a Mozaikok menüpontban helyeztük el az emlékkönyv olyan részleteit, amely a Kökény Sándornétól kapott levelek visszaigazolását mutatják személyekre lebontva. Természetesen nem szándékoztunk a könyv sorait teljes mélységben berögzíteni. Erre nincs is felkérésünk, és szükségességét sem látjuk. Aki közvetlenül Kökényné Kalmár Veronika 1950-ben érettségizett volt diák és az iskolatársak közreműködésével összeállításra került értékes anyag részleteit könyvben kívánja megőrizni a maga számára, annak fennáll ez a lehetőség is. Törekedtünk arra, hogy a honlapon csak kiemelt – az iskolatörténetet körvonalakban bemutató - írások legyenek megtalálhatóak.
Aki van olyan kedves, hogy az ismert iskolanév alapján meglátogatja honlapunkat is, s üzenetet, vagy fotót, írást küld szerkesztőségünkhöz, az már külön anyagnak számít. Az ilyen jellegű levelezéseinket a menüoszlop alsó sorában lévő „Levelezés” menüpontban rögzítjük, s a küldött anyagot feldolgozzuk.

Kedves Éva!

Kérésed szerint a szakköri tagságra vonatkozó üzenetedet felhelyeztük az adott oldalra, a Szakkörök_Fotószakkör menüpont alatt. A Rajky Emmával kapcsolatos szakköri bemutató egy Erzsébeti Diák –lap beküldéséből történt közvetlen kiemelés volt, éppen arról az időről. A kettő nem zárja ki egymást. Rövid tájékoztatódat tehát beillesztettem. Ha van még ahhoz hozzáfűznivalód, szívesen fogadom.
Ezúton most köszönetet mondok a megküldött csodálatos minőségben megőrzött osztálytablóért, melyet Király Csaba már fel is helyezett. Én is kéréssel fordulok Hozzád. Amennyiben egyéb emléked, emlékképed van az iskolai évekből, s azt szeretnéd bemutatni a honlap látogatói számára, akkor azt nagy szeretettel fogadjuk, a Te részedről, vagy akár a Veled kapcsolatban lévő osztálytársaid részéről is.

Most búcsúzom. 
Iskolatársi üdvözlettel: Dókáné Rácz Mária

U.i.: Az emlékkönyvből még tervezünk egy-két idézetet beilleszteni az ilyen kedves látogatók számára, mint Te is, aki szívesen olvassa azokat a konkrét eseményeket innen az internetről, melynek személyesen ő is részese volt. Kökényné kérdőleveleire küldött válaszokból még az iskolai végzettségekről szóló visszaigazolásokból kívánunk kiemelni néhányat. E célból van már bejelölve a Te neved is, melynél olvasható a három főiskolai oklevél, mely lelkes tanulás, illetve tudásvágyról beszél, és ezek után széleskörű ismeretek tulajdonosára utal. Gratulálok!
 

  

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Dr. Czigler Lászlóné
Feladás dátuma: 2010. június 2. 18:28
 
Kedves Éva!
Most találkoztam véletlenül a Te oldaladdal az iwiw-en. Korábban már névre kerestem, de valamiért nem sikerült behatárolni az adataidat. Küldtem levelet Számodra e-mail címedre, melyet Király Csabától kaptam meg. Nem tudom, megérkezett-e a levél, mert választ még nem kaptam Tőled. Most itt megragadom az alkalmat, hogy ismét megszólítsalak.
Kérésed szerint a fotószakkörre vonatkozó jelzésedet rögzítettem a honlap Szakkörök menüpontja alatt, hármótok fotójával. Remélem megtekintetted. További leveleidet is szívesen fogadom a honlap számára, és szeretettel várom. Marika

  

 

Üzenet küldője: Dr. Czigler Lászlóné
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2010. június 2., 21:26
                                              
Kedves Marika!
Köszönöm, kedves leveledet megkaptam, természetesen megnéztem a honlapot, nagyon tetszett, köszönöm. Nagyon csodálkoztam, hogy mennyivel többet tudsz rólam, mint amit én megírtam. Tudod, az igazság az, hogy középső fiam szkennelte be a tablót - én ennyire nem vagyok profi.
Pillanatnyilag nem tudok több adatot küldeni, - tudod emlékszem arra, hogy amikor én a Bagiba jártam, működött egy orosz szakkör is Sándor László tanár úr vezetésével, de nem tudom, hogy kik voltak a tagjai?
Próbáltam utána kérdezni, hogy utána írjak Neked, de nem sikerült neveket megtudnom.
Kedves Marika! Én megkerestem a Te oldaladat, de nem mertelek ismerősnek jelölni, mert nem tudtam, hogy miután személyesen nem találkoztunk, Te mit szólnál hozzá?
Még egyszer köszönöm a leveled, és azt is, hogy újra írtál.
Természetesen bármilyen új információm lesz, jelentkezem.
Üdvözlettel: Éva
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Dr. Czigler Lászlóné
Feladás dátuma: 2010. június 3., 07:22
 
Kedves Éva!
Köszönöm, hogy válaszoltál. A levelezésünk a honlapon is olvasható a Levelezés menüpont alatt. Az orosz szakkör tárgyában majd megpróbálok jelzést tenni, s talán valaki küld majd hozzászólást bővítményként.
Az iwiw jelölés ilyen esetekben valóban kicsit engem is zavarba szokott hozni. Nem tudhatjuk, ki, hogyan áll a témához. Úgy vagyok vele, hogy én talán már bemutatkoztam a honlapon, s az iwiw -en is. Aki ezek után engem ismerősnek jelöl, azt tisztelettel fogadom. Most - egyeztetésünk alapján - a jelölést megteszem.
Üdvözlettel: Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Éva megemlékezett az orosz szakkör vezetőjéről, Sándor László tanár úrról, akinek nevéhez a tanári névsorban ezt az információt bejegyeztük, valamint rögzhítettük a Szakkörök_Önképzőkörök oldalán is..

Éva riportot készített Domokos Mihály tanár úrral 1961-ben az 5+1-es gyakorlati képzéssel kapcsolatban,

amely  az Erzsébeti Diákban olvasható.

 

 

Üzenet küldője: Dr Czigler Lászlóné
Címzett(ek):  Dóka Istvánné Rácz Mária
Feladás dátuma: június 3., 21:47
  
Kedves Marika!
A jelölést és a levelet köszönöm. Azt hiszem, most már mindent megtalálok a Bagi honlapján, megnéztem a levelezést, köszönöm a képet is! Változatlanul ígérem, hogy bármit megtudok, ami nincs még a honlapon, jelentkezem. Jó egészséget kívánok Neked! Remélem a kapcsolatunk megmarad!
Üdvözlettel: Éva
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Címzett(ek): Dr. Czigler Lászlóné
Feladás dátuma: 2010. augusztus 8., 08:50
 

Kedves Éva!
Remélem nem haragszol, ha a honlap témájával megkereslek.
A napokban nyitottunk egy új almenüt a honlapon: Mozaikok_"Kell még egy szó..." - Pesterzsébet - szülőhazánk címmel. Az oldal alján, egy link nyitja meg azt az oldalt, ahova felhelyezzük a beküldött leveleket.
Arra gondoltam, - ha van kedved - írhatnál néhány mondatot Pesterzsébethez fűződő kapcsolataidról, melyek szép emlékek Számodra. Látom az adatlapodon, hogy sok iskolád és munkahelyed volt, de lakcímed nem látom. Ha nem laktál Pesterzsébeten, netán csak a középiskola emléke tartozik ide, akkor is szívesen fogadnék néhány mondatot, a kerülettel kapcsolatos emlékeidből. Egy aktuális fotó mellékletet is küldhetsz hozzá.
Szeretettel várom leveled.
Üdvözlettel: Marika

 
 

Üzenet küldője: Czigler Lászlóné

Feladás dátuma: 2010.08.13. 22:06 
 
Kedves Marika!
Ne haragudj, hogy nem azt küldöm, amit kértél. Ez csak Neked szól, nem a Bagi honlapjának.
Megpróbálok pár sort írni Pestszenterzsébetről is, ahogy kérted, de adj egy kis időt, mert át kell gondolnom, hogyan írjam.
Szeretettel: Éva

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2010-08-14 9:55

 

Kedves Éva!
13 volt bagis lánynak küldtem el a felkérésemet, akikről azt reméltem, válaszolni fognak. Nyilván nem várhattam gyors választ, hiszen, ha valaki kérésemre válaszolni szeretne, azt meg kell fogalmazni, a gondolatokat össze kell fűzni..  
Reméltem, hogy Te sem hagysz válasz nélkül - mint ahogyan várok még néhány visszajelzést  a megszólított iskolatársaktól - köszönöm, hogy Te voltál az első, megnyitottad a sort. Köszönöm, hogy megtiszteltél a mellékelt leveleddel. Szeretettel várom a beígért következő írást is. Természetesen nem kell vele sietned. Nyugodtan gondold át, mi az, ami a tárgyhoz tartozik.
Szeretettel ölel: Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Évával történt levélváltásunk kapcsán megszületett egy olyan írás, mely a kért témához kapcsolódik, de egy külön menüpont alá tartozik. Szerkesztőségünk egy leírást kapott Évától az életútjáról. A megrázó és viszontagságokkal teli történések  bemutatása, az események átélése rövid összegzést kap Marie Curie híres tudós és kutató szavainak idézetében.

Az írás az Akkor és most_ Életutak c. menüpontban olvasható Hillinger Éva nevénél. 
 

 

Üzenet küldője:  Czigler Lászlóné

Feladás dátuma: 2010.08.18. 21:22 

 
Kedves Marika!
Találtam több fényképet az életúthoz (szüleimmel és testvéreimmel gyermekként, majd az esküvői képünk, két későbbi kép magamról, de lesz a fiúkról is). Ha László fiam holnap elő tudja készíteni (beszkenneli) akkor holnap este, vagy holnapután elküldöm. Ha nem tudja, akkor a fényképek csúsznak, mert hétfőn Lacikám kórházba megy műtétre, és írtam Neked, hogy itthon nincs lapolvasó, de én nem is tudom elküldeni a fényképeket (majd most megtanulom, elvégre a jó pap is holtig tanul.)
A Pestszenterzsébetről szóló íráshoz is találtam képet, lehet, hogy azt előbb fogom elküldeni, mint az írást, majd meglátjuk. (Az írást egyedül is el tudom küldeni Neked, a fényképet még nem.)
Köszönöm azt, ahogyan feltetted  az Édesapámról történő megemlékezést, nagyon szép, és megható. Azt hiszem, szerencsés emberek azok, akik a barátaid lehetnek.

Szeretettel üdvözöllek: Éva

 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Feladás időpontja: 2010-08-18
 
Kedves Évikém!
Apukád anyagára vonatkozó jelzésedet köszönöm,  örülök, hogy megfelelőnek találtad.
A Tőled érkező fényképeket szeretettel várom, s megkeressük a helyüket az adott témakörökben.
Évikém, írod, hogy László fiad műtét előtt áll. Remélhetőleg nem valami súlyos probléma, bár a műtéti beavatkozás az mindig komoly dolog. Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben alakuljon.
A leveled utolsó mondata valami nagyon szép dologról szól, s ezt a szép mondatot nekem szántad. Köszönöm. Nekem valójában - a hagyományos értelemben vett - barát nincs, de minden emberrel kapcsolatban törekszem a baráti érzelemre, illetve ez az érzés ébred bennem.
Engem nagy örömmel tölt el, ha egy ilyen mély érzelmű emberrel kerülök kapcsolatba, mint Te is vagy. Itt a honlap  anyagával kapcsolatos levelezések során is módomban volt ilyen találkozásokra szert tennem, nem egy esetben, és ez nagyon jó dolog.
Örülök, hogy kapcsolatba kerülhettem Veled, köszönöm, hogy felvetted velem a kapcsolatot, úgy az iwiw-en, mint a honlap munkálataiban.  Szeretettel várom következő írásodat: Marika
 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Éva által küldött fotókból három kép került fel az Életutak oldalra.

Egy csoportképet is kaptunk a Szalagavató ünnepségéről, melyet  az adott menüpont alá elhelyeztünk. A küldött fényképek közül még öt fotó került az Akkor és most_ Régen és ma oldalra.

Köszönjük Évának az intenzív közreműködést!

  

 

Üzenet küldője: Dr. Czigler Lászlóné

Feladás dátuma: 2010-08-20 22:13
 
Kedves Marika!
Köszönöm az együttérzésedet, nagyon jól esik.
Marikám, nagyon szépen kijavítottad a képet, ahol Rajky Emmi nénivel vagyunk, nem tudom, hogy tudtad eltüntetni a vízcsapot és a törésvonalat? A csap azért volt rajta, mert a Foto szakkör helyiségében készült az egyik szakköri napon. Láttam, hogy felhelyezted a fotóimat a Régen és ma oldalon. Köszönöm, szép, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan elkészíted.
A „Kell még egy szó” lapjára megírtam, amit gondolok, de még várnék egy-két napot az elküldéssel, meglátom, persze lehet, hogy átolvasom holnap (most lett kész) és ha jónak találom, elküldöm holnap, mert a jövő héten, nem tudom lesz-e időm bármire?
Az osztálytalálkozókról talán a legközelebbi után lenne jobb írni, úgy nem akarok, hogy akik ott voltak, azok ne tudják. Mi 2007 óta minden évben találkozunk, legközelebb 2011 május hónapra terveztük az összejövetelt, azután beszámolok róla.
Látod, sok munkát adtam Neked! Ugye azért nem haragszol?
Puszillak: Éva

 

 
Üzenet küldője: Dr. Czigler Lászlóné
Feladás dátuma: 2010.08.24. 21:35
 
Marikám!
Megnéztem a honlapot is, köszönöm, láttam az Erzsébeti írást, és a szalagavató bál előtti képet is, azt is köszönöm. Remélem jól vagy! Hogy változtatás nélkül tetted fel azt vehetem úgy, hogy tetszett? Köszönöm.
Puszillak: Éva
 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2010-08-25 2:24

 
Évikém!
Most 1.58 van, alig egy fél órája érkeztünk haza Pestről.
Titokban tegnap már vártam jelzést Tőled, hogy sikerült a műtét. Azután vártam ma délelőtt, semmi. Most, hogy hazajöttünk, bekapcsolom gyorsan a gépet, még mindig semmi üzenet. Na egy kicsit megdolgoztam a számítógépet, s aztán előjött a 21:35-ös dátummal, illetve időponttal a leveled.. És végre örülhettem, hogy nem kell tovább aggódnom, hogy netán valami másként alakult. Akkor most mielőbbi felgyógyulást kívánok László fiadnak.
Az Erzsébetről szóló írásodban nem változtattam, hiszen olyan szép, gördülékenyen megfogalmazott történet, mint az életutad is, csak hát abban sok mozgás volt, ezért kicsit tettük-vettük a mondatokat. Szóval nagyon köszönöm a munkádat. Remélem Neked is jól esett visszagondolni és leírni a szívmelengető gondolatokat.
Jó éjszakát, illetve Jó reggelt kívánok. Puszi: Marika
 
 

Szerkesztői kiegészítés!

Éva pesterzsébeti emlékeiről szóló írása a kijelölt oldalon felhelyezésre került.  A kisérő szép gondolatok és idézetek Éva tiszta lelkületét mutatják. 
 

 

Feladás dátuma: 2010-08-29 21:23
 
Marikám!
Nagyon örülök levelednek. Azt hiszem sok a közös bennünk, ezért érezzük úgy, hogy kedves ismerősök vagyunk (én is így érzem, ahogy Te). Valahogy levelezésünk során közel kerültünk egymáshoz, de ennek én nagyon örülök. Az a véleményem, hogy minél több olyan ismerősöm van, akire szeretettel gondolok – és Ő is rám- annál gazdagabb vagyok. Tudod: „A szeretet csodálatos dolog. Sohasem kell elvennünk valakitől, hogy másnak is adjunk: Mindig jut belőle mindenkinek.”(Pamela J. de Roy) Azt hiszem nem okvetlenül kell személyes ismeretség még a barátsághoz sem.
Marikám! Miután leveled elolvastam, felhívtam volt osztálytársamat, és Ő unokatestvére nevében is beleegyezett, hogy felkerüljenek a Mozaikok- Érdekességek cím alá. Az adatok: Pálffi Katalin 1962. IV.f. és Rácz Jánosné Báthory Judit 1962.IV.f. unokatestvérek. Pálffi Katalin a Bagis érettségi után Közgazdasági Technikumi érettségit is tett, jelenleg a Corvina Kiadóban dolgozik. Rácz Jánosné Báthory Judit az OTP-ben dolgozott, onnan ment nyugdíjba. Utólagos engedélyeddel Pálffi Katinak megadtam az e-mail címedet, mert megígérte, hogy fog írni, és Báthory Jutkát is rábeszéli. Azt hiszem, hogy Kati kezdő internetes, így biztos nem holnap küld anyagot, de majd küld, ezt ígérte.
Puszillak: Éva

 

 

Feladás dátuma: 2010-08-30   20:32
 
Évikém!
Köszönöm a leveled. Képzeld, ma egész nap nem volt internetünk, most jött meg este 1/2 8 órakor. Örömömre ott várt a leveled. Igen. A barátság és a szeretet nagyon jó és fontos dolog.
Megnéztem ismét az osztály tablóképét. Nagyon jó minőségű a fotó.  A két unokatestvért is megnéztem, holnap készítek róluk kiemelést.                            
30  Pálffi Katalin és Báthory Judit unokatestvérek
Szeretettel várom a lányok jelentkezését, ha majd ráérnek.
Most búcsúzom. Puszi: Marika
 

 

Feladás dátuma: 2010. december 23   23:17

Marikám!
Kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánok Nektek!
Nem tudtam jelentkezni, mi nem voltunk olyan szerencsések, mint Ti, a műtét után, amikor férjem hazahoztuk Füredről, kapott egy hurutot, három hétig feküdt, és egyre rosszabbul lett, végül a múlt héten kapott egy pacemakert is. Most már úgy néz ki jobban van, remélem már nem jön közbe semmi a és egyre jobban lesz.
Remélem Te is, Férjed is jól vagytok, és a gyerekeid is jól vannak! Sajnos pár nap óta az "out look"-om hibát jelez, a levelek negyedét kaptam meg. Ma Zoltán fiam rendbe hozta, így végre az elmaradt leveleket is megkaptam, köztük a szép képeslapot a József Attila idézettel, nagyon szépen köszönöm!
Még egyszer kellemes karácsonyt és boldog újévet kívánok!
Puszi: Éva

 

 

Feladás dátuma:  2010. december 24. 21:37

 

Kedves Éva!
Köszönöm leveled.
Nem csodálkoztam azon, hogy nem írtál nekem, mert gondoltam, hogy a műtét után van elég odafigyelni valód. Azt nagyon sajnálom, hogy volt még egy kis gond a lábadozás idején. Remélhetőleg lassan beáll az optimális állapot.
További jobbulást kívánok, s szeretettel gondolok Rád.
Puszillak: Marika
 
U.i.: Éva karácsonyi üdvözletét felhelyeztük a Beköszönő oldalára: Magdolna, Éva, Gizella a  hatvanas évekből - 2010. december 23.

 

 

Feladás dátuma: 2011-02-13 21:34
 
Kedves Évikém!
E-mailen akartam levelet írni Neked, de mivel egy másik levél kapcsán beléptem az iwiw-re, gondoltam, akkor itt szólítalak meg. Kíváncsi voltam már Rád, és közben egy bagis témát is kapcsolatba hoztam Veled.
Azt nem tudom elmondani, hogy a baráti gondolatokhoz kerestem bagis témát, vagy a bagis feladathoz kötöm a baráti üdvözletemet, de tény, hogy most itt vagyok. Tehát érdeklődnék, hogy vagy, hogy van a családod, kedves férjed és fiaid. Bár most megint a hóesést helyezte kilátásba a Meteorológiai Intézet hírmondója, de azért remélem, hamarosan a tavaszi napsugár is felragyog az égen, s egy reggel madárcsicsergésre ébredünk.
A Bagiban a Gyakorlati oktatást vettük most célba, a menüoszlop felső harmadában láthatod. A gimnáziumi bontásnál felsoroltam már néhány 60-as végzettségű diákot. Kíváncsi lennék, Ti milyen politechnikai oktatásban részesültetek. Ha van időd, kedved és gondjaid mellett türelmed, akkor néhány sorban írhatnál erről, örömmel felhelyezném a többiekhez.
Nem akarok hosszan írni. Válaszodat e-mail címre küldheted.
Sok puszi: Marika
2011-02-14-i dátummal küldött levelemben kértem Éva - egy korábbi írás kettébontásához való - hozzájárulását.
 

 

Feladás dátuma: 2011-02-15 21:40  

 

Kedves Marikám!
Olvastam az iwiw-es üzenetet, csak tegnap nem tudtam válaszolni. Hadd reagáljak sorban, először a tegnapira.  Az 5+1-es oktatás 1961 őszén indult, de a mi osztályunk – végzősök lévén - nem vett részt benne.
A Pesterzsébetről szóló írásom szétbontásával kapcsolatban: ha úgy látod jónak, tedd meg. Megnéztem a szétbontott írásokat, két dolgot szeretnék hozzáfűzni. A Pestszenterzsébeti írás alá tettél egy képet az Emlékezések teréről, ez rendben is van,  de itt az aláírás nem stimmel. A  harang valóban ott van, ahol az I. és II. Világháborús emléktáblák, és a civil áldozatok emléktáblája. Itt van Hillinger nagypapám neve az I. világháborús hősi halottak között,  de ez nem az 56-os emlékmű – az aláíráson viszont az szerepel, változtatni kellene az aláírást.
A barátokról szólóhoz csak annyit tennék hozzá, hogy a szétbontás miatt a szeretetről szóló idézet alá szerintem oda kellene tenni, hogy „Dr. Fekete József 1922-2006”.
Egyébként, ha így látod jónak, részemről ezzel a két változtatással rendben van.
Köszönöm a kérdésed, itthon most nagyjából rendben van minden, hála Istennek férjem jobban van, fiúk is jól vannak, remélem már minden rendben lesz. Csak most a munka jött össze, tudod, igaz, hogy télen nincs kerti munka, de van vegyes tüzelésű kazán, és a fa hozatala és pakolása az őszi időszakra, tegnap épp ez volt a délutáni programom, ezért csak megnéztem az üzeneteimet, de már nem válaszoltam.
Remélem, Nálatok nincs semmi baj, Te, férjed és gyermekeid is, Mindnyájan egészségesek vagytok!?
Szeretettel üdvözöllek: Éva
  

 

Szerkesztői kiegészítés!

A megbontott oldal különválasztott tartalmát az

Akkor és most_Emlékezés barátokra menüpont alá illesztettük, Hillinger Éva és a barátság 1958-1962 f osztály címmel.

 

 

Feladás dátuma: 2011. december 19.  19:38 
 

Drága Évikém!
E-mail címed elvesztettem, mert gépemet váratlanul újra kellett installálni. Ezért itt írom az iwiw-wn üdvözletemet Neked és kedves családodnak: Szeretetteljes, Boldog Karácsonyt kívánok!
Szeretném megjegyezni, hogy a honlapon a Kezdőoldal közepén egy linket, ha megnyitsz, a Te nevedet is olvashatod azok sorában, akik a honlap munkáját segítették: Akik sokat segítettek
Közelgő névnapod alkalmából is küldöm jókívánságaimat szeretettel.
A honlapon a tanári névsorban találhatod Dr. Gockler Lajosné tanárnő nevét. Már jó ideje segíti munkánkat azzal, hogy mint a Gimnázium és a Szakközépiskola volt tanára, sok-sok emlékeit örömmel megosztja velünk tanártársairól és volt diákjairól. Ő írta nekem, hogy az Újbudai Evangélikus templomba jár egy bagis diák - lehet, hogy már korábban szó volt róla, - Simon Julianna, kérdezte tudok-e róla melyik osztályba járt. Rögtön ismerős volt a neve, és pontosítottam is Piroskának, hogy ő a Te egyik barátnőd volt, s írtam rólatok a honlapon.
Vasárnap a férjével beszélt, s ő mondta, hogy Te szerveztél ez évben egy osztálytalálkozót. Nekünk is most volt ősszel. És Te, mit mesélsz a ti találkozótokról? Örömmel hallanék róla én is, és a honlap részére is bemutatnám a róla szóló beszámolót és netán néhány fotót. Az én osztályom anyaga jelenleg az utolsó a osztálytalálkozók sorában.
Várom kedves leveled. Puszi: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2011.  december 19.  22:33  

 

Drága Marikám!
Köszönöm az üdvözletet és a jó kívánságot, én is kegyelemteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok
Neked és kedves Családodnak.
Először e-mailt próbáltam írni, de nem tudom miért, nem tudtam elküldeni, hibát jelzett a gép.
A honlapot természetesen meg fogom nézni. Azt el kell mondanom, hogy valóban volt egy jó osztálytalálkozónk, de nem én szerveztem, hanem Kovács Edit, és ketten is ígérték, hogy írnak róla a honlapra. (Én most azért nem akarok, hogy ne szervezzem keresztbe, de majd megkérdem a lányoktól, mikor írnak?) Most nem fényképeztünk.
Marikám! Nagyon szép a képeslap, köszönöm azt is.
Sokszor puszillak: Éva

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.