Zsámbokiné Gáspár Magdolna levele a szerkesztőséghez

«« Vissza ««

Címzett: Dóka Istvánné

Üzenet küldője: Gáspár Magdolna
Feladás dátuma: 2010. 03. 28. 21:16
 
 

Kedves Marika!

Balogh Éva osztálytársnőm és barátnőm bíztatására kerestelek meg azzal a szándékkal, hogy ha tudok én is hozzájáruljak dicső multunk bemutatásához.

 

Vannak régi fényképek az osztályunkról, kirándulásokról, párhuzamos osztályból is, diák fényképek, valamint az 1988 évi osztálytalálkozónkról. A képek egy részét másik barátnőmtől és osztálytársamtól, Jancsó Györgyitől kaptam. Igy az  ő érdeme is ha sikerül őket felhasználni.

1964-ben  végeztünk  a IV.b osztályban, így a 25. éves találkozó csak 1989-ben lett volna esedékes, azonban a szervezés már 1988-ban elkezdődött, és oly izgatottak lettünk, hogy még abban az évben megtartottuk a találkozót, amely nagyon jól sikerült és külön öröm volt Kővári (Kavics) tanárúrat is körünkben üdvözölni.

Elküldöm a képeket, és küldök régi és mostani képeket is Jancsó Györgyiről és magamról.

Szeretném kérni a segítségedet abban, hogy milyen formában dolgozzam fel a képanyagot, ha így nem lenne megfelelő formában, hogy a honlapra feltehető legyen. 

Örülök, hogy vannak még olyan emberek, akik nemcsak a saját, hanem mások örömére is hajlandók időt, fáradságot áldozni anyagi ellenszolgáltatás nélkül ebben a pénzközpontú világban. Köszönöm. 

Remélem használható lesz, amit küldtem és várom válaszod az anyaggal kapcsolatban.

Sok szeretettel üdvözöllek:

Zsámbokiné Gáspár Magdolna

  

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Címzett: Zsámbokiné Gáspár Magdolna
Feladás dátuma: 2010-03-29 9:41
 

Kedves Magdolna!
Leveled meglepetésként ért, de nevedet olvasván, már tudtam, hogy ki vagy, Éva jelezte, hogy várhatóan felkeresel a közeljövőben. Nagyon megörültem, s a vidám bejelentkezésed a Tárgy-sorban külön hangulatos és kedves volt. Ebből is és a törökországi fotóból is látható, vidám emberek vagytok.
Kibontottam a két fotócsomagot, és nagyon kedves diákfotókat találtam, s az osztálytalálkozó színes képei is - még nem néztem tételesen végig - úgy látom nagyon szépek.
Elkezdem feldolgozni, s ha menet közben kérdésem merül fel, akkor ismét jelentkezem.
Közben megjegyzem, ha valamelyik tanárotokról, vagy akár mindegyikről egy-egy gondolat eszetekbe jut - barátnőddel - akkor azt is szívesen megnézném, s valamelyik menüponthoz beilleszteném. Pl. ofő a férjével a kiránduláson, vagy a tablóképről bármelyik tanárról ill. tanárnőről  visszaemlékezés.
A tablóképet nézegetve felmerül egy kérdés: Répás Annának nem volt egy testvére, Mária, aki később 66-ban érettségizett?
Akkor most búcsúzom. Köszönöm, hogy jelentkeztél ezzel a sok szép fotóval.
Üdvözlettel: Dókáné Marika

  

 

Feladás dátuma: 2010-03-30. 22:20
 

Magdika!
Kiemeltem az osztálytalálkozó fotóit, az üres felületekből vágtam egy kicsit. Remélem nem jelent problémát. Az oldalt Király Csaba nyitja meg, s helyezi fel  a képeket. Azért küldöm a mellékletet, hogy - ha kívánod, a neveket balról sorolva beírhatjuk - ehhez kérem a segítségedet. Akár külön, akár a küldött lap aljára a képek sorszámával beazonosítva írhatod.
Ezen kívül szeretném kérni, hogy az időpontot is jelöld meg.
A helyszín megnevezését is kérjük, és a főszervező nevét is szeretnénk beírni. Ezt a visszajelzést kérem egyelőre.
Várom válaszod.
Köszönettel: Marika
U.i.: A levelezésünket a honlapon az Adatgyűjtés levelei menüpont alatt helyezem el. Ha valamit tévesen értelmeztem, kérlek, majd figyelmeztess, hogy korrigálhassak.

  
 
Feladás dátuma: 2010-04-03 14:54
 
Kedves Magdolna!
Arra szeretnélek kérni, hogy az osztálytalálkozó fotóihoz a neveket szíveskedjél átküldeni. Ha nincs időd, az is elég, ha a vezetékneveket írod, majd én az osztálynévsorból bővítem utólag, mivel a képek már felkerültek a honlapra, Király Csaba  munkájával.
 

A Vegyes életképek c. mappát viszont szívesen fogadnám, ha - remélem, még együtt van az anyagod - még egyszer, most Király Csabának közvetlenül postáznád, mivel a "vegyes" fotók rendezésénél szeretném, ha az Ő elképzelése szerint kerülnének a képek a honlapra. (Én sajnos már megmozgattam kicsit a képeket, s nem tudom az eredeti formában átadni.)
Király Csaba címe: abacs1@t-online.hu Egyébként a honlapra belépsz, s minden oldal alsó sorában olvasható és alkalmazható.
Várom a postát. Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2010-04-06 19:44
 

Kedves Marika!
Ne haragudj, hogy nem azonnal reagáltam kérésedre, de nem voltam itthon néhány napig.
Király Csabának elküldtem az anyagot, ahogy kérted.
Neked is küldöm a feliratozott anyagot, remélem használható lesz, mert a képek teljesen elcsúsztak, amikor kimentettem.
Az érettségi találkozó pontos időpontját még nem tudom megírni, most próbálok az osztálytársaktól tudakozódni, de még eredménytelenül. Amint tudom, megírom.
Ismeretlenül is szeretettel ölel:
Gáspár Magdi

 
 

From: Magdolna [mailto:nanja@mail.datanet.hu]
Sent: Tuesday, April 06, 2010 7:37 PM
To: Király Csaba
Subject: 1964 IV. b osztály képanyaga

 

Kedves Király Csaba!

Dóka Istvánné, Marika kérésére küldöm Önnek mellékelten  az 1964-ben végzett IV. b osztály vegyes képeit, osztálykirándulásról, az osztály életéről készült képeket, valamint osztálytársaink  és évfolyamtársaink néhány képét. Remélem használhatók lesznek további feldolgozásra. Köszönöm fáradozását, a magam az osztálytársaim és az utókor nevében.

Üdvözlettel: Zsámbokiné Gáspár Magdolna

 

 

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Wednesday, April 07, 2010 7:58 PM
To: 'Magdolna'


Kedves Magdolna!
Köszönjük a fényképeket, természetesen nagymértékben segített abban, hogy az osztály gimnáziumi éveit jobban megismerhesse a látogató. Arra kérem, hogy kísérje figyelemmel az új oldalak tartalmát, s ha hibát észlel, azonnal jelezze Marikának vagy nekem.
Tisztelettel, Csaba

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Magdolna részéről küldött fotók egy része felkerült a Szabadidő_Osztálykirándulások c. menüpont oldalára.

 

 

Címzett: Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2010-04-10 19:39
 

Kedves Marika!

Sikerült az 1988 évi érettségi találkozó szervezőitől, Molnár Erzsitől és Laurentz Katitól megkapni az érettségi találkozó pontos időpontját és helyét 1988. szeptember 23. Nemzeti szálló.

A honlap  érdekességek rovatában láttam, hogy többeknek járt hozzátartozója szintén a Bagiba. Így most én is elmondanám, hogy húgom Gáspár Gabriella 1968-ban végzett a IV. e osztályban. Németh Vilmosné volt az osztályfőnöke. Húgom, sajnos már nincs közöttünk 2007. február 07-én elhunyt.

Egy kedves történetet is szeretnék elmesélni Kővári (Kavics) tanár úrral kapcsolatban.

Iskolánk mandzard részében lévő osztályba jártunk akkoriban. A kilincs mindig kijárt  az ajtóból, megcsinálták néha, de újból gond lett vele. Egy idő után kértük, Kavics tanár urat, hogy úgyis mindig zsebében csavarhúzóval jár csinálja meg a kilincset. Néhányszor mi is felvarrtuk munkaköpenye kibomlott felvarrását. Mire megcsinálta a kilincset mi, tanulók összeszedtünk a nálunk lévő legapróbb címletű pénzből egy kis zacskóra valót és egy átvételi elismervénnyel mellékelve átadtuk tanár úrnak, aki átvette, aláírta  és mellé írta.. KAVICS KTSZ.

Remélem, hogy osztálytársaim is így emlékeznek a történetre, mert így 64 év körül már a memóriám sem a régi.

Ha eszembe jut még valami, mások számára is  érdekes, jelentkezem.

Kellemes hétvégét, jó pihenést!

Üdv.: Zs. Gáspár Magdi

 
 
Címzett: Zsámbokiné Gáspár Magdolna
Feladás dátuma: 2010-04-10 22:21
 

Kedves Magdolna!
Örültem levelednek. Az osztálytalálkozóval kapcsolatos információt köszönöm, már fel is helyeztem az oldalra. A képeket Király Csaba nagyítható formában illesztette be, s a Tőled kapott név-aláírásokat terveztük a nagyított képekre feljegyezni, de a programban van egy kis nehézség, ezért még nem mindegyik képre sikerült beilleszteni a neveket, remélhetőleg hamarosan megoldjuk a rendszergazda segítségével.
Jól láttad az Érdekességek oldalát. Balogh Éva anyukájával került oda, s természetesen örömmel fogadjuk a testvéreddel való megjelentetést is. Fogadd részvétem húgod halála miatt. Az 1968 IV. e osztályból Cserepi Erzsébet volt kapcsolatban honlapunkkal. 2009-ben megkésve tartották a 40. osztálytalálkozót. Valószínűleg nem kaptak visszajelzést senkitől, hogy Gáspár Gabriella miért nem jelent meg. Nagyon sajnálom. Hat osztálytárs haláláról megemlékeztünk, akikről tudtak. Ezek szerint Gabriellát is be kell illesztenünk a sorba.
Kőváry tanár úrról szóló kis "anekdótát" is beillesztjük az egyik anyagba. Majd jelentkezem, ha meg van a megoldás.
Az Adatgyűjtés levelei menüpontban egyelőre az osztálykirándulást jeleztük számodra. Folyamatban van még két oldal és mostani ismereteink szerint majd a Te kapcsolatod testvéreddel szintén felkerült a Mozaikok-Érdekességek oldalra.

A fotóküldeményedből a Diákévek_Csoportképek oldalon Hollósi Gizella közreműködésével már bemutattuk az egyik fotót, amit Te is megküldtél, ezért ezt nem ismételjük.
Szeretettel búcsúzom. Marika

 

 

Szerkesztői kiegészités!

Gáspár Magdolna és testvére, Gabriella mindketten ebben a gimnáziumban töltötték középiskolás éveiket. Erről tettünk jelzést a Mozaikok_Érdekességek oldalon.

Magdolna leveléből megtudtuk, hogy testvére sajnos 2007 februárjában elhunyt. Az 1968 IV. e osztály Megemlékezés oldalán ezt a szomorú hírt beszúrással megjelenítettük.

Az Akkor és most_Régen és ma menüpont alá beillesztettük Magdola és Györgyi emlékképeit osztálytársaikról.

A Diákévek menüpontban megnyitott oldalra pedig a megküldött "Életképek" fotógyűjteményből válogattunk.

 

 

Üzenet küldője: Zsámbokiné Gáspár Magdolna

Címzett: Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2010.04.12. 12:18

 

Kedves Marika!

Először is szeretném megköszönni mindkettőtöknek a nagyon ügyes, jól elrendezett, mindegyiket a megfelelő helyre beillesztő, igényes munkát, melyet én személy szerint nagyra értékelek.

Azt is észrevettem, hogy a kicsi, régi, alig felismerhető képekből új, jól látható, kinagyíthatót csináltatok. Egyet nem tudtam felnagyítani. ( a Diákévek - Fotók a Pesterzsébet Tanácsháza előtt 3. sz. csoportkép) Jó lenne ha  a nevek a többi helyen is előjönnének, ha ez nem jelent sok többletmunkát .

Ezért a képek számozása szerint leírom a képeken szereplők nevét, legalábbis akiket felismertem.

Még egyszer hálásan köszönöm a sok munkát osztálytársaim nevében is..

Bizonyára ők is megteszik, ha előbb - utóbb megtalálják ők is ezt a remek oldalt!

Sok szeretettel ölellek: G, Magdi

 

 

Címzett: Zsámbokiné Gáspár Magdolna
Feladás dátuma: 2010-04-12   15:04
 

Kedves Magdika!
Most érkeztem haza, s látom kedves leveled. Ezek szerint már átnézted az oldalakat. Pontosan azt szerettem volna kérni, hogy tekintsd meg a fotókat, és ahol nincsenek meg a nevek, azokat küldd át nekem. Hamarosan felhelyezem a megküldött szöveget.
Köszönöm a reagálást, s a kedves szavakat.
Puszi: Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az osztálytalálkozó képeivel érkezett Kőváry fotó nagyon hiányzott a honlapra. A Róla szóló anyagokat az internetről tudtam begyűjteni, de a gimnáziumunk tanári munkájáról eddig nem volt ilyen szép anyag, mint amit Te küldtél. Egyik fényképet felhelyeztem a tanári névsorban lévő  Kőváry Károly  oldalra. Köszönjük! 

A szerkesztőség köszöni Magdolnának, hogy az osztályuk kedves képsorával bővíthettük a honlap emlékképeit.

 

 

Címzett(ek): Zsámbokiné Gáspár Magdolna
Feladás dátuma: június 20., 09:37
  

Szia Magdolna!
Hallottam Évától, hogy volt egy kisebb létszámú találkozótok. Biztosan nagyon hangulatos lehetett, főleg, hogy saját otthonodba hívtad meg társaidat. Éva mondta, hogy kameráztál, remélem néhány fotó kiemelhető a honlap számára is, melyet szeretettel várunk.
Üdvözlettel: Marika

 

 

Üzenet küldője: Zsámbokiné Gáspár Magdolna
Feladás dátuma: június 20., 14:42
 

Szia Marika!
Éva megelőzött. Én is akartam már küldeni egy beszámolót képekkel, de egy kissé zsufis napjaim lettek, mivel a Bagis találkozó előtti napon az Általános Iskolai 50. évfordulós találkozója is volt. Ott t is én voltam a kameraman, és ők is kértek tőlem anyagot, újságcikkhez a Pesterzsébet c. lapba, valamint, saját használatra másolatokat a DVD-ből.
És hamarosan nyaralni is megyünk hosszabb időre, de ha sikerül még előtte küldök Neked anyagot.
Sok szeretettel ölellek: Magdi

 
 

Szerkesztői kiegészítés:

Még az esti órákban megérkezett szerkesztőségünkbe Magdi beszámolója és fotói, melyet az osztálytalálkozó menüpontban legfrissebb dátummal felhelyeztünk.
Nagyon jók a fotók és mindenki nagyon fiatal rajta. Gratulálunk a lelkes "baráti társaságnak" és a főszervező munkájának.
 

 

Feladás dátuma: 2010-06-22 10:51

 

Marika Drága!

Köszönöm  a gyors munkát és a kedvességet, amellyel az emlékeinket kezeled.

KÖSZÖNÖK mindent, nagyon jó és szép lett! Ha nincs ellenedre, a következő bulinkra szeretettel meghívnálak.

Töltsd kellemesen a nyarat, és ősszel jelentkezem! Sok szeretettel és köszönettel ölellek: Magdi
 
 

Feladás dátuma: 2011-01-06   8:56

Kedves Magdika!
Köszönöm az újévi jókívánságot magam és Király Csaba nevében is.
Felhelyeztem az új menüpontban - Beköszönő - neveddel jelölve, egy pesterzsébeti téli kép kíséretében..
Zsámbokiné Gáspár Magdolna 1964 IV. b http://www.bagiszki.hu/node/1829 - 2011. január 4.
Itt szeretném megjegyezni, ha lenne egy kis időd, - bár tudom nem igen ülhetsz sokat egy helyben, ahogyan a sok utazásaidról hallottam, - ha mégis, akkor nyisd ki a honlapon az itt megküldött linket:
Mozaikok főmenüben:  "Kell még egy szó..." http://www.bagiszki.hu/node/1624 - Pesterzsébet - szülőhazánk .....oldalt. Az itt található második link:  Emlékeink Pesterzsébetről http://www.bagiszki.hu/node/1625
Itt lehet írni pár sort a Pesterzsébettel kapcsolatos emlékekről: iskolához, városhoz, otthonhoz, élettörténethez kapcsolódó tartalommal. Önmagadról.
Szívesen fogadnám, ha ezt valamikor átgondolnád, és felkeresnél az írással, netán hozzá kapcsolódó 2-3 fotóval. Ha kérdésed van, e címen bármikor megtalálsz.
Előre is köszönöm. Baráti üdvözlettel: Marika 
 

 

 

Feladás dátuma: 2011-01-08  11:37

Kedves Marika!
Mint kedves leveledben kérted, hogy írjak Pesterzsébetről, szülőhazánkról, megpróbálok én is emlékeket feleleveníteni. Mellékelem írásomat. Sok szeretettel ölellek: Zsámbokiné Gáspár Magdi 

 

 

Feladás dátuma: 2011-01-08   14:26 

Kedves Magdolna!
Nagyon megleptél. Azt gondoltam, megírod, hogy érdekel a téma és majd megfogalmazod, erre egy megszólítás, és már folyik is a mondatok hosszú sora, árad a történet. Teljesen lehengereltél. Egy vidám, lendületes írás, csak úgy faltam a szavakat.
Nagyon jó, köszönöm. Fel fogom dolgozni és jelentkezem.
A képeket köszönöm. Bár ezek közül sokat már én is lementettem az internetről egy-egy téma mellékeltére, de köszönöm fáradozásodat. Látom, ebben is otthon vagy.
Viszont meg kell valljam, saját fotókat szerettem volna Tőled kapni elsődlegesen. Biztosan  van két - három olyan fénykép, amely akár a történet mondataihoz is éppen beilleszthető. Ez még nagyon jó lenne. Kislány korból az udvaron, az utcán, a szülőkről, a nagyszülőkről, esküvőről, gyerekekről.
Holnap majd elkezdem felhelyezni az oldalra, s ha sikerül a jelzett fotókból valamit átküldeni, akkor beilleszteném oda.
Köszönöm a lelkes hozzáállásodat. Szeretettel várom ezt a néhány fotót is. Sok puszi: Marika
 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Magdika írása felhelyezésre került a Mozaikok menüpontban_Kell még egy szó_ Emlékeink Pesterzsébetről - Gáspár Magdolna neve alatt. Köszönjük a fotókat, és a külön mellékelt kiegészítő tájékoztató írást.

  

 

Feladás dátuma: 2011-07-18 12:49
 

Szia Magdika!
Hallottam, hogy Te scenneled a fotókat a találkozóról. Gondolom, hogy közben el vagy foglalva utazással, nyaralással.
Minden jót kívánok. A fotókat pedig szeretettel várom.
Puszi: Marika

 
 
Feladás dátuma: 2011-07-23    20:04
 
Kedves Marika!
Először is elnézésedet kérem, hogy csak most írok, de gondjaim voltak a számítógéppel. Sajnos a képeket, nem én készítettem, én csak videóztam. Azt ígérték, hogy elküldi nekem a fotókat Laurencz Kati, de még nem érkezett meg.
Én kifényképeztem a videóból néhány felvételt, de ennek a minősége, nem olyan jó, mint a fényképezőgéppel készített kép. Ezeket mindenesetre elküldöm. 
Még egy hétig itthon tartózkodom, aztán kb. egy hónapig az Adrián leszek.
Ha addig tudok valamiben segíteni, írjál légy szíves!
Sok szeretettel ölellek és köszönöm: G. Magdi

 

 

Feladás dátuma: 2011-07-23   20:34
 
Magdikám!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Már nagyon vártam volna a képeket, ezért szólítottalak meg. Reméltem, hogy nem veszed reklamációnak.
A képek valóban nem olyanok, mint a fényképek, de érdekesnek tartanám, ha felhelyeznénk belőle néhányat. Olyan hatása van, mint valami festmény. Holnapra átnézem, kiválasztom, s ha átküldöm Neked, azt kérném, - ha ebből a hétből még szánsz a feladatra egy kis időt - hogy azon képeken szereplők nevét írd meg nekem.
Most búcsúzom. Csak azt szerettem volna, ha azonnal megkapod tőlem a választ, ezért most csak ennyit. Holnap küldöm a kiválasztottakat. Köszönök mindent. Puszi: Marika
U.i.: Jó készülődést kívánok az úthoz!

Magdikám!
Átmentettem és még egyszer megnéztem a képeket, szerintem mindegyik nagyon jó, úgy, hogy küldheted a neveket.
Csók: Marika
 

 

 

Feladás dátuma: 2011-07-24 8:45

 

Drága Marika!
Már küldöm is a neveket!
Minden képről, balról jobbra írom a neveket!
Ha megkapom a fényképeket, abból is küldök majd. Legfeljebb kicseréljük, vagy ha lesz hely, akkor abból is feltehetünk utólag, de az már csak ősszel lehetséges.
Addig is kellemes nyarat és köszönet a fáradozásaidért!
Sok szeretettel ölellek, pussz: G. Magdi

 

 

Feladás dátuma: 2011-07-24 19:34
 

Szia Magdikám!
Elnézést, hogy csak most jelentkezem. Leveledet örömmel fogadtam, de délelőtt munkám volt a kertben, s csak délután tudtam nekiülni a képek felhelyezésének.
20 kép került a képgalériába, Gizellát kiemeltem a főoldalra is, nyitóképként. Gizike a beszámolót már régebben megküldte, - ezért kerestem már a képeket -, most a Te leveledből is beillesztettem a főoldalra a szép gondolataidat.
Az Osztálytalálkozó menüpontban az utolsó most a tietek. Ha itt a levélben rákattintasz a linkre, akkor azonnal megnyílik a honlap ezen oldala:  2011. 07. 02. 1964 IV. b osztály 47 év után
Ha az oldalt végignézted, a lap felső sorában ugyanezen címmel, de másik kódszámmal a képgaléria nyílik:

2011. 07. 02. 1964 IV. b osztály 47 év után
Ha rálépsz a kurzorral a képekre, akkor megjelenik a szöveg, melyhez a neveket megküldted, köszönöm. Ha valamiben tévedtem, azonnal írd meg!
Ha rákattintasz a képre akkor megnagyítható. Már biztosan ismered ezt a technikát, de biztonságból megírom a részleteket is.
Tekintsd meg, mielőtt elutazol.
Puszi: Marika
 

 

 

Feladás dátuma: 2011-07-25     7:55
 
Drága Marika!  
Ez aztán gyors munka volt! Nagyon jó, nagyon szép, köszönjük!  
Már értesítettem is az osztálytársaimat is arról, hogy fent vannak a találkozónk képei és leírása.  
További szép nyarat, jó egészséget!  
Pussz és köszi: G. Magdi
 
 
Sent: Thursday, January 19, 2012 12:47 PM
 

Szia Magdika!
Először is szeretettel küldöm jókívánságaimat az Új Esztendőre. Remélem jól sikerült átbillenni decemberből januárba.
Bár Te már sok anyagot készítettél a honlap számára, mégis egy kérdéssel megkereslek.
Osztályfőnökötökről, vagy más tanárotokról kérnék netán egy-két rövid mondatos visszaemlékezést.
Várom leveled! Puszi: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2012. febr. 1.11:35
 
Drága Marika!
Már régen megkaptam leveledet, és csak azért nem írtam még, mert gondolkodtam a témán.
Azt hiszem, mindent leírtam már, ami eszembe jutott az iskolai emlékekből.
Földváry Erzsike néni, osztályfőnökünk sokat volt betegállományban. Ilyenkor osztályfőnök helyettesünk Kulin Magda helyettesítette, a híres tudós lánya, aki még igen fiatal, és nagy tudású tanár volt, volt de nem nagyon tudta fegyelmezni a rakoncátlan diákokat az órákon.

Erzsike nénivel két emlékezetes osztálykirándulás volt, ahova férje is elkisérte. Nagyon kedves, barátságos ember volt., az egyik kirándulás szálláshelyét Börzsönyben a Fekete völgyben ő szerezte a vállalati üdülőjükben. Sajnos csak ritkán olvasom a Bagis honlapot, de pótolni fogom.  Most leltem Stokovszky tanár úr alapítványára is. Ezzel kapcsolatban ébredt egy gondolatom, leírom neked.
Sok szeretett elölellek:
Gáspár Magdi
 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Magdika megemlékezése bővítményként felkerült az egyik oldalra, mely az Akkor és most_ Életutak menüpontban található:  Stokovszky Iván tanár

2012. június 2-án ismét levelet kapott szerkesztőségünk Magdikától, melyben egy újabb osztálytalálkozóról adott hírt nekünk. Köszönjük.

 

 

 

Feladás dátuma: June 05, 2012 7:09

 

Drága Magdika!
Imádom a lelkesedésedet, amely azt hiszem, - ahogy eddigi írásokból nekem "lejött" - az élet bármely területén megnyilvánul. Ez remek dolog. Nagyon megörültem levelednek, s a képeknek. Bár nagyrészt már ismerős mindenki arca, azért a képekhez a neveket majd megkérem Tőled, ha van rá egy kis időd.
Hamarosan elkészítem az oldalt. Bár manapság egy kicsit több az elfoglaltságom, mint eddig volt, - egy kis háztáji gazdasággal kötöttem le "unalmas óráimat". Remélem, azért nem váratlak benneteket sokáig.
Búcsúzom. Mindenkit szeretettel üdvözlök. Puszi: Marika

 

  

Feladás dátuma: 2012. június 7 7:54
 
Marikám Drága! 
Minden remek! Köszönjük szépen! 
Pussz: Magdi
 
 
Feladás dátuma: 2012. 06. 07. 9:49
 
Magdika!
Én is köszönöm, hogy fontosnak tartottad elküldeni a beszámolót és a képeket.
Kellemes nyaralást, vidám napokat kívánok! Puszi: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2012. 06. 25. 21:45
 
Drága Marika! 
Elküldöm szíves felhasználásra Jancsó Györgyi barátnőmnél előkerült és általam beszkennelt néhány érdekességet. 
1. Meghívó és belépőjegy a Tavaszi Hangversenyre  -- Énekkarunk, egyik szerepléséről emlék
2. Meghívő az I. b osztály klubdélutánjára - Ez az az esemény volt, az melyet osztályunk rendezett és a Kossuth Gimnáziumból hívtunk egy III. osztályt (visszaemlékezésemben említettem, hogy klasszikus szerelmes párok neveinek húzásával indítottunk, hogy a kezdeti petrezselyemárulásnak elejét vegyük.)  Az elküldött meghívó Székely Róbert osztályfőnöknek készült, valószínűleg ez csak egy próba példány.
3. Belépőjegy az Érettségizők báljára  1962. -  Ez még nem a mi bálunk volt, de azért ez is egy emlék. 
Sok szeretettel és köszönettel ölellek:
Gáspár Magdi
 
 

Magdikám!
Örömmel fogadtam leveled, mint mindig, bár egy ideig bár egy ideig lekötött annak tanulmányozása, hogy ki az a Gazdag Mária, aki a levél feladója. (A beérkező levél tudod úgy kezdődik, hogy .....keltezéssel, Gazdag Mária írta:) Hiszen a Jancsó Györgyi a 64b diákja volt, de Gazdag Mária nincs az osztálynévsorban. Végül a levél aláírásában rádöbbentem arra, hogy nincs semmi tévedés, ez Te vagy, csak talán másik e-mail címről indítottad leveled.
Szóval nagyon értékes dokumentumok. Be fogom illeszteni a megfelelő helyre. Ami nekem a témával kapcsolatban fájó pontom, hogy nem emlékszem vissza pontosan az énekkari munkámra, pedig biztosan tudom, hogy én is énekkaros voltam, hiszen Bencze István már a Lázárban is tanított engem, és énekkaros voltam ott is. Ő pedig gyűjtötte a tagokat. Szakkörök_Karének menüpontban a tanár úr nevére kattintva láthatod, miről beszélek.

Bencze István énekkarvezető

Tehát nincs közeli társam, aki segítene ebben emlékezni. Az igazság az, hogy azért kellenek a fotók mindig, mert azok visszaidézik a megtörtént eseményt, s jobban felidézik azt. A Hangverseny résztvevőinek felsorolása is nagy jelentőséggel bír. A Kökényné-féle Bagi Ilona emlékkönyvben ezeket a dalcímeket említi Bencze István, s én is emlékszem rájuk.
Ami fontos még, hogy a meghívó bal alsó sorában az F. k.: névjelölésben Kása Istvánné neve olvasható, aki akkor a XX. ker. Tanács Oktatási Osztályának vezetője volt, majd később az iskolánk igazgatója lett 1968-tól 70-ig.
A Szabadidő_Klubdélutánok menüpontba helyezem fel a Kossuth Gimnázium osztályfőnökének küldött meghívót.
Az érettségi bál belépőjegye is olyan eredeti dokumentum, ahol az iskola akkori bélyegzőjének felirata olvasható.
Nem tudom, mikor készülök el, mert mostanában ritkábban jutok gép elé, - ez azt jelenti, hogy a napnak nem a 24 órájában, csak 2 vagy 3 órát töltök gép előtt, - mivel tavasz óta több elfoglaltságom van a kertben és a ház körül. Gondolom, azért ma és holnap elkészülök ezekkel a fontos bővítményekkel.
Sok puszi: Marika
U. i.: Köszönet a küldőnek, Neked, és Jancsó Györgyinek, a dokumentumok őrzőjének.

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

A küldött anyagok alapján a következő oldalak készültek el: Szabadidő_Klubdélutánok 1964 IV. b szervezésében,  a második oldalon a Szalagavató 1964 IV. b,  és a harmadik oldal a Szakkörök_Karének menüpontban a XX. kerületi iskolák hangversenye - meghívó címmel. Köszönjük a küldeményt!

A három oldal külön-külön, vagy az osztálynévsorból, Jancsó Györgyi nevére linkelve is nyitható.

 

 

Feladás dátuma: 2013. 06. 18 18:32
 
Drága Marikám!  
Kérlek, ne haragudj, hogy régóta nem jelentkeztem, de Te tudod, hogy egy házzal, kerttel mennyi munka van. Én már tavaly ősszel elkezdtem, és még mindig nem fejeztem be a ház házilagos renoválását és kert rendezését. De már nem sok hiányzik hozzá.
Közben azért időt szakítottunk egy kiscsoportos találkozóra Jancsó Györgyi barátnőm, és osztálytársam meghívására Szigetszentmártoni házukba, amely nyaralóhelyen van, de szinte egész évben ott tartózkodnak. Az ebéd meghíváson részt vett: Hollósi Gizi, Balogh Évi és férje András, és én, Gáspár Magdi, párommal, Gyurival, valamint házigazdánk Jancsó Györgyi és férje Józsi. Nagyon kellemesen telt az idő finom ennivalók, sütemények és italok fogyasztása közben. Nagyon jól éreztük magunkat. Hogy lesz-e az idén osztály „BÖTYE” összejövetel azt még nem tudom, de majd arról is értesítelek. Mellékelek néhány képet is rólunk, valamint találtunk egy eddig nem ismert régi Bagis képet is.
Sok szeretettel ölellek:  Zs. Gáspár Magdi

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2013. július 3. 14:05

  

Kedves Magdika!
Mindenekelőtt jelzem, hogy levélcímem megváltozott. Ha rendben elmegy levelem, akkor az az új címem. (Elnézést, még nem is tudom kívülről.)
Szóval nagyon örültem levelednek, de sajnálatos módon, nem volt időm azonnal válaszolni rá. Nagyon sok az elfoglaltságom, és nehezebb időt szakítani a géphez, mint korábban. Persze ez nem azt jelenti, hogy elmaradásom lesz, csak legfeljebb egy kis késés. Hát most ezúton válaszolok Neked. A levélküldeményedet a Levelezés menüpontban elhelyeztem,
- Zsámbokiné sz. Gáspár Magdolnával 1964 IV. b

s a tartalom és a fotók egy külön oldalra kerültek. Nevezetesen Jancsó Györgyi neve alatt, az akkor és most_ régen és ma menüpontba. Neki ugyanis még nem volt ilyen oldala, s a találkozó házigazdája is Ő volt, ezért így láttam jónak. Jancsó Györgyi 1960 -1964 IV. b

A fotók felhelyezése még folyamatban van, remélem, hamarosan megtekintheted.

Az osztály csoportképe a Diákévek_Csoportkép menüben látható: 1960-1964 évfolyam b

Most zárom soraimat, mert rosszalkodik a gépem.

Üdvözletem küldöm Mindnyájatoknak. Puszi: Marika
 

 

Üzenet küldője: Gáspár Magdolna

Feladás dátuma: 2013. 11. 10. 20:17

 

Drága Marika!

Talán már elfogytak a kerti munkáid, és nem terhellek nagyon egy újabb osztálytalálkozónk közhírré tételével.

Örömmel tudatom, hogy az idén is 2013. szeptember 28-án összejöttünk, újból Nagy Zsuzsa osztálytársunknál Gyálon, tizenegyen voltunk. Mellékelten küldök néhány képet a találkozóról Lelkiismeretes, szíves munkádat előre is köszönjük! Sok szeretettel ölellek: Zsámbokiné Gáspár Magdi (A találkozóról az oldal felhelyezésre került.)

2013. 09. 28. 1964 IV. b osztály 49 év után

 

 

Üzenet küldője: Gáspár Magdolna

Feladás dátuma: 2014. május 31. 20:07

 

Drága Marika! Részletesen leírom a történteket erről a nagyon kellemes, szeretetteljes, örömteli két napról, melynek nagy részét együtt töltöttük. Rád bízom, hogy ebből mit használsz fel kedvenc oldalunkon…
Nézd át légy szíves a képeket, a Picasa weben, ha tudsz belőle felhasználni, akkor jó, ha nem akkor én majd küldöm, ahogy szeretnéd. Mellékelem külön a tablót, és egy csoportképet. A nagyon jól sikerült tabló összeállítása Jancsó Györgyi és férje érdeme, az egyéni képeket hozzá én gyártottam. Sok szeretettel ölelünk Magdi és Gizi

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2014. május 31.  21:23

 

Kedves Magdolna!
Nagyon megleptél, és ugyanakkor nagyon megörültem levelednek.
Mindenek előtt, - mivel már gondoltam Rád névnapod alkalmából - engedd meg, hogy ezúton köszöntselek szeretettel.
A kétnapos találkozó tervéről valóban írtál már nekem, és most látható, sikerült összehozni. Hiába, nem véletlenül kaptad meg társaidtól a "Bötye" Rend Arany Fokozatát. Gratulálok! Valóban nagyon kedves, megható figyelmesség társaid részéről, de azt hiszem ők sem panaszkodhattak a jól megszervezett találkozó élménydús 2 napjára, és a korábbi találkozók örömteli együttlétére. Az összejövetelt valóban részletesen leírtad, s kiérződött belőle, majd a fotókon láthattam, hogy mindenki jól érezte magát a közösségben, s valóban az összetartás és az egymás iránti szeretet sugárzott a képekről. Már egy jó ideje itt ülök a gép előtt, és olvasom soraidat. Valójában minden jelenlévő tevékenyen részt vett abban a feladatban, hogy ez a szép 50 éves találkozó létrejöjjön, de - ha jól látom, - Te és Gizike volt a főszereplő ebben a műsorban, - már nem először.
Gratulálok Nektek és köszönöm, hogy tájékoztatásotok alapján e szép emléket is feltehetjük a honlapra. Mivel elég nagy anyagot kaptam, egy pár napra szükségem lesz, hogy feldolgozzam. Majd jelentkezem. Addig is szeretettel puszilom Mindkettőtöket: Marika U.i.: Mindenki nagyon csinos volt, és főleg fiatal. Hiszen a fiatalkori emlékek fűznek össze Benneteket.

 

 

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.