Dóka Istvánné levelei Gyenge Lajosnénak

«« Vissza ««

Üzenet küldõje:  Dóka Istvánné sz. Rácz Mária
Címzett:  Gyenge Lajosné sz. Hodicska Ilona 1969 IV. b
Feladás dátuma:  2008. július

 

Kedves Ilona!
Dóka Istvánné vagyok, az egyik bagis diák 1966-ból. Látom, hogy osztályának érettségi tablója nincs fenn a bagi weblapon.
A szerkesztõ nevében azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy szíveskedjék egy osztálytablót küldeni az Ön, vagy bármely osztálytársa tulajdonából e-mail-en a bagi weblap címére, vagy akár az én e-mail címemre.
Elõre is köszönöm közreműködését.
Üdvözlettel: Marika

 

Hodicska Ilona válasza:  IWIW jelölés érkezett számomra Ilonától.

 

Kedves Ica!
Ha a "Közös ismerõseink" menüpontra rálépünk az iwiw-ben, rögtön látható, "hova tartozunk". Középiskolánk a Bagi Ilona Leánygimnázium volt.
Köszönöm, hogy ismerõsnek jelöltél a fent említett indokok alapján.
A fotóidat nézve megállapítható, hogy egy nagyon vidám család "Nagyasszonya vagy". Ez nagyon szép és jó. A "gazdaságod" is - ami látható a fotókon - mintaértékű. Gratulálok.
És most a "munkára" terelném a szót.
Nem tudom, küldtél-e külön levelet - a jelölés mellett -, ezért megkérdezem, tudsz-e küldeni érettségi tablót? Nagy szükség lenne rá a weblapon. Vagy, ha bármilyen egyéb fotód van az iskolai évekrõl, azt is elküldheted nekem beszkennelve.
Várom leveled.
Üdvözlettel: Új ismerõsöd, Marika

 

Kedves Marika!
Megteszem, amit kérsz, csak még a szkenelést technikailag nem tudom végrehajtani. Van tablóm és egyéb képeim is akadnak. Próbálkozom, vagy valaki segítségével hamarosan megteszem.
Ica

 

Kedves Ica!
Köszönöm a gyors választ. Várom a küldeményeket A segítségednek mond meg, hogy olyan legyen a szkennelés, hogy a web lapon is jól látható, szükség esetén kinagyítható legyen.
A saját gépen elõször ki lehet próbálni. Várom mielõbbi küldeményedet.
Üdvözlettel: Marika

 

Szia Marika!
A tabló ügyében kereslek. Az osztálytársam volt Knapp Péterné Beier Valéria. Az ismerõseim között megtalálod. Beszéltem vele, mert neki fenn van a gépén a tablónk, és Õ el tudja küldeni, ha írsz neki. Én meg majd csak megtanulok szkenelni. Néztem a tiéteket. Látom titeket is tanított a Kónya Mária néni. Nekem õ volt a kedvencem. A mai napig matematika korrepetálással egészítem ki a nyugdíjam. Hálás vagyok a sorsnak és neki ezért a lehetõségért.
Puszillak: Ica

 

Kedves Ica!
Nagyon örültem, hogy válaszoltál. Fel fogom keresni az ismerõsödet, osztálytársadat, s egyeztetünk.
Egyelõre nem zavarlak tovább. Ha van kedved, nézd végig a weblap szöveges részeit. Pl: a diákévekben én is írtam a tanárokról, emlékeimrõl. Te is összeszedhetsz néhány gondolatot, nem fontos, hogy hosszú legyen, akár egy keretszöveg, vagy kiemelve valamelyik kedvenc tanárodat. Ha készítesz valamit, átküldheted freemailen, s szívesen nyújtok hozzá segítséget, ha igényled.
Addig is búcsúzom. Még egyszer köszönöm a kapcsolatteremtést.
Puszi: Marika

 

Feladás dátuma: 2008. július 29., 18:29

Szia Marika!
Kérdezem sikerült-e a tablónk átmenetele? Megírtam a Valinak az email címed, hogy elküldhesse neked. Én nem régen használom az internetet és sok művelet van még, amit meg kell tanulnom. Én még a mai napig is a függvénytáblázatot jobban szeretem, mint a számológépet. (Matekot korrepetálok itthon.) A Kónya Mária néni sok olyan módszerrel ajándékozott meg, amit a mai napig használok és tovább is adok. Kár, hogy ma már nincsenek ilyen pedagógusok. A Németh Vilmosné Lonci nénivel a mai napig tartom a kapcsolatot. A másik nagy dolog, a varrni tudás, amit a Gudmon Rózsika néni plántált belém. Én szívesen gondolok vissza a középiskolámra.
Puszillak Ica.

 

Feladás dátuma: 2008. július 31., 17:19

Kedves Ica!
Valika végre elküldte a tablókép második oldalát is, így már felkerült a weblapra, talán már láttad is. Valika iwiw-es fotóját is elküldtem Csabához, s így az is felkerült az Akkor és most,  Régen és ma  menüpont alá, s ott van a régi és mai fotója.
Veled kapcsolatban is készült egy oldal az Akkor és most_Köszönet tanárainknak c. menüpont alatt abból a tájékoztatóból, amit a szerkesztőség részére megküldtél. Köszönjük közreműködésedet.
Majd válaszolj!
Puszi: Marika
 

 

Feladás dátuma: 2010. december 1., 10:13
 
Kedves Ica!
Elnézést a zavarásért, hogy levelemmel megkerestelek!
Bizonyára sok a dolgod, főleg, így ünnepek előtti készülődés időszakában. De ha van kedved egy kis időre más irányba kikapcsolódni, akkor kérlek, válaszolj levelemre.
Dr. Gockler Lajosnétól kapok mostanában a honlaphoz fontos információkat, mellyel bővíthetem az emlékeket, a honlap tartalmát. Piroska Kónya Máriára emlékezett a napokban, megjegyezvén, hogy Ő is azok közé a tanárok közé tartozik, akik itt érettségiztek a Gimnáziumban. Úgy tudja, hogy férjhez ment, nem ismeri az új nevét Máriának.
Te korábban azt mondtad, tartod a kapcsolatot - ha jól emlékszem. Ha tudnál Máriáról egy-két adatot, örömmel fogadnánk.
Szeretettel fogadnám válaszodat. Üdvözlettel: Marika

 

  

Feladás dátuma: 2010. december 1., 13:02
 

Kedves Marika!
Örülök, hogy írtál. Már én is készültem írni neked, mert a Némethné Lonci néni ambicionált, hogy írjam meg, milyen jól sikerült a tavalyi 40. érettségi találkozónk itt nálunk. A beszámolóm csak azért késik, mert össze kellene szednem néhány dokumentumot is ezzel kapcsolatban, ugyan is nem egy szürke traccs parti volt, hanem három tárgyból az élő tanárok részvételével újra érettségiztünk is. Ennek az anyagát gondoltam, hogy elküldöm de még gépbe kellene vinnem. Itt volt a Lonci nénin kívül a Mária néni és a Bencze István ének tanár is.

Leveled alapján Mária nénit fel is hívtam telefonon. Veszprémben lakik a férjével. Horváth Istvánnénak hívják. A férje egykoron a Csili igazgatója volt. Mária néni Zala megyei, a férje veszprémi származású. Ezért költöztek oda. Egy viszonylag jó hangulatú beszélgetést folytattunk telefonon, a te jóvoltodból.

A legutóbbi üzenetváltásunk óta már több mindent tudok a számítógépen csinálni, de sajnos még mindig nem eleget. Azóta édesanyám is itt hagyott minket, de most a férjem egészségi állapota kíván több törődést.

Mária néni elérhetőségét meg tudom adni természetesen csak az ő beleegyezésével. Az osztálya is tőlem kapta meg a címét és a telefonszámát, de akkor nem mutatott nagy hajlandóságot a velük való találkozásra, mert nagyon közel lett volna a miénkhez. Azt viszont felajánlotta, hogy Veszprémben szivesen látja őket.

Most röviden ennyit. Ha elkészültem az összefoglalóval, küldöm az anyagot.

   

 

Feladás dátuma: 2010. december 1., 17:46
 

Kedves Ica!
Nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. A Máriára vonatkozó néhány mondatodat fel fogom helyezni a honlap tanári oldalára, Mária nevéhez, tájékoztatásul. Ha még szót váltasz vele, s netán volna kedve valamit írni, vagy fotót küldeni a honlap számára, nagy szeretettel fogadnánk, és tiszteletteljes üdvözletemet küldöm a magam részéről is. Ő valószínűleg nem emlékszik rám, nem voltam olyan diák, aki személyes kapcsolatokat tart tanáraival (mondjuk órák után), de az óráit én is nagyon szerettem. (ábrázoló  geometria)
Ha a számítógépes munkádban már vannak továbblépéseid, akkor bizonyára jól eligazodsz a honlapon is. Nem tudom voltál -e mostanában fenn az oldalon. Ha azóta valamihez van hozzáfűznivalód, azt is örömmel fogadom. Azt írod, gépelni kell még az anyagod. Ha be tudod scennelni, akkor nekem elküldheted, majd én begépelem, s azután Te leellenőrzöd.
Várom válaszod.

Egyébként örülök, hogy Radnótit említetted Te is. Én a régi kedvelt versét idéztem a honlap egyik oldalán. Ha megnézed azt az oldalt, és kedved van bekapcsolódni az írásokba, - akár az eddigi szöveges küldeményed folytatásaként - csak röviden, hogyan látod Te Pesterzsébetet emlékezetedben, mi az, ami emlékként felmerül külsőleg, vagy saját bensődből, gyerekkortól, felnőtt koron át, amire éppen gondolsz, akár szép, vagy éppen szomorú emlékként.
A Mozaikok menüpontból indítottam "Kell még egy szó..."  - Pesterzsébet - szülőhazánk oldalt.
A Radnóti vers alatt újabb link,   / Emlékeink Pesterzsébetről, ez az az oldal, ahol neveket látsz, s Te is megjeleníthetsz hasonló gondolatokat. Nem kötelező, nem erőltetlek. Mindenki másként foghatja meg a témát, ha akarod, beletekintesz, ki mit írt, s Te is megteheted, ha van időd, vagy kedved.

 

  

Feladás dátuma: 2010-12-03 17:25
 
Kedves Marika!
Már 2000.-ben is volt egy érettségi találkozónk a 31. évforduló alkalmából. A 30.-ra nem sikerült, mert nem tudtam mindenki elérhetőségét felderíteni.
Mi 2000 áprilisában költöztünk ki Dunaharasztiba. Nyolc év az özvegyen maradt anyáink ápolásával telt. Akkor, amikor te intenzíven belevetetted magad a honlap építésébe, édesanyám az utolsó heteit élte egy combcsonttörés után. Sajnos ebből már nem épült fel. A hiányos számítógép kezelői tudásom és az említett körülmények, korlátozták a veled való közreműködésem.
Miután sikerül feldolgozni anyu elvesztését, belevetettem magam a nevezetes 40.-ik érettségi találkozó megszervezésébe.
A levelező szervező, telefonon egyeztető személy én voltam mindkét esetben. A lebonyolításban tevőlegesen Eisenhoffer Mária és a családom segített. Elhatároztuk, hogy a jövőben - kb. 2-3 év múlva,- újra összejövünk, nem várunk a következő kerek évfordulóra, mert nagyon szalad az idő.
A további kérésedre nem nagyon tudok mit írni pillanatnyilag, mert 23 éves koromtól nem éltem Pesterzsébeten. Mint írtam 26 évig Újpalotán XV. Kerület laktunk, majd 2000-ben az érettségi találkozó után Dunaharasztiba költöztünk. Ha valami eszembe jut ami szóra érdemes, majd megírom, de ez nem mostanában lesz. Puszi Ica.

 
 

Feladás dátuma: 2010 12 04 12:31

 
Icukám!
Leveled köszönöm. Most akkora anyagot kaptam, amit nagyon figyelmesen kell feldolgoznom, nehogy tévedjek.
Egyben az is eszembe jutott leveled olvasása közben, hogy ha az elhunyt társakat név szerint megírod, netán - csak, ha lehetőség van rá - egy-egy mondattal megérinted a témát, arról is készítenék emlékoldalt az osztály részére.
 
 

Szerkesztői kiegészítés!

Ilona levele alapján összeállításra kerül az 1969 IV. b osztály érettségi találkozója is. Gratulálunk munkájához és a beküldött anyaghoz. Megtekinthető a találkozók beszámolója és fotói 2000 évről  és  2009-ből.

 

 

Feladás dátuma 2010. dec. 31.17:48

Szia Icukám!
Elnézést, hogy az év utolsó napján zavarlak. Azt szerettem volna elmondani, hogy elkészült a megemlékezési oldal a két osztálytársról. Nekem így sikerült összeállítani:
Megemlékezés Marton Erzsébetről és Surányi Piroskáról 1965-1969 IV. b

Sok boldogságot kívánok a következő Új Esztendőben.
Marika

 

Feladás dátuma: 2011-01-01 15:24

Szia Marika!

Nagyon szépen megemlékeztél a lányokról. Amit a mi anyagunkból kihoztál az dicséretre méltó. Látom te is maximalista vagy. Én is hasonló tulajdonságokkal bírok, de az egészségi problémáim miatt egyre gyakrabban megalkuvás lesz úrrá rajtam. Az az igazság, hogy van információm a lányokról, de nem minden pontos, ezért inkább nem akartam semmit sem írni róla. Így viszont nagyon meghitt lett a megemlékezés.

Én is boldog újesztendőt és sok erőt kívánok a honlap további munkáihoz. Ica. 

 

 

Feladás dátuma: 2011-02-13 20:55
Szervusz Icukám!
Ha lenne egy kis időd, ismét megkeresnélek egy apró kéréssel.
Király Csaba a Gyakorlati oktatás menüpontban ketté vette a Gimnázium és Szakközépiskolai osztályokat.
A gimnáziumi vonalon ezek után kezdtem összeszedni a hatvanas években történteket, kezdve Kalmárné emlékkönyvével, egy-egy fémmegmunkálás, kertészeti munka.
Jó lenne, ha Te is be tudnál kapcsolódni pár mondattal a varrógyakorlatra visszaemlékezvén. Hol volt, mit tanultatok, volt e mellette más is stb. A tények bővítésével változatosabb lenne az oldal.
Ha van szabadidőd, várom leveled.
Puszi: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2011-02-14   10:38

 

Szia Marika!  

A gyakorlati foglalkozásról írásomat mellékeltem.

A párhuzamos osztály francia-olasz tagozatos volt, szerintem ők D-sek voltak gyors- és gépírást tanultak. Az ismerőseim között van Losó Lászlóné Bencsik Erzsébet ő ebbe az osztályba járt. Talán ő biztosabbat tud mondani. Vagy még biztos forrás lehet a szintén ismerőseim között lévő Pintér Anikó ez ügyben, de ő lehet, hogy szakközepes volt. Esetleg még a Lonci néni tudna ebben segíteni.
Ennek még utána érdeklődöm. Puszi Ica

 

 

Feladás dátuma: 2011-02-14 11:22

 

Icukám!
Remek, gyors választ kaptam, köszönöm. Korábbi leírásodban Gudmon Ferencnét már emlegetted, ezért jutottál eszembe, hogy a témában kicsit pontosítva felhelyezzem írásodat a jelzett menüpontban.
Nagyon jók az ismerőseid ajánlata is. Pontosan erre van szükség, hogy minél szélesebb körben tudjunk bemutatást adni ebben a tárgyban.
A Gyakorlati oktatás menüpontban felhelyezésre került írásod:  Szabás-varrás gyakorlatok  - Hodicska Ilona 1969 IV. b cím alatt.
Puszi: Marika

  

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.