Fazekas Ferenc levele

«« Vissza ««

Vendégkönyvi bejegyzés 2011. március 10.

 

Kedves tanáraim és Bagisok!
1988-1992-ig voltam tanulója az iskolának és 1992-ben érettségiztem a IV. A osztályban.


Osztályfőnököm Melega Kálmánné, aki a fizikát és matematikát tanította nekünk.
Ő úgy tanított, hogy aki azt nem értette meg, hát azzal baj volt. Aprólékosan és jól elmagyarázva példákon keresztül. Csibészek voltunk és nem egy osztálykiránduláson ennek bizonyságát tettük. Ő mindenről tudott és nem rótta fel nekünk ezeket soha.
Kedves tanáraim voltak sokan.

Binner László, aki a fémipari alapképzést tanította, precíz ember és emberséges. Emlékszem mindig gyöngybetűkkel írt a munkanaplómba, amikor a hibákat javította. Kuruczné Kiss Éva tanárnő, aki a magyart tanította másodiktól, kemény volt, szigorú és kérlelhetetlen, ha az oktatásról volt szó, de jól tudott bánni a tanulókkal és megszerettette velem a tantárgyat. Lusta voltam és a házidolgozatokat sose készítettem el, de órán figyeltem és dolgoztam. Néha óra alatt verseket írtam szerintem látta és nem szólt érte.

Melega Kálmán tanár úr kevés ideig tanított, de sose felejtem el azt, ahogy a szabad lyukak betöltéséről magyarázott, aki ott volt az óráján és hallgatta, az érti, és biztosan mosolyog is. Nem voltam egy kiegyensúlyozott tanuló, hullámzó volt a teljesítményem és ezt Kovács tanár úr, aki az elekrotechnikát és mérést tanította, fejcsóválva vette tudomásul.
Christián tanárnő, - aki a testnevelést tanította - is megragadt bennem, mert ha hülyeséget csináltunk, - ami sokszor előfordult – megjegyezte: "na melyiknek van már megint ........".
és még az a mondása is megragadt bennem, hogy "fiam, fejjel lefele nem tudsz gondolkodni?".

Fébó tanár úr nehéz dió volt, szigorú volt ő is de nagyon nehezen tört minket be.

Kamaszok voltunk és kenyényfejűek. De kedves tanáraim sokszor elbeszélgettek velünk a folyosón, ha tehették. Mindenkit nem tudok felsorolni, mert sok jó tanár tanított, humorosan, sztorizva, hogy ne legyen száraz a tanagyag. Én nem dolgoztam sose a szakmámban, de ez az iskola olyan útravalót adott nekem, amiért hálás vagyok, mert felkészített az életre.

Fazekas Ferenc "Batman, Andersen, Denevér"
1992 IV/A osztályos tanuló

 

Szerkesztői kiegészítés!

Ferenc leveléből idézet került a Beköszönő menüpontba, Fazekas Ferenc 1992 IV. a - 2011. március 10.  cím alá, valamint leveléből idéztünk a megnevezett tanárok oldalára is:  Melega Kálmánné,  Binner LászlóKuruczné Kiss ÉvaMelega KálmánKovács SándorChristián Györgyné, Fébó György.

Köszönjük Ferencnek a kedves megemlékezéseket szerkesztőségünk nevében!

 

Feladás dátuma: 2011. március 12. 6:30

 

Kedves Ferenc!
A Bagi honlap szerkesztőségében dolgozom. Örömmel olvastuk a vendégkönyvi bejegyzését. Visszaemlékezéseit tanárairól rögzítettük a tanári névsorban, minden megnevezett tanár saját nevénél.
Az osztálynévsorban megjelöltük az Ön nevét: (itt  most kék betűkkel írom, s akkor rálinkelve azonnal megnyílik a honlap oldala. Ott további linkkel lehet lépni a következő oldalra, ahol a levelezésünk látható)
Amennyiben egyéb emlékei lennének fényképek formájában, azt is szívesen fogadjuk scennelve az itt megküldött levelem e-mail címére.
Üdvözlettel: Dóka Istvánné, volt bagis diák 1966-ból

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.