Dóka Istvánné levele dr. Nemecsekné Máris Erzsébetnek

«« Vissza ««

Idézet a honlap Vendégkönyvéből

 

Bejegyzés dátuma: 2011-02-03 19:48:32,
dr.Nemecsekné Máris Erzsébet

 

Kedves Marika és a honlap szerkesztői!
Szívből örülök a honlapnak, nagyon jó érzés nézegetni a tanárainkat, és emlékezni rájuk, a fiatalságom egy darabja, az életünk része.
Én 1965.-ben végeztem a Bagiban, a IV. F.-ben, és tavaly 2010. dec.11.-én sikerült egy találkozót megszervezni, 45 év után, ahol 8 osztálytársunkkal találkoztunk. A találkozót Szabó Ildikóval együtt szerveztük, Ildikó kutatómunkája eredményeképpen. Örömmel láttam, hogy Ildikó a találkozóról készült képet már el is küldte, és fönt van az osztálytalálkozók között. Az idén is szervezünk találkozót, ahol már reméljük, többen leszünk.


Ilyen színvonalas, tartalmas és jól kezelhető web lappal nem sok iskola rendelkezik.

Köszönet a szerkesztőknek és az üzemeltetőknek.
Üdvözlettel Máris Erzsi
 

 

 

Címzett: dr. Nemecsekné Máris Erzsébet
Üzenet küldője: Dóka Istvánné iwiw
Feladás dátuma: 2011-02-04 
 

Erzsike!
Köszönöm a szerkesztőség nevében kedves üdvözletedet a Vendégkönyvben.
Nagy örömmel helyeztük fel az osztálytalálkozó fotóját és a pár soros gondolatot a találkozás lényegéről.
Szeretném megjegyezni, hogy Ildikóval való találkozásom nagyon szép élmény volt. Örülök, hogy most Téged is megismerhettelek. Bár itt az iwiw-en, a két szép fotódat már lementettem, csak néhány sor lenne szükséges, melyet Magadról küldenél, s szívesen felhelyezném a honlap Akkor és most_Régen és ma menüpontja alatt, vagy éppen oda, ahova a történet illeszkedik.
Írd meg, mi történt veled - nagyvonalakban - az érettségitől idáig, s mellékelj hozzá fotókat is, ha módodban van!
Szeretettel várom leveled: Dókáné Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

A 45 év utáni osztálytalálkozó főszervezője Erzsike volt. A nyolc fős csoportkép az Osztálytalálkozók menüpontban látható.

2010. 12. 11. 1965 IV. f osztály 45 év után  

 

Feladás dátuma: 2011-02-04   14:51
 
Kedves Erzsike!
Köszönöm, hogy ismerősnek jelöltél az iwiw-en, örömmel fogadom.
Ahogyan korábbi levemben írtam, az ismertségünkhöz még egy-két adatot szívesen vennék, Te pedig megnézheted fotó albumaimat, melynek összeállításánál törekedtem arra, hogy régi és újabb ismerőseim is netán felismerjenek egy-egy képet.
A Bagi honlapon is van néhány írásom iskolai és későbbi életemről, melyet Király Csaba, a honlap ötletgazdája, a honlap létrehozója annak idején kért tőlem. Én örömmel vettem elő emlékeimet, s ha Neked is van kedved ehhez, Tőled is felhelyezhetünk néhány gondolatsort, a menüpontok téma szerinti megosztását figyelembe véve.
Búcsúzom. Üdvözlettel: Marika
 
 
Feladás dátuma: 2011-02-04       18:37
 

Kedves Marika!
Köszönöm, hogy visszaigazoltál. Nagyon örülök neki, és majd összeszedek néhány képet, amit fel lehet tenni a honlapra. Ma megint nézegettem a honlapot, főleg a tanárokat, nagyon jó érzéseim voltak mindenkiről, aki oktatott. Újra diáknak éreztem magam, és hálás szívvel gondolok rájuk.
Annyira jó ez a honlap, igazán szívből gratulálok neked is és Csabának is.
Rövidesen jelentkezem az email címeden.
Jó hétvégét, szeretettel üdvözöllek: Erzsi.

 

 

Feladás dátuma: 2011-02-11 22:32

 

Kedves Erzsike!
Osztálytársad Szabó Ildikó fotói között - melyeket a Diákévek menüpontban helyeztünk el - egyik kép, az utolsó, a politechnikai oktatás után készült, - írta Ildikó. A fotón Te is rajta vagy. Engem az érdekelne, hogy az épület, melynek lépcsőjén készült a fotózás, a politechnikai műhely épülete-e. Ha erről tudnál engem tájékoztatni, s netán erről az oktatásról rövid kis visszaemlékezésben beszámolni, akkor ezzel az anyaggal bővítenénk a Gyakorlati oktatás menüpont - Gimnáziumi  anyagrész tartalmát.
Sajnos én csak rövid kis visszaemlékezést írtam, melyet még bővíteni szándékozom két osztálytársam gondolatainak kiegészítésével. Ha van egy kis időd és kedved, örömmel fogadnám akár pár soros leírásodat a Ti politechnikai oktatásotokról. Hol volt, mit tanultatok, mit munkálkodtatok. Akkor, ha küldöd az írást, oda illesztem mellé Ildikó fotóját, de ha Neked is van róla fényképed, akkor természetesen azt is felhelyeznénk.
Várom kedves leveled.. Puszi: Marika

  

 

Feladás dátuma: 2011-02-13 14:56

 

Kedves Marika!
Ahogy kiléptünk az iskola hátsó udvari kijáratánál az udvarra, jobb irányban volt az az épület, ahol a  műhely és a politechnikai oktatás volt. A belső tér két részre volt osztva, első felében a műszerészek, másik felében a varrónők eszközei voltak, és itt volt a gyakorlati oktatás is. 

Erzsike leírása a politechnikai oktatásról külön kiemelve, a honlapon a Gyakorlati oktatás menüpont alatt olvasható.  

Nekem is csak az a fénykép van meg, amit az Ildikó küldött neked.
Igen, én ott guggolok az első sorban az Ildikó mellett, az átvetett sállal nyakamban, mosolyogva.
A napokban az iskola felé jártam, és meg szerettem volna nézni, hogy ott van-e még a politechnika műhely? Nem lehet belátni az udvarra, mert a telek sarkán egy szép nagy sportterem épült. A főbejárat pedig már zárva volt, nem tudtam bemenni. 

Marika! nézegettem az osztályokról feltett képeket, és az 1962/IV. e osztályban találtam egy Hörömpöli Rozália nevű diákot. A mi osztályunkba is járt egy lány, akit Hörömpöli Erzsinek hívtak, szeretném tudni hogy  rokonok-e? Az Erzsike nincs rajta az érettségi tablónkon, kimaradt az iskolából, mindenki így emlékezett, de ha megtalálnám, szívesen meghívnám a következő találkozóra. Nem tudsz véletlenül többet a fent nevezett leányról? Vagy segíteni ebben? Előre is köszönöm. 

Ígértem, hogy küldök majd magamról egy kis leírást, de úgy vélem nagyon hosszú lenne, ha meg rövidre venném, nem lenne teljes körű. Helyette elküldöm a Meghallgatott imádságomat, amely rólam, rólad és minden jóérzésű emberről szól. (Ráadásul én írtam.) 

Kívánok szép napot, és jó munkát, ehhez az igazán remek web lap további készítéséhez, és ha hosszúra sikerült a politechnika leírása, nyugodtan szerkeszd át, hogy alkalmasabb legyen a megjelenítésre.
Szeretettel üdvözöllek: Erzsi.

  

 

Feladás dátuma: 2011-02-13 20:21

 

Kedves Erzsike!
Nagyon köszönöm leveled! A levelezésünket megtekintheted  dr. Nemecsekné sz. Máris Erzsébettel 1965 IV. f cím alatt a Levelezés_Adatgyűjtés_Gimnázium menüpont alatt.
A levéltartalomból azt a részt, amelyet a műhellyel kapcsolatban írtál, kiemeltem a Gyakorlati oktatás_ Gimnázium menüpont oldalára, neveddel: 

Politechnika műhely  - Máris Erzsébet 1965 IV. f


A mellékletedet is köszönöm. Nagyon szép gondolatsor és igaz. Ezt kell tudnunk megélni, hogy értelme legyen életünknek.
Ezt a verset szeretném felhelyezni az Akkor és most_Régen és ma oldalra. Van hozzá két fotóm, egy tablóképed és az iwiw-ről a gyönyörű virágcsokros képed. Ha van még fotód az érettségi utáni idődből, azt is elküldhetnéd, és jó lenne, ha megírnád két - három mondatban, hogy milyen irányt vett életed útja az érettségi után. (Iskola - munkahely) Ez egy nagyon szép oldal lehetne.
Ezután - ha végignézed a menüpontok témakörét - részletekre is bonthatod gondolataidat, amit szívesen megosztanál a honlap látogatóival.
A napokban írok levelet Hörömpöli Rozáliának, és felteszem neki a kérdést a testvérkapcsolatra vonatkozóan.
A fentiekben kért pár sort a Régen és ma oldalhoz következő válaszleveledben szeretettel várom.
Iskolatársi üdvözlettel: Marika

 

Az Akkor és most _ Régen és ma menüpont alatt.  dr. Nemecsekné Máris Erzsébet 1961-1965 IV. f címszó alatt az oldal felhelyezve.

 

Feladás dátuma: 2011-02-20 17:45
 
Kedves Marika
Mégegyszer köszönöm a kedvességedet, és kívánok jó egészséget ehhez a remek és lelkiismeretes munkádhoz.
Szeretettel üdvözöllek: Erzsi.

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Nemecsekné Máris Erzsébet nővére ugyanebben a gimnáziumban érettségizett 2 évvel korábban: Máris Zsuzsanna és testvére, Erzsébet

 

 

Üzenet küldője: Nemecsekné Máris Erzsébet

Tárgy: emlékezés Takács Árpádnéra /1965.IV.F.

Dátum: Sun, 10 Nov 2013 14:24:13 +0100

 

Kedves Marika!
Meglátogattuk az Erzsi néni sírját 10.23.-án a Lőrinci temetőben, a Kyra a Nelly, és én. Vittünk egy koszorút tiszteletünk és emlékezésünk jeléül az osztály nevében. Illés Kyra írt egy nagyon szép emlékezést, amelyet az alábbiakban megküldünk neked,
a koszorúról és a sírról készült képekkel együtt. Kérjük, hogy a Bagi honlapján szíveskedjél közzétenni a megemlékezésünket....a Kyra írását, és a fényképeket. Előre is köszönjük...
A Bagi honlapja nagyon remek, szeretem nézegetni, mert visszarepít a fiatalságba, köszönöm neked ezt a lelkes és kitartó munkát, amit a szerkesztéssel elvégzel, és ezzel biztosan sokunknak szerezve nagy örömöt az iskolai emlékek összegyűjtésével.
Munkádhoz nagyon jó egészséget kívánok!

Az osztálytalálkozónkon, - mikor az iskolánkban jártunk - az ifjúságnak elmondtuk, hogy van egy web lapja a Baginak, ahol sok régi szép emléket találnak az iskolájukról, mert a múlt ismerete nélkül nincs jelen és főleg jövő. Remélem az ifjúság élt ezzel a lehetőséggel, és felkeresték a honlapot.
Remélem jól vagy, egészséges és jól telnek a napjaid, szeretettel gondolok rád, és kívánok  szép napot,  máris erzsi IV.F/1965.

 

 

Feladás dátuma: 2013. november 10. 19:54

 

Kedves Erzsike!
Nagyon örülök, hogy megkerestétek a tanárnő sírját, s megkoszorúztátok a fejfát, a keresztet, ahol Ő utolsó nyughelyét megtalálta.
Nagyon szép a levél, melyet küldtél, örültem az osztálytalálkozótok fotóinak is. Kyra megemlékező sorai nagyon meghatóak, a koszorú is nagyon szép, amit vittetek az osztály nevében. Az írást - a sírról készült fotókkal együtt - fel fogom tenni a megemlékezés oldalára. (Remélem 2 napon belül sikerül elkészülnöm.) Közben Szabó Ildikó megküldte Dakó Mária visszaemlékezését is. Végül az emlékezések egy igazi élő koszorút alkotnak.

Gratulálok az osztály összetartó erejéhez. Üdvözlök Mindenkit szeretettel: Marika 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Erzsike, 2016 októberében váratlanul elhunyt, nincs már körünkben.  

Megemlékezés Piri Éváról, Szedlacsek Annáról és Máris Erzsébetről 1961-1965 IV. f

http://www.bagiszki.hu/node/1359

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.