Dóka Istvánné levelei Takácsné Valla Évának

«« Vissza ««

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Takács Józsefné [Évi]
Feladás dátuma: 2010. február 27., 05:25
 
Szia Évikém!
De örülök, hogy megláttam neved az iwiw-en. Hol jártál eddig? Mi van Veled? Nincs fenn fotód. Sürgősen tegyél fel néhány képet, hogy láthassunk. Látom a kis csapat nagy részét már megtaláltad.
Ha ráérsz, majd írj néhány sort magadról.
Várom leveled.
Szeretettel ölel: Marika
 
 
Üzenet küldője: Takács Józsefné [Évi] (55
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2010. február 28., 14:54
 
Szia, szia Marika
Úgy örültem, hogy végre annyi keresgélés után megtaláltalak Benneteket. Név szerint keresgéltem a lányokat, de egész eleddig nem sok sikerrel, de most a Nick Erzsire érve megtaláltalak Benneteket.
Vajon mi van a többiekkel? Senkiről nem tudok semmit.
Nyugdíjasként még aktívan (a munkaviszony megtartásával mentem nyugdíjba) dolgozom a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nek egyik karbantartási osztályán, a (néha változó) osztályvezető mellett vagyok titkárnő már 1968 óta. Van két gyerkőcünk. A képek feltevéséhez még fejlődnöm kell, de ha sikerül majd pótolni fogom.
Addig is sok szeretetemet küldöm nagyon jó egészséget kívánva: Évi
 
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Takács Józsefné [Évi]
Feladás dátuma: 2010. február 28., 15:14
 
Évikém!
Nagyon örülök kedves válaszlevelednek. Emlékszem még mosolygó arcodra, szép kis alakodra. Gondolom megbecsült titkárnő voltál, és gratulálok a hosszú kitartásért. Én is ennek a híve voltam, csak munkakör váltáskor változott az én munkahelyem.
Minden esetre rendes kis csapat lévén, hamar összeszedtük egymást. Harmatosi szerint még Kis Edit közeledik, nem tudom, mikor kapja meg a belépőt.
A fotók felhelyezését, mint gyakorló titkárnő meg kell oldanod, akár bent a munkahelyen. Nick Erzsébet nem akar fotót felhelyezni. Hiába írom neki, ő hallgat, pedig nagyon kedvesen fogadott mindig, szoktunk is levelet váltani.
A többiekkel váltottál már szót, azaz levelet? Vagy csak bekattintottad?
Egyébként képzeld, én véletlenül bekerültem a Bagi Ilona Gimnázium és Szakközépiskola volt diákjai részére létrehozott honlap szerkesztőségébe. 2007-ben felkeresett a honlap ötletgazdája Király Csaba, s kérte tőlem az emlékeimet írásban, fotókkal. Amit tudtam összeszedtem, szép lassan jöttek az emlékek, s ma már én fogadom a többieket, nagy szeretettel. Ha még nem jártál arra, kérlek, tekints be a bagiszki.hu honlapra. Elsőnek keresd az osztályt. A nagy kép alatt a vízszintes menüpontok egyikében lehet rálépni, onnan minden kék szó egy-egy link, ami tovább visz egy oldalra, s a számítógép zöld nyilával lehet mindig visszalépni. Ha vannak neked is képeid, elküldheted majd, ha belejöttél a scennelésbe, és bármilyen témában, osztálytársakról, tanárokról összeírhatod emlékeidet. Szerintem nagyon szép dolog az emlékezés.
Harmatosi és Törőcsik küldött ballagási képeket, megemlékeztünk Varga Annáról, s az osztályfőnökről. Én egy szem kirándulási fotót, (kettőt) őriztem meg stb.
Nézz be szabadidődben a honlap oldalaira, s fűzd hozzá véleményedet.
Várom válaszleveledet.(Te kis dolgos nyugdíjas, én, ahogyan lehetett, abbahagytam, túlzottan elfáradtam, féltem nem lesz erőm a nyugdíjas évekhez.)
Sok puszi: Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Évával hosszabb levelezést nem tudhatok magaménak, talán azért, mert munkahelyét nem akarta még feladni, így elfoglaltsága talán több mint az otthoni nyugdíjasoknak, - bár erről tudnék beszélni én is, milyen az, amikor a nyugdíjasnak semmire nincs elegendő ideje. Évát néha láttam az iwiw-en és a Facebookon, de csak „távolról”.

A 2011 novemberében megtartott osztálytalálkozónkon nem tudott megjelenni, ezért üzenetet küldtem számára, a honlapon látható képgaléria és az összejövetelről készített beszámoló megtekintése céljából.

 

 

Feladás dátuma: 2011/11/22 Dóka Istvánné

 

Kedves Évikém!
Már régen váltottunk levelet. Örültem volna, ha Téged is megölelhetlek személyesen, mint a többi jelenlévőt az osztálytalálkozón. Sajnálom, hogy nem tudtál eljönni. Igaz, én is nehezen döntöttem, mert nem igen mozdulok ki otthonról, de végül örültem, hogy rászántam magam. Csodálatos élmény volt találkozni ennyi idő után azokkal a személyekkel, akikkel gyerekkorunkban közös élményeink voltak.
Igaz, itt a találkozón nem sok mindennek tudtunk a végére érni, de a lányok a következő évet is betervezték, s akkorra érdemes lenne konkrét programot összeállítani, hogy mindenki egyszerre halljon meg minden történetet, stb.
Szóval a honlapon elkészítettem a beszámolót, s az oldal felső sorában, a képgalériában láthatók a fotók, amelyek nem mindegyike sikerült. Úgy tűnt, a vakuval voltak kisebb-nagyobb gondok.
Küldöm a linket: Ha van hozzáfűznivalód, várom leveled. Puszi: Marika 2011. 10. 14. 1966 IV. e osztály 45 év után

 

 

Feladás dátuma: 2011-12-04   18:22

 

Szia Marikám!
Hát mit mondjak, a szavam is elakadt mikor rátaláltam a képekre, és a képeken pedig az "ismerős-ismeretlen" arcokra. Boldogan olvastam a beszámolódat. A képeken pedig a mosolygós szemeket figyelve szinte nem változtak azok a kedves arcok, akiket felismertem (Farkas Mari, Kéri Kati, Tímár Ica, Kiss Edit, Ispán Kati, Harmatosi Irén), de hirtelen a többiekkel bizony nekem is lett volna gondom.
A találkozó után nagy örömömre a Vidó Ildi hívott fel. Azt hiszen, nem sikerült őt időben megtalálni, így vettem ki a szavából. Jól van, - Dunavarsányban laknak, van egy fia, - és egy kicsit nosztalgiáztunk.
Még egyszer köszönöm a linket, nagyon jó ötlet volt.
Nagyon jó egészséget kívánok, puszi: Éva

 

  

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.