Liszkay Tamásné

«« Vissza ««

Szak: 
biológia - kémia
Beosztás: 
tanár
Tanítási időszak: 
1955-től 1963-ig
Egyéb: 
sz. Tarnay Márta, Adatszolgáltató: Burger Éva 1959 IV. c ....................................... Liszkay Tamásné 1949-ben érettségizett, itt a pesterzsébeti Bagi Ilona Leánygimnáziumban, Ander Gabriella - francia-román-történelem szakos tanár - osztályfőnöksége alatt. Osztálytársa volt Balogh Olga, későbbi pedagógus társa dr. Lohonyai Nándorné
Ismertető: 

Osztályfőnök: 1959. IV. b 1963. IV. a

 

A Mozaikok menüpontban: 39  Tarnay Márta diáklány, majd pedagógus

 

"Liszkay Tamásné a kémiát tanította.
Én nagyon szerettem Márta nénit. Ő kihozta az osztályból mindig a maximumot, ha tanfelügyelő jött, így belőlem is. Mindig nagyon „akartam neki tudni”, s ez azért is sikerült, mert Ő nagyon jól magyarázott. Megvárta, míg mindenki szemében valami kis fény gyúl, s azután ment tovább az anyagban. Ötös voltam kémiából, egyszer még őt is elkápráztattam egy felügyelő előtt."
Idézet Wlassics Ágnes 1965 IV. d volt diák leveléből
 
Liszkay Tamásné az 1961 IV b osztály érettségi találkozóján - 1991. 10. 12.
A fotót készítette és a szerkesztőséghez beküldte Dr. Jákó Zita és Vámosi Judit

 

 

 

 

A pesterzsébeti leánygimnázium - Bagi Ilona Gimnázium emlékkönyvéből olvashatjuk (228. old.), hogy a tanárnő a 90-es években a Magyar Rádió Főmunkatársa volt.
 

 

 

 

Egyik pedagógus társa, Dr. Gockler Lajosné Danhauser Piroska szeretettel emlékezik meg Liszkayné Tarnay Mártáról

 

 

 

Liszkay Tamásné fia Gábor orvosi hivatást választott. Idézet egy internetes interjúból:

"A Bethesda Gyermekkórház Intenzív Oszálya a NOKIA nagylelkű adományának jóvoltából egy korszerű, magas tudású őrzőmonitorral lett gazdagabb. Ezzel egy jelentős lépést tettünk meg afelé, hogy a nálunk kezelt, súlyosan beteg kisgyermekeket biztonságosabban, magasabb szakmai standardok szerint ápolhassuk. Betegeink, hozzátartozóik, az osztály és az egész kórház nevében nagyon köszönjük az adományt a NOKIÁ-nak! Reméljük, hogy példájukat más gazdálkodó szervezetek, cégek is követik, lehetőséget teremtve ezzel ahhoz, hogy a magyar egészségügy korszerűbben, biztonságosabban, magasabb színvonalon működjön." - mondta Dr. Liszkay Gábor, a Bethesda Gyermekkórház Intenzív Osztályának főorvosa.

 

Az információt Dr. Gockler Lajosné tanárkollégájától kapta szerkesztőségünk.

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.