1991. 05. 18. 1966 IV. e osztály 25 év után

«« Vissza ««

Osztálynévsor: 
1966 IV. e

Huszonöt év után érettségi találkozó

Az 1966-ban végzett IV. e osztály szervezésében
Időpontja: 1991. május 18.
Helyszíne: Wekerle Étterem
Főszervezője: Gregusné Harmatosi Irén

25 évvel később az 1966-ben érettségizett IV. e osztály

Sajnos a kétévenkénti találkozók tervét nem tudtuk teljesíteni.

Múltak az évek. Mindenki el volt foglalva valamilyen fontos teendővel, a továbbtanulás kérdésével, családalapítással, a képességeinknek megfelelő legjobb munkahely felkutatásával és megtartásával.

Később, a hosszú évek elteltével felébredt bennünk a vágy az ifjúkor emléke után. A 25. évforduló közeledtével az osztály vezető egyénisége, Harmatosi Irén megkezdte a találkozó szervezését. Lelkiismeretes nyomozó munka után megszerezte az osztálytársak pontos címét, s mindenkivel felvette a kapcsolatot.

 

Az osztály túlnyomó többségben megjelent a találkozón. Sajnos fotók nem készültek az összejövetelről. Virágcsokorral köszöntöttük osztályfőnökünket, meghatottan emlékezve az Ő irányításával eltelt diákévekre. Az osztályfőnökünk, Ancika kezdeményezésére mindenki megtartotta beszámolóját az elmúlt évekről. Elégedett hangvételű előadás formájában kaptunk egymás életéről tájékoztatót, kisebb - nagyobb sikereket elkönyvelve. Osztályfőnökünk örömmel nyugtázta volt diákjainak előrehaladását az életben. Mindnyájan örültünk, hogy újra láthattuk egymást.

 

A következő osztálytalálkozó idejét még nem terveztük meg, de néhányan az osztálytársak közül már együtt voltak 1999. nyarán, egy szomorú júniusi napon, osztályfőnökünk, Szántó Józsefné temetésén, hogy végső búcsút vehessenek Tőle.

 

 

Részlet:  Dóka Istvánné sz. Rácz Mária leveléből

Szántó Józsefné temetése

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.