Dóka Istvánné levelei Dr. Martonné Benczik Katalinnak

«« Vissza ««

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): dr.Martonné Benczik Katalin ...
Feladás dátuma: 2008. augusztus 23., 04:58
 

Kedves Katalin!

Elnézést, hogy ismeretlenül zavarlak. Király Csaba weblapjához szoktam néha besegíteni, s most megkért engem, keresselek fel Téged. Említette, hogy az osztálynévsorotokban szereplők közül ketten már nem élnek. Ha így van, akkor a weblapon az Akkor és most, Megemlékezés osztálytársainkról cím alatt lehetne néhány sorban megemlékezni Róluk.
Ha van időd és lehetőséged, írhatnál 2-3 mondatot, ami utalna személyükre, s emléklapot állítanánk részükre. Várom válaszodat ez ügyben.
Üdvözlettel: Dókáné Marika

 

 
Üzenet küldője: dr.Martonné Benczik Katalin
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2008. szeptember 2., 18:20
 
Kedves Marika!
Köszönöm a megkeresést! Kérésedre megpróbálok valamit összeállítani, mivel engem nem értesítettek közvetlenül a halálesetről, így utána kell érdeklődnöm, mikor volt pontosan.
Üdvözlettel: Martonné Kati
 
Feladás dátuma: 2008. szeptember 13., 11:19
Kedves Marika!
Sajnos, tény, hogy már nincsenek köztünk. Sipos Zsuzsanna kertészmérnök lett, két fiú édesanyja. Évekig küzdött a rákkal. Kb. 9-10 éve halt meg.
Sárdi Anikó repülőgép műszerész lett, szintén 2 fiú anyukája. Egyik fiú Dunaharaszti polgármestere lett, dr. Szalay László. Anikó 2005-ben halt meg.
Üdvözlettel: Mné Kati
 
Feladás dátuma: 2008. szeptember 18., 05:14

Szia Katalin!

Elkészült az emléklap a két osztálytársad részére. Az Akkor és most menüpontban az emlékezés osztálytársainkra cím alatt találod az írást. Remélem, megfelelő az összeállítás. Csaba nagyon szépen helyezte fel az anyagot. Az írásodat beillesztettük a megemlékező sorokba.  
Megemlékezés Sárdy Anikóról és Sipos Zsuzsannáról 1962-1966 IV. f
Búcsúzom. Üdvözlettel: Marika

 

Feladás dátuma:  2009.01.13. 19:44
Kedves Marika!
Mindenek előtt Szerencsés Új Esztendőt kívánok, erőt, egészséget a további munkádhoz!
Nem tudom visszakeresni a levél dátumát, érdeklődnék, hogy a mellékletben Neked küldött tablókép megérkezett-e már!
A képet Nechodoma Annától kaptam, aki mérnökként szintén a Csepeli Papírgyárban, üzemvezetőként dolgozott. Remélem, a kép minősége megfelelő a felhelyezés céljára!
Üdvözlettel: Martonné Kati
 
 
Feladás dátuma: 2009.01.13. 20:41
Kedves Katalin!

Köszönöm az újévi jókívánságodat, én is hasonló jókat kívánok Neked is!

Az említett tablót nekem biztosan nem küldted még el. Megnéztem a honlapon, s nincs az osztálynak tablója, úgy hogy nagyon jó, hogy a hölgy átadta Neked. Remélhetőleg a nagyításhoz is megfelelő lesz. Köszönöm a közreműködésedet.
Örülök a fotónak és továbbítom az emlékek sorába.

A szerkesztő, Király Csaba – a tabló felhelyezésével egy időben - bemutatja Annát, az 1956 IV. c osztály volt diákját a Régen és ma almenüpont alatt, aki a honlapon szereplő kezdeti évtizedből küldte köszöntését régi osztálytársainak.

Nechodoma Anna 1952 -1956 IV. c

Puszi: Marika

 

Feladás dátuma: 2009.03.28. 18:26

Kedves Marika!
Ma sikerült Nehodoma Ancikával beszélnem telefonon, kiegészíteném a korábban küldött információt. A Csepeli Papírgyárból 1976-ban átment az Erzsébeti Papírgyárba, főmérnöki beosztásba, majd 1980-ban igazgatói feladatkört látott el egészen 1994-ig, nyugdíjba vonulásáig.
Most egy fényképe az iwiw-en látható, az ismerőseim között megtalálod, Földvári Miklósné a férjezett neve.
Hogy vagytok? Mostanában keveset tudok a régi dolgokkal foglalkozni, de igyekszem.
Üdvözlettel: Martonné Kati

 
 
Feladás dátuma: 2009. szeptember 9., 13:34
Szia Katalin!
Régen nem írtunk egymásnak, bár ez a megfogalmazás nem pontos, mert baráti levélváltás az itt látható két dátum között is.
Remélem levelem jó egészségben talál, s remekül teltek a nyári hónapjaid is. Én a Bagis munkálatokat folytatván kaptam egy információt az 1962 IV. c osztályban végzett Auerbach Franciska nevű volt diákról, aki tornatanári szakon diplomázott. Lehet, hogy Te is ismered.
Miközben utána nyomoztam, a nyugat-németországi magyar gimnázium tanári névsorában találkoztam Krasznai Györgyné nevével. Mivel a Ti osztályfőnökötök neve is ez volt, jó lenne, ha be tudnád azonosítani. Ott a névsorban Joó Irén leánykori nevét is jelölik. Lehet ez a két személy ugyan az?
Engem azért is elgondolkodtatott, mert egy 1959-ben végzett volt diáktársunk, Ormainé nevéhez diktált be  Joó Irén lánykori nevet.
A kérdés, miben lehet tévedés és mi lehet a valóság. Ha tudnál hozzá szólni, megköszönném.
Ha van időd és kedved, várom válaszodat e-mail címemre.
Puszi: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2009. szeptember 9., 21:32
Szia Marika!
Mindenek előtt sok szeretettel köszöntelek névnapod alkalmából!
Bizony régen nem beszélgettünk, de igen sokat dolgozom, s keveset netezek.
Két hetet voltam szabadságon, augusztus második felében, ebből egy hetet Vas megyében. Nem végeztem semmi fontos dolgot, nem takarítottam, stb. egyedül csak főztem.
Remélem, Neked is volt szabadságod, és lesz energiád folytatni ezt a nagy munkát!
Kérdésedre válaszolva: Meg fogsz lepődni! Mindhárom név egy személyt takar. Joó Irénke 1952-ben érettségizett a Bagi Gimnáziumban, s első férje Ormai László volt, aki 1957-ben igen fiatalon meghalt. 1956-ban kisfiúk született, így Irénke  ismét férjhez ment. Második férje Krasznai György volt, aki az Eötvös technikum tanára, és ha jól tudom, igazgatója is volt. Együtt mentek ki 1965-ben Németországba, ahol Irénke később tanított. Sajnos a házasságuk tönkrement, elváltak.
Irénke harmadszor is férjhez ment és ma Ausztriában él özvegyen, fia közelségében, aki idegsebész lett. Irénke most 75 éves. 
Remélem, így már helyére kerültek a dolgok!
Nem mindenre tudok ilyen kimerítő választ adni, de csak írj!
Örültem Neked!
Puszi: Kati

 

Feladás dátuma: 2009. szeptember 13., 21:19
Kedves Katalin!
A levezetésed Joó Irén éveivel kapcsolatban egyezik az én elgondolásommal is. Tehát nem kereshetek és nem állíthatok be tanári névsorba Joó Irént, csak Ormai Lászlónét és Krasznai Györgynét. (Eddigi ismereteink szerint.) Jól értettem?
Marika
 
 
Feladás dátuma: 2009. szeptember 14., 20:37
Kedves Marika!
Eredeti forrásból tudom, hogy tanári éveit Irénke Ormai néven kezdte a Bagiban. 1957-1965-ig tanított a Bagiban, majd egy bajor gimnáziumban 1967-1979-ig.
Most mégegyszer átlapoztam a Bagis Évkönyvet, és igazából most tűnt fel, hogy a mi osztályunknál csak Józsa Ilona tanárnő neve szerepel, mint osztályfőnök, holott ő az utolsó évben lett az osztályfőnökünk, Krasznai Györgyné Irénke iskolánkból való kilépése után.
Puszi: Kati
 

Kedves Katalin!

Tudom, hogy a honlap főszerkesztőjével, Király Csabával már korábban felvetted a kapcsolatot, de a fenti levelezések dátumát tekintve is látható, hogy hosszú honapokat töltöttünk együtt, levélváltásban a honlap ismeretanyagának bővítése céljából. A szerkesztőség ezúton köszöni munkádat!

A bemutatkozó oldal az Akkor és most_Régen és ma cím alatt látható. 

Az osztálytalálkozókról küldött fotók az adott menüpont alatt találhatók. A 25 éves és a 30 éves, valamint a 40 éves, külön-külön.

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Feladás dátuma: 2010. február 21., 16:34
 
Kedves Katalin!
Már régen kerestelek hivatalos ügyben. Most újra itt vagyok.
Képzeld, a honlapon való munkálataim során azt vettem észre, hogy a 62. e osztálynak nincs tablója. Annak idején nem is tudom, honnan kaptuk Vincze Editke fotóját. A 62-es évfolyamon csak a b. osztálynak van tablója. Nehezen mozdulnak némelyek, most is várok három osztály esetében. Csak most vettem észre, hogy Editke osztályával kapcsolatban Téged is megszólíthatlak, ha nem haragszol.
Már eddig is sokat segítettél.
Olvastad a Krasznainé és az Auerbach Franciska anyagait? Nagyon jó tájékoztatás volt részedről, amit azután felkutattam az interneten, s mindkettőjüket megtaláltam. Persze Franciska egyszer válaszolt levelemre, de tablóképet nem küldött ő sem.
Tehát szeretnélek megkérni, kérd meg Editkét, hogy a tablóképet juttassa el hozzánk. Ha van egyéb anyaga, gondolata, fotója, amit még szeretne a honlapon bemutatni, azt is szeretettel várjuk.
Köszönöm előre is.
Üdvözlettel: Marika
 

 

Üzenet küldője: dr.Martonné Benczik Katalin
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2010. március 13., 09:38
                                                                                                                                
Szia Marika!
Sajnálom, hogy most válaszolok, de csak most olvastam az üzeneted!
Sokat dolgozom és esténként nincs időm és kedvem a gép elé ülni.
Valóban, Vincze Edittel kapcsolatban nekem írhatsz, ígérte, hogy keresi a tablót, de Vele is igen régen találkoztam. Talán Húsvétkor. Persze, még nem tudom, hogy megtalálta-e.
A hétvégén talán lehetőségem lesz a honlapra felmenni.
Remélem, jól mennek a dolgaid, jól vagy!
Puszi: Kati

 

Üzenet küldője: Dr. Martonné Benczik Katalin
Feladás dátuma: 2010.05.25. 17:43
 
Kedves Mária!
Bizonyára azt gondoltad, már soha sem lesz kép az 1962-ben érettségizett IV.E osztályról. Hát, íme!!! Végre, sikerült megszereznem! Hogy vagy?? Már nem Pesten élsz??
Puszillak: Kati

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2010 05.25. 18:57
 

Drága Katikám!
A közelmúltban gondoltam Rád, de nem azért, mert akár csak gondolatban is reklamáltam volna. Tudtam, ha módodban lesz, biztosan elküldöd a képet. Nagyon örülök, hogy nem felejtetted el, illetve, hogy sikerült megszerezned és elküldened.
Egyébként a közelmúltban Király Csabától megkaptam Kökény Sándorné Emlékkönyvét, s abból még néhány kiemelhető írást beillesztettem a honlapra, ha egy látogató úgy jár, mint én, hogy nem tud elmenni a Múzeumba, hogy megvegye, s beleolvasson. Benne van Ormai Lászlóné írása önmagáról, a Te nevedet is láttam a végzettségről beküldött válaszlevelek között, Editke osztálytársai közül is vannak páran, idézve két-három sor tőlük. Még nem végeztem a teljes áttekintéssel. A Mozaikok menüpontban helyeztem el a fővonalat, de ha 1950 előtti dátumot látsz bármely osztályfelsorolásban, akkor tudhatod, hogy az az Emlékkönyvből van.
Egyébként - kérdésedre válaszolva - én nem éltem már Pesten 1967 óta, mióta 19 évesen férjhez mentem. Akkor Dunaújvárosba költöztem, majd később - onnan kb 10 km-re - Rácalmásra költöztünk. Ott élek 1982 óta.Talán könnyebb lett volna a honlap egyes dokumentumainak begyűjtése, ha ott lakhatnék még, szülővárosomban Így most "felülről", internetes távolságban gyűjtöm az emlékeket.
Búcsúzom. Köszönöm a fotóval, EDITKE tablóképével kapcsolatos fáradozásaidat. Puszi: Marika

 

 

Feladás dátuma: 2010-08-08.15:47
  
Szia Katalin!
Nézem az adatlapodon, hogy a lakcímed Csepel. De nyilván Pesterzsébeten is éltél.
Erről kellene néhány sorban emlékezned. Mit jelentett az életedben Pesterzsébet, ahol az egyik középiskolában töltöttél 4 évet. Hogyan őrzöd emlékezetemben.
A honlapon nyitottunk egy új almenüt: Mozaikok_"Kell még egy szó..." - Pesterzsébet - szülőhazánk, ezen oldal alján van egy link, arra lépve meglátod azt az oldalt, ahol felsorakoztatjuk azon emlékeket, melyeket a volt diákok Pesterzsébetről írnak.
Ha tetszik a gondolat, írj néhány sort a témáról, s küldj egy fotót a tárgyhoz kapcsolódóan.
Remélem kellemes nyaralásban volt részed, a sok munkád mellett, - vagy után - amiről az előző leveledben írtál. Ha van időd és kedved, válaszolj!
Várom kedves leveled: puszi, Marika
 
 
 

Üzenet küldője: Dr. Martonné Benczik Katalin

Címzett(ek): Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2010. szeptember 6., 19:30

 

Szia Marika!
Nagyon kevés időm volt, nem láttam, hogy üzenetem jött, csak ma vettem észre!
Köszönöm, hogy értesítettél az új lehetőségről. Gondolkodom majd a dolgon és jelentkezem majd. Én nemcsak iskolába jártam Erzsébeten, hanem ott is születtem, a neve akkor Pestszenterzsébet volt.
Remélem, jól vagy!
Puszi: Kati

 

 

Üzenet küldője:  Dr. Martonné Benczik Katalin

Címzett: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2015.01.18. 15:50  

 

Kedves Marika!

Elmúltak az ünnepek, remélem jól vagy!! Már régen szerettem volna elküldeni Neked ezeket a képet, talán érdekes a számodra! 2012-ben volt 50 éve, hogy az általános iskolát elvégeztük. Az osztály létszám 34 fő volt, ebből 11-en kerültünk a Bagi gimnáziumba, de nem egy osztályba. Soha nem volt osztálytalálkozónk, így fordult elő, hogy néhányan 50 éve nem láttuk egymást. 2012 májusában a Facebook-on megtaláltam Linszky Anikót. Mivel Anikó több általános iskolai társunkkal egy osztályba került a gimiben és rendszeresen érettségi találkozókat tartottak, ezért júliusban engem is meghívtak a találkozóra. Küldöm a fotókat.

Remélem, nem zavartalak e pár sorral! Legközelebb az 50 éves érettségi találkozóról szeretnélek tudósítani, de ez persze nem csak tőlem függ!!!!! Remélem, mindannyian megélhetjük!

Szeretettel üdvözöllek: Martonné Benczik Kati

 

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Címzett: Dr. Martonné Benczik Katalin

Feladás dátuma: 2014. jan. 18. 19:39

 

Kedves Katalin!
Nagyon meglepődtem és megörültem kedves levelednek. Nagyon szép és felemelő érzés rátalálni régi osztálytársainkra, pláne, ha ilyen hosszú idő óta nem találkoztunk. A történeted tulajdonképpen kerek, de csak kapkodtam a fejem, ki - kicsoda, kivel, mikor. Nagyon jó érzés volt olvasni vidám hangvételű leveled, főleg, hogy mindig mosolygós arcodat magam előtt láthattam. Tehát évfolyamtársakkal találkoztál, akik általános iskolai osztálytársaid is voltak. Nagyon szép kapcsolat. Az írásodat fel fogom helyezni a honlapra.
Néhány kérdést azért feltennék: Lehet, hogy korábban már írtad nekem, hogy melyik általános iskolába jártál. Elnézést, elfelejtettem, ill. nem vagyok biztos benne. Mintha a Lázárról is lett volna szó. Ez a kis csapat egy baráti társaság, két iskola tanévein átívelő kapcsolat, örömteli találkozás. Tudom magamról, hogy ez nagy élmény. Hasonló összejövetelen, interneten való találkozáskor első megnyilvánulásom a sírás volt.

 

Szóval a 66d osztályról beszélünk. A fotó nagyon kedves. Bándli Zsuzsával már volt egy rövid levélváltásunk. Bizonyára nem volt sok ráérős ideje. Jó lett volna megszerezni az osztály érettségi tablóját. Katikám! Te az ilyen besegítésben tudom, hogy profi vagy. Ha nem találod megterhelőnek, megkérnélek, hogy valamelyik leánytól szerezd meg a tablót, s egy nagy felbontású scenneléssel juttasd ide hozzám! Miért maradjon ki ez az osztály ebből az örök emlékből. Linszky Anikót is környékeztem már, talán most sikerülne összehozni a Te segítségeddel.
Szeretettel búcsúzom. Puszi: Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az akkor és most - Emlékezés barátokra c. menüpontban felhelyezésre került az oldal.

 

 

Üzenet küldője: Dr. Martonné Benczik Katalin

Címzett: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2015.01.19. 18:35

 

Kedves Marika!

Igazán nagyon kedves és csodálatos dolog, hogy még mindig foglalkozol az örömünket szolgáló honlap szerkesztésével, "karbantartásával"! Csodálom, és egyben irigylem szorgalmadat, kitartásodat. Én csak rövid ideig vagyok képes ilyen dolgokra. Igen, jól emlékszel, hogy a Lázár Vilmos utcai iskolába is jártam, de csak első és második osztályban, harmadiktól kerültem a Török Flóris utcai ált. iskolába, s akkor lettünk osztálytársak Linszky Anikóval és a többiekkel. Bándli Zsuzsa hatodiktól került az osztályba.

Igen, a '66 D osztályról van szó. Megpróbálom megszerezni a tablót. Én egyedül kerültem a gimi F osztályba, de Anikó együtt járt még Kányási Margitkával és Szépvölgyi Juliannával is, akik már sajnos, nincsenek közöttük. Az A osztályból Palotás Ágnes, az E osztályból Tokai Mária és Vidó Ildikó volt még ált. iskolai osztálytársunk. Palotás Ágnesről semmit nem tudunk. Tokai Marival és Vidó Ildivel ritkán "telefonozunk"!

Most ismét dolgozom, jan. 31-én kezdem a 49. évet.

Marikám, egyelőre ennyi. Minden jót kívánok, szeretettel: B. Kati

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Címzett: Dr. Martonné Benczik Katalin

2015. január 19. 22:08

 

Katikám!
Elkészítettem az oldalt az Akkor és most - Emlékezés barátokra oldalon Küldöm a linket: http://www.bagiszki.hu/node/2744
Sajnos, többször megzavartak. Ha valamit rosszul értelmeztem, kérlek, jelezz, hogy javíthassak. Puszi: Marika

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.