Gyakorlati oktatás - varrógépműszerészek

«« Vissza ««

II. évfolyam műszerész gyakorlatok

Varrógépműszerészek szakmai gyakorlata

 

A műszerész szakmán belül a varrógépműszerészek szakemberei egy speciális szeletet képviselnek, akik az ipari - valamint a háztartási varrógépek javítását, karbantartását végzik. A gyakorlati tudásuk mellett elméleti ismeretekkel is kell rendelkezniük, hiszen a gépek működési elvét magas szinten ismerniük kell. A II. évfolyamon ismerkednek meg a diákok a különböző mozgás-átalakító szerkezetekkel, melyek alkotják a varrógépek alap elemeit.

 

Az 1970-es évek közepétől indult be a varrógépműszerész szakma gyakorlati oktatása az új műhelyépületben Váczi György gyakorlati oktató vezetésével. Több éves munkával Váczi György komoly szemléltető eszközöket készített a diákok közreműködésével, melyek segítségével könnyen érthetővé vált egyes mozgás-átalakító elemek működési elve.

 

Mikor 1978 őszén Takács Gyula gyakorlati oktató is csatlakozott az iskola tantestületéhez, közösen továbbfejlesztették a meglévő eszközöket, s komoly dokumentációkkal egészítették ki a tananyagban előírt feladatokat.

  

Éveken keresztül szakfelügyelőként is dolgoztam az országban működő szakközépiskolákban, ezért volt összehasonlítási alapom az iskolában folyó szakmai képzésről. Megállapíthattam, hogy országos viszonylatban is kimagasló színvonalon folyt a gyakorlati oktatás Takács Gyula és Váczi György irányításával.

 

 

Takács Gyula gyakorlati oktató és 1984-85 II. a osztályos csoportja

 

Képek a műhelymunkáról

 

 

Az alábbiakban az elkészült munkák kerülnek  bemutatásra

 

 

    

 

  

 


 

 

   

 

 

    

 

 

 

 

  

 

   

 

      

 

Király Csaba gyakorlati oktató és
     szakfelügyelő, e honlap ötletgazdája. 

 

A fotókat Takács Gyula gyakorlati oktató küldte

2010 novemberében

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.