Idézetek levelekből

«« Vissza ««

Gajdosné Győri Ilona levele

Gyõri Ilona 1951 IV. b diáklány iskolás évei

 

1951 IV. b osztályfõnöke: Salfai Tiborné

 

  • 1946-1947-es tanévben kerültem a gimnáziumba, akkor negyedikesként, lévén a gimnáziumi oktatás nyolc osztályos volt. Az iskolai értesítő szerint a gimnázium neve: Pestszenterzsébeti nyilvános magán Leánygimnázium.  Ekkor az  iskola igazgató: Kalmár Eszter volt.
  • 1947-1948-as tanévben a megnevezések az elõzõ évvel egyezőek. Itt ötödikes vagyok.
  • 1948-1949-ben az iskola neve: Állami Leánygimnázium és hatodikos vagyok, az igazgató: Kalmár Eszter.
  • 1949-1950-ben az iskola neve : Állami Általános Leánygimnázium XX. az igazgató: Dezsényi László - lehet, hogy Dersényi - , ekkor már harmadikos vagyok.
  • 1950-1951-ben az iskola neve: XX. ker. Áll. Bagi Ilona Ált. Leánygimnázium-ra változott. Ebben az évben érettségiztem. Két osztály volt,  A = reál és B = humán. Az A osztály létszámára nem emlékszem, a B osztályban 15 érettségizõ volt.

 

"Az 50. érettségi találkozónkon együtt volt az osztály. A köszöntőt Németh Vilmosné Göndöcz Ilona mondta. Emlékeztünk az osztályközösségre és megemlékeztünk tanárainkról, iskolánkról.

Akkor szó volt egy könyv megjelentetéséről is Kalmár Ilona iskolaalapító pedagógusi tevékenységével kapcsolatban. Ehhez gyűjtöttük az emlékeket, melyeket végül Kökényné Kalmár Veronika, az 1950 IV. a volt diákja dolgozott fel."

 

 

Idézet Gajdosné Győri Ilona leveléből 2008. január 6.

 

 


További kapcsolattartás az Adatgyűjtés levelei címszó alatt látható.

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.