Szabadidő - Klubdélutánok és rendezvények

«« Vissza ««

Diglics Gyula 77c volt diák emlékei 

Hogyan hoztunk létre egy pinceklubot és discót a Bagiban

 

(Kivonatos anyag Diglics Gyula leveléből)
A történet 1976-ban kezdődött és sosem ért véget…

Bökönyszegi tanár úr 1975-től tanított a Szakközépiskolában. Akkoriban én voltam az iskola és talán Erzsébet legismertebb discósa. Egy délután lementünk az iskola pincéjébe, Böki tanár úrral, aki azt kérdezte tőlem: Tudnál itt discót csinálni? Az iskola pincéjében? – szólt a válaszom: Igen! Szívesen!
A pince száraz és hangszigetelt volt, alkalmas egy ilyen feladatra. Ekkor dőlt el az, hogy a Bagiban pinceklubot hozunk létre, amelyben discót fogunk tartani. A tanulók közül talán 5-6-an nekiláttunk titokban, zárt vasajtó mögött elkezdtük a pinceklub „építését”. Sosem felejtem el, hogy volt közöttünk olyan srác, aki fantasztikusan jól festett a falra, és a pinceklub egyik falát teljesen az ő műve borította be.

 

A pinceklub munkálatai még folytak, amikor Böki tanár úr felkért engem, mint „tapasztalt” rádióst – az iskolarádió vezetésére. Böki és Csani (Csanádi tanár úr) támogatásával, a diákok nagy örömére szünetekben, a Bagi iskolarádiójában az akkori kedvelt zenekarok dalait hallhattuk. De szép idők voltak! 
Mikor már kb. 2 hete rádióztam, és közben csendesen épült, szinte készen volt a pinceklub, felmerült a kérés az iskola vezetősége felé, hogy a fiatalok részére nyitnának egy kulturált szabadidő eltöltésére alkalmas pinceklubot, - s mivel a KISZ vezetéssel már egyeztetve volt, nem találhatott elutasításra.

 

Bökinek örökké hálásak lehetnek azok a Bagis - fiúk és Vargás - lányok, akik az én discoimon találhattak egymásra. Én pedig sosem felejtem el Böki segítő támogatását, hiszen létrehoztunk egy olyan helyet a fiataloknak, amelyről álmodni sem lehetett volna abban az időben. 
1977-ben érettségiztem, és átadtam helyemet technikusomnak Erdei Ferenc Mekinek és tehetséges „kollégáinak”.
A pinceklub még évekig működött!

 

Üdvözlettel: Diglics Gyula  DDD Consulting Kft  igazgató

 

 

Köszönjük, hogy Gyula megosztotta velünk diákkori emlékét!

A pinceklub működésével kapcsolatosan egy alkalommal riport készült az Erzsébeti Diák újságban.

Ezt az adott menüpontban szerkesztőségünk bemutatta a honlapon.

http://www.bagiszki.hu/node/844
 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.