2017. 05. 19. 1967 IV. e osztály 50 év után

«« Vissza ««

Osztálynévsor: 
1967 IV. e

Az 1967-ben végzett IV. e osztály szervezésében

Időpontja: 2017. május 19.

Helye: Pesterzsébeti Csili Étterem

Főszervező: Ladányi Tiborné Matus Erzsébet és Hunyadiné Szabó Zsuzsa

 

 

 

 Gyönyörű virág kompozició az osztálytól - az osztályfőnök köszöntésére

Földvári Ági készitette.

 

 

 Az első felszabadult nevetés

 

 

Figyelem lányok!

 

 

Fogadóbizottság

 

 

Földvári Ági, Szűcs Ági, Matus Erzsi

 

 

Puszi

 

 

50 éves érettségi találkozó

 

 

Az asztal jobb oldala: Szabó Margit, Krakkó Irén, Mező Monika, Szabó Zsuzsi

 

 

Névsorolvasás, de hiányos a létszám. A 16 fős osztályból 1 fő igazoltan távol: Balogh Ágnes, aki Nemzetközi nyelvvizsgán vizsgáztatott olaszból-angolból. Egy fő végleg távozott körünkből:  +Hidas Erzsébet, 7 főt pedig nem tudtunk felkutatni.

 

 

Az asztal bal oldala: Földvári Ági, Szűcs Ági, Matus Erzsi

 

*    *    *

A találkozónk jól sikerült.- írta Piroska a szerkesztőségnek.

Jó kedvűek voltunk, sok tanárt és stiklit emlegettek a volt diáklányok.

 

*    *    *

 

A közelmúltban szerkesztőségünk készített néhány könyvet, melynek anyaga a bagi honlapról került kiemelésre.

Ebből a sorozatból kapott két könyvet Dr. Gockler Lajosné tanárnő, aki fáradhatatlan munkával immáron 10 éve dolgozik azon, hogy a Bagi Ilona gimnázium és szakközépiskola emlékei fennmaradjanak az itt végzett diákokról és itt tanított egykori tanárokról, mindazok számára, akik a múlt értékeit tisztelettel megőrizni kívánják.  Ezt a két könyvet a tanárnő magával vitte a találkozóra, hogy bemutassa leányainak. 
A tanárnő rengeteg anyagot küldött a szerkesztőségnek, mely írások arról beszélnek, ami a 34 éves pedagógus pályáján vele megtörtént. Szinte második otthona volt a Gimnázium és Szakközépiskola, hiszen édesanyjával, Danhauser Lászlónéval egy tantestületben dolgozott három éven keresztül a gimnáziumi évek alatt, s fia, György négy évig a szakközépiskola diákja volt, az 1983 IV. b osztályban érettségizett. 

8 osztálynak volt osztályfőnöke: 2 gimnáziumi, 3 koadukált és 3 fiú osztályban, felsorolni sem tudjuk, hány osztályban tanította szaktárgyát, valamint 6 esti, levelező tagozatos osztályban is. Bizonyára nem volt könnyű, de pedagógus vér folyik ereiben. Azt gondolom, ez már mindenki számára nyilt titok.
Ez a rövid felsorolás is elég hosszú, akkor elgondolható, mennyi emlék halmozódott fel, - talán néha fájdalmas, de leginkább szép emlékek, - ami a tanárnő írásaiból kiolvashatók. Az Ő emlékei az iskola életével is azonosulnak. –

Ezekről az írásokról és fotókról szól az első könyv. Ebbe a könyvbe belekerült Piroska egyik küldeménye, mely a honlap Beköszönő menüpontjának 2014. évi írásai között található. Ebből az oldalból a tanárnő másolatot készített az osztálytalálkozón résztvevők számára, melyet ez alkalomból át is adott egykori tanítványainak.
http://www.bagiszki.hu/node/2716

A második könyv az iskola létrejöttének történetét, az alapítók munkásságát, és az első tantestület tagjait mutatja be, majd a Bagi Ilona gimnázium és szakközépiskola tanárait, fotókkal és rövid dokumentációs adatokkal, valamint néhány kiemelkedő témájú írás, rövid, kivonatos formában történt beillesztése látható.

 

Az 50 év utáni osztálytalálkozóhoz gratulálunk

az osztálynak - a jelen lévőknek -  és az osztályfőnöknek! 

További szép emlékezést kívánunk!

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.