Dóka Istvánné levele Földiné Palotás Ágnesnek

«« Vissza ««

Vendégkönyvi bejegyzés Földiné Ágnes leánya részéről

 


Dátum:  

2015-10-12 12:30:57, GMT +1

Név:  

Földi Katalin

Email:  

foldikatalin@freemail.hu

Sorszám:  

118

 

Tisztelt Dóka Istvánné!
Édesanyám, Palotás Ágnes 1966.-ban érettségizett a IV. a osztályban. Jövőre szeretne 50 éves érettségi találkozót szervezni, már keresi az osztálytársait. Október 23.-án lesz a születésnapja, szeretném Őt meglepni a "Kalmár emlékkönyvvel". Esetleg utánvéttel lehetne rendelni, egyszerűbb lenne, mint utazni? Köszönettel: Földi Katalin

 

Dátum:   2015-10-12 20:14:47, GMT +1
Név:   Földi Katalin
Email:   foldikatalin@freemail.hu
Sorszám:   119
 
Sikerült az emlékkönyvet megszereznem,így tárgytalan az elöbbi e-mailem! Földi Katalin
 

 

Dátum:   2015-10-15 17:33:33, GMT +1
Név:   Földi Katalin
Email:   foldikatalin@freemail.hu
Sorszám:   120
 
Mostanában sokat nézegetem a honlapot. Szomorú vagyok az én Anyukámat Palotás Ágnest nem keresi senki.

 

Dátum:   2015-10-16 22:26:50, GMT +1
Név:   Dóka Istvánné
Email:   dokaistvanne@gmail.com
Sorszám:   121
 
Kedves Katalin! 
Örömmel fogadta szerkesztőségünk a honlap vendégkönyvébe történt bejegyzését. Köszönjük értesítését, hogy sikerült megszereznie az emlékkönyvet. Ha a benne szereplő nevek valamelyikét meg szeretné nézni itt a honlapon is, akkor a menük vízszintes sorának első helyére a keresőbe be kell illeszteni. Ha már tanulmányozta a weblapot, akkor könnyen eligazodhat benne. 
Szívesen vennénk fel a kapcsolatot édesanyjával. A mi megkeresésünkre nem mindig jön össze levélváltás. Ha Ön ezt szeretné, akkor várjuk jelentkezését, levelét, fotókat anyuka emléktárából. Az 50 éves találkozóról különösen jó lenne egy beszámoló, fotók mellékletével. Várom kedves levelét. Üdvözlettel: Dóka Istvánné sz.: Rácz Mária 1966 IV. e volt diákja

 

Dátum:   2015-10-17 13:14:20, GMT +1
Név:   Földi Katalin
Email:   foldikatalin@freemail.hu
Sorszám:   122
 
Kedves Marika és Bagisok. Nagyon jól esett a válasza. Jó a honlap könnyen értelmezhető és kezelhető. Édesanyám Palotás Ágnes aki 1966-ban a IV.a-ban érettségizett fent van a facebook-on Földi Lászlóné néven. Leírom telefonszámát is, biztos van aki nem netezik!; 06-30-5304883. Remélem sikerül jövőre az 50 éves osztálytalálkozó, ha igen,ígérem lesz beszámoló és képek is. Tisztelettel: Földi Katalin

 

 

Üzenet küldője: Földiné Ágnes
Feladás dátuma: 2015. december 3. 17:37
 
Kedves Marika!
Tudom, hogy lusta vagyok, de talán egyszer kinövöm. A Veled való levelezés nem kényszer csak nehezen szánom rá magam. Egy pár szót azért írok magamról: miután 66-ban leérettségiztem műszerész iskolát végeztem, majd az MMG-AM-nél és annak leányvállalatánál dolgoztam nyugdíjig. 1970-ben mentem férjhez, és azóta is együtt vagyunk. 1971-ben született a lányom, 1972-ben a fiam. Nyugdíjig Pesten laktunk, de abból elég volt és már 10 éve Veresegyházán lakunk. Nagyon szép, nyugodt hely. A lányomnak négy gyermeke van - 28, 25, 22 és 14 évesek, három fiú egy lány.  A fiamnak három csemetéje van - 23, 10 éves, a kicsi 10 hónapos. Két fiú és egy pici lány. Egyébként semmi különös dolog nem volt az életünkben. Dolgoztunk éjjel nappal, hogy egyről a kettőre jussunk. Tudom, hogy majdnem mindenki ezt tette, mert az élet sosem volt könnyű most sem az. Megőszültünk, megöregedtünk, de jól vagyunk és ez a lényeg. Egyelőre ennyi jutott eszembe, de ha bármit írhattam volna még, csak szóljál, ill. írd meg, szívesen válaszolok. Ja, még annyit, hogy a középiskolai osztályból senkivel nem tartom a kapcsolatot, vagy én nem találtam őket vagy ők engem, nem tudom. Szeretettel üdvözöllek Ági
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné 
Feladás dátuma: 2015. december 4. 7:39
 
Kedves Ágnes!
Örömmel fogadtam leveled. Tudom, először nagyon nehéz, kutatni a múltban, de ha vannak régi fényképek, akkor az is könnyebb. Ezt az általad megírt rövid kis "életrajzot" szívesen feltenném a honlapra, de érdemes lenne néhány fotóval színezni. Scennelni kellene a képeket, hogy nagy-felbontás után fel tudjam helyezni. A lányod vagy fiad biztosan tud benne segíteni. Nekem is ők segítettek az elindulásban, és még ma is, mert közben mindig minden változik.
Lehet írni még néhány szót a tanáraidról, a négy évből netán kiragadni egy-egy vagy akár csak egy élményt, amire szívesen emlékszel vissza. Osztálytársaidról. Volt-e, akivel jó kapcsolatban voltál. Én is nyugdíjas koromban kezdtem felkutatni őket az interneten, az osztálytalálkozón mégis nehéz volt mindenkit felismerni. A face-bookon be kell írni az osztálytársak nevét, és biztosan találsz valakit a régiek közül. Nem feltétlenül fontos, csak, ha van kedved.
Veresegyháza nagyon kedves hely lehet, nem ismerem, de majd felkeresem én is az interneten. Én is eljöttem szülővárosomból, az érettségi után, már második lakhelyem van. Pedig nem szerettem az életben sokat változtatni, mégis megtörtént.
Szóval legkönnyebben a fényképek alapján tud "mesélni", emlékezni az ember. Nekem is ez segített. És a gondolatok alapján az ember kicsit ismét megfiatalodik.
Köszönöm a leveled, fentiek alapján még szívesen látnám újabb küldeményedet.
Szeretettel: Dókáné Marika
 
 
Üzenet küldője: Földiné Ágnes
Feladás dátuma: 2015. december 14.
 
Szia Marika! Ünnepek után jelentkezem. Addig is kellemes karácsonyt és boldog újesztendőt kívánok!
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2015. december 14. 22:26
 
Kedves Ágnes!
Örültem jelentkezésednek. Köszönöm az ünnepi jókívánságaidat.
Én is kívánok Neked és kedves családodnak Áldott karácsonyt és örömökben gazdag újesztendőt!
 
 
Üzenet küldője: Földiné Ágnes
Feladás dátuma: 2016. 02. 21. 
 

Kedves Marika! Végre rászántam magam, hogy írjak egy pár sort az emlékeimről. Előhoztam a gépből a tablóképet, és sok minden jutott eszembe. A tanárokról pl: Mészáros tanár úr, aki osztályfőnökünk volt és orosz nyelvet tanított, a Gabi néni, aki testnevelést és edzéseket tartott, a Vali néni, aki kémiát, a Szőke tanár úr, aki szintén kémiát, de nem sokáig. A Cika néni, aki matematikát tanított, a Pattantyús tanárnő, aki történelmet - nagyon szigorú volt-, Eta néni, aki magyart, a Sarkadi tanár úr, aki latint. Nagyon laza volt, utána átvett bennünket a Molnár tanárnő, de már nem tudott mit kezdeni velünk, mert egy pár társam kivételével nagyon sötétek voltunk latinból. A Tóth tanárnő biológiát oktatott. Minden tanárt és tanárnőt szerettem, és nem volt kirívó problémám senkivel. Így utólag remélem, nekik sem velem. Csak jó emlékeim voltak a gimnáziummal kapcsolatban, egy kivétellel: akkoriban nagy divat volt az orkán kabát, amit a szüleim az anyagi okok miatt nehezen gazdálkodtak ki, de meglett. Pár hétre rá az alagsorban levő ruhatárból ellopták a Horák Éváéval együtt. Az enyém barna az övé piros volt. Egyelőre ennyi, az osztálytársaimról majd legközelebb írok, talán össze tudom szedni az emlékeket.

Szeretettel üdvözöllek Ági

 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvvánné
Feladás dátuma: 2016. február 23. 0:12
 

Kedves Ágnes!
Örülök, hogy megnyitottad emlékeid raktárát. Én tudom, hogy ez talán egy kis fáradozással jár, de nagyon szép élmény az emlékeinket felsorakoztatni. Még azokat is, amik talán kissé fájdalmasak voltak.
Felsoroltad a tanáraidat. Örülök, hogy szeretettel gondolsz rájuk. Így felnőtt fejjel az ember okosabban gondolkodik. A tanárnak az a dolga, hogy tanítson, s ha úgy érzi, hogy szükséges, akkor szigorú legyen. Én is mindegyik tanáromat tiszteltem és szerettem. Még akkor is, ha nem kaphattam minden tárgyból ötös osztályzatot.
Volt időd lapozgatni a honlap oldalain? A tanáraid nevét megtalálod a vízszintes menüpont sorában. Általában mindenkiről van már néhány sor, sajnos van, akiről még nem kaptunk senkitől értesítést. Minden apróság számít. Ha emlékszel egy-két velük kapcsolatos történetre, akkor próbáld megfogalmazni. A baloldalon található függőleges oszlopban lévő menüpontokhoz kapcsolhatod gondolataidat. Van, amelyiknek van alpontja is. Ha a kurzort ráviszed, akkor meglátod.
Mészáros Lajos esetében pl. még senkitől nem kaptam egy sort sem. Milyen ember volt? Varga Jenőné Gabika nekem is testnevelő tanárom volt. Nagyon szerettem, szerény ember volt, de lehet, hogy az is benne volt, hogy sok gondja volt életében. Ezt későbbi írásokból tudom. Pl: halálának emlékére Dr. Gocklerné nagyon szép visszaemlékezést írt. Megemlékezés tanárainkról menüpontban:
 http://www.bagiszki.hu/node/1753
Markup Valéria is különleges ember lehetett. Az iskola tanárai az interneten.

·        Markup Valéria

Szőke tanár urat is sokan szerették. Én sajnos őt sem ismertem. Ha a keresőbe, - az első sor első panelja - beírod valaki nevét, kiadja a vele kapcsolatos írásokat.
Cika néni minket is tanított. Ő volt az osztályfőnököm. Nagyon mély lelkű ember volt. Éppen ma gondoltam vissza rá megint. Mikor elküldtem hozzá annak idején esküvői meghívómat – tiszteletből -, nagyon kedves, pár soros válaszlevelet küldött. Nagy megtiszteltetésnek vettem.
Pattantyús tanárnőt szinté nem ismertem,  de egyik tanítványa nagyon szép sorokat írt róla, ill. fotókat is küldött.
Dr. Sidó Etelkáról ugyancsak keveset tudok, én nem ismertem.
Sarkady tanár úrról Dr. Gocklerné szép nekrológot írt, valamint tanári munkáján kívül is nagy tehetség volt. Sarkady János ókorkutató - munkássága Molnár tanárnőről olvastam, hogy szigorú volt. Tóth tanárnőt sem ismertem. Néhány fotó fenn van róla a honlapon.
Tehát örömmel olvasnék a Te emlékeidből tanáraidról, melyek bemutatják kicsit egyéniségüket.
Próbáltam egy-két segítő mondatot az eligazodás céljából. Ha nem volt szükséged rá, elnézést.
Várom kedves leveleidet, fotóidat.
Üdvözlettel: Dókáné Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Ágnes levele alapján: Akkor és most - Életutak   Földiné sz. Palotás Ágnes 1966 IV. a

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.