2015. 06. 27. 1965 IV. f osztály 50 év után

«« Vissza ««

Osztálynévsor: 
1965 IV. f

Az 1965-ben végzett IV. f osztály szervezésében

Időpontja: 2015. június 27.

Helye: Csili Műv. Ház teraszán Pesterzsébet

Szervezők: Illés Kyra és Máris Erzsébet

 

 

50 éves jubileumi érettségi találkozó – A beszámolót küldte Máris Erzsébet

 

Az 1965.-ben végzett IV. F osztály hallgatói 2015. június 27.-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat, a Csili teraszán. A helyszín már hagyomány, hiszen ez volt az osztály harmadik találkozója.

A lányok pontosan érkeztek, az osztályban 21.-en voltunk, 12 lány eljött, 3 lány a családi körülmények és egészségi állapota miatt üzenetet küldött, 2 lány sajnos már nincs közöttünk, 4 lányt pedig a hosszas keresgélés ellenére nem találtunk meg.

Az örömteli üdvözlések után, az egyik szervező Illés Kyra köszöntötte a lányokat, és fejezte ki örömét a viszontlátásra. Voltak olyan társaink, akikkel ötven éve nem találkoztunk, hiszen most jöttek el először, most találtunk rájuk. A lányok olyanok, mint régen, csak az idő vasfoga nem kímélte meg a külsőnket, de a szívünk fiatal. Kyra elmondta a megjelenni nem tudó osztálytársaink üzeneteit, és megemlékezett a közöttünk már nem lévő osztályfőnökünkről, és két osztálytársunkról.

Emlékükre mécsest gyújtottunk.

 

Mindenki kapott egy 50 éves jubileumi ballagó tarisznyát, benne a további évekre szóló pogácsa, só, a hosszú életért, egy pénzérme a gazdagságért, és egy négylevelű lóhere a szerencséért. Készült mindenkinek egy jubileumi tabló, a tanárok és az osztály fényképével. Kapott mindenki egy képeslapot, amelyek körbejártak, és mindenki aláírta. Kyra elmondta Ady Endre Üzenet egykori iskolámba című versét, amelynek egy retró- - költő által aláírt- példányát mindenki megkapta. Viola Amerikából jött haza a találkozóra, és nagyon szép maga által készített gyöngy nyakláncokat ajándékozott a lányoknak, amit mindenki kiválaszthatott magának. Kati Győrből érkezett és egy nagyos kedves győri látkép szuvenírt hozott a lányoknak. Mrázik Rózsi maga írta verseket küldött…ennek másolatát kapták meg a lányok. Azok az osztálytársaink, akik nem tudtak eljönni, postán fogják megkapni az ajándékokat.

 

Többen hozták el archív fotóalbumukat, amelyen örömmel fedeztük fel magunkat, és egy-egy kép visszahozta az emlékeket, az iskolai évekről, a kirándulásokról, a Vaskúti építőtáborról, az érettségi bálról, ballagási ünnepségről, a tanárokról, az iskolai tanteremről, egymásról…. Sok szép régi emlék idéződött fel, hol nevető, hol pedig fátyolos szemmel emlékeztünk. Ezután hosszas beszélgetések kezdődtek egymás között, az elmúlt ötven évről, az életünkről, a családunkról, gyerekekről, unokákról, meg a hajdani munkánkról, mert bizony már mindenki nyugdíjasként éli napjait. Előkerültek a családi képek is.

Közben vacsoráztunk. Később elkészült az alábbi csoportkép is, a megjelentekről.

 

 

 

Első sor jobbról: Nagy Kornélia, Szabó Ildikó, Darvas Anna, Kern Ilona,

második sor: Illés Kyra, Peidl Viola,Dakó Mari, Máris Erzsébet,

felső sor: Márk Ilona, Babirák Kati, Bagyilla Mária, Német Erzsébet. (a Babirák Katinak sajnos csak a feje teteje látszik)

 

Voltak olyan társaink, akiket korábban elszólított a kötelesség, de aki maradt, azokkal tovább folyt a jókedvű beszélgetés, sok nevetéssel, vidámsággal. Nagyon jól érezte magát mindenki. Búcsúzóul minden lány kapott egy kis csokor fehér violát…. Megbeszéltük, hogy fogunk még találkozni.

Most először jött el osztálytalálkozóra két osztálytársunk, Babirák Kati és Darvas Anna

Az ő beszélgetésükről külön fotó készült.

 

 

 

 *  *  *

 

A résztvevők köszönetet mondtak a szervezőknek, a kitartó szívós munkájukért, és a kedves ajándékokért, de a jó hangulat, és a kellemes délután a résztvevőkön múlott. Remek csapat jött össze.

Összefoglalva nagyon kedves megható ünnepélyes találkozó volt, mindenki örült és emlékezett…. hálásak vagyunk a sorsnak, hogy ezt a lehetőséget megkaptuk. Nagy pillanatok voltak ezek az életünkben, ez volt az egyöntetű véleményünk, jó volt a hétköznapokban egy kicsit ünnepelni, emlékezni….újra gimnazistának lenni.

  

Az osztálytalálkozóról a beszámolót és a fotókat 

küldte: Dr. Nemecsekné Máris Erzsébet.

p style=

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.