2015. 03. 28. 1974 IV. c osztály 41 év után

«« Vissza ««

Osztálynévsor: 
1974 IV. c
Osztálytalálkozó képgaléria: 
2015. 03. 28. 1974 IV. c osztály 41 év után

Az 1974-ben végzett IV. c osztály szervezésében

Időpontja: 2015. 03. 28. 15:00 óra

Helye: Csepel, ADU Oktatási Központ

Főszervezők: Krisztián Ilona és Bögi Sándor

 

 

 

Egy kedves meghívásnak tettem eleget, mikor az 1974 IV. c osztályfőnöke értesítette szerkesztésünket a közelgő 41 éves osztálytalálkozóról. Az összejövetel a csepeli Csillagtelepen működő ADU Oktatási Központban lett megszervezve, amelynek műszaki igazgatója Pethő Isrván, volt Bagis diák. Udvarias és kedves fogadtatásban részesítettek, ami előre vetítette a kellemes légkör hangulatát.

 

Pethő László köszöntötte az öreg diákokat, majd felkérte volt osztályfőnökét, sz. Bíbor Katalint, hogy tartsa meg rendhagyó osztályfőnőki óráját. Melega Kálmánné matematika-, fizika szakos tanár még halvány kísérletet tett egy utolsó matematika felelésre, de a többség inkább az osztályfőnőki óra megtartását szorgalmazta. A tanárnő megkérdezte Krisztián Ilonát, hogyan történt a volt diákok értesítése. Ilonától megtudtuk, hogy a szervező munkában nagy segítségére volt Bögi Sándor.

 

A társaság tagjai sajnálattal vették tudomásul, hogy az utolsó találkozójuk óta, erről az összejövetelről ismét távol maradt egy-két volt osztálytárs. Többen külföldön tartózkodnak, illetve már nem találhatóak meg a régi lakcímek alapján. Ezért csak kilenc fő jelezte biztos megjelenését.

Az osztályfőnök visszaemlékezése az osztállyal kapcsolatban nagyon megható volt. Kiderült, hogy a kezdetek-kezdetén kapott osztályában nagyon tehetséges, szerethető diákokat taníthatott. Hosszú évek alatt rájött, hogy az 1974 IV. c osztályra emlékezett vissza legszívesebben. A kellemes "osztályfőnöki" óra után helyet foglaltunk a fehérasztal mellett, megkóstolván a szépen megterített svédasztalra előkészített finom falatokat. Különböző csoportokban emlékeztek vissza az öreg diákok a kellemes és kellemetlen emlékekre, majd beszámoltak a közelmúlt történéseiről.

Király Csaba a weblap ötletgazdája 

 

 

 

Az osztály nevében Krisztián Ilona köszöntötte osztályfőnöküket.

 

 

 

Ülésrend

 

 

 

Weimper Antal, Czagányi László, KIss Mihály, Torrnai Zoltán, Bögi Sándor, Pethő István,  

Lőrincz Attila, Melega Kálmán, Bíbor Katalin/Melega Kálmánné, Krisztián Ilona, Bakos István

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.