Réfi Oszkó Magdolna levele Dóka Istvánné részére

«« Vissza ««

2014 júliusában Réfi Oszkó Magdolna – 1959 IV d volt diákja - felkereste szerkesztőségünket egy technikai problémával kapcsolatban, melyet kérése szerint rendeztünk.

 

Címzett: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2014. aug. 11. 11:36
 
Kedves Mária!

Nagyon szépen köszönöm gyors intézkedésedet.

Szeretettel köszöntelek,
Réfi Oszkó Magdolna

 

Magdolna részére szerkesztőségünk egy levelet küldött, melyre szíves válaszát várjuk.

 

 

Címzett: Réfi Oszkó Magdolna

Feladás dátuma: 2014. aug. 12. 10:47

 
Kedves Magdolna!
Ha már sikerült találkoznunk - bár kicsit negatív indíttatásból itt az interneten, - szívesen venném, ha bele-bele tekintenél a honlapba. Igaz, a "felesleges" irományok néha okozhatnak gondot, de ne legyünk pesszimisták. Az iskolai emlékek gyűjtése szerintem nagy élmény annak, aki küldi az anyagot, s nagy élmény annak, aki fogadja és felhelyezi a netre, hogy más is örömét lelje benne.
Osztályotokból Hajnal Ilonával és Szabados Margitkával volt levélkapcsolatunk. Mindketten segítségemre voltak abban, hogy a honlap tartalmát értékes anyaggal bővíthessem, akár rövid vagy hosszabb írással, fotókkal. Volt, aki nem válaszolt kereső levelemre.
Megemlítem Neked, - ha nem hallottál még róla, - hogy a honlapot Király Csaba, volt szakközépiskolai szakoktató tanár nyitotta meg, egyik diákjának közreműködésével. Engem még az elején megkerestek, az akkor még működő iwiw társasági oldalon, s nekem - aki 2005-2006 időszakában mentem nyugdíjba - nagy öröm volt az interneten megtalálni régi osztálytársaimat, hiszen érettségi után alig egy évvel 1966 - 1967 férjhez mentem és elköltöztem Dunaújvárosba. Tehát minden kapcsolatom a múltba merült, s nagy igyekezettel kerestem a neten régi ismerőseimet. A sírás fogott el egy-egy "találkozó" alkalmával. Na, ekkor talált meg engem Király Csaba, s kérte, írjak iskolaéveimről. Később, néhány anyag megküldése után felkért, segítsek neki a szerkesztői munkában, volt bagis diákok felkeresésében. Bár a tanár úr első elképzelése a szakközepes osztály diákjait célozta volna meg, a gimnazista diákok nagy létszámmal megelőzték ezt a gyűjtő munkát. Hogy a honlap teljes legyen azok számára is, akik máshonnan nem tudtak ismereteket kapni a Bagi Ilona Leánygimnázium megnyitásáról, további életéről, segítségül vettük Kökényné által megszerkesztett könyvet, melyet nyilván Te is ismersz. Mi is megvásároltuk, s hogy azok is olvashassák a benne lévő csodálatos emlékanyagokat, jó néhány írásból idéztünk itt a honlapon. Akkor még a Kökény Sándorné: A pesterzsébeti leánygimnázium - Bagi Ilona Gimnázium emlékkönyve csak a helyszínen, a Múzeumban volt hozzáférhető, így szerintem nagyon sok szép gondolat felkerült a honlapra, még a külföldön élő volt diákok számára is megtekinthető lett.
Azóta a könyvből a Múzeum is tett fel anyagokat az internetre. Kökényné gyermekkori barátnője, az iskola volt diákja, majd magyartanára, Németh Vilmosné is felkeresett engem, ugyancsak kisebb indulattal, mert a részleteket nem ismerte, majd egyeztetések után Ő is rengeteg anyagot küldött szerkesztőségünknek.
A Ti osztályotokból - A Kökényné - Emlékkönyvből a Te nevedet, illetve bejegyzésedet vettem ki idézetnek, ezért kerestem rá a nevedre az interneten, s találtalak meg a Varga Jenő Gimnázium tanáraként, mivel közvetlen kapcsolatunk nem jött létre, így beemeltem honlapunkra a már interneten kint lévő ismereteket. Ezért hát utólag is elnézést kérek, ha valami egyéb gondot is okoztam volna.
Tehát Tőled is szívesen fogadnék iskolai emlékeket írásban, fotóval, skennelve megküldve. Életünk csak ez az egy van. Miért ne emlékeznénk vissza a szép időkre, tanárainkra, társainkra, saját régi, velünk kapcsolatos érzésekre.
A weblap kép alatti első sorának első kockájába beírható bárkinek neve a keresőbe, s máris rendelkezésedre áll jó néhány anyag, ahol kék linkekre lépve, tovább nyílnak oldalak.
Elnézést, hogy ezzel a hosszú levelemmel terheltelek. Ha mégis érdekel a felvetett téma, szeretettel várom következő leveledet.
Üdvözlettel: Dóka Istvánné Rácz Mária 1966 IV. e volt diákja
(Ha akár ezt beütöd a keresőbe, rólam is megtudhatsz egy-két ismeretet, s ezzel be is mutatkoztam.)

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.