Dóka Istvánné és Király Csaba levele Kápolnás Edit részére

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2012. december 20. 07:02

 

Kedves Edit!
A bagi honlap szerkesztőségéből kereslek. Dókáné Rácz Mária vagyok, a Bagiban a 66 IV. e osztályban érettségiztem.
Keresem a bagis diákokat, hogy emlékeiket a honlap oldalain bemutathassák. Úgy tudom, még nem írtam Neked levelet. Most láttalak meg az iwiw oldalán. Szeretettel meghívlak, látogass el a bagiszki.hu internetes oldalra. A Ti osztályotok - ha jól látom a 62a - még nem küldte be hozzánk az érettségi tablóképet, mely nagyon hiányzik az emlékek sorából. Tekintsd meg a honlap oldalait, és küldj levelet, fotókat emlékeidről, az iskola utáni évek eseményeiről. Küldeményeidet a janosballa@tolna.net címre küldheted, ahol a képeket is tudom fogadni, de válaszleveledet itt az iwiw -en is örömmel fogadnám.
Egyben Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok! Üdvözlettel: Dókáné Marika

 

 

Üzenet küldője: Kápolnás Edit

Feladás dátuma: 2012. december 20. 14:09

 

Örülök, hogy megkerestél! Én is hiányoltam az osztályunkat a honlapról. Ígérem, megkeresem a tablóképünket és még néhány más képet is, és elküldöm a megadott e-mail címre!

Boldog Karácsonyt kívánok! Szeretel üdvözöllek: Kápolnás Edit

 

 

 

Üzenet küldője: Kápolnás Edit

Feladás dátuma: 2014. szeptember 15. 18:55

 

Kápolnás Edit vagyok az 1962-ben érettségizett IV. A osztályból. Elsőtől, 1958-tól tagja voltam a fotószakkörnek. Ezt a képet 1960-ban készítettem önkioldóval (a jobb szélen állok) - abból az alkalomból, hogy a Kossuth gimnázium fotószakkörösei látogatóban jártak nálunk. Néhány névre emlékszem: baloldalt világos kabáttal a vállán Huber Anna, tőle jobbra fehér kerek galléros köpenyben Cserna Éva, mögötte világos kabátban Feurer Erzsébet áll. A guggoló sorban baloldalt az első lány Trieb Anna, mellette Szaller Katalin.

Üdvözlettel:Kápolnás Edit

  

 

Üzenet küldője: Király Csaba

Feladás dátuma: 2014. szeptember 15. 20:53

 

Kedves Edit!
Király Csaba vagyok a weblap ötletgazdája. Látom osztálya oldalán, hogy Marika már felvette önnel a kapcsolatot.
Köszönjük a fényképet, amit azonnal beillesztünk a honlap megfelelő oldalára. Egyetlen problémánk van, hogy a fénykép túlságosan kicsi felbontású, ezért a nagyítása már nem lehetséges. Érdeklődni szeretnék a felől, hogy az eredeti kép nagysága milyen méretű? Van-e arra lehetőség, hogy nagyobb képet kapjunk Öntől.
További fényképeket is szívesen fogadunk, talán az érettségi tablóképre lenne nagy szükségünk. Kérnénk további tájékoztatást a fotószakkörrel kapcsolatban, bár van némi információnk a szakkörvezető tanár(nő) személyéről. Várom mihamarabbi jelentkezését. Üdvözlettel, Király Csaba

 

 

Üzenet küldője: Kápolnás Edit

Feladás dátuma: 2014. szeptember 16. 12:14

 

Kedves Csaba!

Nagy ötlet volt létrehozni a Bagi oldalt, igazán hálás vagyok érte! Marika valóban felvette velem a kapcsolatot, meg is ígértem, hogy küldök ezt-azt, aztán nem tettem meg.

Osztálytársaim figyelmét mostanában hívtam fel a Bagi weblapra, innentől nem lesz megállás. Először azokat a szakköröket vettem sorra, amelyekben magam is részt vettem. Rajky Emma szárnya alatt megtanultunk laborálni, forgattunk 8 mm-es filmet, kirándultunk pl a Börzsönybe, elkísértük az énekkart Miskolcra, egy kórustalálkozóra, és mindenütt fotóztunk. Minden évben volt fotópályázat, magam is nyertem. Évzárón fotós szakkönyveket kaptunk jutalmul.

Az évek során sok minden elkallódott, de amit lehet, osztálytársaim segítségével hamarosan összeszedem és küldöm. A tablóképünket is! A csoportkép eredetileg 770 Kb, a levelezőrendszer csökkentette le a méretét, kitalálom, hogyan tudom elküldeni nagyobb méretben.

Üdvözlettel: Kápolnás Edit

 

 

Feladó: dr. Káposztásné Martinov Éva
Dátum: 2014. szeptember 25. 16:56

Tárgy: tabló

Címzett: Edit  

Editkém!
Kivételesen megkérlek, hogy továbbítsd a Bagis  partnerednek. Mellékletben is küldöm, remélem -  elég a nagyság…
Köszönöm szépen: É.

 

  

Üzenet küldője: Kápolnás Edit

Feladás dátuma: 2014. szeptember 26. 18:59   

Kedves Csaba!

Ha megtalálom végre a saját példányomat. elküldöm nagyobb méretben, addig marad a jelenlegi.

Üdvözlettel: Kápolnás Edit

 

 

Üzenet küldője: Király Csaba 

Feladás dátuma: 2014. szeptember 27. 20:58  

 

Kedves Edit!
Köszönjük a tabló másolatát, amit azonnal felhelyeztem osztályuk oldalára. A kép nagysága éppen megfelelő, de nagyítása minimális. Ha van lehetőség, a jelenlegi méret 1,5-2 szerese lenne a legideálisabb.
Köszönjük a küldeményt, Király Csaba

Fotószakkör a Bagiban - a gimnázium éveiben: Kápolnás Edit küldeménye

 

 

 

Üzenet küldője: Kápolnás Edit

Feladás dátuma: 2014. szeptember 28. 13:29 

 

Kedves Csaba!

Ha megtalálom végre a saját példányomat. elküldöm nagyobb méretben, addig marad a jelenlegi.

Üdvözlettel: Kápolnás Edit

 

Szerkesztői kiegészítés

2017. május 23-án kapta szerkesztőségünk Kápolnás Edit 1962 IV. a volt diákjának levelét, melyet itt beillesztünk a honlapra:
Kedves Dóka Istvánné!
Bolemányi Irénről szóló cikkben megemlítik Bolemányi István nevét is. Ők ketten testvérek voltak.
A MÁVAG SE, később a GANZ-MÁVAG SE-ben atlétikai edzőként is dolgoztak a tanítás mellett. A tanítványaik közül válogatták ki a tehetséges sportolókat, akiket az egyesület pályáin és felszerelésével készítettek fel a középiskolai atlétikai bajnokságokra. Ezt a munkát Irénke még azután is folytatta, hogy elhagyta a Bagit. Én is a tanítványa voltam.
Üdvözlettel: Kápolnás Edit

 

Szerkesztőségünk részéről köszönöm Kedves Edit, hogy megküldted számunkra ezt a tájékoztatást, melyet a tanárnő oldalára is felhelyeztünk. Külön köszönjük, hogy látogatója vagy a honlapnak. 

Üdvözlettel: Dóka Istvánné 66e

 

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.