Dóka Istvánné levele Vasskó Béla tanár úr lányának

«« Vissza ««

Címzett: Vasskó Béla tanár úr leánya

Dr. Csonka Tiborné Vasskó Ilona

Feladás dátuma: 2012. január 31. 6:06

 

 

Kedves Ilona!
Dóka Istvánné Rácz Mária vagyok, a bagis honlap szerkesztőségéből. A honlapot az iskola egyik volt tanára, Kriály Csaba nyitotta meg, aki a Bagi Ilona Gimnzium és Szakközépiskolának volt tanára a 70-es évektől 10 évig. 2007-től dolgozunk a megszűnt iskola emlékeinek összegyűjtésében, hogy volt tanárnak és volt diáknak összetartozó emlékeit bemutathassuk és megőrizzük az utókornak. A hatvanas évek diákjai szívesebben foglalkoznak ezzel a kérdéssel, a 70-es, 80-as évekből még a "fiatalság" ideje nagyon le van kötve, de lassan közülük is jelentkeznek azok a személyek, akik azt vallják, amit a honlap kezdő oldalára írtunk: 

"Akinek jelene van, annak múltja is volt, - írja az iskola egyik volt diákja - s azt ápolni kell!" 

Matyi Zsuzsanna, a Svájcban élő volt bagis diák sok szép anyagot küldött szerkesztőségünknek.
Többek között kedves tanáráról, az Ön édesapjáról. Az eddigi felhelyezett oldalakhoz beillesztettem a Zsuzsannának küldött leveléből 1-1 részletet. Ha az 1956 IV. c osztály névsorára lép, akkor ott látható az osztály tablóképe, ahol kedves édesapja arcképe is fenn van, igaz, kicsit elmosódott a tabló.   1956 IV. c   Az 59 c osztályról is van tablóképünk, ezt az arcképet tettük a tanári névsor oldalára 1959 IV. c 
A tanári oldalon van egy rövid összegzés, és a további linkekre lépve, megjelennek az egyes oldalak. Wasskó Béla
A tablóképre valószínűleg tévesen írták a Tanár Úr nevét dupla v-vel. Elnézést. 
Ezekből az évekből nem mindig sikerült megtalálni a volt diákokat, vagy nincsenek számítógép-közelben, vagy nincs kedvük az írásra. Így hát Matyi Zsuzsanna jár az élen ebben a témában, s mi nagyon örültünk neki.
Annak pedig főleg, hogy Önökkel is felvette a kapcsolatot. Köszönjük, hogy volt olyan kedves, hogy írt egy kis visszaemlékezést kedves apukájáról, családjáról. 
Még egyszer köszönjük. Ha a bemutatott két tablón kívül találnának apuka anyaga között még olyan fotókat, amelyek tovább bővítenék ismereteinket a honlapon, azt nagy örömmel fogadnánk.
Úgy gondolom, hogy Csonka Ágnes, Vasskó Béla tanár úr unokája talán segítene a fotók gépi átküldésében, melyeket erre az e-mail címre nagy szeretettel fogadnám. 
Elnézést kérek az ismeretlenül történt levélírásért. Tisztelettel: Dóka Istvánné, a Bagiban 1966 IV. e osztályban végzett volt diák.

 

 

Üzenet küldője: Dr. Csonka Tiborné Vasskó Ilona

Feladás dátuma: 2012. február 6.

 

Kedves Mária!

Köszönöm kedves sorait és azt a hihetetlen lelkes munkát amelyet a Bagi multjával kapcsolatban végeznek. Nálunk a család régi emlékeit 26 éves közgazdász unokám őrzi, egy valódi "kincsesládában". Sajnos a láda Nagykovácsiban van, ha legközelebb hozzájutok, ígérem megnézem van-e benne valami, ami a Bagisokat érdekli. Itthon sajnos csak egy pár Kossuth gimnáziumi tablót találtam, de nem reménytelen a helyzet. Mégegyszer hálás köszönet, nagyon jót sírtam, amikor a Papát megtaláltam, azóta többször megnéztem mindent az iskoláról, bár nem vagyok nagy számítógépes, de azt hiszem mindent megtaláltam.

Üdvözlettel és köszönettel kedves leveléért is. Dr.Csonka Tiborné Vasskó Ili 

 

 

Feladás dátuma: 2012 február 6.

 

Kedves Ilona!
Köszönettel fogadtam válaszlevelét. Ha körülményes az esetleges bagis anyagok hozzájutása, akkor nem kívánom, hogy gondot okozzon a kérésem. Az eddigieket is nagy örömmel helyeztem fel a honlapra, Matyi Zsuzsanna kezdeményezésére, küldeményei alapján. Ön és kedves unokája közreműködését külön köszönöm mindannyiunk nevében, akik a honlap látogatói lehetnek.
Maradok tisztelettel apuka emlékének. Üdvözlettel: Dókáné Marika a Bagiból

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.