Emlékezés tanárainkra

«« Vissza ««

Egy volt bagis diák emlékezik szeretett tanárairól

 

Üzenet küldője:

Márton Béláné Karvaly Hajnalka 56. c

Feladás dátuma: 2011. január 28.

 

 

Szervusz Marika!

 

Márton Béláné Karvaly Hajnalka vagyok. Hivatalosan Eszter, Mária, Hajnalka..
Köszönöm a leveled. Sajnos az én régi kedves kis iskolám nincs már, lebontották, a mellette lévő szép polgári villákkal együtt. Nekem ez a kép, ami a honlapon szerepel, idegen, és a tanárok nagy része is.

 

Pedig csodálatos tanáraink voltak, akiket a hivatalos hülyeség az ötvenes években kirakott az egyetemekről és kültelki gimnáziumokba helyezett.

 

Így volt nekünk orosz tanárunk a Pázmányról Vasskó Béla angol - francia szakos egyetemi oktató, Szövényi Lux Géza a BME - ről ábrázoló tanárunk, dr Károlyi Károlyné dr. Harsányi Lujza egyetemi oktató biológia tanárunk,, Kőváry Károly piarista szerzetes, hírneves fizikus fizika tanárunk, Bodnár Károlyné egyetemi tanársegéd magyar tanárunk, akit a vallásossága miatt suppoltak ki az egyetemről. Akit még ti is ismertetek, az Józsa Ilona, akit nagyon szerettem és Rotharidesz Andrea, akit kevésbé.

 

Én ezekért a tanárokért naponta név szerint imádkozom, mert nem csak nagy tudású tanárok voltak, hanem emberséges emberek, akiket tisztelni lehetett. Hálás vagyok a Jóistennek, hogy ismerhettem őket. Ma már alig-alig vannak ilyenek.

 

Osztályfőnököm dr Károlyiné Lujza néni volt. Életem nagyon szép négy évét töltöttem a Bagiban. Rajongásig szerettem, "Luxi bácsit," "Vasskó tatát" és "Kavics" tanár urat. Nagyon szerettem Lujza nénit, Bodnár tanárnőt.

Egyszer majd írok róluk bővebben.

 

Üdvözöllek: Mártonné Hajni

  

 

               

 

 

2011. január 28.

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.