Dóka Istvánné levele Kalmár Berta Máriának

«« Vissza ««

Dátum:      2012-01-15 18:22:44, GMT +1
Név:      Berta Mária (Kalmár Gáborné)

Email:      mari.kalmar@gmail.com

Sorszám:      64
Kedves Szerkesztők !
Nagyon örülök a honlapnak. A IV. b. osztályba jártam. Mindenkinek boldog békés ünnepeket kívánok. Remélem, egyre többen fedezzük fel ezt a lehetőséget - jó az iskolánkról, iskolatársakról, tanárokról olvasgatni, emlékezni. Nagyon szép időszak volt ez az életemben.
Szeretettel üdvözlök miden Bagis-t . Berta Mari

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2012. január 15.  22:14

 

Kedves Mária!
Örömmel fogadtuk a vendégkönyvi bejegyzésedet, de egy kis aggály maradt bennünk.
Berta Mária név két osztályban olvasható. Úgy látom a vendégkönyvi bejegyzésben, hogy az évszám nem lett megjelölve.
Dóka Istvánné vagyok, a honlap szerkesztője. Örömmel venném, ha a fenti kérdést tisztázhatnánk, és bekapcsolódnál kisebb-nagyobb írásokkal az iskolaévek visszaemlékezése tárgyában.
A honlap menüpontjait vizsgálva, látható, hogy többféle témában van lehetőség hozzászólásra, bemutatkozásra a régi időkről és netán a jelenről is.
Várom szeretettel kedves válaszod: Dókáné Marika 66.e  

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Végül a IV. b jelzéssel döntésre került az év, mivel hogy "b" osztályban csak a 66-os évfolyamon volt a névsorban Berta Mária.

 

 

Üzenet küldője: Kalmár Gáborné

Feladás dátuma: 2012. jan. 16.  8:40
Igen, valóban rossz helyre írtam be az évszámot (a levél tárgya rovatba).

1966-ban érettségiztem, Csanád Vilmosné volt az osztályfőnököm. Üdvözlettel Mari

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

 

Feladás dátuma: 2012. jan. 16. 11:22

 

 

Köszönöm a gyors választ. Később megvizsgáltam, hogy a 62-ben szereplő, hasonló név nem lehet a Tied, mert az nem „b” osztály. Most ugyan egy rövid időre leáll a weblap szerkesztése, mert szolgáltató-váltás van. Azért én szívesen fogadom addig is az üzeneteket.
Ha megnézed a honlap vízszintes menüsorát, a Tanárok oldalát megnyitva - ahol ABC rendben vannak a nevek - láthatod, hogy Csanád Vilmosnéról kevés anyagot kaptam még. Bármilyen apró gondolat, vagy emléksor felhelyezése fontos lenne. Ismereteink szerint Ő is elhunyt, s ha az emlékoldalt meg szeretnénk nyitni részére, ahogyan többeknek már megtettük, bizony kevés idézetet tudnék beilleszteni diákjaitól. Ha átgondolod a Vele kapcsolatos iskolaéveket, napokat, talán küldhetnél egy-két mondatot.
Megemlékezés tanárainkról c. menüpontot a függőleges menüoszlop alsó sorai között találod meg, s beletekinthetsz a részletekbe. Nem várom, hogy azonnal nekiláss, de ne feledd el. A Te soraidat mások olvassák majd nagy örömmel, de az emlékírónak is élmény lehet.
Üdvözlettel: Marika

 

 

 

Feladás dátuma: 2012. jan. 16.  17:58

 

 

Kedves Marika !
Edit nénivel kapcsolatos oldalt láttam és elég hiányosnak érzem. Nekem osztályfőnököm és német tanárom volt. Ami a legjobban megragadott benne a német nyelv tanitása. Talán ma oktatnak ilyen korszerű módon nyelveket, ahogy ő már akkor tette.  Német nyelvű újságokat olvastunk, levelező partnereket szerzett nekük. Beszéltük a nyelvet. Nem volt nehéz nyelvvizsgát tennünk ilyen alapok mellett - mégpedig a Rigó utcában - ahol komoly követelmények voltak.

 

Volt - remélem még van is egy osztálytársam Fekti Teréznek hivják(ták) akinek különleges nyelvérzéke volt.  Talán ha megtaláljátok, ő még többet tudna erről mesélni.

A magánéletéről nem sokat tudok.Ha jól emlékszem egy lánya volt. Szeretném ha az emlékoldalán szerepelne az, hogy korát megelőzve olyan módszerekkel tanitotta a nyelvet ami akkor még ismeretlen volt. Szerettük a német órákat. Emberileg is csak jót tudok mondani róla. Jóindulatú, kedves ember volt. Odafigyelt ránk.
Kérem volt osztálytársaimat, ha olvassák soraimat egészitsék ki saját élményeikkel, hogy a megemlékezés Edit néniről teljes legyen.
Üdvözlettel  Kalmár (Berta) Mari

 

 

Feladás dátuma: 2012. jan. 16.   18:34

 

 

Kedves Marika!
Nagyon szép, lényegre törő gondolatokat fogalmaztál meg. Ezekből a sorokból mindenképpen beillesztek Edit tanárnő oldalára két-három mondatot. Köszönöm.
Most jelenleg a honlap szerkesztését rövid időre le kellett zárni, de amikor a szolgáltatóváltás megtörténik, azonnal felhelyezem a bővítést.
Köszönöm kedvességedet.
Üdv.: Marika  

 

Szerkesztői kiegészítés!

Berta Mária 1966 IV. b osztály volt diákjának levele alapján az osztályfőnökről elkészült az emlékoldal: Csanád Vilmosnéra emlékezve

  

«« Vissza ««



Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.