Dóka Istvánné levele Beliczay Katalinnak

«« Vissza ««

"Nem tudom említettem-e, hogy a szomszéd utcában lakik egy szintén volt bagis tanítvány. Veled lehet egyidős.

A Brassó úton. Beliczay Kati. Szemész orvos lett belőle és az István kórházban dolgozott.

Már nyugdíjas, de amíg dolgoztunk, sokszor találkoztunk és mentünk együtt a buszon. Nagyon aranyos " lány".

Nem ismerted? Tősgyökeres erzsébeti volt." - így szól Dr. Gockler Lajosné Piroska levele, melyet ez ügyben először szerkesztőségünkhöz küldött. Mikor megkaptuk a címet levelünkkel megkerestük Katalint. (1966 IV. a)

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2012. január 3. 12:53

 

Kedves Katalin!
Dóka Istvánné sz. Rácz Mária vagyok, a Bagiban Veled azonos évfolyamon végeztem, az „e” osztályban. Dr. Gockler Lajosnétól, Piroskától kaptam a tájékoztatást, hogy találkozott Veled lakóhelyeteken, vasárnap. Voltál olyan kedves, hogy Piroska kérésére átvitted a tablóképeteket, hogy fel tudjuk helyezni a Bagi honlapjára.
Én 2008 óta végzem a bejövő anyagok szerkesztését, Király Csaba, volt szakközepes tanár, mint a honlap megálmodója kérésére, nagy tisztelettel kezelve az emlékeket, és nagy örömmel.
Kerestem nevedet az iwiw-en, nem találtam. Szívesen feltennék neved alatt egy –két oldalt visszaemlékező írásaiddal, bescennelt fotóiddal. Ha nincs módodban scennelni, akkor Piroska bizonyára szívesen közreműködne. A honlapot a bagiszki név alatt tudod megnyitni.  
Írhatnál társaidról, akikről tudsz valamit, röviden. Ki volt a barátod?
Az osztály névsorában – a honlapon – Tarnai Magdolna neve van megjelölve kék színnel, ami azt jelenti, hogy rá kell lépni, kattintani, s akkor megjelenik egy oldal az illető személyével kapcsolatban. Magdolna haláláról a Bagis - emlékkönyvben olvastam, melyet 2004-ben adtak ki a pesterzsébeti múzeumban.
Írhatnál rövid visszaemlékezést az iskolaévtől napjainkig.
Egyébként örömmel fedeztem fel osztálynévsorotokban Dosztál Márta nevét, akivel általánosban együtt jártunk a Lázár V. iskolába. Nem volt vele szoros kapcsolatom, mint hogy a középiskolában sem kerestük meg egymást, de én mindig nagyszeretettel emlékeztem rá, szolid, szerény, bájos kis leánykára. És jó tanuló volt.
Piroska Rólad is szépeket írt nekem. A tablón látom, egymás mellett van a fényképetek.
Nem zavarlak tovább hosszú levelemmel. Várom visszajelzésedet. Szeretettel:Marika

 

 

Feladás dátuma: 2012. január 14.

 

Kedves Mária!
Bevallom  hősiesen, hogy nem emlékszem rád.  A régi fényképeket  sajnos nem  találtam meg. Osztálytalálkozónk sajnos csak egy volt, a 30 éves  évfordulón. Régi osztálytársaim közül Dosztál Márta  az  egyetlen,  akivel  többször találkoztam. Barátnőm a Balogh Ili volt, róla  nem  tudok  semmit. Az osztálytársak közül, ismerősön  keresztül,  Fekete  Mari  haláláról hallottam. Súlyos betegség  után  halt  meg.

Köszönöm jelentkezésedet: Katalin  

 

Feladás dátuma: 2012. január 15.  8:34

 

Kedves Katalin!
Nem is lehet természetes, hogy emlékezzünk egymásra. Habár például én is voltam énekkaros, de onnan csak a karvezetőre, Bencze Istvánra emlékszem. Az osztálytársak emlékeit is a tablóképek őrzik. Ezért kell rögzíteni sok kis apró momentumot, hogy az emlékek örökké éljenek.
Leveledet felhelyeztem a "Levelezés-Adatgyűjtés levelei Gimnázium" menüpont alatt.
Az oldal alján elhelyezett link pedig az osztálytársaidról készült megemlékezést mutatja, az Emlékezés osztálytársainkra c. menüpontban.
Tekintsd meg a honlap egyéb oldalait is. Nem csak az iskolai képekre vagyunk kíváncsiak. Az érettségi utáni életutat is - kisebb-nagyobb részletekben - örömmel helyezzük fel a honlapon.
Később is szeretettel várom leveled. Puszi: Marika

  

 

Szerkesztői kiegészítés!

Katalin tájékoztatása alapján bővítettük a osztálytársak megemlékező oldalát:

Megemlékezés Tarnai Magdolnáról és Fekete Máriáról 1962-1966 IV. a

2019. 08. 18-án Beliczay Pavlik Katalin is eltávozott körünkből. Nyugodjék békében!

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.