Gyakorlati oktatás - műszerész III. évfolyam

«« Vissza ««

1983-1987 IV. b osztály műszerész gyakorlaton

 

 

 

Vidd az egérmutatót a kép fölé,
hogy a másik oldalt is megnézhesd!

Szorító

 

 

 

Pál Lajos volt a tanárom. emlékezik vissza levelében Szukob Attila, az 1987 IV. b osztályban érettségizett volt bagis diák.
Az osztály névsor szerint három gyakorlati csoportra volt osztva.
Az első része Takács tanár úrral dolgozott, a második Marelin tanár úrral, a harmadik, amiben én is voltam Pál tanár úrral. 
A szorító fix és mozgó része egy munkadarabból volt kialakítva, a fúrások és a kész forma elkészítése után lett szétvágva. A két tengelyt és réz anyát úgy emlékszem készen kaptuk, csak bele kellett helyeznünk a szorítóba.
 
A b osztály műszer-gyártós volt, mire végeztünk, talán már nem is nagyon létezett ilyen szakma, én is pályakezdőként pneumatikával foglalkoztam 3 évig, de éreztem ez nem az én szakmám. A külkerre kanyarodtam és ma is ezen a pályán dolgozom.
 
Korábbi levelezésünkre visszautalva – írja Attila, az én modellezésem vasúttal kezdődött, és repülőgépekkel fejeződött be. 
A repülők műanyag kittekből voltak összerakva, amiket festettem, matricáztam, vagyis nem működő modellek, csak a vitrin díszei lehettek, és a ragasztáskor nagy hasznát vettem a szorítónak. Képeim nincsenek ebből a korszakból, de a modellek egy része ma is meg van, amik megmenekültek a portörlés káros hatásaitól, illetve a gyerekek kíváncsiságától.
  

 

A képeket és a visszaemlékezés sorait

küldte Szukob Attila 1987 IV. b

2011.09.19-én

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.