Dóka Istvánné levele Zelenyánszki Jánosnénak

«« Vissza ««

 

From: Zelenyánszki Jánosné (zelenyanszki.janosne@fibermail.hu)

Sent: Saturday, March 05, 2011 1:06 PM

To: abacs1@t-online.hu

Subject: évfolyamtabló 1956-1960.

 

T. Bagisok ! 

Igaz, még nem jelentkeztem eddig Nálatok, de most láttam, hogy kéritek az évfolyam-tablókat. Mivel ez még nincs meg a honlapotokon, remélem, nem gond, ha elküldöm.
Üdvözlettel: Zelenyánszkiné (Gáspár Katalin)
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2011-03-06 7:45
 
Kedves Katalin!
Nagy örömmel fogadtam jelentkezésedet, azaz a tablókép megküldését, melyről Király Csaba, a honlap ötletgazdája tájékoztatott engem.. Igaz, hogy ezt már a kedves osztálytársad és barátnőd, Lentsch Magdolna megküldte a szerkesztőség részére, s így ez már fent van. A többi tablókép között, s az osztálynévsornál az osztályjelzés linkjével is nyitható. 1960 IV. c
Magdolna már 2008 márciusában bejegyzést tett a honlap vendégkönyvébe, - kedves szavait a honlap kezdő oldalán is feljegyeztük idézetként - de levélkapcsolatunk 2009 szeptemberében jött létre.
Iskolánkkal kapcsolatos emlékeit, fotóit megküldte, melyek közül néhányat a Diákévekről c. menüpont alatt helyeztünk el, az osztályjelzés alatt. (Ha itt a levélben látható kék "linkre" rákattintasz, azonnal megnyílik a honlap ezen az oldalon, s láthatod, - ha még nem volt alkalmad megtekinteni - Magdika írását is, ahol megemlíti két barátnőjét, köztük Téged.
Úgy emlékszem akkor szó is volt arról, hogy Téged nagy bánat ért, - ahogyan ez most az iwiw-en olvasható is - férjedtől el kellett búcsúznod. Ezért akkor nem is kerestelek levelemmel, pedig szándékomban állt. Örülök, hogy most mégis találkoztunk. Az emlékezés tud gyógyírt adni fájdalmunkra magánéletünkben és közösségi életükben is. A hiányérzet, - melyről az iwiw-en írsz - nem fog elmúlni, de az is átalakul szívedben az emlékek végtelen képsorában. Fogadd ismeretlenül is részvétem.

 

Ha úgy gondolod, lenne néhány gondolatod a diákévekből, osztálytársaidra vagy tanáraidra emlékezvén, örömmel fogadnám.
Nem látok bejegyzést osztálytalálkozóról sem. Talán nem is volt. Ha igen, akkor arról is örömmel olvasnék pár sort.
Meg kell jegyeznem nagyon szép a tablótok, a cirádás, díszes betűk, szinte ragyog rajta mindenki, Ti is és a tanárok is. Ha valakiről akár két mondat is emlékezetedben él, s el szeretnéd mondani, vagy a Te gimnázium utáni éveidről, életedről küldenél két - három mondatot, és fotót, szívesen felhelyeznénk a honlapra, akár két-három családi képet is, hiszen az is Te vagy, az iskola volt diákja.
Várom kedves leveled. Szeretettel: Marika

 

 

 
Feladás dátuma: 2011-03-13 2:14
 
Kedves  Marika !
Köszönöm  együttérzésedet  és  kedves  szavaidat.  Remélem,  egyszer  majd  kicsit  elhalványul  a  fájdalom,  ami  bennem  él.
Sajnos,  az  osztálytársakról  nem  sokat  tudok.  Lentsch  Magdit  és  Lipka  Marikát  az  iwiw-en  fedeztem  fel,  azóta  tartom  velük  a  kapcsolatot.  Magdival  tavaly  nyáron  személyesen  is  találkoztunk,  Marikával  időnként  írunk  egy  pár  sort  egymásnak.  Osztálytalálkozóról  egyről  tudok,  1980-ban tartották,  de betegség  miatt  nem  tudtam  részt  venni  rajta. 
A  régi  fényképeink  között  majd  alkalomadtán  keresgélek,  biztosan  vannak  felvételek  az  iskolai  időszakról  is.   Ha  találok  eljuttatom  hozzátok  és  megpróbálom  felidézni  az  akkor  történteket.
A  nyári  egyenruhák  abban  az  időben  pöttyösek  voltak :  az  első-második  osztályosoknak  piros  alapon  fehér  pöttyökkel,  a  harmadik-negyedik  osztályosoknak  pedig  sötétkék   alapon  fehér  pöttyökkel.  Kellemesebb  viselet  volt,  mint  a  sötétkék,  hosszú  ujjú  iskolaköpeny.  Annak  ellenére  csak egyenruha  volt  a  szemünkben  és  kicsit  berzenkedtünk  ellene.
A  tablóképet  nem  tudtam,  hogy  Magdi  már  elküldte,  azért  gondolom  nem okoztam  vele  problémát.
Igyekszem  minél  hamarabb  ismét  jelentkezni.
Addig  is  szeretettel  üdvözöllek: Kata  
 
 
Feladás dátuma: 2011-03-13      6::58
 
Kedves Katalin!
Köszönöm válaszleveled!
Természetesen örömmel fogadtuk szíves figyelmedet, hogy elküldted a tablóképet, annak ellenére, hogy már fenn van egy példány a honlapon. Erről legfeljebb, csak arra következtethetek, hogy még nem sikerült feltérképezni a honlap oldalait. A menüpontok használatát. Ezért nem vehetted észre. A tablóképeknek is van külön menüpontja a honlap felső nyitóképe alatti vízszintes sorban. Ha tanár után nézelődnél, akkor ezt is ebben a sorban találod meg, valamint az osztályokat is. Az osztálynévsorban a személyek neve kékkel van jelölve, akinek további anyaga van a honlap valamely oldalán. Tehát, ha arra lépünk, akkor tovább mennek az oldalak.
Még egyszer köszönöm leveled, s szeretettel várok egy következő levéltalálkozást.
Üdvözlettel: Marika

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.