Dr. Bisztricsány Edéné

«« Vissza ««

Szak: 
matematika-fizika
Beosztás: 
tanár
Tanítási időszak: 
1963-tól 1984-ig,
Egyéb: 
Adatszolgáltatásban közreműködött: Melega Kálmánné az iskola volt igazgatóhelyettese
Ismertető: 

 

Osztályfőnök:  1968 IV. a, 1976 IV. a, 1980 IV. a, 1984 IV. a,    Levelező tagozaton: L1979 III. a, L1979 III. b,
 
1976 IV. a osztály ballagási ünnepségén dr. Bisztricsány Edéné osztályával
 
 
Mohai Szilárdné Csaba Mária Ilona 1968/A volt diákja. Kökény Sándorné által megküldött kérdőívre válaszlevelében a következő gondolatsor olvasható, ahol tisztelettel emlékezik tanáraira, s arra, amit tőlük kapott:
 
"Természetesen a gyermeknevelési idő alatt nem folytattam a szakmámat mindaddig, míg gyermekeim középiskolába nem kerültek. Úgy érzem, erre vagyok a legbüszkébb, hogy ezt az időt – igaz, nagyon nehéz anyagi körülmények között – velük töltöttem.
 
Mindazt a sok ismeretanyagot, kézügyességet fejlesztő játékokat, rajzolást, festést, rengeteg mesemondást, éneket – amit szüleimtől és kimondottan, amit a gimnáziumban Lengyel Irma és Markup Valéria tanárnőktől s osztályfőnöknőmtől dr. Bisztricsányi Edénétől és Józsa Ilona tornatanárnőmtől tanultam – sikerült átadnom nekik."

 

 

Varsányi Antal, az 1973 IV. a osztályban érettségizett volt diák szeretettel emlékezik meg tanárairól. A felsorolásban Bisztricsány Edéné neve is olvasható.
 
"Nagyszerű egyéniség volt Kapeller János, Feith Bence, Bisztricsány Edéné, Gockler Lajosné Piroska néni, Delkin Miklós, osztályfőnököm Taliga Lajos...
A felsorolás az Akkor és most_Köszönet tanárainknak c. menüpontban látható.
 
 
Megemlékezés  - elhunyt tanárunkról
 
 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.