Diákévek 1991 III. a Levelező tagozat

«« Vissza ««

Dolgozók iskolája, - levelező tagozat

 
"Férjemmel mi is az iskola padjait koptattuk 1988-1991-es tanévben, a Levelezők között."  – írja Pázsit Árpádné levelében.
Osztályfőnökünk Gockler tanárnő volt, fizikát tanított Kovácsné Rózsika néni, magyart Partosné Klári néni, történelmet Varga Sarolta, matematikát Pleschinger Sándor.
Osztályunk nagy létszámmal indult, ha jól emlékszem, férjem már vagy a 84-iknek iratkozott be.
Idővel jócskán lemorzsolódtak a "tanulók", s kb. tizenheten érettségiztünk le.
 

A tanárokról csak jó véleményt írhatok, mindegyikükre jó szívvel emlékezünk a mai napig.

 

  • Piroska néni az emberségével, jóindulatával egyengetett minket,
  • Rózsika néni nagyon érthetően tanított, ha helyettesített, direkt örültünk neki, hogy ő jött be.
  • Klári néni magyar tanítása felejthetetlen volt számomra, igaz, nagyon szerettem a magyar nyelv- és irodalom tantárgyat. Ha jól emlékszem, harmadik év elején valamilyen oknál fogva nem ő kezdte el velünk a tanévet, de visszasírtuk!!! És sikerült!
  • Sarolta tanárnő sok mindennel bővítette a történelemkönyvben leírtakat, mert könyvtáros is volt, s utána olvasott a leckékhez tartozó anyagoknak.
  • Pleschinger tanár úrral sokszor elég nehéz volt lépést tartani, mert olyan szinten gyorsan oldott meg matematika feladatokat a táblánál fejből, hogy csak néztünk, le se tudtuk írni! De azért LEÉRETTSÉGIZTÜNK!

 

Nagyon örülök, hogy megtaláltam az Iskola honlapját! Büszkék vagyunk, hogy ebbe az iskolába járhattunk, még ha felnőttként is, három gyermek és munka mellett!
 
 

 Pázsit Árpádné  2010

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.