Dóka Istvánné levele Márton Bélánénak

«« Vissza ««

Üzenetváltás másolata az iwiw Bagis oldaláról

Üzenet küldője: Márton Béláné Karvaly Hajnalka 56.c

 

2011-01-27 az alábbi üzenet került fel az iwiwre, a Bagi Gimnzium fotójának üzenetsorába.

Keresem 1955-56 tanévben érettségizett osztálytársaimat: Harsányi Lívia, Kamilli Gabriella, György Éva, Dénes Éva, Csató Éva, Sztruhár Olga, Nechodoma Anna, Csákvári Róza, Dézsi Margit, Csorba Ili és Sári........

Karvaly Hajnal 

Jelentkezzetek!

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Címzett: Márton Béláné
Feladás dátuma: 2011-01-27   19:06

 
Kedves Karvaly Hajnalka!
Olvastam üzenetedet, az iwiw -en, melyet a volt Bagi Gimnázium fotója oldalán rögzítetted.
Utólagos engedelmeddel tegezlek.
Dóka Istvánné vagyok, 1966. IV. e osztályában érettségiztem. 2007-ben egy honlapot nyitott Király Csaba az iskola emlékére. Jelenleg ennek a weblapnak szerkesztői tevékenységét végzem.
Nechodoma Anna, volt osztálytársadról 2009-ben kaptam tájékoztatást, egyik ismerőse közreműködésével. Anna jelenleg is megtalálható az iwiw-en Földvári Miklósné néven. Ha még nem jártál itt a honlapon, akkor most küldök Neked egy linket, az osztálynévsorról, ahol Anna nevére kattintva láthatsz Róla egy oldalt.         1956 IV. c
Akivel levelező kapcsolatba kerül szerkesztőségünk, azok neve a névsorban kékkel látható, s onnan indulhat egy link-sor, attól függően hány oldal került bemutatásra részéről. Nagy örömmel fogadnánk, ha megtekintenéd a honlap oldalait. (Egy vízszintes és egy függőleges menüsor mutatja a témákat.) Amennyiben kedvet kapnál a bemutatkozásra, várjuk szeretettel leveled ezen a címen. Az iwiw üzenetedet olvasva, aktivitásod és kreativitásod azt jelzi, lenne mondanivalód, bemutatni valód szöveggel és képekkel egyaránt.
Írj régi iskolás emlékeidről, és az azóta eltelt évekről (munka, család), küld fotóidat scennelve erre a címre!
Szólítsd meg tehát Annát és ne feledd a weblapot! Várjuk jelentkezésedet.
Szeretettel egy régi iskolatárs: Dókáné Rácz Marika

 

 

Üzenet küldője: Karvaly Hajnalka

Feladás dátuma: 2011. január 28.

 

Szervusz Marika!

Márton Béláné Karvaly Hajnalka vagyok. Hivatalosan Eszter, Mária, Hajnalka..
Köszönöm a leveled. Sajnos az én régi kedves kis iskolám nincs már, lebontották, a mellette lévő szép polgári villákkal együtt. Nekem ez a kép, ami a honlapon szerepel, idegen. Meg a tanárok nagy része is.

Pedig csodálatos tanáraink voltak, akiket a hivatalos hülyeség az ötvenes években kirakott az egyetemekről és kültelki gimnáziumokba helyezett. Így volt nekünk orosz tanárunk a Pázmányról Vasskó Béla angol- francia szakos egyetemi oktató, Szövényi Lux Géza a BME.ről ábrázoló tanárunk, dr Károlyi Károlyné dr. Harsányi Lujza egyetemi oktató biológia tanárunk,, Kőváry Károly piarista szerzetes, hírneves fizikus fizika tanárunk, Bodnár Károlyné egyetemi tanársegéd magyar tanárunk, akit a vallásossága miatt suppoltak ki az egyetemről. Akit még ti is ismertetek, az Józsa Ilona, akit nagyon szerettem és Rotharidesz Andrea, akit kevésbé.

Én ezekért a tanárokért naponta név szerint imádkozom, mert nem csak nagy tudású tanárok voltak, hanem emberséges emberek, akiket tisztelni lehetett. Hálás vagyok a Jóistennek, hogy ismerhettem őket. Ma már alig-alig vannak ilyenek. Egyszer majd írok róluk bővebben.

Üdvözöllek: Mártonné Hajni 

 

Feladás dátuma: 2011-01-28   23:19
 

Kedves Hajnalka!
Nagy tisztelettel köszönöm kedves leveled.
Igen, a keresztnév eltérése miatt kicsit aggódtam, de reméltem, hogy arról lehet szó, amit Te leveledben említettél.
Nagyon jó volt olvasni a sorokat, ahogy pár évvel korábbi időkről, a megbecsült és szeretett tanáraidról beszéltél, írtál Róluk visszaemlékezést.

Engedelmeddel az említett nevek tanári oldalára mindenkihez beillesztettem azt az egy-egy mondatot, amit írtál Róluk.

 
Fontosnak tartom ugyanis, ha valaki a honlap megtekintése során a tanárok névsorát végignézi a lehetőséghez képest, legyenek információk a volt diákok levelei alapján, ami másoknak is ad ismeretanyagot.
Azon kívül a levélváltásainkat is fel szoktam vezetni egy oldalra a honlapon. Ezúton kérdezem Tőled, hozzájárulsz-e, hogy ezt a Te esetedben is megtehessem. Egyben érdeklődnék, hogy az 1957.b osztályban érettségizett Karvaly Eleonóra rokonod-e? Netán testvéred, vagy csak névrokonság látható?
A honlapon az iskolatörténetben visszaemlékezés olvasható a régi iskolátokról, van  fotó is. Ezekhez az írásokhoz a Kökény Sándorné: A pesterzsébeti leánygimnázium- Bagi Ilona Gimnázium emlékkönyvéből vettünk forrásanyagot. Nem tudom, van -e ismereted róla. A honlapon azon írásoknál, amelyek e könyvből kerültek idézésre a forrás megjelölése látható fenti címmel.
A könyv 2004-ben került kiadásra, s ha jól tudom, 1990- 2001-ig gyűjtötte az anyagot Kalmár Veronika, az iskolaalapító Kalmár Család leszármazottja. Mindenkinek küldtek ki annak idején kérdőíveket, adatok megküldése céljából.
Most búcsúzom. Várom válaszod kérdésemre.
Szeretettel: Dókáné Marika

 

 

Feladás dátuma: 2011. január 29. 12:38  

Kedves Marika!
Hárman jártunk testvérek a Bagiba.
  • Judit nevű nővéremnek Horváth Jánosné volt az osztályfőnöke és 1954 - 55 évben érettségizett. Ő matematika - ábrázoló geometria szakon végzett a Kossuth Lajos Tudományegyetemen és az Ybl Miklós Főiskolán volt docens. Sajnos ő már nem él.
  • Nóri húgom építészmérnök lett és mai napig dolgozik, tervez és értékbecsléseket végez. Nóri osztályfőnöke Makay Magdi néni volt.
  • Én a NEMSZÁMOK-nál szereztem felsőfokú számítástechnikai szakképesítést, és önálló szervezőként dolgoztam, többek között a pesti PRODUKTORG debreceni irodájában. Osztályfőnököm dr Károlyiné Lujza néni volt. Életem nagyon szép négy évét töltöttem a Bagiban. Rajongásig szerettem, "Luxi bácsit," "Vasskó tatát" és "Kavics" tanár urat. Nagyon szerettem Lujza nénit, Bodnár tanárnőt. Majd írok egyszer róluk.
De ezen az -en nem tudok írni, se olvasni, olyan aprók a betűk. Jobb lenne levelező címet kapni.
Szeretettel: Hajnalka / Mártonné/  

 

 

Feladás dátuma: 2011-01-29 16:30
 

Kedves Hajnalka!
Köszönöm az újabb információt a három bagis testvérről. 55. a osztályról sajnos nincs tablóképünk a honlapon, ha véletlenül meglenne Juditka osztálytablója, nagyon jó lenne, többek között, ha megfelelő mérettel van scennelve -  egyéni arcképeket is ki tudnánk emelni. Ha most fel szeretném tenni a három testvér arcképét a   Mozaikok_ Érdekességek – kapcsolatok   oldalra, akkor mindenképpen kellene mindhármotokról egy-egy fotó.

Nóra osztályának tablóképe megvan,  a Tied is, bár elég gyenge minőségben. 
Jó lenne Juditról egy megemlékező oldal:                    http://www.bagiszki.hu/megemlekezes-osztalytarsainkrol        ehhez is fotó, és évszám kellene, esetleg néhány sor a megemlékezéshez. Szeretném ezt megtenni testvéreteknek.
Várom a választ. Üdv.: Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Karvaly Judit elhunyt testvér tiszteletére az emlékoldal elkészült:
Megemlékezés
Karvaly Juditról 1951-1955 IV. a

 

 

Feladás dátuma: 2011-05-12   16:18 

 

Kedves Marika, köszönöm a küldeményt és hogy a nővéremet betetted az emlékkönyvbe. Nóri húgomnak továbbítottam a kérést. A tablóképről nem tudunk, de talán talál olyan képet, ami elküldhető. Nekem van képem - nem a tablókép! - de  nincs szkennerem. Nóri megígérte, hogy küld, ha sikerül találnia.

Már nem dolgozom a szakmámban, annál többet a házban, kertben. Egész nyáron  kertészkedem, egész télen írok. Karácsonyra megírtam a családjaink történetét - három évet dolgoztam rajta - és most elbeszéléseket írok.

Öt drága unokám van, kettő már egyetemista. A férjemmel boldog házasságban élek, ha a Jóisten megadja, akkor idén augusztus 12.-én ünnepeljük az ötvenedik házassági évfordulónkat. Ekkor  oltár előtt megújítjuk a fogadalmunkat.

Szeretettel üdvözöllek: Mártonné Hajnalka

  

 
Feladás dátuma: 2011-05-12   21:49
 

Kedves Hajnalka!
Nagyon köszönöm válaszleveledet.
Nagyon szép történeteket írtál magatokról, melyeket azonnal elkülönítettem, hogy majd adandó alkalommal bemutathassan. Örömmel és meghatottan olvastam.
A Rólad szóló információk is nagyon sokat mondanak. A kertészkedés az egészséges életmódot mutatja, az írás ugyebár szintén hasznos elfoglaltság, az emlékek megörökítése céljából. Az ötvenedik házassági évfordulótok megünneplése szintén csodálatos dolog. További sok boldogságot kívánok, és örömteli ünnepi együttlétet családoddal.
Ha néhány fotót be tudnátok szkennelni, akkor egy bemutató oldalt tudnék Rólad készíteni.
Még egyszer köszönöm a leveled.
Szeretettel küldöm üdvözletem: Dókáné Marika

 

 

Sent: Friday, August 19, 2011 12:58 PM
Subject: Fwd: Skay-Mocsár Zsófia megosztott Önnel egy albumot.
 

Szeretettel küldjük életünk egyik legszebb napját megörökítő képeit: Hajnalka, Béla

 

 

Feladás dátuma: 2011-08-19 21:40 

Kedves Hajnalka!
Nagy meglepetésben volt részem, mikor megkaptam leveled, s főleg a gyönyörű albumot. Nagy tisztelettel és köszönettel fogadom. Ha engedélyezed, kiválasztok belőle néhány fotót, melyet feltennék a honlapra, s miután visszaigazolnám Feléd, megköszönném, ha a képen látható személyek nevét megírnád, illetve rokoni kapcsolatát jelző hozzáfűzésedet megtennéd válaszleveledben.
Szeretettel gratulálok az ünnepélyes családi együttléthez, a felemelő pillanathoz, az emlékezetes eseményhez.

További szép éveket kívánok kedves Férjeddel, családod körében.
Üdvözlettel: Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az Akkor és most_Életuak menüpontban Hajnalka neve alatt nyitottunk egy oldalt, ahol egy rövid bemutató után rögzítettünk néhány fényképet a részünkre megküldött internetes albumból, mely Márton Béláné és férje házasságának 50. évfordulóján készült. Karvaly Hajnalka 1956 IV. c

 

 

Feladás dátuma: 2011-08-21 18.55

 

Aranyos Marikám, köszönöm kedves soraidat és köszönöm, hogy ilyen kedvesen feltetted a képeimet  szép emlékű iskolám honlapjára. Puszillak szeretettel: Hajni

 

 

Feladás dátuma: 2011 december 9. 9:29

 

Kedves Marika, kéréssel fordulok Hozzád. Keresem  az osztálytársaimat és már sikerült négyet felkutatni. A legutóbb megtalált osztálytársam elmondta, hogy az öccse - a Kossuth L. fiúgimnáziumba járt - az osztálytársait a népesség nyilvántartó hivatalon / nem tudom a  hivatalos nevét /  keresztül kerestette meg, amihez a gimnáziumtól kapta meg a szükséges azonosító adatokat.   A mi gimnáziumunk elég bonyolult módon alakult át - nem tudom, ki a jogutód - és költözött állítólag a harmadik helyre. Ha tudod, hogy most hol találhatom meg és ez ügyben esetleg kihez fordulhatnék, nagyon megköszönném. Az 1955-56-os iskolaévben érettségizett 4/C tanulóit keresem, az osztályfőnökünk dr Károlyi Károlyné volt.
Szeretettel üdvözöllek: Mártonné Karvaly Hajnal
 
 

Feladás dátuma: 2011-12-09    10:05

 

Kedves Hajnalka!
A honlapon, az iskolatörténet c. menüpontban (a felső vízszintes sorban) az utolsó oldalon olvashatók a következő mondatok.
"A fővárosi határozat alapján a jogutódintézmény a Pestszenterzsébeti Műszaki Szakközépiskola lett. Külön megbeszélésen a Pestszenterzsébeti Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium felvette az Eötvös Loránd Szakközépiskola nevet."
Tehát véleményem szerint az Eötvös Loránd Szakközépiskolába kellene bemenni, vagy telefonon, e-mailen a titkárságot keresni, s ott feltenni a kérdést, mert náluk kell lenniük az anyagoknak. Ez az iskola most a régi Kossuth L. Gimnázium épületében van.
Remélem segítettem. Ha még kérdésed van, várom leveled. Üdv.: Marika 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.