Idézetek levelekből

«« Vissza ««

Matyi Zsuzsanna - 1956 IV. b - írása Király Csabának

 

Többször, majdnem minden évben, 2 évben még Magyarországon is rendeztem kiállítást.
 
Így jutottam el egyszer Erzsébetre, egy "Bözsi panzióba" Akkor akartam végigjárni a régi utcákat, (50 év után!!!!!) felkeresni a régi rendez-vous sarkokat és cukrászdákat...na és a Bagit. Egy kicsit ügyetlen voltam, eltévedt lélek.
Ha a Bagiról kérdezősködtem (mert nem ismertem fel az utcákat) akkor csak nevettek, vagy sóhajtoztak az emberek, hogy jaj a Bagi hát az nem létezik! Eltűnt a föld színéről! És erre istencsapása, az utolsó nap mit hallok: kiállítás a Bagiról !!!!
 
Nem volt szerencsém a nyitási időpontokkal, hol ebédelni mentek a felvigyázók, hol vasárnap reggel volt, nem volt nyitás, stb stb stb ....nem sikerült. Már így is hogy tudtam, valaki dolgozik a Bagi emlékeivel, bántott a dolog, hogy senki de senki nem vette a fáradtságot felkeresni a régieket. Most már értem, hogy ez egy lehetetlen munka lett volna, hogyan lehet megkeresni a világban szétszóródott régi diákokat? Még a Google sem tudna ebben segíteni.
 
S aztán nagy kerülő úton – Pest - Kanada - Svájc -  eljutott hozzám az ebből az alkalomból kiadott könyv - ahol megint csak épp egy ici-pici megjegyzés volt az én évfolyamomról. Ezek után egyik nap nagy lelkesedéssel akartam írni - másik nap meg lehangoltan elnapoltam a tervet. De most, hogy régi iratokat kellene rendbe tennem, felütöttem a Net-et, és lesz, ami lesz, bekattintottam a Bagi Ilona Gimnázium-ot !!!!! S csodák-csodája, mi minden kijött, tehát igen egyszerű volt, a Google mindent tud.

Természetesen nagy öröm volt a Bagi Gimnázium Honlapot megtalálni, megismerni szívből jövő gratulációk az igazán szép, megalapozott munkához. 

 

Amint olvasom a hozzászólásokat, Ön egy igen-igen jószívű, toleráns, megértő tanár lehet. Igen szép hangulat, megértés megható emlékek tükröződnek a levelek soraiban. Sajnos valahogy én ezt nem igen éreztem a mi éveink alatt - talán akkor voltak olyan változó évek, s az emberek nem voltak ilyen bizalommal, egymással szemben (50-es évek) Ennek jele az, hogy a legtöbbje vagy jobbra, vagy balra  elszaladt a világba.
 
Tehát így jutottam el a Bagihoz újra.
 
Tiszta szívből kívánok további sikereket a Honlap szerkesztésében. Fejlődjön, bővüljön, mert ritkán látni ilyen alapos, sőt művészi kidolgozást!!!!  Értem ezt a szövegekre, az idézetekre (mi munka kikeresni őket!!!) az illusztrációkra, a témákra,  - minden-minden. 

 

Minden jót, tiszta szívből, barátian: vitéz Matyi Zsuzsánna 

 

 Az oldal felhelyezésre került: 2010 novemberében

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.