Diákévek 1993-1994 I. a osztály

«« Vissza ««

1993-1994 I. a osztály egyik diákja: Ecseri Natália

Keressük az 1997-ben érettségizett osztály diákjait, akik

1993-ban az I. a osztályban kezdték  szakközépiskolai tanulmányaikat.

 

Natalia levele

Feladás dátuma: 2009. 07. 08.
Kedves Csaba!
Iwiwen is összeszedtem az ismerősöket akik velem egy időben jártak az iskolába, és elküldtem nekik a honlap elérhetőségét, illetve megkértem mindenkit, hogy ha van esetleg fotója, küldje el!
Remélem lesz egy-két ember, aki eleget tesz majd a kérésnek. Nagyon jó lenne, hogyha a hiányzó évek is feltöltődnének rendesen....
 
Szóval a mi kis osztályunkról néhány szót.
1993-ban kerültünk az iskolába, az I. a osztályba és Kuruczné Kiss Éva osztályfőnökünk kezei alá. Róla csak jót tudok mondani. Igaz, a nagyon szigorú tanárok közé tartozott akkoriban, de emellett fantasztikus tanárunk volt (sajnos csak két évig). Osztályfőnöksége mellett a magyar irodalmat, nyelvtant és a németet tanította nekünk. Az osztályunk (ha jól rémlik) 30 fölötti létszámmal indult (bár ez gondolom nem újdonság) és félévig néhányan lemorzsolódtak. 
A mi osztályunkban rengeteg lány volt (ami elég szokatlan volt még akkoriban ebben az iskolában), mivel engem is úgy küldtek oda nyáron, hogy ez gimnázium. Aztán év elején szembesültem vele (sok osztálytársammal egyetemben), hogy 2 éves közös alapképzés van, műhellyel, mechanika, elektronika emelt szintű fizikaoktatással és csak ezután lehet "szakosodni". Vagy gimnáziumba, vagy elektronikai- illetve mechanikai műszerésznek. Úgyhogy küzdve bár, de maradtunk és végighúztuk az első évet.
 
Szerencsére Kuruczné tanárnő kijárta az érdekünkben, hogy 2. évtől már ne a közös képzésen vegyünk részt, így ebben az évben volt először az iskola történetében, hogy a második osztálytól gimnáziumi osztály is lett. És mi lettünk az iskola (lehet hogy legkisebb létszámú?) osztálya 17 fővel.
(Balasi Róbert Márk; Dávid Balázs; Ecseri Natália; Fizil Brigitta; Gyárfás Izabella; Haouandjih Angeline; Hernádi Ákos; Horváth Éva; Horváth Martin; Kovács Aranka; Kovács Márta; Lájer István; Mahunka Piroska; Schaller Zoltán; Takács Krisztián; Tressel Gyula; Wéber Péter)
Ez az osztály úgy jött létre, hogy abban az évben lévő osztályokat átszervezték és hozzánk is kerültek új emberek az évfolyamról, tőlünk meg nagyon sokan átkerültek másik osztályba. Belőlünk  lett a II. c osztály. Sajnos csak egy évig voltunk együtt, de nagyon jól összetartó társaság voltunk. 1-1 kivételt leszámítva nagyon szerettük egymást. De a szeretet sok osztálytársamnak nem volt elég és 3, vagy 4 tantárgyas bukása lett év végén, így akik maradtunk nyolcan, vagy kilencen, nem folytathattuk ott a tanulást az akkori fejkvótás rendszer miatt, nem érte meg anyagilag.
 
  • Sajnos el kellett jönnünk. Néhányan maradtak, ők megélték a beolvadást is a másik iskolába, erről ők talán többet tudnának mondani, pl. Dávid Balázs. Vele mai napig tartom a kapcsolatot, talán a legeslegjobb barátom volt végig a 2 év alatt és mai napig felhívjuk egymást, szinte mindent tudunk a másikról.
  • Angeline-nel egy iskolába kerültünk - sőt! Egy osztályba is, így vele is "komolyabban" tartom a kapcsolatot. Érettségiig nap, mint nap találkoztunk, de mostanában csak néha küldünk egymásra 1-1 levelet.
No de visszakanyarodom kicsit magamra. Sajnáltam, hogy el kellett jönnöm ebből az iskolából. Imádtam a légkörét, a tanárait, az iskolatársaimat, még a portán ülő Ili és Ica nénit is! :) Ők voltak az iskola "lelkei" (főleg Ili néni!).
 
Ezután a Katona József Gimnáziumban folytattam a tanulmányaim, itt jártam ötödévre is érettségi után, és középfokú ügyintéző titkári szakmát tanultam. Azóta ilyen területen dolgozom, adminisztrációs asszisztensi, irodavezetői munkakörökben. De persze megjártam a magam kis útjait is bőven.
Jártam mérlegképes könyvelőire, emellett a Katonában dolgoztam az esti tagozatos titkárságon, majd a könyvtárban - ahol már évekkel előtte kezdtem a segédkezést. Ezután irodavezetői tanfolyamra mentem, de nyelvvizsga hiányában záró, szakmai bizonyítványom nem lett. Majd a nagyim beteg lett, így 2 évet muszáj voltam őt otthon ápolni.
Ezt követően postáskodtam egy keveset, bébiszitterkedtem és végül egy élelmiszer - nagykereskedésben dolgoztam eleinte, mint adminisztrátor, majd, mint mindenes - áruszállítást kivéve.
Az "áttörést" 2005 jelentette, amikor a Commit Kft.-hez felvettek és 3 hónapon belül én lettem az irodavezető, egy évre rá pedig az értékesítésen dolgoztam. Ez egy szoftverfejlesztő cég volt, saját szoftverrel, így elég sok mindent meg- és kitanultam a vállalatirányítási szoftverekről.
2 évvel ezelőtt pedig váltottam, mert bár szuper volt a munka, a kollégák, a fizetést nagyon sajnálta tőlünk a főnökünk...  Így azóta az FHB Bankban dolgozom az informatikai osztályon, szoftverekkel foglalkozom, tesztelek, adatokat töltök fel, licenszeket kezelek, illetve a teljes banknak az it - tárgyi eszköz nyilvántartása, raktárkezelése "nálam van". Szóval unatkozni nem szoktam.
Családi életem nem alakult túl fényesen. Gyermekem egyelőre nincsen, de majd szeretnék, csak ehhez várom a megfelelő társamat. - Rólam röviden(?) ennyit.... ) Remélem nem voltam nagyon unalmas.
 
Küldök néhány képet is, sajnos nekem csak ezek vannak. Ezek 1995. március 31-én készültek, a kemencei osztálykiránduláson. Itt egy kicsit "csaltunk", mert volt velünk két olyan ember is, aki nem volt már osztálytársunk 2. évben, csak első osztályban koptattuk közösen az iskolapadot.
 
 
 
A képen (csopkép.jpg) jobbról balra a résztvevők: Wenczl Veronika-Haouandjih Angeline-előtte Kovács Márti-Kovács Aranka-Schaller Zoltán-Mucsányi Béla (neki csak kicsit látszik a feje) -Siklósi Tamás - Lájer István -Takács Krisztián -Wéber Péter - hátrébb Hernádi Ákos - még messzebb a két pöttyből az egyik vagyok én a másik Gyárfás Izabella - a sísánc legtetején Dávid Balázs (az egyedüli, aki megmászta a "hegyet")
 
A másik képen kis pöttyök láthatók és szemben az a ház, ahol laktunk (Kőrózsa Panzió). Balról jobbra, a pöttyök: bordóban Kuruczné Kiss Éva - Dánffy Csaba kísérő tanárok - és Dávid Balázs anyukája. 
 
Hogy is volt akkor....
Tehát mi 1993-tól jártunk a Bagiba, csak  1995-ig. Sajnos.
Elméletben 1997 lett volna a vége. 1993-ban I. osztályban még mi is közös képzésen vettünk részt, és igazából az indított 4 osztályból lehetett mozogni az évfolyamon belül, hogy ki mit akart tanulni 1994-től.
Így az 1993-ban induló I. a osztályból lett a II. c. nagy részben, de jöttek hozzánk - Wéber Péter és Tressel Gyula - az I. d osztályból is - Takács Krisztián pedig ha jól rémlik az I. b. osztályból. Egy részünk pedig - akik velünk kezdtek -  oszlott más osztályokba (pl. Szűcs Ági, vagy Nagy András, vagy Siklósi Tamás).
 
Nézegetem a honlapon fent lévő osztálynévsorokat. A IV. d osztályból 5 fiút ismerek mondhatni jobban.
Siklósi Tomival és a Ricsivel még kb 1-2 évvel ezelőtt is váltottunk néhány röpke e-mailt. Azóta sajnos nem.
A Moll Tomiról tudtam, hogy Angiában élt szintén 1-2 évvel ezelőttig.... most megkerestem őt facebook-on és ebből nem derült ki számomra, hogy ott van-e még. Kicsit úgy tűnik. A többi fiú csak rémlik... velük nem tartottam annyira a kapcsolatot.

A volt osztáytársak közül Haouandjih Angelina velem egy osztályban végzett a Katona József Gimnáziumban, csak sajnos nem sikerült rögtön 3. évfolyamon folytatnunk, mivel az az első éves műszaki képzés következtében sok tantárgyból kellett volna különbözeti vizsgát tennünk, amit fél év alatt nem tudtunk volna teljesíteni. (Ő most boldog anyuka, két nagyon gyönyörű kislányt nevelget. )
Mahunka Piroska is a Katonában végzett velünk egy évfolyamon (csak másik osztályban) 1998-ban a Katonában.
Dávid Balázs maradt itt, mint írtam egy évvel később fejezte be a tanulmányait ha jól emlékszem az Ákossal és a Robival együtt. De róluk ő tud többet. Ő úgy folytatta ott a pályafutását, hogy újrajárta a 2. évet, csak már mint műszakis, így ő is ott végzett, csak 1998-ban. Úgyhogy talán tőle meg lehet majd ilyen információkat tudni.
Vele mai napig szinte heti szinten tartjuk a kapcsolatot. Majd megkérdem őt, hogy belefolyik-e ebbe a dologba, vagy rajtam keresztül üzenget.  Wéber Peti és a Gyula nagy barátok voltak mindig, ha jól rémlik ők számítástechnikai vonalon tanultak tovább, a Gyulát tudom, hogy a Ness cégnél dolgozik, úgyhogy ő ilyen területen is dolgozik a mai napig.
Kovács Aranka pedig egészségügyi asszisztensként és fodrászként tengeti napjait. Vele is jobban tartjuk a kapcsolatot. (Férjnél van, gyerkőc egyelőre nincs.)
Horváth Éviről csak annyit tudok, hogy gyermeke már neki is van, de más egyebet semmit.
Wenczl Vera, aki kimaradt a névsorból, ő azért hagyott ott minket, (nemcsak mert megszűnt az osztály) hanem mert éppen babát várt. Úgyhogy neki van egy szép nagy fia és egy kisebb lánya. Fogászati asszisztensként dolgozik. 
Sajnos a többiekről nem tudok egyelőre semmi konkrétumot.  
 
Azt hiszem, hogy most jó bőven írtam, remélem nem voltam nagyon fárasztó. Nagyjából leírtam az ottani rövidke életem, de ha valami kérdés lenne a továbbiakban, akkor jelentkezem.  
Folytatom a munkám, és további sikeres munkát kívánok a honlap szerkesztéséhez, készítéséhez!
 
Üdv., Nati
Az oldal felhelyezésre került 
Ecseri Natáliával történt levelezés alapján
2010 novemberében.
 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.