Dóka Istvánné levele Tóti Évának

«« Vissza ««

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Tóti Éva [Vica , Rebeca]
Feladás dátuma: 2010. január 13., 17:42
 
Kedves Éva!
Engedd meg, hogy ismeretlenül megszólítsalak! Én a Bagi Ilona Leánygimnázium honlapjának szerkesztőségében dolgozom. Gyűjtöm és feldolgozom a volt diákok emlékeit, írásban, fotó mellékletekkel.
Az Adatlapodon olvastam, hogy Te is voltál Bagis diák, - nem tudom, hogy hány évet tanultál ott. A honlapon az 1963 IV. a osztály névsorában olvastam a Te nevedet is.
Arra gondoltam, szívesen megtekintenéd a bagiszki.hu honlapot. Annak a Pesterzsébeti iskolának a honlapját, amely1990-es évek végén jogutód nélkül szűnt meg.
Olvastam, elég mozgalmas életed volt, azt gondolom, szívesen megosztanád a volt iskolatársakkal, a honlap olvasóival élményeidet, nehézségeidet az iskolai években, majd a továbbtanulásban, munkában való helytállásban, s a kiemelt egyéb tevékenységeidben. (sport, stb.)
Szívesen fogadnék néhány soros visszaemlékezést ezekről az időkről, baráti körödről, tanáraidról megőrzött emlékekről, stb.
Az külön jó lenne, ha megajándékoznád a honlap szerkesztőségét az osztály érettségi tablójával. Ez az egyik legfontosabb egy osztály bemutatkozásában, s ennek az osztálynak névsorában elsőként Rád esett a választás, hogy felkerestelek.
Szeretném, ha válaszolnál, s ha elfogadod kérésem, örömmel várom küldeményeidet is.
Üdvözlettel: Dóka Istvánné sz. Rácz Mária 66.e volt diákja
 

 

A szerkesztőség szeretettel várja Éva jelentkezését, hogy nevével, fotóival képviselje az osztályt.

 

Szerkesztői kiegészítés!

 

2010-02-09-én telefonon kerestem meg Évát, mert láttam, hogy az iwiw oldalon megírt levelemet még nem volt alkalma elolvasni. Gondoltam, hogy így közvetlenül biztosabb lehet a találkozás.
Azt nem gondoltam, hogy telefonommal éppen egy munka közben zavarom meg Évát, aki vezetői feladatkörében tevékenykedett. Ettől függetlenül, - miután közölte, hogy nagyon elfoglalt – egy gyors egyeztető beszélgetést tettünk a témában, a Bagi Ilona Leánygimnáziummal kapcsolatos jelenlegi ismereteiről.
 
Örömmel hallottam Éva hangjában, hogy kedvesen fogadta telefonos jelentkezésemet, s rögtön kutatott gondolataiban. Elmondta, hogy az osztálytársai közül sajnos csak egy főt talált meg a közösségi portálon.
Megemlítette viszont, hogy az iskola akkori igazgatónőjének, Dr. Halmi Gyulánénak fia Dr. Halmi László a BM Kórházban dolgozott belgyógyász főorvosként, amikor ő is ott látta el egészségügyi területen munkakörét – szülésznői végzettséggel.
Később, mikor az igazgatónő megbetegedett, s ott volt gyógykezelésen fia keze alatt, akkor Éva is közreműködött kedves igazgatónőnk gondozásában. Szeretettel emlékezik meg Róla.
Megegyeztünk abban, ha munkával teli napjainak feszültsége a későbbiekben enyhülni fog, esetleg ismét találkozunk az Interneten. Sajnos az osztály érettségi tablóképével nem tud segíteni szerkesztőségünknek, mert gyakori költözködése alkalmával elveszett.
Köszönöm Évának ezt a rövid, de mégis lényegre törő telefonbeszélgetést. További jó egészséget kívánunk számára és sok sikert munkájában, a honlap szerkesztősége nevében Dóka Istvánné.
 
 
Az 1963 IV. e osztály volt diákjai közül még várjuk a jelentkezést az osztálytabló felhelyezése és egyéb emlékek bemutatása céljából.
 
 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.