Dóka Istvánné levelei Kedvesné Ács Ágnesnek

«« Vissza ««

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Címzett: Bóbita Óvoda
Feladás dátuma: 2010. 01.17. 21:04
 
Tisztelt Vezető/nő!
Az Óvoda lakcíme jelzésük szerint: Kalmár Ilona sétány 1.
Az interneten a Budapest térképén megtalálható a sétány, de Kálmán Ilona sétány néven van bejegyezve. Lehet, hogy rossz helyen olvasom az utca nevet, vagy a térkép-készítők eltévesztették a helyes nevet?
Tudomásom szerint Kalmár Ilona sétány nevet a volt Bagi Ilona leánygimnázium jogelődjének iskolaalapító igazgatójáról, Kalmár Ilonáról nevezték el. Ezt nyílván Önök is tudják. E névnek tiszteletben tartása is megkívánná, hogy ezt a pontosítást - amennyiben valóban tévedés történt - megtegye valaki. Mivel ez az Ön lakcímük, fontos lenne az internet térképen a javítást Önöknek kérniük, amennyiben ez a tévedés valóban fenn áll.
Köszönöm, hogy elolvasták levelem.
Amennyiben sikerült az ügyben eredményre jutniuk, szívesen fogadnám visszajelzésüket. Amennyiben én tévedtem, elnézésüket kérem a zavarásért.
Dóka Istvánné, volt bagis diák
 
 
Üzenet küldője: Kedvesné Ács Ágnes óvodavezető
Feladás dátuma: 2010-01-18 11:32
Címzett Dóka Istvánné
 
Tisztelt Dóka Istvánné!
Köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet a téves névre. Nagyon jól emlékszik Kalmár Ilona személyét illetően.
Én is fontosnak tartom, hogy a név pontosan jelenjen meg, ezért feltétlenül utánajárok, és kérem a helyesbítést.
Üdvözlettel: Kedvesné Ács Ágnes óvodavezető
 
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Címzett: Kedvesné Ács Ágnes
Feladás dátuma: 2010-01-18 13:38
 
Kedves Ács Ágnes!
Ha jól látom, az Ön neve nagyon speciális. Azt gondolom - e pár soros levél kapcsán is érezhető - hogy az egyénisége is kapcsolódik ehhez a névhez. Ez nagyon jó dolog.
Intézkedését, - melyet gyakorlatilag mindnyájunk érdekében tesz, - előre is köszönöm.
 
Most, hogy ilyen "kedves" levelet kaptam Öntől, kicsit részletesebb bemutatást adnék magamról.
Ugye tudjuk, hogy a Kalmár Ilona által alapított leánygimnázium később a Bagi Ilona nevet vette fel, s 1971-től az 1990-es évek végéig, mint szakközépiskola működött, s jogutód nélkül szűnt meg. Ennek a szakközépiskolának volt egy gyakorlati oktató tanára, Király Csaba, aki 10 évet tevékenykedett ott a pedagógus pályán, s fontosnak tartotta, hogy - a mai világ leggyakoribb kommunikációs vonalán, - az interneten megörökítse az iskola emlékeit.
 
A Leánygimnázium Emlékkönyvét írásos dokumentációban Kökény Sándorné Kalmár Veronika készítette el, mint pesterzsébeti örökség, melynek anyaga jelenleg a Pesterzsébeti Múzeumban van elhelyezve, minden volt diák és volt tanár örömére, s emlékére. A honlap a Kökényné által összeállított Emlékkönyvben is meglévő első évekkel kezdődik, ez ugye 40 év, s folytatódik a hátralévő szakközépiskolás évek emlékeivel.
Ennek az internetes honlapnak gyűjtő munkájában és szerkesztésében tevékenykedem én is, ezért került előtérbe számomra a Kalmár Ilona sétány pontos bejegyzésének jelentősége.
Ha kedve és ideje van, látogasson el a bagiszki.hu weblapra. Már sok, diákok által beküldött információ van felhelyezve. A baloldalon, oszlopban elhelyezett menüpontokat nézve, a "Mozaikok"-ra kattintva egyik alcím: Az iskola kulturális kapcsolatai. Ezen címek között az Önök intézményét is bemutathatnánk, mint "átmentett kapcsolat", Kalmár Ilona nevének kapcsolata az intézményük utcanevével. Ha ismeretségi körében van valaki, aki szintén a Bagi középiskolában érettségizett, annak is szeretettel ajánljuk a betekintést.
Elnézést a hosszú levélírásért.
Üdvözlettel: Dóka Istvánné sz. Rácz Mária, a Gimnázium 1966 IV. e osztályában végzett volt diák.
 
 
 
Üzenet küldője: Kedvesné Ács Ágnes óvodavezető
Feladás dátuma: 2010-01-19 11:31
 
Kedves Mária!
Megtiszteltetésnek vesszük, hogy az intézmény bemutatása megjelenhet az Ön által említett honlapon.
Megnéztem és tájékozódtam, gratulálok az elszántságért, az összetartásért, melyet tükröz a honlap tartalma.
Annyit elmondanék, hogy minden munkatársam elegendő ismerettel rendelkezik Kalmár Ilonát illetően, és bárcsak a címünkben, de büszkén viseljük a volt pedagógus nevét.
Mellékletként küldöm az óvodáról szóló tájékoztató anyagot.
További kitartást és kellemes munkálkodást kívánok!
Kedvesné Ács Ágnes óvodavezető
 
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2010-01-19 12:53
 
Kedves Ágnes!
Nagy örömmel olvastam meleg hangvételű válaszlevelét. Köszönöm, hogy időt szánt erre a levélváltásra, miközben - az internetről olvasván a sűrű pedagógiai programjukat - bizonyára minden napja be van osztva a feladatok ellátására.
A megküldött bemutatkozó oldal nagyon szép bevezetővel kezdődik, a programok bizonyára tartalmasak a jól felszerelt, hangulatos csoportszobákban. A piciknek öröm lehet itt az első iskolaévhez való előkészület lehetőségeit igénybe venni, ahol összekapcsolódik a játék és a nyiladozó értelem. A szolgáltatások ugyancsak értékes programokról beszélnek. A nevelés két nagy jelentőségű irányának együttlétét biztosítja: a gyermeki lélek és a testi fejlődés összhangját segíti elő. A zárómondatban, a jövő célkitűzése, a pedagógusi hivatástudat szólal meg.
Elnézést kérek, nem tudtam dicsérő szavak nélkül hagyni az Ön által megküldött bemutatkozó oldalt.
Munkájukhoz további sikereket és eredményes nevelést kívánok. Hiszen tudjuk, hogy az óvodai foglalkozások minőségéből indul ki a gyermek további építkezése a felnövekedéshez.

A megküldött anyagot hamarosan felhelyezem a már korábban jelzett oldalra. Ehhez lenne még egy kérésem, ha nem jelent nagy gondot. Az írásos anyaghoz szívesen fogadnék néhány fotót: Egy utcaképet az Óvoda bejáratáról, az emléklapot, melyet 2001-ben kaptak, s az Ön kedve szerint más fotót is szívesen fogadok.
Megjegyezni szeretném, hogy levélváltásunkat felhelyezném a honlapon az Adatgyűjtés levelei c. menüpont alatt. Itt a levelező társ arcképét is fel szoktuk helyezni. Ehhez szeretném kérni, az Ön arcképét, ha nem okozna problémát.
 
Most búcsúzom. Várom válaszát. Üdvözlettel: Dókáné Marika
U.i.: Közelgő névnapja alkalmából szeretettel köszöntöm. Sok örömöt kívánok munkájában és a magánéletében egyaránt.

 

 

 

Üzenet küldője: Kedvesné Ács Ágnes óvodavezető
Feladás dátuma: 2010-01-19 14:11
 
Kedves Mária!
Jó, hogy legalább van néhány ember, akivel emberi módón lehet kapcsolatot teremteni, egyre kevesebb!
A testület nevében köszönöm az elismerő szavakat, jól látja nagyon sok a feladat, és nem tudunk mindennek mindig úgy megfelelni, ahogyan szeretnénk, de igyekszünk.
Küldöm a képeket.
Kedves Ági
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné
2010-01-20 1:25
 
Kedves Ágnes!
Az Adatgyűjtés levelei sorában az Ön nevével felkerült levelezésünk, és arcképét is felhelyeztem. Nagyon megörültem, amikor megláttam, mert a fotó pontosan olyan embert jelenített meg, amilyenre egyéniségét gondolatban megrajzoltam. Én közel 40 évet dolgoztam közalkalmazotti munkakörben, gazdasági vezetőként, s tudom milyen sokrétű munkát kell elvégezni az oktató-nevelő intézményekben fáradhatatlanul, és minden nap új lelkesedéssel, mert csak így érdemes dolgozni. Ma már nyugdíjas vagyok, de munkám során a  barátságos, őszinte emberi kapcsolatokat mindig első helyen értékeltem.
A Mozaikok menüpontban nyitottam egy új sort a bemutató oldalnak: Átmentett kapcsolatok ...címmel.. Szíveskedjék megtekinteni, s ha valami tévedés történt az anyag átmásolásában, akkor jelezze Ágika.

Búcsúzom.
Üdvözlettel: Dókáné Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az iskolaalapító Kalmár Ilona nevének és az Óvoda címének kapcsolata bemutatásra került a Mozaikok menüpont oldalán.

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.