Dóka Istvánné levelei Szűcsné Katona Verának

«« Vissza ««

 Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]

Címzett(ek): Katona Vera Szűcsné [Ginewr
Feladás dátuma: 2010. január 7., 18:54
 
Kedves Veronika!
Gyikóné Erzsike megküldte nekem az általad hozzá postázott érettségi tablótokat, a "bagiszk.hu" honlap részére, melyért ezúton köszönetet mondok Neked. Nem tudom mennyire ismered a honlapot.
Király Csaba a Bagi Iskola egyik volt tanára, a szakközépiskolai osztályok szakmai képzésének egyik kiemelt feladatot ellátó szakoktatója volt, aki az akkor, ott töltött 10 esztendőt örökre szívébe zárta, s ezért érezte feladatának egy ilyen honlap megnyitását.
Ez a honlap végül is nem csak a szakközépiskola diákjainak emlékét, hanem a Kalmár Ilona által megalapított, később Bagi Ilona Leánygimnázium volt diákjainak emlékét is szeretné bemutatni, s őrizni a múltat. A volt diákok által megküldött írások, bemutatott fotók mindnyájunk örömére szolgálnak.
A honlapon tisztelettel idéztünk a Kökény Sándorné Kalmár Veronika által létrehozott írásos dokumentációkat tartalmazó Kiadványból is, hogy ehhez a remekműhöz az Internet világában könnyen hozzájuthasson az is, aki a Bagi Ilona Leánygimnázium Emlékkönyvét, annak lélekemelő tartalmát közvetlenül a könyvből nem tudja megismerni.
Ezért, aki fontosnak tartja és tiszteli a múlt relikviáit, ő itt rögzítheti saját emlékeit, társairól, tanárairól őrzött emlékeit, ennek a Pesterzsébeti Középiskolának, gimnazista lányoknak és szakközépiskolás fiúknak diákéveiből bemutatott képsorokban, visszaemlékezésekben.
Ha még nem jártál a honlapon, javaslom, tekints szét, olvasd el a menüpontokat - ha van időd, mások írásait is, - és örömmel fogadjuk a Te soraidat is bármely témakörben.
Hívd fel figyelmét ismerőseidnek a lehetőségre. Különösen nagy örömöt jelent ez a honlap azoknak a volt diákoknak, tanároknak, akik egy idő után már nem Pesterzsébet lakói voltak, s a személyes találkozás nem volt megvalósítható régi társaikkal, barátaikkal.
A találkozások a Gimnázium volt diákjai részére a Gyikó Jánosné által megnyitott iwiw oldalakon nyújtanak csodálatos élményt, az emlékek írásos megörökítésére pedig ez a honlap ad lehetőséget.
Adatlapodon olvastam írásodat, hogy van néha szabadidőd. E honlappal kapcsolatos megismerkedés és levélírás egy újabb fontos és élménydús feladatot adhat számodra, aktív pihenést.
Várom kedves leveled és megbeszélésetek után társaid jelentkezését is.
Üdvözlettel: volt iskolatársad, Rácz Mária, (Dóka Istvánné) az 1966. IV. e osztályból

 

Szerkesztői kiegészítés!

Vera iwiw-es oldalán talált fotói közül néhányat feldolgoztunk a honlap számára. Akkor és most_Régen és ma oldalon ezek a fotók láthatók. Remélhetőleg Vera további képekkel gazdagítja majd a honlap többi oldalait.

 

 

Üzenet küldője: Szűcsné Katona Vera
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária

Feladás dátuma: 2010. január 8., 23:04

 

Szervusz Marika!
Egészen jól eligazodtam a honlapon, jót nevettem a nevem elírásán. Egy nagyon fontos kérésem lenne, ha csak Verának emlegetnél mindenhol, mert nem nagyon ismernek Veronikaként.
Ígérem, rövid időn belül átnézem itthon a régi fotókat, és kikeresek pár osztályképet, habár akkor még nem nagyon fényképeztünk.
Örültem, mint a kisgyerek, mikor felfedeztem az iwiw en , hogy jelen van a "Bagi"
Nagyon jónak tartom a honlapot is, kár, hogy az én osztályom nem híve az internetnek.
Van egy szomorú hírem, akik esetleg ismerték, osztálytársunk Pintér Ilona, "Picur" sajnos tavaly meghalt rákban, Isten nyugtassa!
Sajnos én az utolsó osztálytalálkozón nem lehettem ott, remélem, hamarosan szervezünk egy újat, akkor mindenkinek felhívom a figyelmét a honlapra.
További sok jó ötletet kívánok, üdvözöl: Katona Vera
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Katona Vera Szűcsné [Ginewr...
Feladás dátuma: 2010. január 8., 23:48
 
Kedves Vera!
Örültem levelednek.
A neved elütését javítottam, a Veronikát lerövidítettem.
Örülök, hogy végül is sikerült szétnézned a honlapon. Tehát van egy menüsor vízszintesen, ahol a kereső, az iskolatörténet, az osztályok, tablók, tanárok láthatók, ha rálépsz. A többi menü bal oldalon függőleges oszlopban van. Ott találtad az elhunyt osztálytársakról való megemlékezés oldalát. Majd készítünk egy oldalt Pintér Ilona részére is. Ha eszedbe jut egy mondat vele kapcsolatban, akkor azt is átküldheted.
Az a baj, hogy az osztálytabló diákképei nagyon kicsik a kiemeléshez. Láttad, hogy a Te fotód is nagyon szemcsés. Ha úgy gondolod, hogy tudnál nagyobb felbontásban küldeni másik példányt, akkor más feladatokra is ki tudnánk emelni arcképeket.
Az említett anyagokat szívesen fogadjuk, ha más nem jelentkezik az osztályból, nem baj. Esetleg, ha az osztályfőnökről tudnál valamilyen visszaemlékezést, az is jó lenne, mert még az Ő lapja is elég csekély információkat tartalmaz. Esetleg néhány kedves szó, vele kapcsolatban, ha eszedbe jut.
Az elmúlt osztálytalálkozó fotóiból küldhetne valaki, aki ott volt, vagy elmesélné a történteket. Ha nem éred el őket, akkor ne fáradj most ezzel a témával.
Ha majd lenne kis időd, leírhatnád röviden, mit csináltál a gimnáziumi érettségi után, hogyan kerültél a munkahelyedre, s esetleg egyéb köztes események bemutatása, stb.
Búcsúzom. Üdv: Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Pintér Ilonáról szóló megemlékezés oldala elkészült. Bárki részéről további hozzáfűzések is beilleszthetők.


Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Katona Vera Szűcsné [Ginewr
Feladás dátuma: 2010. január 10., 21:14
 
Kedves Veronika!
Ha van időd, nézd meg a honlapot. Nyitottam egy oldalt Pintér Ilona emlékére.
Ha valamit rosszul írtam, kérlek szólj, ill. írj, ha van hozzáfűznivalód, akkor az e-mail címemre írj! Üdv.: Marika
U.i.: Ha a neved valójában Veronika, akkor a közelgő névnapod alkalmából szeretettel köszöntelek! Marika
 
 
Üzenet küldője: Katona Vera Szűcsné [Ginewr
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Feladás dátuma: 2010. január 10., 22:08
 
Kedves Marika!
Köszönöm, tényleg most lesz a névnapom, de csak Vera vagyok, minden sallang nélkül.
Jó lett a Pintér Ilona emlékoldal, egy javítást légy szíves, 2008-ban halt meg.
Sajnos nem találom a régi fényképeket, drága édesanyám úgy eltette, hogy nem lehet megtalálni, de keressük. Találtam 3-t, a ballagásról 1-t, az utána lévő bankettről, és egy régebbi osztálytalálkozóról. Éppen kérni akartam egy emailt, ahová elküldhetem.
Üdv. Vera

 

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2010.01.11. 7:06
 
Kedves Vera!
Köszönöm az éjszakai küldeményt. A fotókat összesítettem egy oldalon. Ha van még néhány gondolatod, beszúrhatod. Elküldöm az oldalt megtekintésre. Viszont azt írtad, hogy még várhatóan lesznek fotók, ezért az oldal toavábbi bővítési lehetőségét megtartjuk.
Üdv.: Marika
U.i.: Az osztálytalálkozó hol volt? Ki szervezte? Ha e témában lesz még fotó, akkor azt külön oldalra is tehetem.

 

Az eddig szerkesztőségünkhöz postázott képek felhelyezésre kerültek a Diákévek menüpont alatt.

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.