Dóka Istvánné levelei Gyikó Jánosné sz. Fekete Erzsébetnek

«« Vissza ««

2008 februárjában az iwiw Bagis oldal működtetőjétől kértem segítséget
gimnáziumi osztálytabló megkérése céljából.
 

Kedves Szerkesztőség!
Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, - mint volt Bagis diák - hogy osztályfőnökünk, Szántó Józsefné diákkori éveiről fotót kérjek, aki az 1958 IV. D osztályban végzett Sárkány Anna néven. Ennek az osztálynak a tablója adhatna segítséget, hogy a ballagási képét bemutathassuk honlapunkon.
Várom szíves segítségüket, és minden esetben a visszajelzést.
Előre is köszönöm szívességüket.
Üdvözlettel: Dóka Istvánné sz. Rácz Mária 1966. IV e osztály volt diákja.

 
 
Üzenet küldője: Gyikó Jánosné
Feladás dátuma: 2008 február 15. 10:41
 

Kedves Mária !
Engedd meg, hogy bemutatkozzak: az iwiw-en Gyikó Jánosné név alatt találsz meg, leánykori nevem Fekete Erzsébet, s én lennék a "szerkesztőség" :-) Ugyanis gondoltam egyet, s létrehoztam ezt az oldalt, hogy itt együtt legyenek a régi ill. kevésbé régi Bagisok. Nem is számítottam rá, hogy ilyen sokan összejövünk. Időnként én keresek rá a Bagisokra, s jelölöm őket ismerősnek, de vannak, akik maguktól találnak ránk.
Magamról: 1967-ben a IV. A-ban értem, Kónya Mária volt az OF, mi voltunk az első osztálya. Láttam a tablótokon, hogy Titeket is tanított. Tavaly nyáron megszerveztem a 40. éves találkozónkat, mert bizony - annak ellenére, hogy a tablónkra is azt írtuk, hogy találkozunk minden Bagi bálon - nem igen találkoztunk.(Az egy más kérdés, hogy nem olyan sok Bagi bál volt már utánunk.) Hatalmas élmény volt ennyi év után újra látni egymást ! Bizony volt, hogy fejtörést okozott, ki kicsoda, de a szemek, a nézések nem változtak, így aztán mindenkit be tudtunk azonosítani. Elintéztem, hogy ott, a suliban lehettünk együtt, mert azt biztos tudod, hogy az már régóta más nevet visel, s sajnos a tablók sincsenek már kint a folyosókon.

A rossz hírem, hogy nem tudok segíteni az OF-ötöket illetően. Sajnálom !
Viszont, ha megkeresed levélben a Kökény Veronikát, itt van Ő is az oldalon, akkor szerintem szinte biztos, hogy segíteni fog.
Ő nagyon aktív a Bagis múlt kutatásában, Bagis könyvet is csináltak, s elég naprakészek az adatai az ott végzettekről.
Nagyon készséges, segítőkész. Fordulj hozzá bizalommal !
Látom, hogy a Lázárba jártál, itt is van közös "múltunk", igaz én csak 5.-ben jártam oda, aztán elköltöztünk. Előtte a négy osztályt a Maróth-ban végeztem, de az is a Lázárhoz tartozott.
Bízom benne és kívánom, hogy járj sikerrel! Kívánok minden jót Neked és kedves Családodnak.
Szeretettel üdvözöllek: Erzsi

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]

Címzett(ek): Gyikó Jánosné (Fekete Erzsébet)
Feladás dátuma: 2009. november 24., 10:50
 
Kedves Erzsébet!
Mi már egyszer találkoztunk, azt hiszem az iwiw -re történt bejelentkezésemkor. Ezután én elkezdtem dolgozni a bagiszki.hu honlap anyagában, s láttam a nagyon frappáns tabló átalakításodat. Néha bekukucskálok a saját weboldaladra is, az is nagyon kedves. Sok időt nem tudok ott tölteni, mert a Bagi honlap eléggé leköt.
Most azért kerestelek meg, mert készítettem egy "Régen és ma" oldalt a nevedre, szeretném, ha megnéznéd, hogy jóváhagyásodat add. Ha valami hozzáfűznivalód lenne, kérlek tett meg.
Az albumaidat is néha megnézem, látom sok szép kirándulásban, nyaralásban van részed. Gratulálok ehhez is és a diplomás leányodhoz is.
Várom válaszodat. Üdvözlettel: Dóka Istvánné Marika
 
 
Üzenet küldője: Gyikó Jánosné (Fekete Erzsébet
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária
Feladás dátuma: 2009. november 25., 14:41
 
Kedves Marika!
Köszi kedves szavaidat, igazán aranyos vagy, hogy időt töltesz "velem".
Csak mond, illetve írd, hol nézhetem meg azt a bizonyos "Régen és ma oldalt, s máris adom jóváhagyásom, ha valóban tetszik.
Üdvözöllek: Zsóka
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Gyikó Jánosné (Fekete Erzsébet
Feladás dátuma: 2009. november 25., 14:57
 
Erzsike!
Én azt gondoltam, ismered a honlapot. Tehát, ha beírod az internetre, a Google keresőbe, hogy bagiszki.hu, akkor első írásra kijön az Előszó, ami a honlap első oldala. Itt a lap bal oldalán találsz egy menüoszlopot. Kb a közepén olvashatod, hogy Akkor és most. Arra ráállsz, akkor az almenü sor jelenik meg, ahol rálépsz, a Régen és ma címre, kattintás után megtalálsz egy névsort, ahol a Te neved kb. a középmezőben van, felette az érettségi tablótok. Én azt hittem, azt Te küldted be valamikor. De lehet, hogy másképp került ide fel.
Én most a Te személyedről készítettem egy oldalt 4-5 fotóval. Ha az osztálynévsorba belépsz, amit a honlap oldal felső vízszintes sorában találsz, akkor ott megtalálod az osztályotokat is, ahol a neved kék betűvel íródott, erre linkelve kiugrik az egyik oldal ismét, amiről beszéltem.
Az Akkor és most almenü oszlopban találsz egy iwiw címet, ha oda rálépsz, ott is meglátod magad, amit én tiszteletem jeléül helyeztem fel annak idején.
Ha tehát neked ez új, akkor - ha ráérsz, - nézelődj tovább, és küldj magadról esetleg iskolai fotókat, írást kedved szerint.
Ha az internetes google keresőbe beírod a nevedet, akkor is - valószínűleg az első oldal valamelyik sorában meglátod a Bagi iskola jelzését, ha rálépsz, valamelyik oldallal találkozol, amelyik veled kapcsolatos, akár ott is mehetsz tovább a nézelődéssel.
Válaszolj, hogy sikerült-e megtalálni.
Üdvözlettel: Marika
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Gyikó Jánosné (Fekete Erzsébet
Feladás dátuma: 2009. november 29., 17:35
 
Kedves Erzsike!
Bizonytalanságban hagytál. Vagy nem találtad meg a Bagi Ilona Leánygimnázium web oldalát, vagy nem találtad meg a menüpontot, vagy nem tetszett valami.
Amilyen gyorsan és kedvesen válaszoltál első levelemre, most nem tudom, mire véljem a hallgatást. Várom leveled.
Üdv.: Marika
 
 
Üzenet küldője: Gyikó Jánosné (Fekete Erzsébet
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2009. november 30., 10:29
 
Marika Kedves!
Megtaláltam, kiolvastam és nagyon tetszett, kedvesnek tartom, köszönöm, hogy ott lehetek!
A hallgatásom soha ne tegyen bizonytalanná, de nem töltök olyan sok időt a net-en, s amikor pár pillanatra feljövök, csak szétnézek, átfutom a dolgokat. Ez a levél, ill. téma viszont - megítélésem szerint - többet érdemel, mint egy hirtelen válasz.
Közben azon is járt a fejem, hogyan lehetne a Web oldalt népszerűsíteni, s azt találtam ki, hogy itt iwiw-en az összes bagisnak küldök körüzenetet, hogy tudjanak a Web oldalról.
Azért a igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez nem kimondottan a Leánygimnázium oldala, hiszen már a Web címe sem erre utal. Ugyanakkor érzem az igyekezeted, hogy a gimnázium története irányába próbálsz fókuszálni, amit szerintem minden leánygimnáziumos értékelni fog. Ezúton is köszönöm a nevükben is azt a sok munkát, odafigyelést, sokoldalúságot, amivel az oldalt kezeled.
Ha időm engedi, körbe nézek, mivel lehetne még bővíteni az 1967-ben végzett IV. A-ra vonatkozó információkat.
Legyen szép napod!
Üdv. Erzsi
 

 

Feladás dátuma: 2009. november 30., 12:24
 
Kedves Erzsike!
Köszönöm a válaszodat és a jövőre szóló javaslataidat. A körlevelet is és az egyéb küldeményeidet is örömmel fogadom.
Természetesen, ez a weblap eredetileg a kitalálójának és tulajdonosának, Király Csabának a Szakközépiskolához fűződő emlékei alapján született, melynek látogatottságát Ő maga szélesítette a gimnazisták körében is. Így kerültem én is a témába, majd annak közepébe. Végül is a Bagi Ilona név alatt futó középiskolás évek vannak bemutatva, mielőtt a Szakközépiskola végleges összevonásra került az Eötvös L. Szakközépiskolával. Tehát a honlap tartalmában a Középiskola névadója a domináns. Az iskola megalapításáról szóló történet pedig nyilván a Leánygimnáziumhoz kapcsolódik sorosan, mely a Kökény Sándorné Kalmár Veronika által készített "Leánygimnázium Emlékkönyve" alapdokumentumból kapta az ismereteket.
Tehát az interneten most ez a "bagisok" Emlékkönyve (gimn. és szakk.).
Még egyszer köszönöm jelentkezésedet.
Szeretettel gondolok Rád: Marika.
U.i.: Első levelem névnapod táján küldtem, most utólag gratulálok.
 
 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.