Dóka Istvánné levelei Szabó Miklósné Szabados Margitnak

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]

Címzett(ek): Szabó Miklósné [Magdi néni,
Feladás dátuma: 2008. október 22., 00:03
 
Kedves Margitka!
Elnézést kérek, hogy ismeretlenül zavarom. Én Dóka Istvánné sz. Rácz Mária vagyok, a Bagi Ilona Leánygimnáziumban érettségiztem 1966-ban. Látom, hogy Ön is a Bagiban töltötte a középiskolás éveket. a Bagiszki.hu honlapon Király Csaba szerkesztő gyűjti a diákévek emlékeit.
Az Önök osztályából még senki nem küldött be egy érettségi tablót, ezért ezúton Önhöz fordulok ezzel a kéréssel. Én, mint volt diák segítem a honlap szerkesztőjének munkáját.
Amennyiben tudna fotót, vagy esetleg rövid írásos visszaemlékezést az iskolai évekről, szeretettel fogadnánk.
Várom kedves válaszát.
Tisztelettel: Dóka Istvánné Marika
 
 
Üzenet küldője: Szabó Miklósné [Magdi néni
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2008. október 22., 10:46

 

 

Kedves Marika!
Nagy örömöt szereztél leveleddel, mindjárt rá is mentem a honlapra. Gratuláció és köszönet a munkátokért!!!
A mi osztályunk minden 5. évben találkozót tart a régi Vörösmarty utcai iskolaépületben, ahol az egyik osztálytársunk, Hajnal Ilona Dr. Petró Imréné tanított még legutóbb. Kocsival elhozatta az osztályfőnökünket – Rajky Emma nénit, nagy örömünkre. Akkor ott találkoztam a tablónkkal. Nekem sajnos nincs meg, de tudok adni egy-két telefonszámot névvel, akit utol lehet érni.
A nővérem, egy évvel előbb szintén ott végzett, majd vele is beszélek, és akkor jelentkezem.
Addig is köszönök mindent. Szeretettel üdvözöllek: Szabó Miklósné Szabados Margit
A tegezést remélem elfogadod.
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Szabó Miklósné [Magdi néni,
Feladás dátuma: 2008. október 22., 12:22
 
Kedves Margitka!
Nagy tisztelettel fogadtam leveled. Nagyon megörültem, mikor a 60. körüli végzősök ismerősei között Téged is megtaláltalak. (Most mindjárt kiderült, hogy ajánlatodat a tegeződésre köszönettel elfogadtam.)
Az osztálytalálkozókról vagy külön-külön, vagy összefoglalva lehetne pár sort beírni a honlapra, általában kik jöttek el, mi volt a legérdekesebb, vagy emlékezetes, stb, kicsivel konkrétabban, bár a leveled erről szóló mondatai is jók, csak nem szeretnék belőle téves megfogalmazást készíteni.
Örülök, hogy megnézted a honlapot. Arra törekszünk, hogy lehetőleg minden osztály - ebben az időszakban, amit a honlap átölel - valamivel megjelenjen, de minimum a tablóval, hiszen ott lehet látni osztálytársainkat, s abból lehet kiindulni egy mondanivalóhoz, stb.
A megjegyzésed, hogy nővéred is itt végzett, nagyon kedves momentum, s a honlapon - ha ismét visszalépsz majd láthatod - a Mozaikok_Érdekességek menüpont alatt elhelyezhető lenne kettőtök fotója, ezért is kellene a tabló, hogy azzal majd bárki beazonosíthasson Benneteket, s Nektek is örömötökre szolgáljon.
Ezek a jelzéseim csak óhajok, nem kötelező, nem szeretnék erőszakosnak tűnni, de az elmúlt 1 év alatt, amióta bekapcsolódtam ebbe a munkába, nekem is minden törekvésem, hogy a volt diákok fotói és írásai örök emlékként itt megjelenjenek, mindnyájunk örömére, - s mivel nők vagyunk - meghatódottságára.
 
Még egyszer köszönöm jelentkezésedet, s várom leveled: Marika
 
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Szabó Miklósné [Magdi néni,
Feladás dátuma: 2008. október 22., 12:28
 
Kedves Margitka! 
Köszönöm, hogy ismerőseid körébe fogadtál az iwiw-en!
Jó pihenést, jó egészséget kívánok.
Üdvözlettel: Marika
 

Szerkesztői kiegészítés!

Margitka egyik osztálytársától, Dr. Petró Imréné Hajnal Ilonától az osztálytablót szerkesztőségünk megkapta. Margitkától sajnos fotókat nem kaptunk, de köszönjük közreműködését! Az iwiw közösségi oldalról lementett fotókkal mutattuk be Margitka sportszeretetét a honlap  Akkor és most_Régen és ma oldalán.

 

Címzett: Szabó Miklósné

Feladás dátuma: 2010.01.03. 18:17

 

Kedves Margitka!
Először is Békés, boldog új Esztendőt kívánok!
Már két nappal ezelőtt elkészítettem egy levelet számodra, de azt hiszem túl hosszúra sikerült, így a gépem az iwiw-ben felmondta a szolgálatot és galambpostával akarta vinni. Hát most megpróbálok rövidebben fogalmazni.
Szóval az történt, hogy amikor Te átadtad a stafétát Hajnal Ilonának, ő elküldte az osztálytablót, s én folytattam munkálataimat. Közben új arculatot kapott a honlap, anyagokat kellett átmenteni, sok volt a feladat. S miután Te ígérted a testvéreddel való egyeztetést az ő osztályával kapcsolatosan, vártam ezt a levelet és azt a tablót. Miután semmi nem érkezett, úgy könyveltem el, hogy talán nem kívánatos, hogy én tovább "zaklassalak".
Az új anyagok felhelyezése után mindig vissza-vissza nézek korábbi személyekhez. Illetve most az iwiw postaládát nézegettem, s látom, hogy valaki nagyon pirosítja a borítékokat. Azaz töröl. Hát megnézem ki az, s Te voltál. Leveleidet gyorsan, másodszor is mentettem, és azután jóváhagytam én is a törlést. Közben eszembe jutott, hogy az elmúlt évben nyitottunk egy új menüpontot, az Adatgyűjtés levelei címmel. Mivel Te akkor erről lemaradtál fentiek miatt, gondoltam, most felteszem levélváltásunkat. Ekkor ugrott be, - mivel ide mindig kell nekem egy fotó - hogy Rólad nincs arckép. Na de miért is nincs legalább diákfotó? Hiszen a tabló már meg van, s én elfelejtettem onnan kiemelni a Te arcképedet. Hát most megtörtént, és egy nagyon szép, szolíd, kedves arc került szemem elé. Nagyon megörültem, s felhelyeztem a levelekhez. Azután, - ha már belelendültem - nyitottam egy oldalt az Akkor és most_Régen és ma címszó alá, ahol két távoli képet helyeztem fel Rólad és családodról, - az iwiw-ről - valamint volt munkahelyedről is. Nyomoztam az iskola honlapján, nem látlak-e. Szerinted - most megkérdem - nincs Rólad ott valami szöveg vagy fotó? Mert azt még szívesen feltenném.
Tehát röviden ennyi a lényeg.
Testvéred osztályának tablóját, fotóját szívesen fogadnám még, s akkor kettőtöket is felhelyezhetnélek a Mozaikok_Érdekességek oldalra, ahova most nyitottam egy sort, de csak a Te iskolai fotódat tudtam beilleszteni. Hiányzik Magdikáé.
Várom leveled.
Szeretettel ölel: Marika

 Mozaikok_Érdekességek_Testvérek

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.