Dóka Istvánné levelei Ruzsinszki Tibornénak

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Ruzsinszki Tiborné [Ruzsi]
Feladás dátuma: 2008. augusztus 9., 12:28
           
Kedves Mária!
Elnézést, hogy ismeretlenül felkereslek – Dókáné Rácz Mária vagyok, a Bagi Leánygimnáziumban 1966 IV. e osztályban érettségiztem.
Eredetileg az 1968 IV. b osztályban végzős Ruzsinszki Máriát kerestem az iwiw-en, hogy bagis emlékekről érdeklődjek Nála, illetve felhívjam figyelmét a bagiszki weblapra. Kereséskor a vezetéknév bejött, de ez nem a lánykori név, talán Ti sógornők lehettek? Az adatlapodon olvasom, hogy Te is bagis diák voltál. Bár csodálkozom, hogy a fent nevezett weblap keresőjében a leánykori nevedet nem sikerült megtalálnom. Lehet, hogy még hiányzik az osztályotok névsora, vagy az eddig beszerzett adatok hiányosak voltak.
Tehát szívesen érdeklődöm a Te diákéveid emlékeiről is, vagy – ha ismered Ruzsinszki Máriát, segíthetsz őt is megtalálni.
Várom kedves leveledet.
Üdvözlettel: Dókáné Rácz Mária
 
 
Üzenet küldője: Ruzsinszki Tiborné [Ruzsi]
Címzett(ek): Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2008. augusztus 14.,
 
Kedves Mária!
Megnéztem az általad felkínált bagis honlapot és teljes megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy eltűnt egy egész osztály 30 diákja. 1964-68. évben volt egy IV. E osztály is még az eredeti épületben. Dr. Halmi Gyuláné igazgatóval, Németh Vilmosné osztályfőnökkel és Balogh Gábor gyakorlati oktatóval. Sem névsor, sem tabló. Pedig én ott voltam és még 29 diák. Pedig az elsőket mindég meg szokták jegyezni. Mi voltunk az abszolút első szakközepesek.
Ezt azt hiszem pótolni kell.
Üdvözlettel: Ruzsinzskiné Marika
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Ruzsinszki Tiborné [Ruzsi]
Feladás dátuma: 2008. augusztus 15.,
 
Kedves Marika!
Köszönöm, hogy válaszoltál levelemre, s rögtön az én írandó válaszlevelemet is megválaszoltad.
Tehát úgy látom, hogy névrokonságról van szó a vezetéknevet illetően, mert 68 IV. b-ben a Ruzsinszki Mária olvasható az osztálynévsorban. A Te nevedet az iwiw -en találtam meg, azt gondoltam, van valamilyen személyes kapcsolatotok. Hát valójában igen, hiszen ezek szerint Te is Bagis voltál, s hogy nem Gimnáziumi évfolyamon, hanem a szakközépiskolába való átlépésnél érettségizett az osztály, az nem baj.
Én az általad már megtekintett honlapnak segítek anyagot gyűjteni. Az osztályotok ugyanis nem tűnt el, csak még nem jelentkezett senki a honlap szerkesztőjénél, hogy küldjön szkennelve egy tablót, s esetleg ezek után elkészüljön az osztálynévsor is.
Ez úton szeretettel köszöntelek, s kérlek a szerkesztő nevében, segíts Te is a honlap feltöltésében, hiszen így születnek a többi anyagok is. Ha egyéb fotód is van, vagy írásba foglalható mondandód a diákévekről, vagy a tanáraidra szeretnél emlékezni, a honlapon látható alcímek szerint bárhova felkerülhet gondolatsorod, hogy ezzel magadnak, társaidnak, akár idegen látogatóknak képet mutass diákkori emlékekről.
Várom leveled.
Üdvözlettel: Dókáné Marika
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Címzett(ek): Ruzsinszki Tiborné [Ruzsi]
Feladás dátuma: 2008. augusztus 28. 10:34
 
Kedves Mária!
Augusztus 14-i leveledre 15-én válaszoltam, s látom, Te el is olvastad. Valószínűleg elgondolkodtál azon, amit írtam, s talán most keresed az anyagokat, fotókat. Ha sikerült valamit találnod, kérlek szkenneld be és küld el email címemre, szívesen segítek alakítani, fogalmazni, amit csak kérsz, vagy ha nem is kéred.
Várom jelentkezésedet, hogy megtudjam, van e lehetőség valamit feltenni a honlapra.
Üdvözlettel: Dókáné Marika
 
 
Üzenet küldője: Ruzsinszki Tiborné [Ruzsi]
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Feladás dátuma: 2008. augusztus 28., 18:39
 
Kedves Mária!
Valóban eltaláltad, keresek anyagot, a tabló megvan, csak egyelőre nem tudom szkennelni. Remélem, hamarosan elhárul az akadály és tudom küldeni. Volt már osztálytalálkozónk is próbálok képeket szerezni róla.
Üdvözlettel: Ruzsinszki Marika
 
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Ruzsinszki Tiborné [Ruzsi]
Feladás dátuma: 2008. szeptember 28., 19:42
 
Kedves Mária!
Értesítelek, hogy az egyik osztálytársad megelőzött. Cserepi Erzsébet kereste fel a honlapot, és egyeztetésünk után ma elküldte a tablót, a ballagási képeit, kirándulást, tábort. Miközben állítom össze az anyagát a honlap részére, akkor olvasom az egyik képnél: Nébel Mária nevet, mely  ismerős volt nekem, s kiolvastam jegyzeteimből, hogy Te vagy az a Mária.
Ha érdekel, megírom számodra Erzsike email címét.
Örülök, hogy szép nyaralásod volt, s a fotóidat azért még várom, mert valószínűleg össze kellene dolgozni kettőtök anyagát.
Várom leveled: Üdvözlettel: Marika
 
 
Üzenet küldője: Ruzsinszki Tiborné [Ruzsi]
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Feladás dátuma: 2008. szeptember 28., 21:41
 
Köszöntelek!
Az Erzsivel korábban én beszéltem, mert a skennelést nem tudtam megoldani. Kértem a segítségét, így került ő a képbe. Velem egyeztetett. Egy pár osztálytárssal tartjuk a kapcsolatot, megtaláljuk egymást itt a honlapon.
Az Erzsinek több forrásanyaga volt, én csak a tablót találtam meg. Örültem, hogy ilyen hamar rámozdult a témára. Most már mi is benne leszünk a történelemben.
Üdvözöllek: Marika
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Ruzsinszki Tiborné [Ruzsi]
Feladás dátuma: 2008. szeptember 28., 21:59
 
Kedves Marika!
Köszönöm, hogy ilyen gyors válasszal tájékoztattál a helyzetről.
Erzsike tehát megküldte a tablót.  Most már az osztálynévsort is fel tudjuk vezetni, s az Erzsike által beküldött fotók alapján az osztály bemutatást nyert a honlapon.
Ha van kedvetek és sikerül összehozni néhány sort diáktársaitokról, vagy tanáraitokról, a honlap szerkesztője köszönettel venné - "az utókor" számára.
Köszönjük közreműködésed, a kedves levélváltást, a diákkor, az ifjúság emlékeinek tiszteletére.
Üdvözlettel: Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az osztályról megküldött fotók felkerültek a témának megfelelő oldalakra. A bemutatott oldalak  tételes felsorolása Cserepi Erzsébet  levelezésében látható, aki közvetlenül tartotta a kapcsolatot ez ügyben szerkesztőségünkkel.

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.