Varró Hedvig

«« Vissza ««

Szak: 
matematika - fizika
Beosztás: 
tanár
Tanítási időszak: 
1956-től 1958-ig
Egyéb: 
Adatközlő: Kézainé Lentsch Magdolna
Ismertető: 

Osztályfőnök: 1957-1958-as tanvében c osztály

 

"Az iskola felettes hatóságai - kiemelkedő, társadalmi, továbbá eredményes oktató-nevelő munkájáért - A Magyar Szabadság Érdemrend bronz fokozatát adományozta 1957-ben." (Emlékkönyv 49. old.)

 

Idézet Kézainé Lentsch Magdolna 1960 IV. c osztály volt diákjától, a honlap Diákévek oldaláról

Varró Hedvig tanárnő matematikát tanított osztályunkban. 1957-től osztályfőnökünk volt, mikor dr. Szilvay Gézáné szülési szabadságra ment. Hédi néni 1958-ban, májusban az osztálykiránduláson velünk volt Oszolytetőn. Az emlékeket fényképek őrzik.

 

"Köszönöm, hogy feltettek az internetre és szeretnék telefonos kapcsolatokat kialakítani veletek. Aki szívesen felvenné velem a kapcsolatot, az unokám email címére várom szíves leveleteket." - írja a Tanárnő a Vendégkönyv 80. bejegyzésében.

 

Szerkesztőségünk levélben tájékoztatta Lentsch Magdolnát a tanárnő bejegyzéséről. 

Szia Magdika!

Dókáné vagyok. Szeretnélek tájékoztatni, hogy Varró Hedvig tanárnő vendégkönyvi bejegyzést tett a 80. sorszám alatt, melyet a tanári oldalon is bemutattunk. Talán Hozzád szól az üzenet. Ha még nem olvastad, lépj be a honlapra és tekintsd meg. Üdvözlettel: Dókáné Marika

 

 

Köszönöm a közreműködést, sikerült megtalálni a honlapot és már fel is vettük a kapcsolatot Varró Hedvig tanárnővel.

Az email-em után pár perccel már hívott is, vagy 36 percig beszéltünk és még folytatni is fogjuk! Nagyon boldog, hogy valaki még emlékszik rá 55 év után is.

Most 83 éves.

Puszi Magdi

 

  

A honlap vendégkönyvébe ismét bejegyzés érkezett az alábbiak szerint:

 

Dátum:  

2014-08-22 01:45:05, GMT +2

Név:  

Major József

Email:  

Major.Joseph@Videotron.ca

Sorszám:  

106

 

Hédi,
Hátha megtaláltalak. Legutóbb 1954 körül beszéltünk. Azóta sok minden történt. Kanadába költöztem 1956 körül. Feleségem, Eta két éve elhunyt. Montrealban egy nyugdíjas otthonban lakom, nehezen járok, járókával. Megírtam emlékirataimat angolul, nagyon pozitívan szerepelsz, az igazságnak megfelelően. Jóska
Sok szerencsét mindkettőnknek!

A bejegyzésről tájékoztattuk Lentsch Magdolnát, aki már tartja a kapcsolatot volt tanárával, Hédi nénivel. Az üzenet így eljutott a címzetthez, s már a választ is elküldte Magdika Kanadába. Remélhetőleg tehát létrejön az internetes kapcsolat. Mi is sok szerencsét kívánunk a "találkozáshoz"

Szerkesztőségünk nevében: Dókáné Marika

 

2018 január 22-én szomorú hírt kapott szerkesztőségünk. A tanárnő január 16-án elhunyt. 

Varró Hedvigre emlékezve

 

http://www.bagiszki.hu/node/2955

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.