Kiss József

«« Vissza ««

Szak: 
politikai gazdaságtan
Beosztás: 
igazgató
Tanítási időszak: 
1976-tól 1990-ig
Ismertető: 

Intézményvezetői beosztásban dolgozott a pedagógus pályán e Gimnáziumban, tizennégy éven keresztül.

Idézet a honlapról az Iskolatörténet 3.2 fejezetének második részéből:

"Az 1976-1977-es tanévtől Kiss József igazgató volt az intézmény vezetője. Évfolyamonként három osztályban folyt az oktatás, egy elektroműszerész, egy műszergyártó karbantartó, egy osztály pedig varrógép műszerész szakmából érettségizhetett. Az I-II. évfolyamon a gyakorlati képzés a korszerűen felszerelt műhelyépületben történt, míg a III. IV. évfolyamosok hetente két napon a környező üzemekben sajátították el a gyakorlati fogásokat.

A gyakorlati érettségi alkalmával az adott szakmának megfelelően előkészített  - műveleti sorrend, műhelyrajz, értékelési szempontok, szerszámok, alkatrészek  - feladatot kellett időre végrehajtani az iskola tanműhelyében. A varrógépműszerész szakmát tanuló osztályok a közeli harisnyagyárban végezték el az előírt feladatot, mert ott biztosítottak voltak a megfelelő tárgyi feltételek a sikeres gyakorlati érettségi lebonyolításához. Az elvégzett feladatok elbírálása az előre kidolgozott pontrendszer alapján történt, anonim rendszerben.

A gyakorlati érettségi befelyeztével a végzős diákokkal közölték az elért eredményeket, s aki megfelelt, az mehetett az írásbeli érettségi vizsgára."

 

Emlékkép egy szalagavató bálról

Kiss József igazgató a táncosok körében 1977-ben

Az iskolai rendezvény büszke védnöke, egy újabb sikeres négy év záróünnepén.

 

 

Emlékezés - elhunyt tanárunkra

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.